QUOTE(Vasarėlė @ 2004 12 21, 11:55)
Kur gauti dziovintu grybu? Gal pirkt yra? grybautojau ne kokie esam, tai "naminiu" neturim.
Bea, o toms spurgoms su grybais kaip darai mieline tesla? As ta kur darau tai pieno reikia. Piena truputi pasildau, idedu mieliu, truputi miltu ir pakildinu. Kucioms pieno gi negalima
Bea, o toms spurgoms su grybais kaip darai mieline tesla? As ta kur darau tai pieno reikia. Piena truputi pasildau, idedu mieliu, truputi miltu ir pakildinu. Kucioms pieno gi negalima
Mačiau pirkti RIMI (Savanorių pr.), yra ir baravykų, ir voveraičių, ir pievagrybių ir dar kažkokių įdomių džovintų grybukų.
QUOTE(AMELY @ 2005 12 12, 18:29)
[COLOR=green]dar vienas močiutės patiekalas kūčioms
Miešimas
labai paprasta, bet skanu.
Reikia kviečių grūdų. Tuos grūdus parduoda sveiko maisto parduotuvėlės, o jei turite kaime prietelių tai tikrai problemų nebus.Kviečius reikia išvirti.Verdame, kol pasidarys "minkšti" - sukramtomi.
Tuomet virintame vandenyje ištirpiname medų, turi būti gana saldu, na sakykime litrui vandent šeši šaukštai medaus. Šitą medaus gaivą atvėsiname.
o valgyti taip: grūdus užsipilti medaus gaiva ir valgyti kaip spriubą. pabandykite mielosios, tikrai skanu, paprasta ir nebrangu. O ir grūdeliai suaktyvina medžiagų apykaitą rytojaus dieną ir kalakutas nebebaisus.
Miešimas
labai paprasta, bet skanu.
Reikia kviečių grūdų. Tuos grūdus parduoda sveiko maisto parduotuvėlės, o jei turite kaime prietelių tai tikrai problemų nebus.Kviečius reikia išvirti.Verdame, kol pasidarys "minkšti" - sukramtomi.
Tuomet virintame vandenyje ištirpiname medų, turi būti gana saldu, na sakykime litrui vandent šeši šaukštai medaus. Šitą medaus gaivą atvėsiname.
o valgyti taip: grūdus užsipilti medaus gaiva ir valgyti kaip spriubą. pabandykite mielosios, tikrai skanu, paprasta ir nebrangu. O ir grūdeliai suaktyvina medžiagų apykaitą rytojaus dieną ir kalakutas nebebaisus.
Labai skanu ir visad laukiu švenčių dėl šito patiekaliuko. Tradiciškai jį daro mama, tai šiais metais esu laisva nuo gaminimo rūpesčių.
Tiesa, dar į tą "sriubelę" pas mus deda aguonų, ją valgome ir per Kūčias.
O ką,dar be žuvies valgote per kalėdas(ne kūčias,o kalėdas)?Su saldumynais kaip jau ir kiekvieno skonio reikalas,žuvies ,silkės receptų jau daug radau čia,bet DAR KĄ ,be to,dedate ant kalėdinio stalo??
Labutis visoms. Gavau "dovanų" antį, gal kas žinot, kiaip ją skaniai pagaminti? Iš anksto labai ačiū!
QUOTE(Laimuxė @ 2005 12 22, 10:13)
Labutis visoms. Gavau "dovanų" antį, gal kas žinot, kiaip ją skaniai pagaminti? Iš anksto labai ačiū!
Aš antį kepu orkaitėje, prilimštą obuolių . Laaabai skanu .
mes siemet per kaledas kepsim kalakutienios kepsni is kalakuto krutineles essu jau kazkada kepus, idarau as ji svogunais supiaustytais griezineliais, dar kartais morku idedu, o visa kepsni apvynjioju kumpio juostelemis, kepu orkaiteje priklausomai nuo kepsnio dyzio ir nuolat aplaistau arba sultimis savomis arba raudonu sausu vyno, skonis tai patikekit
o sakdziam darau viasiu zele. ir siemet darysiu, ko vyras labai laukia, tai darysiu tingini jam jam
Linksmu svenciu visoms !
o sakdziam darau viasiu zele. ir siemet darysiu, ko vyras labai laukia, tai darysiu tingini jam jam
Linksmu svenciu visoms !
As visad Kaledoms kepu kumpi, galima sprandine, ar mente. Pirmiausia istrinu prieskoniais ir druska. Paimu cesnaka, ji pjaustau siaudeliais, tada su rukytais lasinukais darau ta pati. Reikia visa gabala mesos subadyti ir i skylutes kisti cesnaka, lasinukus, nepamaisytu ir mairunas. Tada susuku i folija ir kepu 180* apie 1h-1,5h priklausomai nuo mesos dydzio. Patiekiu su orkaiteje keptomis bulvemis su lupena.
QUOTE(AMELY @ 2005 12 12, 19:29)
Esu girdėjus apie tokį, bet labiausiai suviliojo tai,kad pilvukui bus gerai. Pasninko ir paskiau einančio šventimo derinukas -rimtas išbandymas.
Ar tikrai turi kūčioms būti dvylika patiekalų?
QUOTE(AMELY @ 2005 12 12, 18:29)
[COLOR=green]dar vienas močiutės patiekalas kūčioms
Miešimas
labai paprasta, bet skanu.
Reikia kviečių grūdų. Tuos grūdus parduoda sveiko maisto parduotuvėlės, o jei turite kaime prietelių tai tikrai problemų nebus.Kviečius reikia išvirti.Verdame, kol pasidarys "minkšti" - sukramtomi.
Miešimas
labai paprasta, bet skanu.
Reikia kviečių grūdų. Tuos grūdus parduoda sveiko maisto parduotuvėlės, o jei turite kaime prietelių tai tikrai problemų nebus.Kviečius reikia išvirti.Verdame, kol pasidarys "minkšti" - sukramtomi.
klausykitės mergaitės kur gauti tų kviečių
tipo paprastose pardose "sveikas pradas" ar ne?
bais man užsireikė šitos sriubikės