Labai norėčiau Naujiesiems metams pasidaryti ką nors skanaus, sladaus ir nesudėtingo Gal jūs turite kokių nors idėjų
QUOTE(Lona @ 2004 12 29, 10:45)
Kokį įdarą dėti kiaulienos suktinukams?
Grybu su kepintu poru ar svogunu
arba dziovintu vaisiu
Ziurint ko labiau norisi
QUOTE(arija1 @ 2004 12 30, 08:20)
Labai norėčiau Naujiesiems metams pasidaryti ką nors skanaus, sladaus ir nesudėtingo
bizeliuku tortas, kremas is plaktos grietineles su trupuciu citrinos zievutes
arba
Bea tingini
Tai ka ir vel arteja kaledos
mano receptukas:
Pyragėliai su grybais
0,5 l virtų įvairių grybų (tinka sūdyti, džiovinti),
2 svogūnai,
druskos, pipirų,
aliejaus kepimui,
1 kg sluoksniuotos šaldytos tešlos,
1 kiaušinis pyragėliams aptepti,
sezamo sėklų pyragėliams pabarstyti.
Virtus grybus kartu su susmulkintu svogūnu apkepame keptuvėje su aliejumi, įdedame druskos, pipirų. Atvėsusius grybus sumalame mėsmale. Iš sluoksniuotos tešlos išspaudžiame apskritimus. Pyragėlių kraštus aptepame kiaušinio plakiniu, į vidurį įdedame įdaro, sulenkiame, užspaudžiame šakute, aptepame kiaušinio plakiniu viršų, pabarstome sezamo sėklomis ir iškepame
orkaitėje.
mano receptukas:
Pyragėliai su grybais
0,5 l virtų įvairių grybų (tinka sūdyti, džiovinti),
2 svogūnai,
druskos, pipirų,
aliejaus kepimui,
1 kg sluoksniuotos šaldytos tešlos,
1 kiaušinis pyragėliams aptepti,
sezamo sėklų pyragėliams pabarstyti.
Virtus grybus kartu su susmulkintu svogūnu apkepame keptuvėje su aliejumi, įdedame druskos, pipirų. Atvėsusius grybus sumalame mėsmale. Iš sluoksniuotos tešlos išspaudžiame apskritimus. Pyragėlių kraštus aptepame kiaušinio plakiniu, į vidurį įdedame įdaro, sulenkiame, užspaudžiame šakute, aptepame kiaušinio plakiniu viršų, pabarstome sezamo sėklomis ir iškepame
orkaitėje.
oi,kaip laukiu kaledu !na sitas bandeles tai butinai kepsiu,nes tokiu nesu dar ragavusi.turbut jau labai skanios
as tai prisigaminu gyva velnia tu patiekalu, net tiek ir nereiketu, ale va sentimentai babulei ir jos atminimui. labiausia vyrui patinka keptas karpis, spanguoliu kisielius ir tokie "saltanosiai",pyrageliai is mielines teslos su aguonu ir dziovintu grybu idaru...
QUOTE(lanaa @ 2005 10 22, 20:54)
as tai prisigaminu gyva velnia tu patiekalu, net tiek ir nereiketu, ale va sentimentai babulei ir jos atminimui. labiausia vyrui patinka keptas karpis, spanguoliu kisielius ir tokie "saltanosiai",pyrageliai is mielines teslos su aguonu ir dziovintu grybu idaru...
Ej isduok savo pirageliu receptus ir mums
QUOTE(Ivoncikas @ 2005 10 24, 13:05)
Ej isduok savo pirageliu receptus ir mums
tai cia pigiau grybo.
pasidarot mieline, saldzia tesla pyrageliams su aguonoms ir nesaldzia su grybais. ir is jos darot pyragelius:iskociojat tesla, ispjaunat skrituliuka, i viduri dedat idaro, tada skrituliuka perlenkiat per puse, kad gautusi pusmenulis ir gerai uzspaudziat krastus, kad verdant aliejuj neatsidarytu.
aguonu idaras:
isbrinkinti aguonas.tada jas sumalt (as blenderiu naudojuos), kad issiskirtu aguonu pienas.tada pridedam pagal skoni cukraus ir kiausinio baltymo. jis "surisa' tas aguonas verdant.
dziovintu grybu idaras:
grybus isverdam, nusunkiam, supjaustom kubeliais.pakepinam ant aliejaus su smulkiai supjaustytu svogunu.pagal skoni druskos.aliejaus daug nereik, kad idaras "neplauktu".
va ir viskas... cia mano babces smetanskas receptas... visa gimine del situ pyrageliu pamisus
Lanaa, o kaip ta mieline tesla pasidaryti ?
QUOTE(Ausriukas1 @ 2005 10 24, 16:46)
saldi mieline tesla
apie 1.5 kg miltu
1.5st miltu
40-60g mieliu
150g cukraus (jei norit nesaldzios teslos, tada 3-4 s.cukraus)
100-150g sviesto
2-3 kiausiniai (as dazniausia "pavogiu" vieno kiausinio baltyma, kuri idedu i aguonu idara)
ziupsnelis druskos
padarom imaisala:mieles istrinti su 1s cukraus +pasildytas pienas (jokiu budu ne verdantis, nes zus mieles) +500g miltu.viska sumaisius imaisalo virsu apsijoti miltais, kad uzdengtu pavirsiu ir padeti siltai.kai pakils viska isplakti, kad nebutu miltu gumuleliu, tuomet ideti silta islydyta sviesta, ir isplaktus kiausinius su cukrum.miltu dedam tiek, kad minkant tesla neliptu prie ranku.tesla turi buti elastinga, bet ne kieta. tuomet isminkyta tesla dedam siltai ir dar karta leidziame pakilt. ir jau is pakilusios darom pyragelius beje as sita tesla naudoju ir mieliniams pyragams su varske, uogiene ar aguonom kepti... zodziu tai universali tesla
QUOTE(lanaa @ 2005 10 24, 14:50)
......gerai uzspaudziat krastus, kad verdant aliejuj neatsidarytu...
hm..o tai šitiepyragėliai ne orkaitėje kepami, o aliejuje verdami?
QUOTE(Asta @ 2005 10 24, 18:15)
hm..o tai šitiepyragėliai ne orkaitėje kepami, o aliejuje verdami?
verdami aliejuj. gaunasi panasiai kaip spurgos , jei kepti orkaitej, tai gautusi bandeles...