QUOTE(airius @ 2014 12 18, 01:23)
Sveikutes
Zasytes, antytes...o gal kas turit kalakuto receptuka. ..du metus kepiau ir nieko gero. Sausokas, be druskos...O siemet vel noriu bandyt,saldiklyje laukia savo eiles vienas kalakutas 5, 5kg, tad gal patartumet kaip ji skanu padaryt. Dekoju is anksto
Zasytes, antytes...o gal kas turit kalakuto receptuka. ..du metus kepiau ir nieko gero. Sausokas, be druskos...O siemet vel noriu bandyt,saldiklyje laukia savo eiles vienas kalakutas 5, 5kg, tad gal patartumet kaip ji skanu padaryt. Dekoju is anksto
Aš kalakutą kepu jau daug metų. Prieskuoniuoju prieš 3 paras. Įtrinu įvairiais prieskoniais: paukštienos, kepsnių, būtinai labai daug muskato riešuto ir kmynų. Prieš kepant vidų sutepu majonezu, prikemšu džiovintų slyvų ir obuolių, užsiunu ir tada visą dar ištepu majonezu, į kepimo maišą ir kepu apie 2,5-3 val. Gaunasi tikrai labai skanus ir sultingas, mėsa minkšta
Dar išsiverdu spanguolių padažą.
Kalakutą kepam 5-6 kg. valgo 10-11 žmonių, tai lieka labai nedaug