QUOTE(airius @ 2014 12 17, 23:23)
Sveikutes
Zasytes, antytes...o gal kas turit kalakuto receptuka. ..du metus kepiau ir nieko gero. Sausokas, be druskos...O siemet vel noriu bandyt,saldiklyje laukia savo eiles vienas kalakutas 5, 5kg, tad gal patartumet kaip ji skanu padaryt. Dekoju is anksto
QUOTE(Dalelė @ 2014 12 18, 16:52)
kalakutą marinuojant būtina ištrinti visą alyvuogių aliejumi ir tuomet jau visi prieskoniai ant viršaus ir į vidų. Dar galima po krūtinėlės oda pridėti sviesto sumaišyto su prieskoninėmis žolelėmis ar paprasčiausiai sviesto sumaišyto su paukštienos prieskoniais. Kalakutą reikia kišti į kepimo rankovę, jei jis ten telpa. O jei toks, kad vos ne per visą orkaitę tupomet į skardą dedame kalakutą, ir įpilame iš virdulio verdančio vandens (skardoje jo turi būti apie 2 cm.) Viską gerai uždengiame folija (ties krūnine folija truputį turi būti pakilusi) ir nepalikę jokių oro tarpų, ją užpaudžiame.
Aš irgi matyt kalakuta kepčiau šitaip. Taip kepu vištą - sviestą išlydau, tada dedu į jį daug išspausto česnako, prieskonius, sumaišau ir viską po oda (prieš tai atskiriu odą visą, kad galima būtų ten sudėti sviestą ir prieskonius), taip pat ir ant viršaus įtrinu. vištą kepu šitaip nepridengus, iškepa puikiai - odelė apskrudus, mėsa sultinga
į vidų prieš kepimą - perpjautas apelsinas. Bandyčiau taip ir su kalakutu, netikiu kad galima šitaip kepant sugadinti kažką, tik kalakutą jau pridengčiau folija daugiau nei pusei kepimo, o nuėmus gal su vėjeliu kepčiau, kad apskrustų
šitaip įtrynus sviestu+prieskoniai palaikyti kokias 2 paras ir kepti manau pats tas būtų