QUOTE(Dalelė @ 2014 12 14, 15:06)
Anties ir ant 7 žmonių bus mažai . O kad skani būtų būtinai marinuokite 2 dienas. Jei kaimiška- tai ir 3 d. galima. Žąsį reikia marinuoti tikrai 4 d. tuomet mėsa bus subrendusi ir sultinga. Vis tik geriausi prieskoniai yra, kaip ir baste parašė: druska, pipirai, kmynai, lauro lapai ir smulkintas česnakas. O ant šių priskonių galite dar berti truputį prieskonių paukštienai ar prieskonių meduoliams. Truputį šviesios sojos ir medaus. Bet tai jau skonio reikalas .
Įdaryta antis ar žąsis visada kepama ilgiau. Jei nenorite jos ėdaryti, galite į vidų įkišti šiek tiek obuolio ar apelsinų (gerai nuplautų) žievelių. Truputį geresnį kvapą suteiks.
Aš taip pat Kūčioms ruošiu daugiau pasnikinius patiekalus. Tačiau į įdarytą karpį, kučiukus dedu pieną ir kiaušinius. Ir padažą prie karpio majonezinį su marinuotais agurkais pateikiu. Bet jokių baltų mišrainių tą vakarą nebūna Iš tikro tai yra begalė patiekalų, kuriuos tai dienai galima paruošti.
Įdaryta antis ar žąsis visada kepama ilgiau. Jei nenorite jos ėdaryti, galite į vidų įkišti šiek tiek obuolio ar apelsinų (gerai nuplautų) žievelių. Truputį geresnį kvapą suteiks.
Aš taip pat Kūčioms ruošiu daugiau pasnikinius patiekalus. Tačiau į įdarytą karpį, kučiukus dedu pieną ir kiaušinius. Ir padažą prie karpio majonezinį su marinuotais agurkais pateikiu. Bet jokių baltų mišrainių tą vakarą nebūna Iš tikro tai yra begalė patiekalų, kuriuos tai dienai galima paruošti.
Dalele varciau Jusu tinklapi ne visus atidaro receptus pvz. sterkio vyniotinio, aciu