Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdų patiekalai

QUOTE(Dalelė @ 2014 12 14, 15:06)
Anties ir ant 7 žmonių bus mažai ax.gif . O kad skani būtų būtinai marinuokite 2 dienas. Jei kaimiška- tai ir 3 d. galima. Žąsį reikia marinuoti tikrai 4 d. tuomet mėsa bus subrendusi ir sultinga. Vis tik geriausi prieskoniai yra, kaip ir baste parašė: druska, pipirai, kmynai, lauro lapai ir smulkintas česnakas. O ant šių priskonių galite dar berti truputį prieskonių paukštienai ar prieskonių meduoliams. Truputį šviesios sojos ir medaus. Bet tai jau skonio reikalas smile.gif .
Įdaryta antis ar žąsis visada kepama ilgiau. Jei nenorite jos ėdaryti, galite į vidų įkišti šiek tiek obuolio ar apelsinų (gerai nuplautų) žievelių. Truputį geresnį kvapą suteiks.
Aš taip pat Kūčioms ruošiu daugiau pasnikinius patiekalus. Tačiau į įdarytą karpį, kučiukus dedu pieną ir kiaušinius. Ir padažą prie karpio majonezinį su marinuotais agurkais pateikiu. Bet jokių baltų mišrainių tą vakarą nebūna lotuliukas.gif Iš tikro tai yra begalė patiekalų, kuriuos tai dienai galima paruošti.

Dalele varciau Jusu tinklapi ne visus atidaro receptus pvz. sterkio vyniotinio, aciu
Atsakyti
As atsiprasau taip isibraunu, bet gal galetumet patarti, kur gauti pirkti zasi. Lyg ir maciau Maximoje saldyta, bet kaip kokybe unsure.gif
Busiu dekinga uz komentarus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Dalelė @ 2014 12 14, 15:06)
Anties ir ant 7 žmonių bus mažai ax.gif . O kad skani būtų būtinai marinuokite 2 dienas. Jei kaimiška- tai ir 3 d. galima. Žąsį reikia marinuoti tikrai 4 d. tuomet mėsa bus subrendusi ir sultinga. Vis tik geriausi prieskoniai yra, kaip ir baste parašė: druska, pipirai, kmynai, lauro lapai ir smulkintas česnakas. O ant šių priskonių galite dar berti truputį prieskonių paukštienai ar prieskonių meduoliams. Truputį šviesios sojos ir medaus. Bet tai jau skonio reikalas smile.gif .
Įdaryta antis ar žąsis visada kepama ilgiau. Jei nenorite jos ėdaryti, galite į vidų įkišti šiek tiek obuolio ar apelsinų (gerai nuplautų) žievelių. Truputį geresnį kvapą suteiks.
Aš taip pat Kūčioms ruošiu daugiau pasnikinius patiekalus. Tačiau į įdarytą karpį, kučiukus dedu pieną ir kiaušinius. Ir padažą prie karpio majonezinį su marinuotais agurkais pateikiu. Bet jokių baltų mišrainių tą vakarą nebūna lotuliukas.gif Iš tikro tai yra begalė patiekalų, kuriuos tai dienai galima paruošti.


Ačiū labai už tiek daug informacijos! Antyte ir aš siūliau antra nupirkti, bet šeimyna sako gana. Jei rasiu dar viena nupirksiu 👍
Aš antyte galvojau raugintais kopūstais įdaryti. Jei pirksiu antra tai į tą gal apelsinu dėsiu. O šalia obuolių.
Papildyta:
QUOTE(Alchemie @ 2014 12 14, 20:23)
As atsiprasau taip isibraunu, bet gal galetumet patarti, kur gauti pirkti zasi. Lyg ir maciau Maximoje saldyta, bet kaip kokybe unsure.gif 
Busiu dekinga uz komentarus 4u.gif


Dėl kokybės nežinau, bet kai buvau Lenkijoje kaip nustebino žąsies kaina, 1kg apie 6lt 😮
Atsakyti
Gal kas galite placiau parasyti ,kaip galima padaryti zasi su raugintais kopustais?Anyta atveze namine 5 kg zasi kaledom ir galvoju kaip cia ja pagaminti.Visi saldus idarai ir prieskoniai ar pagardai musu seimynai netinka,tai labai suviliojo rauginti kopustai,tik va nezinau kaip paruosti.
Atsakyti
Prisidedu prie minčių apie antis smile.gif Vienos anties 2 kg, tikrai mažai ant 7 žmonių smile.gif
Ir kaip gali nepatikti antis smile.gif ir kas dar per keistas skonis. Jei antis kepama iš ūkininko, kuris jas augina laisvai vaikščiojančias, tai gali būti kietoka. Bet jei pirkti tas iš prekybos centrų, tai jos minkštutės, putlutės. Prie jų tinka bet kas. Rauginti troškinti kopūstai su bulvėmis. Galima ir vieną valgyti. Skanumėlis. Ir tikrai labai daug diebalų išbėga iš anties kepimo metu. Svorio jei liks 1,5 km tai gerai bus. Tai jei 7 žmonės, tai žmogui 200 g su kaulais. Tikrai mažoka.
Atsakyti
QUOTE(lile @ 2014 12 15, 13:22)
Prisidedu prie minčių apie antis smile.gif Vienos anties 2 kg, tikrai mažai ant 7 žmonių smile.gif
Ir kaip gali nepatikti antis smile.gif ir kas dar per keistas skonis. Jei antis kepama iš ūkininko, kuris jas augina laisvai vaikščiojančias, tai gali būti kietoka. Bet jei pirkti tas iš prekybos centrų, tai jos minkštutės, putlutės. Prie jų tinka bet kas. Rauginti troškinti kopūstai su bulvėmis. Galima ir vieną valgyti. Skanumėlis. Ir tikrai labai daug diebalų išbėga iš anties kepimo metu. Svorio jei liks 1,5 km tai gerai bus. Tai jei 7 žmonės, tai žmogui 200 g su kaulais. Tikrai mažoka.


Ačiū už informaciją 🌹 Reikės pirkti antrą, nes kai pirkau net nežinojau kada kepsiu. Įsidėjau į kamerą ir tiek. Dabar išsitraukiau, apžiūrėjau, maža.... Tikrai sutinku, pirksiu antrą. Anytos orkaitė nedidelė, tai gal dėsiu į atskiras dvi (turi antra orkaitę), nes baigiant kepti dar noriu įdėti bulvyčių ir obuolių. Jei abi į vieną dėsiu netilps viskas. o anties riebaliukai, gal tas bulves dar paskanintų....
Įdaro idėją ėmiau iš Beatos žurnalo. Sako labai skanu į raugintus kopūstus įdėti džiovintų slyvų.
Atsakyti
Seniau teko turėti reikalų su naminėm antim (o gal žąsys buvo, nepamenu jau.. g.gif ), tai kiek teko ančių kepti, troškinti ir kitaip gaminti, tai matyt skaniausiai gavosi - paukštis gerai išmarinuotas para (prieskoniai tradininiai, nieko imantraus), pradurti kad išbėgtų riebalai (ypač ties šlaunim), kartu dėti supjaustytą apelsiną, svogūną, keli rūgštesni obuoliai ir kepti rankovėje (padaryti kelias skylutes garams), po to ja prakirpti ir ijungti vėjelio rėžimą ar grilio. Kepta ne rankovėj niekada nesigavo tokia sultinga ir kad nuo kaulų byrėtų.
Pernai Kalėdoms ir dar kokiai progai esant darau vištą kalėdinę, pagal Beatą, yra jos bloge receptas, super mums skanu, tokia paprasta, bet neprasta vištukė gaunasi. Šiemet iki švenčių noriu išbandyti pagal Beatą troškintus kopūstus, burokėlius, svogūnus.
Dar bandau nauju sausainiu receptus, keksiukų.. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Aurosoma @ 2014 12 15, 18:15)
Ačiū už informaciją 🌹 Reikės pirkti antrą, nes kai pirkau net nežinojau kada kepsiu. Įsidėjau į kamerą ir tiek. Dabar išsitraukiau, apžiūrėjau, maža.... Tikrai sutinku, pirksiu antrą. Anytos orkaitė nedidelė, tai gal dėsiu į atskiras dvi (turi antra orkaitę), nes baigiant kepti dar noriu įdėti bulvyčių ir obuolių. Jei abi į vieną dėsiu netilps viskas. o anties riebaliukai, gal tas bulves dar paskanintų....
Įdaro idėją ėmiau iš Beatos žurnalo. Sako labai skanu į raugintus kopūstus įdėti džiovintų slyvų.

nuo rytojaus rimi ir maxima antytem akcija.
Atsakyti
QUOTE(*AMRI* @ 2014 12 15, 20:13)
nuo rytojaus rimi ir maxima antytem akcija.


O smile.gif Ačiū už patarimą. Eisiu būtinai pažiūrėti. O kokia nuolaida?
Atsakyti
QUOTE(*AMRI* @ 2014 12 15, 21:13)
nuo rytojaus rimi ir maxima antytem akcija.


Ačiū smile.gif Aš praeitą savaitę rimi pirkau su akcija pekino antį.
Lenkijoje prieš pora savaičių buvo labai pigios antys, žąsys, kalakutai. Bet kai nuvažiavau buvo likę tik didžiulės žąsys 😕
Atsakyti
Lenkijoje prieš pora savaičių buvo labai pigios antys, žąsys, kalakutai. Bet kai nuvažiavau buvo likę tik didžiulės žąsys 😕

[/quote]
žąsys kuo didesnės ir riebesnės tuo geriau. Taukai nubėga - kiek jau ten tos mėsos ir lieka. Taukiukus dailiai nusemiate ir naudojate įvairių padažų, pagardų, sriubų gaminimui.
Atsakyti
QUOTE(*AMRI* @ 2014 12 15, 11:38)
Gal kas galite placiau parasyti ,kaip galima padaryti zasi su raugintais kopustais?Anyta atveze namine 5 kg zasi kaledom ir galvoju kaip cia ja pagaminti.Visi saldus idarai ir prieskoniai ar pagardai musu seimynai netinka,tai labai suviliojo rauginti kopustai,tik va nezinau kaip paruosti.

Nejaugi niekas negaminot?
Atsakyti