Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdų patiekalai

QUOTE(Aurosoma @ 2013 12 30, 16:07)
Jusu skamba labai skaniai, o ten buvo varske, silke, grietine, pomidorai ant juodos duonos pagrindo. Norejau ismeginti nes labai gyre, bet tikriausiai ne mano skonio.

g.gif juodos duonos negaliu valgyt, tai man iš kart atkrinta. Ir šiaip man silkė+grietinė+varškė g.gif unsure.gif
Iš viso to - geriau: pomidorai+grietinė+druskytė+svogūniukas rolleyes.gif
To Beatos, vien paskaičius sudėtį, nenorėčiau schmoll.gif
Atsakyti
Čia ne į temą, bet nepasitikiu Beatos receptais, kažkas ten juose išderinta būna, arba kokio padažo nerealūs kiekiai, lyginant su pačiu gaminiu, arba skonis nei šis nei tas g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lyžuka @ 2013 12 30, 20:35)
Čia ne į temą, bet nepasitikiu Beatos receptais, kažkas ten juose išderinta būna, arba kokio padažo nerealūs kiekiai, lyginant su pačiu gaminiu, arba skonis  nei šis nei tas  g.gif

drinks_cheers.gif ji na manau truputuka nusoka nuo ingredientu dalies nes juk reikia reklama ir reklamuojam daiktui padaryti pvz. aliejui ar jos duonai schmoll.gif
Atsakyti
4u.gif


Ne tiek jau daug iki Kalėdų g.gif Ar palnuojatės kažką iš valgių?
Atsakyti
QUOTE(Lyžuka @ 2014 11 23, 20:21)
4u.gif
Ne tiek jau daug iki Kalėdų  g.gif Ar palnuojatės kažką iš valgių?


aha, planuoju - ko nebus biggrin.gif
aš jau suplanavau tiek, kad nei anties, nei kalakuto šiemet nebus lotuliukas.gif kepsiu kaimišką vištą - mums pakaks, nes amžinai lieka mėsos, nesuvalgom. Kitą ar trečią dieną nieks nebenori, stovi paskui kaip gyvas priekaištas doh.gif

Net buvau sumąsčiusi tokį dalyką, kaip išvis pagamint kokių kojelių su fainu marinadu, įdomiau bulvių iškept, kokį garnyrą vieną kitą sumakliavot. Bet ne - spėju, visi mano planą vienbalsiai atmes doh.gif
vaikai nori daryti šokolado fondiu smile.gif gal tikrai neblogai - kaip manot? Niekad nesu dariusi blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(RitaRazi @ 2014 11 28, 18:41)
aha, planuoju - ko nebus biggrin.gif
aš jau suplanavau tiek, kad nei anties, nei kalakuto šiemet nebus lotuliukas.gif kepsiu kaimišką vištą - mums pakaks, nes amžinai lieka mėsos, nesuvalgom. Kitą ar trečią dieną nieks nebenori, stovi paskui kaip gyvas priekaištas doh.gif

Net buvau sumąsčiusi tokį dalyką, kaip išvis pagamint kokių kojelių su fainu marinadu, įdomiau bulvių iškept, kokį garnyrą vieną kitą sumakliavot. Bet ne - spėju, visi mano planą vienbalsiai atmes doh.gif
vaikai nori daryti šokolado fondiu smile.gif gal tikrai neblogai - kaip manot? Niekad nesu dariusi blush2.gif

Smagu ruoštis šventėm 4u.gif
Dėl fondiu norėjau pasakyt, kad labai šauni idėja, nėr ten daug ką daryti ir labai skanu, aišku vaikams labiausiai thumbup.gif svarbiausia skanus šokoladas ir vaisiai (bent jau man taip skaniausia), mhhh, užsimaniau lotuliukas.gif thumbup.gif
Atsakyti
Fondiu labai gera idėja, suburia visus kartu,smagu kartu mirkyti ir dar smagiau valgyti smile.gif
Aš šiemet galvoju pasidaryti vyniotinių naminių, vis kažkas įdomesnio smile.gif
Atsakyti
Šokoladinis fondiu nuostabi įdėja smile.gif . Labai tinkanti Kalėdų salui thumbup.gif
Nebijokite, kad tos keptos mėsos po švenčių lieka smile.gif . Svarbu nepripjaustyti jos per daug, o visus keptos mėsos, vyniotinių gabalus sudėkite (žinoma į atskirus) šaldymo maišelius, užriškite mazgeliu patį maišelį, kad šaldant neišsausėtų ir užrašę kas kur užšaldykite. Nepatikėsite, bet po kiek laiko atšildžius (per naktį palaikius paprastai šaldytuve) visa ta mėsa išlieka labai skani ir net sultingesnė, nei buvo prieš tai smile.gif Jau keli metai nevalgau per prievartą švenčių likučių. Dvi dienos- ir visos mėsos keliauja supakuotos į kamerą smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dalelė: 02 gruodžio 2014 - 16:44
QUOTE(Dalelė @ 2014 12 02, 16:43)
Šokoladinis fondiu nuostabi įdėja smile.gif . Labai tinkanti Kalėdų salui  thumbup.gif
Nebijokite, kad tos keptos mėsos po švenčių lieka  smile.gif . Svarbu nepripjaustyti jos per daug, o visus keptos mėsos, vyniotinių gabalus sudėkite (žinoma į atskirus) šaldymo maišelius, užriškite mazgeliu patį maišelį, kad šaldant neišsausėtų  ir užrašę kas kur užšaldykite. Nepatikėsite, bet po kiek laiko atšildžius (per naktį palaikius paprastai šaldytuve) visa ta mėsa išlieka labai skani ir net sultingesnė, nei buvo prieš tai  smile.gif Jau keli metai nevalgau per prievartą švenčių likučių. Dvi dienos- ir visos mėsos keliauja supakuotos į kamerą  smile.gif


Ačiū už patarimą! pabandysime šiais metais jeigu liks kažkas užšaldyti mirksiukas.gif
Mes planuojame tradiciškai šiais metais - kepti vištą marinuota citrinų sultyse, rozmarinų šakelėse ir meduje. Gaunasi traški ruda odytė nuo medaus smile.gif labai skanu! Kepant įkišu i vištos vidų šiek tiek rozmarino šakelių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ramunce2: 08 gruodžio 2014 - 16:48
QUOTE(Dalelė @ 2014 12 02, 17:43)
Šokoladinis fondiu nuostabi įdėja smile.gif . Labai tinkanti Kalėdų salui  thumbup.gif
Nebijokite, kad tos keptos mėsos po švenčių lieka  smile.gif . Svarbu nepripjaustyti jos per daug, o visus keptos mėsos, vyniotinių gabalus sudėkite (žinoma į atskirus) šaldymo maišelius, užriškite mazgeliu patį maišelį, kad šaldant neišsausėtų  ir užrašę kas kur užšaldykite. Nepatikėsite, bet po kiek laiko atšildžius (per naktį palaikius paprastai šaldytuve) visa ta mėsa išlieka labai skani ir net sultingesnė, nei buvo prieš tai  smile.gif Jau keli metai nevalgau per prievartą švenčių likučių. Dvi dienos- ir visos mėsos keliauja supakuotos į kamerą  smile.gif


aha, tikrai geras dalykas - reikės būtinai užšaldyti ir padėti kokioms porai savaičių smile.gif paskui spėju laaabai gerai susivalgys - kaip tortas pirmadienį po vestuvių lotuliukas.gif

ramunce2, o pagal kokį receptą vištą marinuojat? Turiu kaimišką gražuolę, tai galvoju - ar ją, ar antį pirkt, dabar kaip tik Rimi akcija..

Ai, dar tauta būtinai užsimanė medaus torto, žagarėlių, spurgų doh.gif nu nea, sakiau, rinkitės, visko nebus, aš irgi žmogus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(RitaRazi @ 2014 12 10, 20:21)
aha, tikrai geras dalykas - reikės būtinai užšaldyti ir padėti kokioms porai savaičių smile.gif paskui spėju laaabai gerai susivalgys - kaip tortas pirmadienį po vestuvių lotuliukas.gif

ramunce2, o pagal kokį receptą vištą marinuojat? Turiu kaimišką gražuolę, tai galvoju - ar ją, ar antį pirkt, dabar kaip tik Rimi akcija..

Ai, dar tauta būtinai užsimanė medaus torto, žagarėlių, spurgų doh.gif nu nea, sakiau, rinkitės, visko nebus, aš irgi žmogus biggrin.gif


Štai receptas, bet tik anglų kalba: http://www.epicuriou...nd-Honey-395509

Parašykit, jei neskaitot, galiu papasakot lietuviškai mirksiukas.gif
Atsakyti
Nuotraukoje tai truputį sudegusi mirksiukas.gif Kad taip nenutiktų, reikia pridengti folija, ir jau kaip prieš pat kepimo pabaigą ją nuimsite, kad gražiai apkeptų viršus, niekur iš virtuvės nebeišbėkite lotuliukas.gif Visi kepsniai marinuoti su medumi labai greitai dega, tad stebėkite apkepimo lygį. Kartais užtenka vos kelių minučių, kad viršus gražiai parustų. Šiuo receptu kepta višta tikrai skani smile.gif . Dar galima, kad tikrai kvepėtų Kalėdomis, vietoje citrinų ir rozmarinų dėti apelsinus, bei meduolių prieskonius. Kad aštriau būtų- pipirų bei čili ar kaleno pipirų truputį.
My Webpage
Atsakyti