Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdų patiekalai

lile suintrigavai labai su tais želiniais saldainiais mirksiukas.gif o tai jie dedasi supjaustyti? o kepdami išsilydo ir pasiskirsto per visą skarelę, ar ir lieka saldainio gabalėlis?
Atsakyti
Saldainis apsilydo, labiau gal tie tinka tokie cukruoti spalvoti is senu geru laiku smile.gif bet reiktu bandyti gal ir su tais, kur dabar popiereliuose zeliniai. O pjaustyti ar ne jau nuo skareles dydzio priklauso, jei didesne skarele, tai ir pjaustyt nereikia. As nepjaustydavau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lile: 05 lapkričio 2013 - 22:23
Ei šeimininkės, iki Kalėdų likos vos pusantro mėnesio... Nejaugi niekas dar negalvoja apie šventinį stala? unsure.gif
Atsakyti
Sveikos.

Jau galvoju apie šventinį stalą. Gal turėtumėte pasiūlymų, ką pagaminti Kalėdoms iš vištienos? Kad būtų nebrangu, bet skanu ir sotu. Nesinori esminį kartą paprasčiausiai pakepti orkaitėje vištų kulšeles ir sparnelius. Gal žinote kokių įdomesnių receptų? Ačiūsmile.gif
Atsakyti
Aš jau irgi dairausi naujų patiekalų šventėms, nes tas pats įgrįso..norėčiau kokio nesunkaus vyniotinio, labai noriu kepti antį, bet bijau, kad nesigaus..

Gal dar atsigaus tema.. hihihi.gif
Atsakyti
Galima kepti vištienos vyniotinį smile.gif nussiperkate kokias dvi tris šlauneles, išimate kaulą, pamarinuojate mėgstamais prieskoniais. Po to susukate vyniotinį, surišate storu siūlu ir kepate. Galima paprastai dėti ant kepimo formos ir kepti, arba galima įdėti į kepimo rankovę ir taip kepti. Tik pabaigoje ją praplėšti, kad vyniotinis apskrustų smile.gif galima į vyniotinį įdėti kad ir faršo, galima grybų, sūrio, pomidorų. Ką tik galvelė sugalvoja bigsmile.gif

Arba dar galima atsargiai išimti šlaunelės kaulą (paliekant patį galą, kur siauriausia dalis) mėsytę išmarinuoti. Tada pridėti įdaro, susiūti ir iškepti. Atvėsus išimti siūlus. Gausis tarsi kepta vištienos šlaunelė, tik ne su kaulu, o su įdaru mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Super_mociute @ 2013 11 24, 17:18)
Aš jau irgi dairausi naujų patiekalų šventėms, nes tas pats įgrįso..norėčiau kokio nesunkaus vyniotinio, labai noriu kepti antį, bet bijau, kad nesigaus..

Gal dar atsigaus tema.. hihihi.gif

Tai kad antį labai paprasta kepti. Pamarinuokit su savo mėgstamais prieskoniais, prikimškit įdaro, įdėkit į kepimo rankovę, kepkit apie 40 60min( priklauso nuo paukščio dydžio) tada prapjaukit rankovę ir apskrudinkit. Mes labai mėgstam įdaryti antį su raudonais kopūstais. Nedidelę kopūsto guželę smulkiai supjaustyti, 2 didelius svogūnus smulkiai pjaustytus pakepti svieste arba aliejuje, tada sudėti kopūstus, įberti druskos, cukraus, pipirų, truputi patroškinti ir įpilti citrinos sulčių ir troškinti kol gerokai suminkštės, tada užpildyti antį ir kepti. Jei lieka kopūstų, o aš iš daugiau visada darau, dedam šalia anties, bus puikus garnyras.
Atsakyti
Symet gaminsiu vel kaip ir pernai krabus, uzkabino pernai labai, tad dalinuosi:
o krabus darau taip, pamokino seimininke,kuri ruosia maista baliams:)pabandysiu aprasyti:pasidaryti pirmiausiai idara-virtas smulkiai kiausinis supjaustytas,fermentinis suris smulkiai, virta morkyte, svogunas,krapai,ir majonezas.sumaisyta viskas. isviniojam lazdele, aptepam idaru,susukam atgal ir apvoliojam kiausinio plakini+dziuvesiuosa,2kartus, kad storai apliptu dziuvesio,ir kepu aliejuje. kol apskrus. ir padarau visada namini padaziuka:majonezas-kecupas,daug cesnako ir tarkuotas raugintas agurkelis:)skaniausia atvesusios su padazu. Skanaus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(georgiana @ 2013 12 03, 09:48)
Symet gaminsiu vel kaip ir pernai krabus, uzkabino pernai labai, tad dalinuosi:
o krabus darau taip, pamokino seimininke,kuri ruosia maista baliams:)pabandysiu aprasyti:pasidaryti pirmiausiai idara-virtas smulkiai kiausinis supjaustytas,fermentinis suris smulkiai, virta morkyte, svogunas,krapai,ir majonezas.sumaisyta viskas. isviniojam lazdele, aptepam idaru,susukam atgal ir apvoliojam kiausinio plakini+dziuvesiuosa,2kartus, kad storai apliptu dziuvesio,ir kepu aliejuje. kol apskrus. ir padarau visada namini padaziuka:majonezas-kecupas,daug cesnako ir tarkuotas raugintas agurkelis:)skaniausia atvesusios su padazu. Skanaus 4u.gif

Skaniai atrodo. tik niekaip nesupratau, kaip galima krabo lazdele isvyniot?
Ir gal galite mazdaug kiekius parasyti? ax.gif Kiek kiausinio, kiek surio? Svogunas zalias?
Atsakyti
Noriu pasigaminti meduoliuku ivairiu kalediniu motyvu.. ax.gif Bet nenoriu is tradicines meduolines teslos, nes man ji ziauriau nepatinka. AR imanoma kazkaip kitaip issikepti? blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo deltadu: 03 gruodžio 2013 - 11:20
QUOTE(georgiana @ 2013 12 03, 09:48)
Symet gaminsiu vel kaip ir pernai krabus, uzkabino pernai labai, tad dalinuosi:
o krabus darau taip, pamokino seimininke,kuri ruosia maista baliams:)pabandysiu aprasyti:pasidaryti pirmiausiai idara-virtas smulkiai kiausinis supjaustytas,fermentinis suris smulkiai, virta morkyte, svogunas,krapai,ir majonezas.sumaisyta viskas. isviniojam lazdele, aptepam idaru,susukam atgal ir apvoliojam kiausinio plakini+dziuvesiuosa,2kartus, kad storai apliptu dziuvesio,ir kepu aliejuje. kol apskrus. ir padarau visada namini padaziuka:majonezas-kecupas,daug cesnako ir tarkuotas raugintas agurkelis:)skaniausia atvesusios su padazu. Skanaus 4u.gif

O kokius perkat krabus, nes lygtai ne visi vyniojasi gerai g.gif
Atsakyti
deltadu ir Amelia as pabandysiu atsakyti paprastai, krabu lazdeles perku Vici firmos, o idara pasidarau is akies, jo lieka tai puikiai susivalgo ant sumustinku; svoguniukus dedu laiskus, nes ant palanges dabar auginu 4u.gif krablades atsildau ir atsargiai rankomis issuku ir su arbatiniu sauksteliu lengvai po truputuka dedu.
Atsakyti