Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdų patiekalai

QUOTE(ElvaV @ 2010 12 20, 09:42)
Aš daug metų antį kepu taip.
Padarau prieskonių mišinį: druska, malti juodi pipirai, kmynai ar truputį šalavijo. Aš dedu kmyną  tik ne per daug. 1-2 parom palieku
Įdaras:
Išverdu 2 stikline ryžiu taip, kad dar liktu kieti. Ryžius perplauti šaltu vandeniu ir gerai nuvarvinti. Į ryžius dedu juostelėmis supjaustytus ir iš aksto išmirkytus džiovintus abrikosus, džiovintas slyvas, razinų ir apie 200 gr riešutų mišinį. Į šia masę truputi dedu vegetos. Viską gerai išmaišyti ir prikimšti antį. Kemšu tiesiog trombuodama. Aš jos neužsiunu. Nesvarbu, kad įdaras išlenda. Kepu 200-220 orkaitėje uždengus folija apie 2,5-3 val. Kojų galiukus ir sparnelius taip pat įvynoju į folija, kad nesudegtų. Baigiant kepti nuimu folija, kad apkeptų.

Pst: Ryžiai sugeria visą riebumą ir nebuna riebu. gaunasi labai skanus garnyras. Į ryžius galima dėti tiek džiovintų vaisių kiek kam norisi. Mano visi artimieji šitaip paruoštą antį iš karto "sunaikina"

nerealiai skani antis gavosi. aciu uz receptuka thumbup.gif
Atsakyti
Keliu temute i prieki rolleyes.gif Gal kas jau galvojat kuom nustebinsit savo svecius per sias Kaledas bigsmile.gif ?
Atsakyti
Kaledoms gaminu zuvies Napoleona.Ideja nusiziurejau is cia:
http://tangosuhelena...-su-zuvimi.html
Tik idara dedu kitoki.
Viena pertepiau trinta zirneliu/majonezo mase ir dejau rukyta skumbre.Kita pertepiau varskes/majonezo mase ir dejau rukyta lasisa.
Atsakyti
Ir aš labai norėčiau sužinoti kokį nors mamytės nesudėtingą kūčių patiekalą, kurį galėčiau skaniai pagaminti, šiemet vyksime su vyru ir dukryte jas švęsti pas vyro tėvus, kartu su kitomis giminėmis, norėčiau ir aš kokį patiekaliuką ten nuvežti ax.gif 4u.gif
Atsakyti
As siemet bandysiu kepti stirnos koja ax.gif tikiuosi skaniai gausis biggrin.gif
Praeitais metais kepiau anti ir pateikiau su spanguoliu mandarinu padazu thumbup.gif siemet tikiuosi irgi nustebinti ax.gif
Atsakyti
Guodute-gal gali parašyti savo receptuką antiies? sudomino ax.gif
Atsakyti
As jau kokias dvi savaites mastau kas bus ant musu sventinio stalo skanaus.

Kolkas tikrai zinau, kad bus:
1. balta misraine. Kadangi mes daznai negaminame jos, tai ji mums neatsibodusi, o ir nuo pat vaikystes ji man su Kaledom asocijuojasi. wub.gif
2. silke su pievagrybiais ir svogunais.
3. Silke pataluose.
4. Lydekos gabaliukai su morku+svogunu+ tomato padazu.
5. Butinai bus verdamas kompotas: obuoliai+ dz.slyvos+dz.persikai+ razinos.
6. Manau, bus ir kalafioru+kumpio+kiausinio+poro+majonezo salotos
7. Saltiena
8. Reikes issivirti, issikepti koki kumpio, karkos vyniotini su dz. vaisiais.

Na kolkas tiek sumastyta. Toliau ieskosiu kuo papildyti sventini sarasa ax.gif

Kaip matote nieko mandro, bet mes jau tokie esame, megstame paciu ne karta isbandytus, ivertintuspaprastus patiekaliukus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ewacka: 29 lapkričio 2011 - 23:02
QUOTE(ewacka @ 2011 11 30, 00:01)
As jau kokias dvi savaites mastau kas bus ant musu sventinio stalo skanaus.

Kolkas tikrai zinau, kad bus:
1. balta misraine. Kadangi mes daznai negaminame jos, tai ji mums neatsibodusi, o ir nuo pat vaikystes ji man su Kaledom asocijuojasi. wub.gif
2. silke su pievagrybiais ir svogunais.
3. Silke pataluose.
4. Lydekos gabaliukai su morku+svogunu+ tomato padazu.
5. Butinai bus verdamas kompotas: obuoliai+ dz.slyvos+dz.persikai+ razinos.
6. Manau, bus ir kalafioru+kumpio+kiausinio+poro+majonezo salotos
7. Saltiena
8. Reikes issivirti, issikepti koki kumpio, karkos vyniotini su dz. vaisiais.

Na kolkas tiek sumastyta. Toliau ieskosiu kuo papildyti sventini sarasa  ax.gif

Kaip matote nieko mandro, bet mes jau tokie esame, megstame paciu ne karta isbandytus, ivertintuspaprastus patiekaliukus  smile.gif

drinks_cheers.gif sventiska ir viskas labaaaaai skanu thumbup.gif
Papildyta:
pas mus tai bus mazdaug,nes dar iki svenciu gali pasikeist planai. 1. misraines 2ar 3 rusiu (leziuviu salotos su darzovem,suriu salotos ir namines su kumpio) 2. saltiena 3. viniotiniu gal kokiu 5-6 rusiu(bet pirksiu) 4. ka nors karsto tik dar neapsisprendzius ka 5. salduminai,vaisiai 6. ka nors is grybu(dievinu grybus(viena seimoj valgau,vyras ir dukryte net i jos neziuri)) gal dar kaskas bus,dabar tiksliai ne pasakysiu... 7. zele su braskiu gretinele (duktryte labai valgo) vaikisko sampano lotuliukas.gif 8. karsto tai darysiu irgi dveju rusiu,galima ant svenciu pasilepint ir prikraut pilna stala smile.gif 9. ka nors is vistienos padarysiu,kepsniukus gal arba orkaitei su idaru,ar tabaka
Atsakyti
As jau ne pirmos Kalėdos kepu antį. Kepsiu ir šiemet. Labau skanu ir nieko sudėtingo smile.gif Nei kalakutas, nei žąsis, man nėra taip skanu smile.gif

Į anties vidu įkišu porą šiek tiek pavirtų ir subadytų citrinų. Tai daugiau dėl kvapo, nes jų įtakos skoniui kažkaip nejaučiu. Prieš tai antį marinuoju apie dvi paras. Marinatas paprastas: 2 šaukštai dektinės, 2 šaukštai medaus, 2 šaukštai sojų padažo, vištienai skirti prieskoniai, pipirai. Druskyte ištrinu kokia 2 val prieš kepimą. Ir viskas. Kepu su termometru, tai seku jo nurodymais. Tiksliai negaliu pasakyti kiek laiko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lile: 02 gruodžio 2011 - 09:45
Nežinau ar tinka prie kalėdinių patiekalų, bet labai skanus, kalėdinis gėrimas
čia
Atsakyti
Rašau visai ne į tą temą ,bet nežinau kur tiksliai rašyti blush2.gif Gal kuri pasidalins , kur perkate pakavimo maišelius pvz: imbieriniams sausainiams ? (permatomi ir traškantys) niekur nerandu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Berry22 @ 2011 12 02, 17:17)
Rašau visai ne į tą temą ,bet nežinau kur tiksliai rašyti blush2.gif  Gal kuri pasidalins , kur perkate pakavimo maišelius pvz: imbieriniams sausainiams ? (permatomi ir traškantys) niekur nerandu  4u.gif

Urmo bazej. Yra įvairių maišelių. Tai pat, jei nerandate tokių, kokių reikia, galite ten paprašyti iš spec parduotuvyčių kur prieskonius, arbatą sveria. Aš iš ten nusipirkau labai gražių maišelių arbatai pakuoti. Tik tų maišelių pardavime nėra, reikia gražiai paprašyti pardavėjų, ar negalėtų keletos parduoti 4u.gif
Atsakyti