QUOTE(ElvaV @ 2010 12 20, 09:42)
Aš daug metų antį kepu taip.
Padarau prieskonių mišinį: druska, malti juodi pipirai, kmynai ar truputį šalavijo. Aš dedu kmyną tik ne per daug. 1-2 parom palieku
Įdaras:
Išverdu 2 stikline ryžiu taip, kad dar liktu kieti. Ryžius perplauti šaltu vandeniu ir gerai nuvarvinti. Į ryžius dedu juostelėmis supjaustytus ir iš aksto išmirkytus džiovintus abrikosus, džiovintas slyvas, razinų ir apie 200 gr riešutų mišinį. Į šia masę truputi dedu vegetos. Viską gerai išmaišyti ir prikimšti antį. Kemšu tiesiog trombuodama. Aš jos neužsiunu. Nesvarbu, kad įdaras išlenda. Kepu 200-220 orkaitėje uždengus folija apie 2,5-3 val. Kojų galiukus ir sparnelius taip pat įvynoju į folija, kad nesudegtų. Baigiant kepti nuimu folija, kad apkeptų.
Pst: Ryžiai sugeria visą riebumą ir nebuna riebu. gaunasi labai skanus garnyras. Į ryžius galima dėti tiek džiovintų vaisių kiek kam norisi. Mano visi artimieji šitaip paruoštą antį iš karto "sunaikina"
Padarau prieskonių mišinį: druska, malti juodi pipirai, kmynai ar truputį šalavijo. Aš dedu kmyną tik ne per daug. 1-2 parom palieku
Įdaras:
Išverdu 2 stikline ryžiu taip, kad dar liktu kieti. Ryžius perplauti šaltu vandeniu ir gerai nuvarvinti. Į ryžius dedu juostelėmis supjaustytus ir iš aksto išmirkytus džiovintus abrikosus, džiovintas slyvas, razinų ir apie 200 gr riešutų mišinį. Į šia masę truputi dedu vegetos. Viską gerai išmaišyti ir prikimšti antį. Kemšu tiesiog trombuodama. Aš jos neužsiunu. Nesvarbu, kad įdaras išlenda. Kepu 200-220 orkaitėje uždengus folija apie 2,5-3 val. Kojų galiukus ir sparnelius taip pat įvynoju į folija, kad nesudegtų. Baigiant kepti nuimu folija, kad apkeptų.
Pst: Ryžiai sugeria visą riebumą ir nebuna riebu. gaunasi labai skanus garnyras. Į ryžius galima dėti tiek džiovintų vaisių kiek kam norisi. Mano visi artimieji šitaip paruoštą antį iš karto "sunaikina"
nerealiai skani antis gavosi. aciu uz receptuka