Kam kam pravers.. Kaip iškepti sultingą kalėdinį kalakutą
QUOTE(saulute301 @ 2008 12 24, 00:17)
Kažkuri siūlė pasidaryti medelį iš mandarinų, taip pat galima iš saldainių
http://public.fotki....picture164.html
http://public.fotki....picture164.html
ideja grozis irgi , bet kaip tvirtinti tuo saldainius prie koto?arba prie sampano butelio..... gal pasidalinsite kas darete..
Sveikos,
o kalakuto marinavimo receptukų gal kas patars kur surasti?
Nes jau kaip ir reikėtų...
o kalakuto marinavimo receptukų gal kas patars kur surasti?
Nes jau kaip ir reikėtų...
Merginos,gal kuri pagelbesit ,siam Kaledu stalui pirksiu zasi ,ot uzsiprae MB tokio patiekalo,o as nesu kepus,bet noriu gerai pasirodyt .
Gal kas turit recepteliu....ar kokiu nuorodu ???
Gal kas turit recepteliu....ar kokiu nuorodu ???
Sveikos merginos
Kadangi čia visos giriasi savais patiekalais, aš noriu pasidalinti paprasta, bet visos šeimos beprotiškai mėgstama mišraine su šprotais. Kadangi visokios baltos ar krabų mišrainės jau seniai pabodusios, turiu išeitį:
Į gilesnį dubenėlį dedam šakute susmulkintus šprotus (visą dėžutę), ant viršaus dedam tarkuotas virtas morkas, paskui smulkintus svogūnus, plonu sluoksniu tepam majonezą, paskui dedam virto kiaušinio tarkuotą baltymą, vėliau vėl morkas, svogūnus,majonezą ir baltymus. Taip padarome keletą sluoksnių, ir galiausiai ant paskutinio baltymų sluoksnio beriam smulkintą kiaušinio trynį, kad pasidarytų tvarkinga salotų "viršūnė" ir papuošiam krapo lapeliu.
Iš tiesų šitos salotos puiki išeitis Kūčių stalui, taip pat soti ir greitai suvalgoma
Kasmet ją valgau, ir niekaip neatsivalgau
Kadangi čia visos giriasi savais patiekalais, aš noriu pasidalinti paprasta, bet visos šeimos beprotiškai mėgstama mišraine su šprotais. Kadangi visokios baltos ar krabų mišrainės jau seniai pabodusios, turiu išeitį:
Į gilesnį dubenėlį dedam šakute susmulkintus šprotus (visą dėžutę), ant viršaus dedam tarkuotas virtas morkas, paskui smulkintus svogūnus, plonu sluoksniu tepam majonezą, paskui dedam virto kiaušinio tarkuotą baltymą, vėliau vėl morkas, svogūnus,majonezą ir baltymus. Taip padarome keletą sluoksnių, ir galiausiai ant paskutinio baltymų sluoksnio beriam smulkintą kiaušinio trynį, kad pasidarytų tvarkinga salotų "viršūnė" ir papuošiam krapo lapeliu.
Iš tiesų šitos salotos puiki išeitis Kūčių stalui, taip pat soti ir greitai suvalgoma
Kasmet ją valgau, ir niekaip neatsivalgau
Mergaites, gal galit kas padeti, labai ieskau receptuko, mieliniu bandeliu su aguonom! Mociute tokias per kucias kepdavo...
QUOTE(%ziema% @ 2009 12 20, 23:05)
ideja grozis irgi , bet kaip tvirtinti tuo saldainius prie koto?arba prie sampano butelio..... gal pasidalinsite kas darete..
Yra "Rankdarbių" skyrelyje atskira tema "Kaip pasidaryti saldainių medį". Ten rasi visą išsamią informaciją kaip pasidaryti saldainių medį
O jei trumpai, tai saldainiai klijuojami karštais klijais (toks spec. karštų klijų pistoletas )
QUOTE(linette @ 2009 12 18, 20:58)
Labas vakaras
nusipirkau medinius iešmukus , turiu kiaulienos karbonado , bet taip nesinori paprastai gabalus sumovus kept o ir ant iešmelių nieko orkaitėj kepus nesu , gal padėtumėt nabagei , gal kokių minčių ar receptų turit
dėkui
nusipirkau medinius iešmukus , turiu kiaulienos karbonado , bet taip nesinori paprastai gabalus sumovus kept o ir ant iešmelių nieko orkaitėj kepus nesu , gal padėtumėt nabagei , gal kokių minčių ar receptų turit
dėkui
nelabai zinau ka cia patarus, tik pamenu, kad kazkur skaiciau, jog iesmelius medinius reikia pamirkyti vandeny pries maunant, gal kad nesudegtu?
QUOTE(suniuko mama @ 2009 12 22, 15:05)
Mergaites, gal galit kas padeti, labai ieskau receptuko, mieliniu bandeliu su aguonom! Mociute tokias per kucias kepdavo...
Mielinė tešla:
500 g miltų
250 ml pieno
1 kiaušinis
40 g mielių
3 valgomi šaukštai aliejaus
4 valgomi šaukštai cukraus (nesaldžiai tešlai 2 arbat. šaukšteliai)
truputis druskos
Pieną pašildau iki 40 laipsnių (šiltas, bet ne karštas). Cukrų išsuku su
mielėm, kiaušiniu ir pienu. Tada atskirai imam miltus, į juos supilam
aliejų, druską, išsuktą pieno masę ir lengvai suminkom, kol bus vientisa
masė. Tada visą indą su tešla dedu į didesnį indą su karštu vandeniu
uždengiu rankšluoščiu ir laukiu kol pakils. Kai pakyla tešla išminkau ir
dedu dar kartą kad pakiltų. Antrą kartą pakilus darau bandeles.
aguonas uzplikau 2 kart, sumaisau su cukrum ir malu 2 kart per smulku sieteli
as tai prisipirkau rimi su akcija teslos sluoksniuotos ir pyragelisu darau:) susuku kaip rolmopsus. su viskuo, aguonom, sokoladu, medum:)
QUOTE(Motusyte @ 2009 12 22, 16:02)
Sveikos merginos
Kadangi čia visos giriasi savais patiekalais, aš noriu pasidalinti paprasta, bet visos šeimos beprotiškai mėgstama mišraine su šprotais. Kadangi visokios baltos ar krabų mišrainės jau seniai pabodusios, turiu išeitį:
Į gilesnį dubenėlį dedam šakute susmulkintus šprotus (visą dėžutę), ant viršaus dedam tarkuotas virtas morkas, paskui smulkintus svogūnus, plonu sluoksniu tepam majonezą, paskui dedam virto kiaušinio tarkuotą baltymą, vėliau vėl morkas, svogūnus,majonezą ir baltymus. Taip padarome keletą sluoksnių, ir galiausiai ant paskutinio baltymų sluoksnio beriam smulkintą kiaušinio trynį, kad pasidarytų tvarkinga salotų "viršūnė" ir papuošiam krapo lapeliu.
Iš tiesų šitos salotos puiki išeitis Kūčių stalui, taip pat soti ir greitai suvalgoma
Kasmet ją valgau, ir niekaip neatsivalgau
Kadangi čia visos giriasi savais patiekalais, aš noriu pasidalinti paprasta, bet visos šeimos beprotiškai mėgstama mišraine su šprotais. Kadangi visokios baltos ar krabų mišrainės jau seniai pabodusios, turiu išeitį:
Į gilesnį dubenėlį dedam šakute susmulkintus šprotus (visą dėžutę), ant viršaus dedam tarkuotas virtas morkas, paskui smulkintus svogūnus, plonu sluoksniu tepam majonezą, paskui dedam virto kiaušinio tarkuotą baltymą, vėliau vėl morkas, svogūnus,majonezą ir baltymus. Taip padarome keletą sluoksnių, ir galiausiai ant paskutinio baltymų sluoksnio beriam smulkintą kiaušinio trynį, kad pasidarytų tvarkinga salotų "viršūnė" ir papuošiam krapo lapeliu.
Iš tiesų šitos salotos puiki išeitis Kūčių stalui, taip pat soti ir greitai suvalgoma
Kasmet ją valgau, ir niekaip neatsivalgau
Išbandžiau ir labai patiko šis receptukas