Meduoliuku receptas lyg nebuvot niekas idejes
( bandysiu kept sioms Kaledoms
)
Meduoliai:
250 g medaus
250 g cukraus
200 sviesto
600 g kvietinių miltų
1 kiaušinio
šv. tarkuoto imbiero, kvapniųjų ir juodųjų pipirų, kardamono, muskato, gvazdikėlių, cinamono
Medų, sviestą ir cukrų išlydykite puode ant silpnos ugnies. Neužvirinkite!! Į atvėsusią masę imaišykite kiaušinį, miltus ir visą įvairovę prieskonių (jų kiekis priklauso nuo kūrybinio įkvėpimo). Tešlą gerai išmin kykite, uždenkite ir paslėpkite šaldytuve bent
porai savaičių.
Iš tešlos gabalėlių tarp rankų kočiokite maždaug piršto storio volelius, o ką iš tų volelių, blynelių, rutulėlių pavyks sukurti, priklauso nuo Jūsų fantazijos ir įgudžių. Bet kokio pavidalo meduolius reikia kepti 180-200° C orkaitėje ir stebėti, kad šedevrai nesudegtų (geriausiai, kai visos meduolio dalys būna vieno storio, tuomet kepa tolygiai).
Beje, ir iškeptos katarinkos palaikomos bent keletą parų, kad sviesto kvapą permuštų imbieras, pipirai, gvazdikėliai, kardamonas, muskatas, cinamonas ir medus.
Niekada neesu kepusi meduoliukų...tai gal ir kvailas klausimas iškilo...tikrai reikia tešlą laikyti šaldytuve net pora savaičių