Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdų patiekalai

QUOTE(Vaivuze @ 2008 12 28, 13:23)
thumbup.gif labai skanu buvo, visiems labai patiko  thumbup.gif  teks dar ir naujametiniam vakareliui kept doh.gif

ir aš pamėginsiu naujiems metams iškepti, kalėdom tai paprastai kepiau, be jokių vaisių... mano močiutė tai riebios mėsos prigrūda su peiliu subadžius, tai toks nesausas būna kumpis...
Atsakyti
QUOTE(saulute301 @ 2008 12 23, 23:17)
Kažkuri siūlė pasidaryti medelį iš mandarinų, taip pat galima iš saldainių  ax.gif
http://public.fotki....picture164.html

Aciu mergaites uz puikia ideja, buvau padariusi ir as saldainiu medi, labai visiem patiko ypac vaikam biggrin.gif
Atsakyti
Siūlau pasieškoti gardžių meduolių receptukų ir gaminti kalėdinius meduolius!Kaip juos papuošti yra čia: http://picasaweb.goo...ovnikyVianocne#
Fantastiško, nerealaus grožio meduoliai kaip tik jūsų šventiniam stalui thumbup.gif thumbup.gif
Keletas vz.:
user posted image
user posted image

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jurvite: 11 kovo 2009 - 14:24
O as artejant Kaledoms iskepiau Imbierini keksa su dz. vaisiais wub.gif

user posted image

receptas
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2009 11 08, 20:02)
O as artejant Kaledoms iskepiau Imbierini keksa su dz. vaisiais  wub.gif

kas tai 30 g. kandizuoto imbiero g.gif g.gif
Atsakyti
QUOTE(jurginėlis @ 2009 11 15, 17:44)
kas tai 30 g. kandizuoto imbiero  g.gif  g.gif

kristalizuotas imbieras arba dar kitaip imbieras cukruje 4u.gif
Atsakyti
As tai siandien vienoje kinieciu parduotuveje kiauliu galvu maciau. Tad Kaledoms jau nusprendziau pagrindini patiekala kepta kiaules galva, bus sveciams atrakcija smile.gif , o tai atsibodo kasmet kalakutas ar kumpis.
O receptas cia
Atsakyti
QUOTE(Sonya @ 2009 11 23, 07:37)
As tai siandien vienoje kinieciu parduotuveje kiauliu galvu maciau. Tad Kaledoms jau nusprendziau pagrindini patiekala kepta kiaules galva, bus sveciams atrakcija  smile.gif , o tai atsibodo kasmet kalakutas ar kumpis.
O receptas cia

dėl viso pikto gerai įvertinkit savo svečius, nes pvz aš tikrai nedrįsčiau tokio patiekalo kalėdoms ruošti. 50 proc svečių tokio dalyko nevalgytų.
ir nereik kiniečių parduotuvių, turguose tikrai sočiai kiaulių galvų.
Atsakyti
Meduoliuku receptas lyg nebuvot niekas idejes ax.gif ( bandysiu kept sioms Kaledoms rolleyes.gif )

Meduoliai:
• 250 g medaus
• 250 g cukraus
• 200 sviesto
• 600 g kvietinių miltų
• 1 kiaušinio
• šv. tarkuoto imbiero, kvapniųjų ir juodųjų pipirų, kardamono, muskato, gvazdikėlių, cinamono

Medų, sviestą ir cukrų išlydykite puode ant silpnos ugnies. Neužvirinkite!! Į atvėsusią masę imaišykite kiaušinį, miltus ir visą įvairovę prieskonių (jų kiekis priklauso nuo kūrybinio įkvėpimo). Tešlą gerai išmin kykite, uždenkite ir “paslėpkite” šaldytuve bent porai savaičių.
Iš tešlos gabalėlių tarp rankų kočiokite maždaug piršto storio volelius, o ką iš tų volelių, blynelių, rutulėlių pavyks sukurti, priklauso nuo Jūsų fantazijos ir įgudžių. Bet kokio pavidalo meduolius reikia kepti 180-200° C orkaitėje ir stebėti, kad “šedevrai” nesudegtų (geriausiai, kai visos meduolio dalys būna vieno storio, tuomet kepa tolygiai).

Beje, ir iškeptos “katarinkos” palaikomos bent keletą parų, kad sviesto kvapą “permuštų” imbieras, pipirai, gvazdikėliai, kardamonas, muskatas, cinamonas ir medus.

user posted image user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo simbarela: 24 lapkričio 2009 - 10:09
QUOTE(Sonya @ 2009 11 23, 07:37)
As tai siandien vienoje kinieciu parduotuveje kiauliu galvu maciau. Tad Kaledoms jau nusprendziau pagrindini patiekala kepta kiaules galva, bus sveciams atrakcija  smile.gif , o tai atsibodo kasmet kalakutas ar kumpis.
O receptas cia

Rimtai gal svecius reiktu perspeti, man net buvo baisu pasiziureti blush2.gif
Bet siaip aisku yra megstanciu tokius dalykus, bet tikrai nemanau, kad dauguma.

Simbarela, o meduoliukai tikrai idomus 4u.gif Juolab kad juos kiek suprantu galima suformuoti rankomis, o ne formelemis.
Atsakyti
QUOTE(lile @ 2009 11 24, 16:16)
Simbarela, o meduoliukai tikrai idomus  4u.gif  Juolab kad juos kiek suprantu galima suformuoti rankomis, o ne formelemis.

Ten rasoma kad galima iskociojus ir su formelem isspaust, bet man idomiau kai gali kaip plastelina lipdyti. Kitais metais jau ir su savo mazuoju galesim lipdyti ( dabar dar mazas) gales ir jis prisidet ir savo sausainius opats pasidaryt wub.gif . Tokiu meduoliuku kepimas toks mielas uzsiemimas su vaikais atrodo wub.gif wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo simbarela: 24 lapkričio 2009 - 15:32
Labai gražūs ir atrodo, kad skanūs meduoliukai.Ačiū už receptuką.O dėl kiaulės galvos tai pagalvočiau...ar visiems patiks toks patiekaliukas.
Atsakyti