meduoliai pagal BEA receptą
kiek laiko galiu laikyti glaistą šaldytuve? Ar jis sudžius?
o iš ko pasidarėte žalio, juodo, raudono, geltono ir mėlyno glajaus? Šiaip labai gražu... tikiuosi, ir skanu...
QUOTE(3lena @ 2008 12 22, 09:20)
o iš ko pasidarėte žalio, juodo, raudono, geltono ir mėlyno glajaus? Šiaip labai gražu... tikiuosi, ir skanu...
Čia tokie maistiniai dažai - flomasteriai, parsivežiau iš UK
QUOTE(regna @ 2008 12 07, 12:28)
Mojo,
avižų kisielius{žemaitijoje vadinamasŽiūrė} {pagal R.Ruzgienės lietuvių apeiginiai valgiai knygutę}
mums reikės:400g.stambiai maltų avižinių arba avižinių dribsnių,1,5l.vandens,druskos,juodos duonos plutelė.
Miltai arba dribsniai užpilami drugnu vandeniu,gerai išmaisomi,dėl skonio ,bei rūgimui pagrrinti įdedama juodos duonos plutelė ir krlios medžio anglys{kartumui nuimti].Apie parą laikoma kambario temperatūroje.Po to masė perkošiama,miltai{dribsniai} perplaunami vandeniu,kad gautųsi vienas litras skysčio.Skystis nupilamas į puodą ,pasūdomas ir maišant virinamas2-3min.kol masė pasidaro tirštoka.Išviręs kisielius sukrečiamas į dubenįValgomas šaltas su aguonų pienu ,medumi,kuris sudedamas į kisieliuje padarytą duobutę arba karštas -su aliejuje pakepintų svogūnų padažu.
avižų kisielius{žemaitijoje vadinamasŽiūrė} {pagal R.Ruzgienės lietuvių apeiginiai valgiai knygutę}
mums reikės:400g.stambiai maltų avižinių arba avižinių dribsnių,1,5l.vandens,druskos,juodos duonos plutelė.
Miltai arba dribsniai užpilami drugnu vandeniu,gerai išmaisomi,dėl skonio ,bei rūgimui pagrrinti įdedama juodos duonos plutelė ir krlios medžio anglys{kartumui nuimti].Apie parą laikoma kambario temperatūroje.Po to masė perkošiama,miltai{dribsniai} perplaunami vandeniu,kad gautųsi vienas litras skysčio.Skystis nupilamas į puodą ,pasūdomas ir maišant virinamas2-3min.kol masė pasidaro tirštoka.Išviręs kisielius sukrečiamas į dubenįValgomas šaltas su aguonų pienu ,medumi,kuris sudedamas į kisieliuje padarytą duobutę arba karštas -su aliejuje pakepintų svogūnų padažu.
Kaip noriu šito kisieliaus pasigaminti. Tik nesupratau, kaip reikia daryti palaikius parą. Masę perkošti ir tik tą skystį virti? O avižinius dribsnius kur? Sudėt atgal į tą masę perplovus ar išvis išmest?
QUOTE(lanaa @ 2005 10 24, 18:06)
saldi mieline tesla
apie 1.5 kg miltu
1.5st miltu
40-60g mieliu
150g cukraus (jei norit nesaldzios teslos, tada 3-4 s.cukraus)
100-150g sviesto
2-3 kiausiniai (as dazniausia "pavogiu" vieno kiausinio baltyma, kuri idedu i aguonu idara)
ziupsnelis druskos
padarom imaisala:mieles istrinti su 1s cukraus +pasildytas pienas (jokiu budu ne verdantis, nes zus mieles) +500g miltu.viska sumaisius imaisalo virsu apsijoti miltais, kad uzdengtu pavirsiu ir padeti siltai.kai pakils viska isplakti, kad nebutu miltu gumuleliu, tuomet ideti silta islydyta sviesta, ir isplaktus kiausinius su cukrum.miltu dedam tiek, kad minkant tesla neliptu prie ranku.tesla turi buti elastinga, bet ne kieta. tuomet isminkyta tesla dedam siltai ir dar karta leidziame pakilt. ir jau is pakilusios darom pyragelius beje as sita tesla naudoju ir mieliniams pyragams su varske, uogiene ar aguonom kepti... zodziu tai universali tesla
apie 1.5 kg miltu
1.5st miltu
40-60g mieliu
150g cukraus (jei norit nesaldzios teslos, tada 3-4 s.cukraus)
100-150g sviesto
2-3 kiausiniai (as dazniausia "pavogiu" vieno kiausinio baltyma, kuri idedu i aguonu idara)
ziupsnelis druskos
padarom imaisala:mieles istrinti su 1s cukraus +pasildytas pienas (jokiu budu ne verdantis, nes zus mieles) +500g miltu.viska sumaisius imaisalo virsu apsijoti miltais, kad uzdengtu pavirsiu ir padeti siltai.kai pakils viska isplakti, kad nebutu miltu gumuleliu, tuomet ideti silta islydyta sviesta, ir isplaktus kiausinius su cukrum.miltu dedam tiek, kad minkant tesla neliptu prie ranku.tesla turi buti elastinga, bet ne kieta. tuomet isminkyta tesla dedam siltai ir dar karta leidziame pakilt. ir jau is pakilusios darom pyragelius beje as sita tesla naudoju ir mieliniams pyragams su varske, uogiene ar aguonom kepti... zodziu tai universali tesla
Sveiki, gal kas galėtu patarti kiek čia reikia pieno
QUOTE(lanaa @ 2005 10 24, 18:06)
saldi mieline tesla
apie 1.5 kg miltu
1.5st miltu (turbut čia turėtu buti pienas
40-60g mieliu
150g cukraus (jei norit nesaldzios teslos, tada 3-4 s.cukraus)
100-150g sviesto
2-3 kiausiniai (as dazniausia "pavogiu" vieno kiausinio baltyma, kuri idedu i aguonu idara)
ziupsnelis druskos
apie 1.5 kg miltu
1.5st miltu (turbut čia turėtu buti pienas
40-60g mieliu
150g cukraus (jei norit nesaldzios teslos, tada 3-4 s.cukraus)
100-150g sviesto
2-3 kiausiniai (as dazniausia "pavogiu" vieno kiausinio baltyma, kuri idedu i aguonu idara)
ziupsnelis druskos
sveikutes.
sauniu ideju radau...
as tai galiu jum pasiulyti anti su troskintais kopustais.na tiesiog kopustus patroskini kaip megsti su lasinukais ar be,galima itakuoti dar koki rugstu obuoli ir prikemsi i anti... mes naujiem metam darysim... o kaledom tai kalakuta darom.
sauniu ideju radau...
as tai galiu jum pasiulyti anti su troskintais kopustais.na tiesiog kopustus patroskini kaip megsti su lasinukais ar be,galima itakuoti dar koki rugstu obuoli ir prikemsi i anti... mes naujiem metam darysim... o kaledom tai kalakuta darom.
Kažkuri siūlė pasidaryti medelį iš mandarinų, taip pat galima iš saldainių
http://public.fotki....picture164.html
http://public.fotki....picture164.html
QUOTE(saulute301 @ 2008 12 24, 00:17)
Kažkuri siūlė pasidaryti medelį iš mandarinų, taip pat galima iš saldainių
http://public.fotki....picture164.html
http://public.fotki....picture164.html
lb orginalu ir grazu
Man šiandiena teko matyti medį {sausuolį]papuošta džiovintais apelsinų skridinėliais ir imbieriniais sausainukais.Labai graži orginali įdėja.Ir pinigėliai susitaupė ir gan gražiai atrodo.
o as siandien issikepiau zuvi saldytoj -slauksniuotoj tesloj atsisildziau tesla,uzdejau menkes file,sudita lasisa(sumaisyta su krapais,saldytom voveraitem)
perlenkiau ,padariau zuvies forma,aptepiau kiausinio plakiniu ir i orkaite
kepti 180 laips. temp.apie 20min.
galima ir mazus sausainukus su zuvim,krevetem,(zodziu ka turit,reikia tik fantazijos)
perlenkiau ,padariau zuvies forma,aptepiau kiausinio plakiniu ir i orkaite
kepti 180 laips. temp.apie 20min.
galima ir mazus sausainukus su zuvim,krevetem,(zodziu ka turit,reikia tik fantazijos)
QUOTE(Ugnužė @ 2008 12 18, 11:36)
Kumpis 1-1,5 kg
čiobrelių, pipirų, druskos, truputį česnako;
džiovintų vaisių - abrikosų, slyvų (išmirkyti reikia per naktį).
Kumpį gerai įtriname prieskoniais iš vakaro. Kalėdų rytą kumpyje padarome skyles su peiliu ir įkišame vaisius po vieną (gali truputį būti išlindę). Įdarius vaisiais imame natūralaus pluošto virvutę ar paprasčiausią siūlą perlenktą keletą kartų, kad būtų storesnis ir stipresnis, ir surišame kumpį, kad būtų graži forma. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1-1,5. Jei skrunda, pridengiame folija. Svarbu neperkepti. Labai skanus su bulvytėmis, raugintais kopūstais. Fantastiškas ir atšalęs.
labai skanu buvo, visiems labai patiko teks dar ir naujametiniam vakareliui kept