Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdų patiekalai

meduoliai pagal BEA receptą bigsmile.gif

user posted image
user posted image
user posted image

kiek laiko galiu laikyti glaistą šaldytuve? Ar jis sudžius?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaidullka: 21 gruodžio 2008 - 14:47
o iš ko pasidarėte žalio, juodo, raudono, geltono ir mėlyno glajaus? g.gif Šiaip labai gražu... tikiuosi, ir skanu...smile.gif
Atsakyti
QUOTE(3lena @ 2008 12 22, 09:20)
o iš ko pasidarėte žalio, juodo, raudono, geltono ir mėlyno glajaus?  g.gif Šiaip labai gražu... tikiuosi, ir skanu...smile.gif


Čia tokie maistiniai dažai - flomasteriai, parsivežiau iš UK smile.gif
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2008 12 07, 12:28)
Mojo,
avižų kisielius{žemaitijoje vadinamasŽiūrė} {pagal R.Ruzgienės lietuvių apeiginiai valgiai knygutę}

mums reikės:400g.stambiai  maltų avižinių arba avižinių dribsnių,1,5l.vandens,druskos,juodos duonos plutelė.
Miltai arba dribsniai užpilami drugnu vandeniu,gerai išmaisomi,dėl skonio ,bei rūgimui pagrrinti įdedama juodos duonos plutelė ir krlios medžio anglys{kartumui nuimti].Apie parą laikoma kambario temperatūroje.Po to masė perkošiama,miltai{dribsniai} perplaunami vandeniu,kad gautųsi vienas litras  skysčio.Skystis nupilamas į puodą ,pasūdomas ir maišant virinamas2-3min.kol masė pasidaro tirštoka.Išviręs kisielius sukrečiamas į dubenįValgomas šaltas su aguonų pienu ,medumi,kuris sudedamas į kisieliuje padarytą duobutę arba karštas -su aliejuje pakepintų svogūnų padažu.

Kaip noriu šito kisieliaus pasigaminti. Tik nesupratau, kaip reikia daryti palaikius parą. Masę perkošti ir tik tą skystį virti? O avižinius dribsnius kur? Sudėt atgal į tą masę perplovus ar išvis išmest?
Atsakyti
QUOTE(lanaa @ 2005 10 24, 18:06)
saldi mieline tesla

apie 1.5 kg miltu
1.5st miltu
40-60g mieliu
150g cukraus (jei norit nesaldzios teslos, tada 3-4 s.cukraus)
100-150g sviesto
2-3 kiausiniai (as dazniausia "pavogiu" vieno kiausinio baltyma, kuri idedu i aguonu idara)
ziupsnelis druskos

padarom imaisala:mieles istrinti su 1s cukraus +pasildytas pienas (jokiu budu ne verdantis, nes zus mieles) +500g miltu.viska sumaisius imaisalo virsu apsijoti miltais, kad uzdengtu pavirsiu ir padeti siltai.kai pakils viska isplakti, kad nebutu miltu gumuleliu, tuomet ideti silta islydyta sviesta, ir isplaktus kiausinius su cukrum.miltu dedam tiek, kad minkant tesla neliptu prie ranku.tesla turi buti elastinga, bet ne kieta. tuomet isminkyta tesla dedam siltai ir dar karta leidziame pakilt. ir jau is pakilusios darom pyragelius  ax.gif beje as sita tesla naudoju ir mieliniams pyragams su varske, uogiene ar aguonom kepti...  biggrin.gif  zodziu tai universali tesla  tongue.gif


Sveiki, gal kas galėtu patarti kiek čia reikia pieno g.gif
Atsakyti
QUOTE(lanaa @ 2005 10 24, 18:06)
saldi mieline tesla

apie 1.5 kg miltu
1.5st miltu (turbut čia turėtu buti pienas g.gif
40-60g mieliu
150g cukraus (jei norit nesaldzios teslos, tada 3-4 s.cukraus)
100-150g sviesto
2-3 kiausiniai (as dazniausia "pavogiu" vieno kiausinio baltyma, kuri idedu i aguonu idara)
ziupsnelis druskos



Atsakyti
sveikutes. 4u.gif
sauniu ideju radau... thumbup.gif
as tai galiu jum pasiulyti anti su troskintais kopustais.na tiesiog kopustus patroskini kaip megsti su lasinukais ar be,galima itakuoti dar koki rugstu obuoli ir prikemsi i anti... ax.gif mes naujiem metam darysim... ax.gif o kaledom tai kalakuta darom. ax.gif
Atsakyti
Kažkuri siūlė pasidaryti medelį iš mandarinų, taip pat galima iš saldainių ax.gif
http://public.fotki....picture164.html
Atsakyti
QUOTE(saulute301 @ 2008 12 24, 00:17)
Kažkuri siūlė pasidaryti medelį iš mandarinų, taip pat galima iš saldainių  ax.gif
http://public.fotki....picture164.html



lb orginalu ir grazu thumbup.gif
Atsakyti
Man šiandiena teko matyti medį {sausuolį]papuošta džiovintais apelsinų skridinėliais ir imbieriniais sausainukais.Labai graži orginali įdėja.Ir pinigėliai susitaupė ir gan gražiai atrodo.
Atsakyti
o as siandien issikepiau zuvi saldytoj -slauksniuotoj tesloj ax.gif atsisildziau tesla,uzdejau menkes file,sudita lasisa(sumaisyta su krapais,saldytom voveraitem)
perlenkiau ,padariau zuvies forma,aptepiau kiausinio plakiniu ir i orkaite ax.gif
kepti 180 laips. temp.apie 20min.
galima ir mazus sausainukus su zuvim,krevetem,(zodziu ka turit,reikia tik fantazijos) mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaida g.: 23 gruodžio 2008 - 23:30
QUOTE(Ugnužė @ 2008 12 18, 11:36)

Kumpis 1-1,5 kg
čiobrelių, pipirų, druskos, truputį česnako;
džiovintų vaisių - abrikosų, slyvų (išmirkyti reikia per naktį).

Kumpį gerai įtriname prieskoniais iš vakaro. Kalėdų rytą kumpyje padarome skyles su peiliu ir įkišame vaisius po vieną (gali truputį būti išlindę). Įdarius vaisiais imame natūralaus pluošto virvutę ar paprasčiausią siūlą perlenktą keletą kartų, kad būtų storesnis ir stipresnis, ir surišame kumpį, kad būtų graži forma. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1-1,5. Jei skrunda, pridengiame folija. Svarbu neperkepti. Labai skanus su bulvytėmis, raugintais kopūstais. Fantastiškas ir atšalęs.

thumbup.gif labai skanu buvo, visiems labai patiko thumbup.gif teks dar ir naujametiniam vakareliui kept doh.gif
Atsakyti