Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdų patiekalai

QUOTE(Lince78 @ 2008 12 18, 14:40)
Sveikutes mergaites smile.gif
As dar visiskai naujoke... 4u.gif
Gal galeciau paprasyti jusu pagalbos...
Mano vyras airis, sias Kaledas sutiksim su jo seima...
Mano uzduotis paruosti salta uzkandi pries vakariene, pageidautina lietuviskais motyvais, visas sudetingumas, viskas tinka iskyrus silke:)
Gal kas nors galetumet ka nors parekomenduoti kaip pareklamuoti musu leituviskus kaledinius patiekalus...?

Aciu! smile.gif

Siūlau ruošti liežuvį drebučiuose mirksiukas.gif - nesudėtinga, skanu, gražu..
Receptų internete yra daug, galima ir pagal šį.
Atsakyti
sveikutes 4u.gif vat kaip kiekvienais metais parsivilkom kalakuta kaledom biggrin.gif bet kiek mes ji kepam kietokas iskepa...gal galit mergaites patarti kaip ji ismarinuot?laaabai aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Lince78 @ 2008 12 18, 14:40)
Sveikutes mergaites smile.gif
As dar visiskai naujoke... 4u.gif
Gal galeciau paprasyti jusu pagalbos...
Mano vyras airis, sias Kaledas sutiksim su jo seima...
Mano uzduotis paruosti salta uzkandi pries vakariene, pageidautina lietuviskais motyvais, visas sudetingumas, viskas tinka iskyrus silke:)
Gal kas nors galetumet ka nors parekomenduoti kaip pareklamuoti musu leituviskus kaledinius patiekalus...?

Aciu! smile.gif


Galeciau pasiulyti senovini Kuciu patiekala - Saltanosius su aguonomis.
Reikes: bulviu, grikiu miltu, druskos, kopusto
Idarui: aguonu ir cukraus
aguonas reikia sugrusti ar sumalti kelis kartus per mesmale, tada pasaldinti.
bulves sutarkuoti, nusunkti, skystima palikt nusistovet, krakmola sudeti atgal i tarkius, tuomet berti grikiu miltus ir pasudyti. Daryti bandeles (panasiai kaip cepelinus) ir idaryti aguonomis. Ir kepti reikia orkaiteje isdeliotus ant kopusto lapu.
Valgomi karsti ir salti. Musu seima labiau megsta saltus. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Lince78 @ 2008 12 18, 14:40)
Sveikutes mergaites smile.gif
As dar visiskai naujoke... 4u.gif
Gal galeciau paprasyti jusu pagalbos...
Mano vyras airis, sias Kaledas sutiksim su jo seima...
Mano uzduotis paruosti salta uzkandi pries vakariene, pageidautina lietuviskais motyvais, visas sudetingumas, viskas tinka iskyrus silke:)
Gal kas nors galetumet ka nors parekomenduoti kaip pareklamuoti musu leituviskus kaledinius patiekalus...?

Aciu! smile.gif



Galima juk visokius pyragelius (su vaisiais, grybais, kopustais ir t.t.)
Atsakyti
QUOTE(Kaciusss @ 2008 12 14, 18:45)
su skumbre tj lb skanu,bet gyvenam Airijoj,o cia kada ne kada galima tokiu nusipirkt ir tai nezinia kokio sviezumo blush2.gif

bandykit, ieskoti lietuviu arbarusu parduotuvese ten dazniausiaibuna,o nenorit pabandyti su zvieziaskumbre ju buna ir taip pikrti, tada aisku reiks marinuoti ir kepti, bet turbut irgo butu labai skanu smile.gif

QUOTE(Lince78 @ 2008 12 18, 17:34)
Labai aciu Dahlia+++ uz patarima, bet va vel beda nezinau ar gausiu liezuvi cia...
Reikes siandien paklausti vietinej mesinej... smile.gif


ar jus airijoje, tai tikrai buna pirkti jaucio liezuviu ir labai pigiai o skonis tikrai labai geras, nesiskiria nuo kiaulews thumbup.gif

QUOTE(diviana @ 2008 12 18, 23:46)
Galeciau pasiulyti senovini Kuciu patiekala - Saltanosius su aguonomis.
Reikes: bulviu, grikiu miltu, druskos, kopusto
Idarui: aguonu ir cukraus
aguonas reikia sugrusti ar sumalti kelis kartus per mesmale, tada pasaldinti.
bulves sutarkuoti, nusunkti, skystima palikt nusistovet, krakmola sudeti atgal i tarkius, tuomet berti grikiu miltus ir pasudyti. Daryti bandeles (panasiai kaip cepelinus) ir idaryti aguonomis. Ir kepti reikia orkaiteje isdeliotus ant kopusto lapu.
Valgomi karsti ir salti. Musu seima labiau megsta saltus. thumbup.gif

kiek pazistu airius labaimazadalis kas isdris isvis ji paragauti doh.gif nunebent kokie grumanai butu g.gif
bandyk kaip kazkas siule pyragelius ivairius, arba netgi tuos pacius kuciukus, esuvaisinusiairius, tai labaijiems patiko, arba kepk meduolius jeigu tinka saldus stalas thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos.
Perskaiciau visa tema, bet taip ir neradau receptuko, kaip skaniai pasiruosti anti Kaledoms. Gal kas galit padeti? Reikia,kad ji butu kimsta blush2.gif
Taip pat gal galit parasyti, kuo galima kimsti kalakuta,nes pernai dariau su dz.slyvom,dziuveseliais ir dar kazko dejau,tai buvo fe schmoll.gif
Aciu 4u.gif
Atsakyti

Pasiskaityk čia apie keptą įdarytą antį, gal kas tiks?

http://www.supermama....php/t4047.html
Atsakyti
QUOTE(Laimuske @ 2008 12 19, 18:10)
Galima juk visokius pyragelius (su vaisiais, grybais, kopustais ir t.t.)



liuks receptukas su grybais thumbup.gif
Atsakyti
"Prisigaudziau" puikiu recepteliu kucioms ir kaledoms, kaip ir negrazu vien svetimais naudotis ax.gif , todel siulau marinuotos anties recepta
Anti supjaustyti gabaliukais, itrinti prieskoniais: smulkintu cesnaku,maltais pipirais, paukstienos prieskoniais. Is cukraus, druskos, acto paruosti truputi rugstu marinata. Cukraus deti 1sauksta 1litrui vandens. Jo reikia tiek, kad apsemtu anti. Marinuoti 3-4paras. Pries kepant nuvarvinti skysti (tiesiog isimu is marinato i kita inda 10-15min) ir istepti majonezu su megstamais prieskoniais.
Skanaus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(BRYI @ 2008 12 16, 11:59)
NA KAledos jau beldžiasi į namučių duris...
Kaip smagu gaminti joms.
Mūsų šeimoje jau tradicija yra kepti KAlėdų vyniotinį.
Išmušam mėsą kokią mėgstat, labai tinka kiaulienos, kiek galima didesnį gabalą.
Paprieskoniuojame jį iš abiejų pusių, tada užklojame išmušta krūtinėle vištos, ar kalakuto paprieskuoniuota, dedame vyniotinio įdarą.
Pas mus džiovinti grybai su rūkyta šonine sukepinti ir atvėsinti, graikiškų riešutukų ir sūrio, smarkiai  spaudžiant susukam vyniotinį, aš surišu jį storesniu siųlu ir kepu orkaitėje įsukus į folija, kokią 1 val 180-200 laipsnių orkaitėje. Tuomet pradengiu ,aptepu medučiu ipraskiestu šaukšteliu aliejaus ir dar pakepu 30 min( bet kepimo laiką reguliuokite, pagal vyniotinio storumą), aprunda labai gražiai.
Dedame į pailgą lėkštę supjaustome riekelėmis, tinka šalia keptos bulvės, kepti obuoliukai, bruknių ar spanguolių uogienėsmile.gif

Sudomino tavo vyniotinis mirksiukas.gif Tik noriu pasitikslinti: o ta dideli mesos gabala ar isplokstinat,ar kaip? Kaip ji stora ismusti ir vynioti g.gif
Atsakyti
Glossi, šiaip dažniausiai jis taip pjaunamas, kad būtų plokščias, atverčiamas kaip knyga ar pan.- na labai sunku nupasakoti vien žodžiais. Galima įsivaizduoti kaip iš galo atrodo pyraginis vyniotinis, ir taip pailgą mėsos gabalą atsargiai iš galo pjauti ratu link centro- na taip lyg norėtum peiliu ant mėsos gabalo galo nukopijuoti pyraginio vyniotinio raštą- tada iškloji ant stalo, ir gaunasi nemažas toks kilimas.

Arba taip lyg knygą padaryti, tik ne knygą o garmoškę (jei mėsos gabalas labnai storas)- iš vienos pusės įpjauni, tada iš kitos kiek aukščiau, tada vėl iš kitos- ir išskleidi mėsos gabalą kaip garmoškę, iškloji ant stalo.

Dar galima tiesiog įpjauti su peiliu iš galo mėsos gabalą, ir įdarą dėti į įpjautą skylę..

Man patogiausias yra tas kaip garmoškė ar knyga..

Bet šiaip dažniausiai visai gerai gaunasi kaip bedėtum- nes mėsa sulimpa, kai ją suriši ar paslegi, ir tas įdaras viduje laikytųsi gal net jei suvožtum du mėsos gabalus, ir įdarą viduje tarp jų lotuliukas.gif

Aš bent jau tokius būdus įsivaizduoju, ir panašiai darau vyniotinis. O kaip konkrečiai šį daro, autorė gal geriau atsakys, aš tik pasidalinau kaip aš darau ax.gif

Man irgi šis receptas įstrigo- gal reiks pabandyti rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Kaciusss @ 2008 12 13, 02:06)
mamytes,o gal galit pasakyt receptuka pupeliu salotu? blush2.gif kaip daroma?


Labutis,

Mno firmines pupel.salot.
Pupeles,kiausinis virtas,pomidoras,svogunas pakepintas su sampinjonais,galima majonezu permaisyt,galima citrin.ispaust..
Lab. thumbup.gif skanu,pabandykit!!
Atsakyti