Kaciusss,siūlau tokias salotas
Produktų kiekis priklauso,kiek
žmogučių valgys{galima padivigubint,pasiskaičiuoti}
Mums reikės:
2oog.jūros ešerio filė,
3-4 šaukštai konservuotų pupelių{jas galima naudoti sumaišius su virtomis arba vien virtas}aš dariau su konservuitomis.
3-4 šaukštai žirnelių,
bulvė,
pomidoras,
šviežias agurkas,
pora morkų,
žiedinis nedidelis kopūstas,
majonezo,{aš,vartoju jogurtą}
pipirų cielų,
lauro lapelių,
druskos,
Jūros ešerį išvirkite pasūdytame vandenyje.Į sultinį sudėkite pjaustytą morkytę,žalumynų,lauro lapelių pipirų.Atšaldytą filę supjaustome gabaliukais.Bulvę išvirkite su lupenomis,išvirkite ir morką.Nulupkite,supjaustykite gabaliukais.Pasūdytame vandenyje išvirkite žiedinį kopūstą,išskirstykite žiedynus..Pomidorą supjaustykite skiltelėmis..šviežią agurką šiaudeliais.Sumaišykite žuvies,bulvės,žiedinio kopūsto,pomidoro ir agurko gabalėlius,žirnelius,,pupeles ir majonezą.Sudėkite į salotoms skirtą indą puoškite agurko ar morkos griežinėliaisir žalumynais.Skanaus.
QUOTE(Kaciusss @ 2008 12 13, 01:06)
mamytes,o gal galit pasakyt receptuka pupeliu salotu? kaip daroma?
labai skani mišrainė: pupelės, porai ir žalios tarkuotos morkos su aliejumi.
Taip pat dar darome tokia: burokai, marinuotas agurkas (kubeliais pjaustau) ir pupelės. Kūčiom su aliejum, ne Kūčiom su majonezu
QUOTE(Kaciusss @ 2008 12 13, 02:06)
mamytes,o gal galit pasakyt receptuka pupeliu salotu? kaip daroma?
Labai skanu -skumbrė, pupelės ir svogūnų laiškai su aliejumi
QUOTE(*Ita* @ 2008 12 14, 16:10)
Labai skanu -skumbrė, pupelės ir svogūnų laiškai su aliejumi
O skumbrė kokia - šalto ar karšto rūkymo?
su skumbre tj lb skanu,bet gyvenam Airijoj,o cia kada ne kada galima tokiu nusipirkt ir tai nezinia kokio sviezumo
2 stiklinės pupelių
2 virtos morkos
3 marinuoti agurkai
nedidelis svogūnas
1 citrinos sultys
druskos
aliejaus
Pupeles reikia išvirti sūdytame vandenyje. Virtas morkas, agurkus ir svogūnus supjaustyti mažais kubeliais. Daržoves sumaišyti, pasūdyti, pabarstyti pipirais, užpilti citrinos sultymis ir aliejumi. Papuošti petražolėmis.
Šis variantas tinka Kūčioms, o Kalėdoms vietoje aliejaus galima dėti majonezą.
2 virtos morkos
3 marinuoti agurkai
nedidelis svogūnas
1 citrinos sultys
druskos
aliejaus
Pupeles reikia išvirti sūdytame vandenyje. Virtas morkas, agurkus ir svogūnus supjaustyti mažais kubeliais. Daržoves sumaišyti, pasūdyti, pabarstyti pipirais, užpilti citrinos sultymis ir aliejumi. Papuošti petražolėmis.
Šis variantas tinka Kūčioms, o Kalėdoms vietoje aliejaus galima dėti majonezą.
NA KAledos jau beldžiasi į namučių duris...
Kaip smagu gaminti joms.
Mūsų šeimoje jau tradicija yra kepti KAlėdų vyniotinį.
Išmušam mėsą kokią mėgstat, labai tinka kiaulienos, kiek galima didesnį gabalą.
Paprieskoniuojame jį iš abiejų pusių, tada užklojame išmušta krūtinėle vištos, ar kalakuto paprieskuoniuota, dedame vyniotinio įdarą.
Pas mus džiovinti grybai su rūkyta šonine sukepinti ir atvėsinti, graikiškų riešutukų ir sūrio, smarkiai spaudžiant susukam vyniotinį, aš surišu jį storesniu siųlu ir kepu orkaitėje įsukus į folija, kokią 1 val 180-200 laipsnių orkaitėje. Tuomet pradengiu ,aptepu medučiu ipraskiestu šaukšteliu aliejaus ir dar pakepu 30 min( bet kepimo laiką reguliuokite, pagal vyniotinio storumą), aprunda labai gražiai.
Dedame į pailgą lėkštę supjaustome riekelėmis, tinka šalia keptos bulvės, kepti obuoliukai, bruknių ar spanguolių uogienė
Kaip smagu gaminti joms.
Mūsų šeimoje jau tradicija yra kepti KAlėdų vyniotinį.
Išmušam mėsą kokią mėgstat, labai tinka kiaulienos, kiek galima didesnį gabalą.
Paprieskoniuojame jį iš abiejų pusių, tada užklojame išmušta krūtinėle vištos, ar kalakuto paprieskuoniuota, dedame vyniotinio įdarą.
Pas mus džiovinti grybai su rūkyta šonine sukepinti ir atvėsinti, graikiškų riešutukų ir sūrio, smarkiai spaudžiant susukam vyniotinį, aš surišu jį storesniu siųlu ir kepu orkaitėje įsukus į folija, kokią 1 val 180-200 laipsnių orkaitėje. Tuomet pradengiu ,aptepu medučiu ipraskiestu šaukšteliu aliejaus ir dar pakepu 30 min( bet kepimo laiką reguliuokite, pagal vyniotinio storumą), aprunda labai gražiai.
Dedame į pailgą lėkštę supjaustome riekelėmis, tinka šalia keptos bulvės, kepti obuoliukai, bruknių ar spanguolių uogienė
QUOTE(Dzesika:) @ 2008 12 11, 16:36)
Kaledoms dazniausiai kepu jautienos file itrinta padaziukais, arba kiaulienos kumpi
labai noriu sioms kaledoms iskepti seimynai kiaulienos kumpi orkaiteje gal galit pasidalinti receptukais kaip marinuojat? kokius prieskonius naudojat? kaip ilgai kepat?
Kaip suprantu cia jau apie Kaledini stala kalbama, taigi pasiulysiu laaaabai skaniu salotyciu receptuka. Mano drauge jas gamina visuomet, tai ir as susigundziau savo gimtadieniui pagaminti, gavosi puikiai todel planuoju jas daryt ir Kaledoms. Drauge tik daro be svogunu, bet ir su ir be laaabai skanu. Cia siuloma deti arba lasisa arba tuna, bet siulyciau rinktis tuna - skaniau
100 g sviesto
100 g fermentinio sūrio
5 kiaušiniai
1 dėžutė lašišos arba tuno su natūraliu padažu
200 g majonezo
1 svogūnas
Mišrainę sluoksniuoti: kietai išvirtų kiaušinių stambiai sutarkuotus baltymus, smulkiai sutarkuotą sūrį, susmulkintą žuvį, pusę majonezo, sušaldytą tarkuotą sviestą, smulkiai supjaustytą svogūną, antrą dalį žuvies, likusią dalį majonezo, smulkiai sutarkuotus trynius.
100 g sviesto
100 g fermentinio sūrio
5 kiaušiniai
1 dėžutė lašišos arba tuno su natūraliu padažu
200 g majonezo
1 svogūnas
Mišrainę sluoksniuoti: kietai išvirtų kiaušinių stambiai sutarkuotus baltymus, smulkiai sutarkuotą sūrį, susmulkintą žuvį, pusę majonezo, sušaldytą tarkuotą sviestą, smulkiai supjaustytą svogūną, antrą dalį žuvies, likusią dalį majonezo, smulkiai sutarkuotus trynius.
QUOTE(Vaivuze @ 2008 12 17, 15:13)
labai noriu sioms kaledoms iskepti seimynai kiaulienos kumpi orkaiteje gal galit pasidalinti receptukais kaip marinuojat? kokius prieskonius naudojat? kaip ilgai kepat?
Mes gaminam kiaulienos kumpį taip:
Kumpis 1-1,5 kg
čiobrelių, pipirų, druskos, truputį česnako;
džiovintų vaisių - abrikosų, slyvų (išmirkyti reikia per naktį).
Kumpį gerai įtriname prieskoniais iš vakaro. Kalėdų rytą kumpyje padarome skyles su peiliu ir įkišame vaisius po vieną (gali truputį būti išlindę). Įdarius vaisiais imame natūralaus pluošto virvutę ar paprasčiausią siūlą perlenktą keletą kartų, kad būtų storesnis ir stipresnis, ir surišame kumpį, kad būtų graži forma. Kepame iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 1-1,5. Jei skrunda, pridengiame folija. Svarbu neperkepti. Labai skanus su bulvytėmis, raugintais kopūstais. Fantastiškas ir atšalęs.
Papildyta:
QUOTE(agnule @ 2008 12 11, 22:51)
Sveikos, gal kas zinot kaip daryti tesla aguoninem bandelem kad tiktu kuciu stalui, be pieniniu produktu? Prasau parasykit i az jei nebus manes cia
Vietoj pieno naudočiau vandenį, o vietoj sviesto - aliejų.
QUOTE(Emili.. @ 2008 12 17, 20:58)
Drauge tik daro be svogunu, bet ir su ir be laaabai skanu. Cia siuloma deti arba lasisa arba tuna, bet siulyciau rinktis tuna - skaniau
100 g sviesto
100 g fermentinio sūrio
5 kiaušiniai
1 dėžutė lašišos arba tuno su natūraliu padažu
200 g majonezo
1 svogūnas
100 g sviesto
100 g fermentinio sūrio
5 kiaušiniai
1 dėžutė lašišos arba tuno su natūraliu padažu
200 g majonezo
1 svogūnas
O tikrai sviesto reikia? Labai riebu butu, ir majonezas, ir sviestas
Sveikutes mergaites
As dar visiskai naujoke...
Gal galeciau paprasyti jusu pagalbos...
Mano vyras airis, sias Kaledas sutiksim su jo seima...
Mano uzduotis paruosti salta uzkandi pries vakariene, pageidautina lietuviskais motyvais, visas sudetingumas, viskas tinka iskyrus silke:)
Gal kas nors galetumet ka nors parekomenduoti kaip pareklamuoti musu leituviskus kaledinius patiekalus...?
Aciu!
As dar visiskai naujoke...
Gal galeciau paprasyti jusu pagalbos...
Mano vyras airis, sias Kaledas sutiksim su jo seima...
Mano uzduotis paruosti salta uzkandi pries vakariene, pageidautina lietuviskais motyvais, visas sudetingumas, viskas tinka iskyrus silke:)
Gal kas nors galetumet ka nors parekomenduoti kaip pareklamuoti musu leituviskus kaledinius patiekalus...?
Aciu!