Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdų patiekalai

QUOTE(Mojo @ 2008 12 07, 02:01)
Sveiki,
gal kas galėtumėte parašyti TIKSLŲ avižų kisieliaus receptą?
Receptų radau visokių, bet daug kur gaminama "iš akies"; pabandžiau, bet taip ir nesupratau, kiek ko dėti "pagal skonį", nes neįsivaizduoju, koks tas skonis turi būti, niekada gyvenime nevalgiau. Ar tas kisielius - desertas, kaip įprasti kisieliai, ar koks kitoks (radau parašyta, kad gali būti valgomas net su bulvėmis(?)
Būčiau labai dėkinga 4u.gif

vaikystej valgiau-nieko slykstesnio neprisimenu,tad niekada ir nebandau d aryti/tik zinau,ka jas reikia rauginti-avizas ar dribsnius
Atsakyti
Mojo,
avižų kisielius{žemaitijoje vadinamasŽiūrė} {pagal R.Ruzgienės lietuvių apeiginiai valgiai knygutę}

mums reikės:400g.stambiai maltų avižinių arba avižinių dribsnių,1,5l.vandens,druskos,juodos duonos plutelė.
Miltai arba dribsniai užpilami drugnu vandeniu,gerai išmaisomi,dėl skonio ,bei rūgimui pagrrinti įdedama juodos duonos plutelė ir krlios medžio anglys{kartumui nuimti].Apie parą laikoma kambario temperatūroje.Po to masė perkošiama,miltai{dribsniai} perplaunami vandeniu,kad gautųsi vienas litras skysčio.Skystis nupilamas į puodą ,pasūdomas ir maišant virinamas2-3min.kol masė pasidaro tirštoka.Išviręs kisielius sukrečiamas į dubenįValgomas šaltas su aguonų pienu ,medumi,kuris sudedamas į kisieliuje padarytą duobutę arba karštas -su aliejuje pakepintų svogūnų padažu.
Atsakyti
QUOTE(meskute_gauruota @ 2008 12 06, 16:28)
si179 , kaip tik ieskojau kalakuto kepimo recepto  bigsmile.gif  bet dar turiu pora klausimeleiu  blush2.gif

2. Kaip suprantu, uzpilam kalakuta tiesiog kefyru, kad apsemtu, o po kokiu dvieju paru isimam is to kefyro, i kefyra sudedam prieskonius isskyrus druska ir vegeta(nes ji irgi su druska?), ismaisom kefyra su tais prieskoniais ir vel panardinam kalakuta, ania?  blush2.gif
3. Balkone man butu patogiau, tik klausimas, iki kokios zemiausios temperaturos galima laikyti? Nes saldytuve lygtai +8 laipsniai? Tai jei nakti bus minusas, ar nepakenks visam kalakutui ir marinatui?  unsure.gif
4. Kur galima rasti toki inda, ir kiek jis kainuoja? Nes turiu spizini inda su dangciu, bet kalakutas ten tikrai netilps, juk jis didelis  doh.gif
5. Keliu laipsniu temperaturoje reikia kepti tas tris valandas?  ax.gif
6. O kaip gamini brukniu padaza, ar galima nusipirkti kur nors parduotuvese?  bigsmile.gif
7. O kas tas "canape"?  blush2.gif

2. tikrai taip.
3. na iki 0 balkone prie sienos kazi ar turetu uzsalti.
4. user posted imageuser posted image arba paprastas stiklinis didelis kepimo indas. Maciau Žqnoje. Siaip tinka ir kepimo maisas (buna pirkti PC prie foliju, kepimo popieriaus).
5. As kepiau ~200C
6. Skaniausias pirktinis yra Spilvos brukniu padazas.
7. Canape yra mazi vieno kasnio sumustinukai.

QUOTE(MAMICY @ 2008 12 06, 21:22)
o klausimas pas mane atvirksciai. kokioj kazi auksciausioj temperaturoj jis gali tas dvi dienas kefyre mirkti? nes pas mane garaze dabar ~+12, lauke vietiniai sunys supietautu ta kalakuta mygom... saldytuve irgi jauciu netilps

kalakuta i puoda, uzdengi dangciu ir paslegi dangti su akmeniu ar plyta. mirksiukas.gif Pas mane lygiai tokia pati padetis su kaimynu katinais ir laukiniais zverimis (teko matyti seka ir net lape netoli namu), o garaze gal siek tiek per silta.
Atsakyti
galima kaledu stala papuosti stai sitais pyrageliais ax.gif

http://www.supermama...?...&p=22139093
Atsakyti
Noreciau paklausti del to pyrago kur reik kepti pries 2 menesius blush2.gif kiek brendzio reik sulaistymui? lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(_PostScriptum_ @ 2008 12 11, 00:09)
Noreciau paklausti del to pyrago kur reik kepti pries 2 menesius blush2.gif  kiek brendzio reik sulaistymui? lotuliukas.gif

Del brendzio-kiek nori, tiek laistyk-pagal savo nuoziura. O as noriu pasakyti savo nuomone, kodel vienoms kanu, kitoms -ne. Manau viskas priklauso nuo vaisiu. Dejom daugiau saldziu anansau, papaju, melionu cukruotu, persaldu ir schmoll.gif O kai vaisiai rugstesni ar bent jau necukruoti- tada thumbup.gif Figos ir datules priduoda pikantiskumo, o vat migdolus - lengvai galima pakeisti zemes riesutais, juos pakepinus, paskaldzius thumbup.gif
Sorry, uz sveplavima blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(siaubute @ 2008 12 11, 12:35)
Del brendzio-kiek nori, tiek laistyk-pagal savo nuoziura. O as noriu pasakyti savo nuomone, kodel vienoms kanu, kitoms -ne. Manau viskas priklauso nuo vaisiu. Dejom daugiau saldziu anansau, papaju, melionu cukruotu, persaldu ir schmoll.gif  O kai vaisiai rugstesni ar  bent jau necukruoti- tada thumbup.gif Figos ir datules priduoda pikantiskumo, o vat migdolus - lengvai galima pakeisti zemes riesutais, juos pakepinus, paskaldzius thumbup.gif
Sorry, uz sveplavima blush2.gif

o tai neapsirikau gal paemusi ir dziovintu spanguoliu pamaisymui tarp saldziu vaisiu thumbup.gif
Atsakyti
Kaledoms dazniausiai kepu jautienos file itrinta padaziukais, arba kiaulienos kumpi smile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(_PostScriptum_ @ 2008 12 11, 19:49)
Na bandau pyraga,bet sudejus tuos visus vaisius,teslos nebeliko doh.gif kepu dabar ir mastau g.gif


Kalediniu pyragu temoje kazkas patare po pyragu istatyt inda su vandeniu, nesvils pyragas tada... ir temp. sumazink iki 130 smile.gif
Atsakyti
QUOTE(siaubute @ 2008 12 11, 11:35)
O as noriu pasakyti savo nuomone, kodel vienoms kanu, kitoms -ne. ....

manau didziausia esme tame ar megsti su daug kramtalu pyragus... as pvz turiu draugiu kurios "nepernesa" jokio riesuto/razinos torte... o va man tai gali tos risamosios medziagos tarp riesutu buti ir visai nedaug biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos, gal kas zinot kaip daryti tesla aguoninem bandelem kad tiktu kuciu stalui, be pieniniu produktu? Prasau parasykit i az jei nebus manes cia ax.gif 4u.gif
Atsakyti
Viename žurnaliuke radau "Raudonajame vyne marinuotu obuolių" receptą. Turėtų tikti, manau, prie keptos paukštienos. O man tai raudonas vynas ir gvazdikėliai su Kalėdomsi asocijuojasi, tai kaip ir Kalėdinis patiekalas beveik gal ax.gif

6 obuoliai

Marinatui:
500 ml raudonojo vyno
1 šaukštas konjako
50 g cukraus
1/2 šaukštelio cinamono
3 gvazdikeliai

Papuošimui:
šviežių žalumynų
spanguolių

Marinatui skirtus produktus sumaišykite ir užvirinkite.
Išskobkite obuolių sėklalizdžius. Obuolius užpilkite atšaldytu marinatu ir marinuokite 1-2 dienas.
Tiekdami obuolius papuoškite šviežiais žalumynais ir spanguolėmis.
Atsakyti