Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdų patiekalai

QUOTE(rasute @ 2008 12 01, 09:21)
O kur jūs kildinat tešlą? Ta prasme, kur rasti namie tą šiltą paviršių trim valandom?

Aš kildinu šiek tiek pašildytoj orkaitėj mirksiukas.gif Laikas nuo laiko vis pašildau kai atvėsta mirksiukas.gif
Atsakyti
[quote=rasute,2008 12 01, 10:21]
[quote=Akrila,2008 11 22, 19:11]
Tešlą kildinam apie 3 valandas (statom ant šilto paviršiaus, bet ne karšto).
O kur jūs kildinat tešlą? Ta prasme, kur rasti namie tą šiltą paviršių trim valandom?
[/quote]
Na pas mane namie grindys šildomos. Galima ir ant radiatoriaus 4u.gif
Atsakyti
as panasiai kaip Owly, bet laikau ijungusi orkaite 50 laipsniu temperaturos... smile.gif
Atsakyti
Pas mus namie radiatoriai kaip numirėlio užpakalis doh.gif Reiks orkaitėj bandyt.
Atsakyti
Pasoviau i orkaite Kaledini pyraga( ta, kur brandinti reikia), ir eisiu meduoliu kept, eglute vaikai darzely puos. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(miskouoga @ 2008 12 02, 14:23)
Pasoviau i orkaite Kaledini pyraga( ta, kur brandinti reikia), ir eisiu meduoliu kept, eglute vaikai darzely puos.  smile.gif

Oho, kaip anksti bigsmile.gif
Beje, gal galėtumėt nuorodą į tą brandinto pyrago receptą? ax.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ašaros lietuje @ 2008 12 02, 16:41)
Oho, kaip anksti  bigsmile.gif
Beje, gal galėtumėt nuorodą į tą  brandinto pyrago receptą?  ax.gif  4u.gif


manau, kad sitas...
http://www.supermama...mp;#entry657049
Atsakyti
QUOTE(si179 @ 2007 12 18, 15:51)
Kalėdoms visada kepame žasį arba kalakutą. 1. Kalakutą perkame iš Arvi. Geras ir dydis ir ne seni. Tada kelias dienas prieš kepant jį panardiname kefyre (gali prireikti gero viedro  g.gif ). (Pieno rūgštys skaido raumenis) Nedėkite jokių kitų prieskonių, nes druska kaip tik atvirkščiai ištraukia iš mėsos drėgmę, tad 2. visas kitas gėrybes, tokias kaip paukštienos prieskoniai, česnakai, medus, jei kam patinka kmynai, nepamirškite į marinatą šlakelio aliejaus, jis neleis skūrelei išdžiūti dėkite prieš parą. Beje visą šitą gėrį laikykite šaldytuve arba 3. balkone (užima nemažai vietos).
Kepkite su įdaru ar be jo 4. britvone (indas su dangčiu) uždengtą ~2h ir ~1h atidengtą, kad apskrustų. Aš skardą iškloju morkų ir svogūnų griežinėliais ant jų dedu paukštį ir kokį 1 puodelį vandens, kad neprisviltų.
Labai minkšta paukštiena būna. Valgome su 6. bruknių padažuthumbup.gif
Galit kaip amerikiečiai valgyti su troškintomis šparaginėmis pupelėmis, bulvių koše ir su spanguolių padažu.
Daug maisto lieka nuo kūčių, tad gaminti ir reikia tik mėsiškus ir saldžius dalykus.
Užkandžiams galite pasidaryti įvairiausių 7. canape.

si179 , kaip tik ieskojau kalakuto kepimo recepto bigsmile.gif bet dar turiu pora klausimeleiu blush2.gif

1. Gal kas zinot, kur Vilniuje galima rasti geru kalakutu, kad ir Arvi, kaip siulo si179? rolleyes.gif
2. Kaip suprantu, uzpilam kalakuta tiesiog kefyru, kad apsemtu, o po kokiu dvieju paru isimam is to kefyro, i kefyra sudedam prieskonius isskyrus druska ir vegeta(nes ji irgi su druska?), ismaisom kefyra su tais prieskoniais ir vel panardinam kalakuta, ania? blush2.gif
3. Balkone man butu patogiau, tik klausimas, iki kokios zemiausios temperaturos galima laikyti? Nes saldytuve lygtai +8 laipsniai? Tai jei nakti bus minusas, ar nepakenks visam kalakutui ir marinatui? unsure.gif
4. Kur galima rasti toki inda, ir kiek jis kainuoja? Nes turiu spizini inda su dangciu, bet kalakutas ten tikrai netilps, juk jis didelis doh.gif
5. Keliu laipsniu temperaturoje reikia kepti tas tris valandas? ax.gif
6. O kaip gamini brukniu padaza, ar galima nusipirkti kur nors parduotuvese? bigsmile.gif
7. O kas tas "canape"? blush2.gif

na ir priklausinejau cia biggrin.gif bet laaaabai noriu iskepti kalakuta Kaledoms visai seimai cool.gif
Atsakyti
QUOTE(KibirVibir @ 2008 12 02, 16:04)



Aga, sitas. 4u.gif Jau bresta balkone, dar brendziu sulaisciau thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(meskute_gauruota @ 2008 12 06, 15:28)
si179 , kaip tik ieskojau kalakuto kepimo recepto  bigsmile.gif  bet dar turiu pora klausimeleiu  blush2.gif

1. Gal kas zinot, kur Vilniuje galima rasti geru kalakutu, kad ir Arvi, kaip siulo  si179?  rolleyes.gif
2. Kaip suprantu, uzpilam kalakuta tiesiog kefyru, kad apsemtu, o po kokiu dvieju paru isimam is to kefyro, i kefyra sudedam prieskonius isskyrus druska ir vegeta(nes ji irgi su druska?), ismaisom kefyra su tais prieskoniais ir vel panardinam kalakuta, ania?  blush2.gif
3. Balkone man butu patogiau, tik klausimas, iki kokios zemiausios temperaturos galima laikyti? Nes saldytuve lygtai +8 laipsniai? Tai jei nakti bus minusas, ar nepakenks visam kalakutui ir marinatui?  unsure.gif
4. Kur galima rasti toki inda, ir kiek jis kainuoja? Nes turiu spizini inda su dangciu, bet kalakutas ten tikrai netilps, juk jis didelis  doh.gif
5. Keliu laipsniu temperaturoje reikia kepti tas tris valandas?  ax.gif
6. O kaip gamini brukniu padaza, ar galima nusipirkti kur nors parduotuvese?  bigsmile.gif
7. O kas tas "canape"?  blush2.gif

na ir priklausinejau cia  biggrin.gif  bet laaaabai noriu iskepti kalakuta Kaledoms visai seimai  cool.gif

uzsikabliavau ir as...
brukniu padazo tikrai yra parduotuvese...

o klausimas pas mane atvirksciai. kokioj kazi auksciausioj temperaturoj jis gali tas dvi dienas kefyre mirkti? nes pas mane garaze dabar ~+12, lauke vietiniai sunys supietautu ta kalakuta mygom... saldytuve irgi jauciu netilps

o del uzsalimo balkone. tai jei lauke nedaug salcio, tai balkone, pastatytas prie sienos ir uzdengtas kuo nors, manau neuzsaltu...

Atsakyti
QUOTE(MAMICY @ 2008 12 06, 22:22)
uzsikabliavau ir as...
brukniu padazo tikrai yra parduotuvese...

o klausimas pas mane atvirksciai. kokioj kazi auksciausioj temperaturoj jis gali tas dvi dienas kefyre mirkti? nes pas mane garaze dabar ~+12, lauke vietiniai sunys supietautu ta kalakuta mygom... saldytuve irgi jauciu netilps

o del uzsalimo balkone. tai jei lauke nedaug salcio, tai balkone, pastatytas prie sienos ir uzdengtas kuo nors, manau neuzsaltu...

del brukniu valio bigsmile.gif

del sunu prajuokinai hihihi.gif

tada laikysiu balkone rolleyes.gif
Atsakyti
Sveiki,
gal kas galėtumėte parašyti TIKSLŲ avižų kisieliaus receptą?
Receptų radau visokių, bet daug kur gaminama "iš akies"; pabandžiau, bet taip ir nesupratau, kiek ko dėti "pagal skonį", nes neįsivaizduoju, koks tas skonis turi būti, niekada gyvenime nevalgiau. Ar tas kisielius - desertas, kaip įprasti kisieliai, ar koks kitoks (radau parašyta, kad gali būti valgomas net su bulvėmis(?)
Būčiau labai dėkinga 4u.gif
Atsakyti