Kalėdinis pyragas ,kuriam nereikia kiaušinių
džiovintų besėklių vynuogių,razinų,serbentų, konservuotų syrupe puselių vyšnių,
įvairių vaisų žievelių, obuolių sulčių,
paskrudintų lazdyno riešutų,
moliūgo sėklų konservuoto imbiero citrinos žievelės sutarkuotos,
pieno,
aliejaus,
rupių miltų su kepimo milteliais,
prieskonių mišinio,
keletas šaukštų brendžio arba tamsaus romo,
abrikosų džemo, pateptim cukatų papuošti
Suberkite į dubenį vynuoges,razinas,serbentus, vyšnias, vaisių žievelias,įmaišykite obuolių sultis.
UŽDENKITE IR PALIKITE PER NAKTĮ
Įkaitinkite orkaitę patepkite aliejumi,ar sviestu įtieskite kepimo popierių
Įišmirkusius vaisius supilkite lazdyno riešutus,moliūgo sėklas,imbierą citrinos žieveles.Įmaišykite pieną ir aliejų
Supilkite miltus,prieskonių mišinį,brendį arba romą ir gerai išmaišykite.
Supilkite te į paruoštą kepimo formą ir kepkite maždaug valandą arba kol pyragas sutvirtės ir gražiai pagels
Išimkite pyragą ir ataušinkite ant grotelių patepkite abrikosų džemu ir papuoškite cukatomis.
QUOTE(regna @ 2008 11 15, 02:25)
Kalėdinis pyragas ,kuriam nereikia kiaušinių
džiovintų besėklių vynuogių,razinų,serbentų, konservuotų syrupe puselių vyšnių,
įvairių vaisų žievelių, obuolių sulčių,
paskrudintų lazdyno riešutų,
moliūgo sėklų konservuoto imbiero citrinos žievelės sutarkuotos,
pieno,
aliejaus,
rupių miltų su kepimo milteliais,
prieskonių mišinio,
keletas šaukštų brendžio arba tamsaus romo,
abrikosų džemo, pateptim cukatų papuošti
Suberkite į dubenį vynuoges,razinas,serbentus, vyšnias, vaisių žievelias,įmaišykite obuolių sultis.
UŽDENKITE IR PALIKITE PER NAKTĮ
Įkaitinkite orkaitę patepkite aliejumi,ar sviestu įtieskite kepimo popierių
Įišmirkusius vaisius supilkite lazdyno riešutus,moliūgo sėklas,imbierą citrinos žieveles.Įmaišykite pieną ir aliejų
Supilkite miltus,prieskonių mišinį,brendį arba romą ir gerai išmaišykite.
Supilkite te į paruoštą kepimo formą ir kepkite maždaug valandą arba kol pyragas sutvirtės ir gražiai pagels
Išimkite pyragą ir ataušinkite ant grotelių patepkite abrikosų džemu ir papuoškite cukatomis.
džiovintų besėklių vynuogių,razinų,serbentų, konservuotų syrupe puselių vyšnių,
įvairių vaisų žievelių, obuolių sulčių,
paskrudintų lazdyno riešutų,
moliūgo sėklų konservuoto imbiero citrinos žievelės sutarkuotos,
pieno,
aliejaus,
rupių miltų su kepimo milteliais,
prieskonių mišinio,
keletas šaukštų brendžio arba tamsaus romo,
abrikosų džemo, pateptim cukatų papuošti
Suberkite į dubenį vynuoges,razinas,serbentus, vyšnias, vaisių žievelias,įmaišykite obuolių sultis.
UŽDENKITE IR PALIKITE PER NAKTĮ
Įkaitinkite orkaitę patepkite aliejumi,ar sviestu įtieskite kepimo popierių
Įišmirkusius vaisius supilkite lazdyno riešutus,moliūgo sėklas,imbierą citrinos žieveles.Įmaišykite pieną ir aliejų
Supilkite miltus,prieskonių mišinį,brendį arba romą ir gerai išmaišykite.
Supilkite te į paruoštą kepimo formą ir kepkite maždaug valandą arba kol pyragas sutvirtės ir gražiai pagels
Išimkite pyragą ir ataušinkite ant grotelių patepkite abrikosų džemu ir papuoškite cukatomis.
nesuprantu - gal aš ką praleidau? - bet kaip galima iškepti pyragą nežinant tiksliai kiekio?
kalėdinio pyrago ingridijantųkiekis
75g besėklių džiovintų vvynuogių,
75.g razinų,
75.gsirupe konservuotų vyšnių puselių,
50.g.įvairių vaisių žievelių,
250ml. obuolių sulčių,
25g. paskrudintų lazdyno riešutų
30 ml moliūgo sėklų,
2 gabalėliai supjaustyto sirupe konservuoto imbiero,
1citrinos smulkiai sutarkuota žievelė,
120ml. lieso pieno,
50ml. aliejaus,
225g.rupiu miltų su kepimo milteliais,
10ml.p rieskonių mišinio,
45ml,
brend=io arba tamsaus romo.
75g besėklių džiovintų vvynuogių,
75.g razinų,
75.gsirupe konservuotų vyšnių puselių,
50.g.įvairių vaisių žievelių,
250ml. obuolių sulčių,
25g. paskrudintų lazdyno riešutų
30 ml moliūgo sėklų,
2 gabalėliai supjaustyto sirupe konservuoto imbiero,
1citrinos smulkiai sutarkuota žievelė,
120ml. lieso pieno,
50ml. aliejaus,
225g.rupiu miltų su kepimo milteliais,
10ml.p rieskonių mišinio,
45ml,
brend=io arba tamsaus romo.
Gal kas turite receptuka kaip skaniai iskepti zasi
Aš ,čia,dėl žąsies,kas tave domintų ar įdaryta su priedais ,ar tik viena žąsis su šalia esančiais priedais.parašyk.
Domina pačios žąsies užmarinavimas ir įdaryta žąsis
pas skandinavus labai populiarus kaledinis ir mums gan neiprastas patiekalas, bet tikrai labai skanus. "Jansson's"
reikes:
1kg bulviu
2-3 svogunai
apie 15 anciuviu (skardinese, aliejuje)
0.5 puodelis pieno ir 1 puodelis grietineles
dziuveseliu, sviesto
bulves supjausyti ziedeliais. svogunus taip pat, svogunus pakepinti svieste.
kepimo inde(gilesniame) sloksiuoti bulves, svogunus, anciuvius. pradedant ir baigiant bulvemis. pilti puse kiekio pieno ir grietineles,taip pat labai nedaug anciuviu skyscio, uzbarstyti dziuveseliais ir patepti sviestu. kisti i orkaite 40min i gerai ikaitinta orkaite.
po 40 min supilti likusi piena ir grietinele, pabaigti kepti.
reikes:
1kg bulviu
2-3 svogunai
apie 15 anciuviu (skardinese, aliejuje)
0.5 puodelis pieno ir 1 puodelis grietineles
dziuveseliu, sviesto
bulves supjausyti ziedeliais. svogunus taip pat, svogunus pakepinti svieste.
kepimo inde(gilesniame) sloksiuoti bulves, svogunus, anciuvius. pradedant ir baigiant bulvemis. pilti puse kiekio pieno ir grietineles,taip pat labai nedaug anciuviu skyscio, uzbarstyti dziuveseliais ir patepti sviestu. kisti i orkaite 40min i gerai ikaitinta orkaite.
po 40 min supilti likusi piena ir grietinele, pabaigti kepti.
Mielinis pyragas Kalėdoms
Reikės:
0,5 l pieno,
50gr. sviesto,
2 kiaušinių,
30 gr.presuotų mielių,
150 gr. cukraus,
2 kg miltų,
razinų.
Papildomai:
1 v.š. (cukraus mielėms ištrinti),
1 kiaušinio trynio (aptepimui).
Sviestą ištirpinam pašildytam piene. Atvėsinam, kad būtų vos šilta. Kiaušinius su 150 gr. cukraus paplakam šakute. Kiaušinių ir cukraus plakinį supilam į pieną su sviestu. Mieles atskirai ištrinam su 1 valgomu šaukštu cukraus. Suskystėjusias mieles supilam į pieno, sviesto, kiaušinių su cukrum mišinį. Viską pamaišom, suberiam 1,5 kg miltų ir gerai išmaišom. Tešlą kildinam apie 3 valandas (statom ant šilto paviršiaus, bet ne karšto). Į pakilusią tešlą suberiam likusius 0,5 kg miltų ir minkom tešlą apie 15 min. , kol nebelips prie rankų.Baigiant minkyti, beriam razinų ir dar paminkom. Tešlą sudėti į sviestiniu popierium išklotą skardelę ir dar 30min palaikom šiltai, kad dar šiek tiek pakiltų. Tada viršų aptepam kiaušinio tryniu ir dedam į truputį pašildytą orkaitę, kepam karštai apie 45 min.
Šį pyragą valgom vietoj batono. Tikiuosi, kad viską aiškiai aprašiau...
Reikės:
0,5 l pieno,
50gr. sviesto,
2 kiaušinių,
30 gr.presuotų mielių,
150 gr. cukraus,
2 kg miltų,
razinų.
Papildomai:
1 v.š. (cukraus mielėms ištrinti),
1 kiaušinio trynio (aptepimui).
Sviestą ištirpinam pašildytam piene. Atvėsinam, kad būtų vos šilta. Kiaušinius su 150 gr. cukraus paplakam šakute. Kiaušinių ir cukraus plakinį supilam į pieną su sviestu. Mieles atskirai ištrinam su 1 valgomu šaukštu cukraus. Suskystėjusias mieles supilam į pieno, sviesto, kiaušinių su cukrum mišinį. Viską pamaišom, suberiam 1,5 kg miltų ir gerai išmaišom. Tešlą kildinam apie 3 valandas (statom ant šilto paviršiaus, bet ne karšto). Į pakilusią tešlą suberiam likusius 0,5 kg miltų ir minkom tešlą apie 15 min. , kol nebelips prie rankų.Baigiant minkyti, beriam razinų ir dar paminkom. Tešlą sudėti į sviestiniu popierium išklotą skardelę ir dar 30min palaikom šiltai, kad dar šiek tiek pakiltų. Tada viršų aptepam kiaušinio tryniu ir dedam į truputį pašildytą orkaitę, kepam karštai apie 45 min.
Šį pyragą valgom vietoj batono. Tikiuosi, kad viską aiškiai aprašiau...
QUOTE(Akrila @ 2008 11 22, 20:11)
Mielinis pyragas Kalėdoms
Tokį pyragą per visas šventes - tiek Kalėdas, tiek Velykas - mama nuo neatmenamų laikų kepa, sakydavo, kad dar jos močiutė kepdavo Grįžus namo užuodi mielinės tešlos kvapą virtuvėj ir jauti, kad Kalėdos atėjo Skanu ir vietoj batonoprie mėsytės ar mišrainės (nes nėra jis saldus, o razinų ar aguonų beriam tik į pusę tešlos, kitą pusę kepam be nieko), kaip sakote, ir su spanguolių kisielium Iškepęs būna minkštas, purus, bet laikosi puikiai, net po dviejų savaičių, jei randu spintelėj kamputį užsilikusį, skanus būna Iš tokio kiekio gaunasi didelis jis, tai užtenka ir patiem visai savaitei, ir giminėm lauktuvių po juostą atriekti
QUOTE(mikepukuotukass @ 2008 11 23, 11:47)
Tokį pyragą per visas šventes - tiek Kalėdas, tiek Velykas - mama nuo neatmenamų laikų kepa, sakydavo, kad dar jos močiutė kepdavo Grįžus namo užuodi mielinės tešlos kvapą virtuvėj ir jauti, kad Kalėdos atėjo Skanu ir vietoj batonoprie mėsytės ar mišrainės (nes nėra jis saldus, o razinų ar aguonų beriam tik į pusę tešlos, kitą pusę kepam be nieko), kaip sakote, ir su spanguolių kisielium Iškepęs būna minkštas, purus, bet laikosi puikiai, net po dviejų savaičių, jei randu spintelėj kamputį užsilikusį, skanus būna Iš tokio kiekio gaunasi didelis jis, tai užtenka ir patiem visai savaitei, ir giminėm lauktuvių po juostą atriekti
Taip taip laikosi tikrai ilgai. Kepiau vakar, aišku dar ne Kalėdom... Kalėdom kepsim Kūčių dieną kartu su sližikais. Kadangi prapjovėm dar karštą, tai nelabai gražiai gal atrodo, bet va šiandien iš ryto vaizdelis daug gražesnis Sėkmės visoms kas keps
[quote=Akrila,2008 11 22, 19:11]
Tešlą kildinam apie 3 valandas (statom ant šilto paviršiaus, bet ne karšto).
O kur jūs kildinat tešlą? Ta prasme, kur rasti namie tą šiltą paviršių trim valandom?
Tešlą kildinam apie 3 valandas (statom ant šilto paviršiaus, bet ne karšto).
O kur jūs kildinat tešlą? Ta prasme, kur rasti namie tą šiltą paviršių trim valandom?
Manau radiatorius tam visai tinka