QUOTE(si179 @ 2007 12 18, 14:51)
Sveikutės, aš tai kalėdoms visada išsiverdu žagarėlius ir iš jų suformuoju eglutę virtos karamelės pagalba (medus, sviestas, cukrus, citrinos sultys, truputi vandens).
Dar atkaliau šimtalapio gamybą, jis per šias šventes labai tinka.
Torčiuką darysiu su maskarpone sūriu. Išsikepsiu plona biskvitą su aguonomis pagrindui. Ant viršaus maskarpone, citrininis jogurtas su apelsinų sultyse ištirpinta želatina ir pradėjus stingti sumaišysiu su plakta grietinėle, dar ant viršaus sluoksnis šaldytų aviečių vos vos apvirtų su cukrumi, kad neištežtų, tada irgi želatinos pagalba pagaminti viršutinį sluoksnį. Kai visas torčiukas sustings šonus apdelioti vertikaliais "lady fingers" ir aprišti gražiu kalėdiniu kaspinu, o viršų puošti grietinėlės roželėmis (konditerinio švirkšto pagalba) ir blizgančiais santa marija karoliukais.
Kalėdoms visada kepame žasį arba kalakutą. Kalakutą perkame iš Arvi. Geras ir dydis ir ne seni. Tada kelias dienas prieš kepant jį panardiname kefyre (gali prireikti gero viedro ). (Pieno rūgštys skaido raumenis) Nedėkite jokių kitų prieskonių, nes druska kaip tik atvirkščiai ištraukia iš mėsos drėgmę, tad visas kitas gėrybes, tokias kaip paukštienos prieskoniai, česnakai, medus, jei kam patinka kmynai, nepamirškite į marinatą šlakelio aliejaus, jis neleis skūrelei išdžiūti dėkite prieš parą. Beje visą šitą gėrį laikykite šaldytuve arba balkone (užima nemažai vietos).
Kepkite su įdaru ar be jo britvone (indas su dangčiu) uždengtą ~2h ir ~1h atidengtą, kad apskrustų. Aš skardą iškloju morkų ir svogūnų griežinėliais ant jų dedu paukštį ir kokį 1 puodelį vandens, kad neprisviltų.
Labai minkšta paukštiena būna. Valgome su bruknių padažu.
Galit kaip amerikiečiai valgyti su troškintomis šparaginėmis pupelėmis, bulvių koše ir su spanguolių padažu.
Dar pamiršau, troškintą kiškį su bešamelio- grybų padažu. Aš iš medžiotojų giminės ir vyrą gavau medžiojantį, tai šaldiklyje kiškis jau laukia Kalėdų
Daug maisto lieka nuo kūčių, tad gaminti ir reikia tik mėsiškus ir saldžius dalykus.
Užkandžiams galite pasidaryti įvairiausių canape.
Dar atkaliau šimtalapio gamybą, jis per šias šventes labai tinka.
Torčiuką darysiu su maskarpone sūriu. Išsikepsiu plona biskvitą su aguonomis pagrindui. Ant viršaus maskarpone, citrininis jogurtas su apelsinų sultyse ištirpinta želatina ir pradėjus stingti sumaišysiu su plakta grietinėle, dar ant viršaus sluoksnis šaldytų aviečių vos vos apvirtų su cukrumi, kad neištežtų, tada irgi želatinos pagalba pagaminti viršutinį sluoksnį. Kai visas torčiukas sustings šonus apdelioti vertikaliais "lady fingers" ir aprišti gražiu kalėdiniu kaspinu, o viršų puošti grietinėlės roželėmis (konditerinio švirkšto pagalba) ir blizgančiais santa marija karoliukais.
Kalėdoms visada kepame žasį arba kalakutą. Kalakutą perkame iš Arvi. Geras ir dydis ir ne seni. Tada kelias dienas prieš kepant jį panardiname kefyre (gali prireikti gero viedro ). (Pieno rūgštys skaido raumenis) Nedėkite jokių kitų prieskonių, nes druska kaip tik atvirkščiai ištraukia iš mėsos drėgmę, tad visas kitas gėrybes, tokias kaip paukštienos prieskoniai, česnakai, medus, jei kam patinka kmynai, nepamirškite į marinatą šlakelio aliejaus, jis neleis skūrelei išdžiūti dėkite prieš parą. Beje visą šitą gėrį laikykite šaldytuve arba balkone (užima nemažai vietos).
Kepkite su įdaru ar be jo britvone (indas su dangčiu) uždengtą ~2h ir ~1h atidengtą, kad apskrustų. Aš skardą iškloju morkų ir svogūnų griežinėliais ant jų dedu paukštį ir kokį 1 puodelį vandens, kad neprisviltų.
Labai minkšta paukštiena būna. Valgome su bruknių padažu.
Galit kaip amerikiečiai valgyti su troškintomis šparaginėmis pupelėmis, bulvių koše ir su spanguolių padažu.
Dar pamiršau, troškintą kiškį su bešamelio- grybų padažu. Aš iš medžiotojų giminės ir vyrą gavau medžiojantį, tai šaldiklyje kiškis jau laukia Kalėdų
Daug maisto lieka nuo kūčių, tad gaminti ir reikia tik mėsiškus ir saldžius dalykus.
Užkandžiams galite pasidaryti įvairiausių canape.
nu man tik kaip struciui galva i smeli belieka kist su savo sugebejimais Butinai pabandysiu kalakuta issikept pagal si recepta