Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdų patiekalai

QUOTE(Rrudoji @ 2007 12 19, 18:56)
gal galetumet detalizuoti torciuko receptura? principa supratau, bet kiekiu ir technologijos tai galiu ir nepataikyti  tongue.gif

o canape tikrai galima pasidaryti uzkandziams, ale kas tai yra?  blink.gif  blink.gif  blink.gif

Biskvitą manau mokate iškepti iš 4 kiaušinių iš 2 š. aguonų (nuplikytų). 2pok saldvos želatinos užpilti apelsinų sultimis ir palaikyti, kad išbrinktų. Tuo tarpu į indą verčiat maskarponės sūrio indelį (500g) ir viską užpilat 0,5l jogurto (labai tinka citrinų, vanilės skonio jogurtas), išspaudžiam citriną ir įpilam 4 š. cukraus išmakaluojam. Į tą masę pilame ištirpintą želatiną ir trumpam į šaldytuva. Tuo tarpu išplakam (450g) grietinėlę su cukrumi ir grietinėlės standikliu (Dr. Otker). Traukim maskarponės masę iš šaldytuvo ir sumaišome su maskarponės mase. Įmame torto formą ir į dugna klojame biskvito lakštą ant jo supilame maskarponės kremą. Į šaldytuvą. Šaldytų aviečių indelį supilame į puodelį, užpilame ~4 š. cukraus ir žiupsnelį citrinos rūgšties, truputėlį vandens ir paverdame 3 min., kad ištirptų cukrus. Ištirpintą želatiną (1 pok.) supilame į pravėsusią aviečių masę ir viską užpilame ant maskarponės kremo. Vėl į šaldytuva. Sustingusį imate lauk iš torto formos. Imate lady fingers, panardinate apačią į apelsinų sultis ar šiaip kokią saldžią masę (l. tiktų sirupas nuo konservuotų persikų). Panardinkite ir akimirksniu ištraukite, kad neištežtų. apklijuokite kraštus. Gausis kaip šulinys. Jį apriškite kalėdiniu kaspinu. Puoškie kaip kam gražiau. Asmeniškai aš su švirkštu išpausiu plaktos grietinėlės roželes ir jas papuošiu blizgančiais karoliukais ar spanguolėmis.

Canape yra vieno kąsnio sumustiniai mirksiukas.gif

QUOTE(Mininga @ 2007 12 19, 22:42)
Jeigu galima, prasau detalizuoti kaip ten tas kiskis gaminasi. Vyras irgi medziotojas, tik dar kiskio nebuvo parneses, bet vis zada...o as neturiu supratimo kaip ir kas ten su juo. Su sernu, stirna jau be problemu...

Kiškį supjaustytą į puodą (aš naudoju greitpuodį), svoguniuko, morkytės, lauro lapelį, pipiriuką, jei turi kelias kadagio uogas gali įmest. Išvirti, druskytės. Išgriebti išvirusį kiškį. Nukošti sultinį. Imi keptuvę , joje pakepini miltus (jie turi paruduoti), tada gabaliuką sviesto į juos ir gausis tiršta ruda masė, ją skiedi su kiškienos sultiniu ir maišydama kaitini. Į gautą padažiuką supilti pusžiedžiais pjaustytus pakepintus svogūnus, grietinėlę, ir išmirkytus džiovintus grybus. Panardiname virto kiškio gabaliukus ir patroškiname ant silpnos ugnies. Patiekiame su virtomis apkeptomis bulvėmis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo si179: 20 gruodžio 2007 - 10:15
si179, trūksta žodžių wub.gif Seilė tįsta jau vien paskaičius apie tokius skanėstus biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(roka @ 2007 12 20, 12:59)
si179, trūksta žodžių  wub.gif Seilė tįsta jau vien paskaičius apie tokius skanėstus  biggrin.gif

O bešamelio padažo vinis turėtų būti muskato riešutas ax.gif
Atsakyti
MAMUKAI
gal praleidau beskaitydama, gal kuri kokių pagardų darot prie karštų bulvių su lupena, norėčiau pasidaryt koką nors panašaus į kastinį tik iš varškės
Atsakyti
QUOTE(Pusele_ @ 2007 12 20, 14:01)
MAMUKAI
gal praleidau beskaitydama, gal kuri kokių pagardų darot prie karštų bulvių su lupena, norėčiau pasidaryt koką nors panašaus į kastinį tik iš varškės


Tai galima gana paprastai, pusė varškės, pusė grietinės arba natūralaus jogurto (jei varškė sausa, skystesnės grietinės) ir druskos/prieskonių pagal skonį. Prieskoniai tai norint paprastai - vegetos (tada druskos nedėti, nes jau bus pačioj vegetoj), arba įvairiausių žolelių - petruškų lapų, krapų, kmynų. Skanu ir su bulvėm ir su skryliais.
Atsakyti
galvojau kažką panašiai ir daryt, nes niekur nieko neradau, o savo receptus pas tėvus LT supakuotus dėžėj palikau verysad.gif , ten turėjau visokiu bulvėm idaryt ir padažyt receptų
Atsakyti
QUOTE(Pusele_ @ 2007 12 20, 16:17)
galvojau kažką panašiai ir daryt, nes niekur nieko neradau, o savo receptus pas tėvus  LT supakuotus dėžėj palikau  verysad.gif , ten turėjau visokiu bulvėm idaryt ir padažyt receptų


Jei ne Lietuvoj gyvenat, tai būna dar visokių tokių dip- prieskonių gatavų mišinių, kurie daugiau iš žolių padaryti labai neblogai tai varškei sueina. thumbup.gif Bet čia jau reikia ragauti kurio skonis ir kvapas geriau.

O man va didžiausias klausimas ką tokio būtų galima ne mėsiško Kūčiom pasiruošt, kad nebūtų nei žuvis, nei grybai? g.gif MB nei žuvies nei silkės nei kita ko iš vandens kilusio nepripažįsta, o grybų tai čia tik šampinjonų būna. g.gif
Atsakyti
čia tave pabars - yra kūčių tema, ten tau parašysiu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Elemire @ 2007 12 20, 17:14)
Tai galima gana paprastai, pusė varškės, pusė grietinės arba natūralaus jogurto (jei varškė sausa, skystesnės grietinės) ir druskos/prieskonių pagal skonį. Prieskoniai tai norint paprastai - vegetos (tada druskos nedėti, nes jau bus pačioj vegetoj), arba įvairiausių žolelių - petruškų lapų, krapų, kmynų. Skanu ir su bulvėm ir su skryliais.

aš dar česnakiuko įspaudžiu
Atsakyti
si179, sirdingai dekoju aciuks.gif
Atsakyti
NOrejau paprasyti recepto SILKE PATALUOSE, pas Sonatina yra bet ten su zelatinu, manau galim air be jo daryti?ar tinka te ats receptas ir be zelatinos?
Atsakyti
QUOTE(Lexi 04 @ 2007 12 21, 14:07)
NOrejau paprasyti recepto SILKE PATALUOSE, pas Sonatina yra bet ten su zelatinu, manau galim air be jo daryti?ar tinka te ats receptas ir be zelatinos?

Yra įvairių variantų. Štai vienas.
Bulbės virtos su lupinom. Nulupi su burokinę tarka sutarkuoji, patepi majonezu
Silkė, pjautyta gabaliukais
Svogūnas pjaustytas žiedais, majonezas
Rūgštus obuolys, tarkuotas burokine tarka, majonezas
Virtos tarkuotos burokine tarka morkos, majonezas
Virtas tarkuotas burokas, majonezas.

Kai kas vietoj obuolio naudoja marinuotą agurką. Jei nori mažiau majonezo , tuos sluoksnius kur reikia majonezo ,atskiram indelyje sumaišyk su majonezu, reikės mažiau ir nesivels tepant.
Atsakyti