QUOTE(Rrudoji @ 2007 12 19, 18:56)
gal galetumet detalizuoti torciuko receptura? principa supratau, bet kiekiu ir technologijos tai galiu ir nepataikyti
o canape tikrai galima pasidaryti uzkandziams, ale kas tai yra?
o canape tikrai galima pasidaryti uzkandziams, ale kas tai yra?
Biskvitą manau mokate iškepti iš 4 kiaušinių iš 2 š. aguonų (nuplikytų). 2pok saldvos želatinos užpilti apelsinų sultimis ir palaikyti, kad išbrinktų. Tuo tarpu į indą verčiat maskarponės sūrio indelį (500g) ir viską užpilat 0,5l jogurto (labai tinka citrinų, vanilės skonio jogurtas), išspaudžiam citriną ir įpilam 4 š. cukraus išmakaluojam. Į tą masę pilame ištirpintą želatiną ir trumpam į šaldytuva. Tuo tarpu išplakam (450g) grietinėlę su cukrumi ir grietinėlės standikliu (Dr. Otker). Traukim maskarponės masę iš šaldytuvo ir sumaišome su maskarponės mase. Įmame torto formą ir į dugna klojame biskvito lakštą ant jo supilame maskarponės kremą. Į šaldytuvą. Šaldytų aviečių indelį supilame į puodelį, užpilame ~4 š. cukraus ir žiupsnelį citrinos rūgšties, truputėlį vandens ir paverdame 3 min., kad ištirptų cukrus. Ištirpintą želatiną (1 pok.) supilame į pravėsusią aviečių masę ir viską užpilame ant maskarponės kremo. Vėl į šaldytuva. Sustingusį imate lauk iš torto formos. Imate lady fingers, panardinate apačią į apelsinų sultis ar šiaip kokią saldžią masę (l. tiktų sirupas nuo konservuotų persikų). Panardinkite ir akimirksniu ištraukite, kad neištežtų. apklijuokite kraštus. Gausis kaip šulinys. Jį apriškite kalėdiniu kaspinu. Puoškie kaip kam gražiau. Asmeniškai aš su švirkštu išpausiu plaktos grietinėlės roželes ir jas papuošiu blizgančiais karoliukais ar spanguolėmis.
Canape yra vieno kąsnio sumustiniai
QUOTE(Mininga @ 2007 12 19, 22:42)
Jeigu galima, prasau detalizuoti kaip ten tas kiskis gaminasi. Vyras irgi medziotojas, tik dar kiskio nebuvo parneses, bet vis zada...o as neturiu supratimo kaip ir kas ten su juo. Su sernu, stirna jau be problemu...
Kiškį supjaustytą į puodą (aš naudoju greitpuodį), svoguniuko, morkytės, lauro lapelį, pipiriuką, jei turi kelias kadagio uogas gali įmest. Išvirti, druskytės. Išgriebti išvirusį kiškį. Nukošti sultinį. Imi keptuvę , joje pakepini miltus (jie turi paruduoti), tada gabaliuką sviesto į juos ir gausis tiršta ruda masė, ją skiedi su kiškienos sultiniu ir maišydama kaitini. Į gautą padažiuką supilti pusžiedžiais pjaustytus pakepintus svogūnus, grietinėlę, ir išmirkytus džiovintus grybus. Panardiname virto kiškio gabaliukus ir patroškiname ant silpnos ugnies. Patiekiame su virtomis apkeptomis bulvėmis.