Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdų patiekalai

QUOTE(si179 @ 2007 12 18, 14:51)
Sveikutės, aš tai kalėdoms visada išsiverdu žagarėlius ir iš jų suformuoju eglutę virtos karamelės pagalba (medus, sviestas, cukrus, citrinos sultys, truputi vandens).
Dar atkaliau šimtalapio gamybą, jis per šias šventes labai tinka.
Torčiuką darysiu su maskarpone sūriu. Išsikepsiu plona biskvitą su aguonomis pagrindui. Ant viršaus maskarpone, citrininis jogurtas su apelsinų sultyse ištirpinta želatina ir pradėjus stingti sumaišysiu su plakta grietinėle, dar ant viršaus sluoksnis šaldytų aviečių vos vos apvirtų su cukrumi, kad neištežtų, tada irgi želatinos pagalba pagaminti viršutinį sluoksnį. Kai visas torčiukas sustings šonus apdelioti vertikaliais "lady fingers" ir aprišti gražiu kalėdiniu kaspinu, o viršų puošti grietinėlės roželėmis (konditerinio švirkšto pagalba) ir blizgančiais santa marija karoliukais.
Kalėdoms visada kepame žasį arba kalakutą. Kalakutą perkame iš Arvi. Geras ir dydis ir ne seni. Tada kelias dienas prieš kepant jį panardiname kefyre (gali prireikti gero viedro  g.gif ). (Pieno rūgštys skaido raumenis) Nedėkite jokių kitų prieskonių, nes druska kaip tik atvirkščiai ištraukia iš mėsos drėgmę, tad visas kitas gėrybes, tokias kaip paukštienos prieskoniai, česnakai, medus, jei kam patinka kmynai, nepamirškite į marinatą šlakelio aliejaus, jis neleis skūrelei išdžiūti dėkite prieš parą. Beje visą šitą gėrį laikykite šaldytuve arba balkone (užima nemažai vietos).
Kepkite su įdaru ar be jo britvone (indas su dangčiu) uždengtą ~2h ir ~1h atidengtą, kad apskrustų. Aš skardą iškloju morkų ir svogūnų griežinėliais ant jų dedu paukštį ir kokį 1 puodelį vandens, kad neprisviltų.
Labai minkšta paukštiena būna. Valgome su bruknių padažu.  thumbup.gif
Galit kaip amerikiečiai valgyti su troškintomis šparaginėmis pupelėmis, bulvių koše ir su spanguolių padažu.
Dar pamiršau, troškintą kiškį su bešamelio- grybų padažu. Aš iš medžiotojų giminės ir vyrą gavau medžiojantį, tai šaldiklyje kiškis jau laukia Kalėdų  ax.gif
Daug maisto lieka nuo kūčių, tad gaminti ir reikia tik mėsiškus ir saldžius dalykus.
Užkandžiams galite pasidaryti įvairiausių canape.




Nu nevarykite, miela kolege, manęs į neviltį blink.gif tongue.gif

O žąsį pagal pateiktą kalakuto receptą galima taip kepti? Manau, kad nelabai, nes ji riebi... Gal kokį gerą gerą recepčiuką žąsiai turite?
Atsakyti
QUOTE(La Bronė @ 2007 12 18, 15:20)
O žąsį pagal pateiktą kalakuto receptą galima taip kepti? Manau, kad nelabai, nes ji riebi... Gal kokį gerą gerą recepčiuką žąsiai turite?


Taip kepame ir žasį. Tik jai kepti reikia kiek mažiau laiko. Na ir kas kad žąsis riebi. Bekepant riebaliukai apsilydys, o šaukštelis medaus marinate sukaramelizuos skūrelę. Ji pasidarys auksinės rusvos spalvos.
Atsakyti
QUOTE(si179 @ 2007 12 18, 15:27)
Taip kepame ir žasį. Tik jai kepti reikia kiek mažiau laiko. Na ir kas kad žąsis riebi. Bekepant riebaliukai apsilydys, o šaukštelis medaus marinate sukaramelizuos skūrelę. Ji pasidarys auksinės rusvos spalvos.


Labai dėkui mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(si179 @ 2007 12 18, 15:27)
Taip kepame ir žasį. Tik jai kepti reikia kiek mažiau laiko. Na ir kas kad žąsis riebi. Bekepant riebaliukai apsilydys, o šaukštelis medaus marinate sukaramelizuos skūrelę. Ji pasidarys auksinės rusvos spalvos.

o man labai patinka žąsies taukuose keptos bulvės... bulves apvirt 10 minučių, nusunkt, sudėt prie kepančios žąsies ir tuose taukuose kepti kol paskrus ir suminkštės. niam niam.
Atsakyti
QUOTE(La Bronė @ 2007 12 18, 15:44)
Labai dėkui  mirksiukas.gif

mano močiutė kepdavo žasį su troškintų raugintų kopūstų įdaru. Raugintus kopūstus gerai numirkyti pavirti su džiovintais grybais, sultinio kubelis. Tik nedėk jokio riebaliuko (kaip įprasta troškintiems kopūstams), nes jų pakaks nuo žąsies. Viską sugrūsti į žąsį ir kepti. Atidengus prieš pabaigą šonuose sudelioti obuolius (jiems užtenka ~30min. kepimo). Štai ir visas garnyras. Taip kepdavo ponų namuose Smetonos laikais.
Atsakyti
QUOTE(si179 @ 2007 12 18, 15:53)
mano močiutė kepdavo žasį su troškintų raugintų kopūstų įdaru. Raugintus kopūstus gerai numirkyti pavirti su džiovintais grybais, sultinio kubelis. Tik nedėk jokio riebaliuko  (kaip įprasta troškintiems kopūstams), nes jų pakaks nuo žąsies. Viską sugrūsti į žąsį ir kepti. Atidengus prieš pabaigą šonuose sudelioti obuolius (jiems užtenka ~30min. kepimo). Štai ir visas garnyras. Taip kepdavo ponų namuose Smetonos laikais.


Galvojau ryžiais įdaryti, bet gal geriau kopūstais? g.gif Kaip manai, kas skaniau?

P. S. ne į temą... Tokius pat vardus, kaip ir tavo vaikučių, svajojau dėti savo vaikams, bet, deja, neprireikė vyriškų vardų ax.gif
Atsakyti
QUOTE(La Bronė @ 2007 12 18, 16:35)
Galvojau ryžiais įdaryti, bet gal geriau kopūstais?  g.gif  Kaip manai, kas skaniau?


Čia jau kaip kam patinka. Man asmeniškai ryžiai nelabai. Kažkuriais metas dariau batono skrebučių įdarą, bet reikėtų paieškoti namuose šitą recepta. Ten dėjosi džiovinti vaisiai ir... (gerai nepamenu).

QUOTE(La Bronė @ 2007 12 18, 16:35)
P. S. ne į temą... Tokius pat vardus, kaip ir tavo vaikučių, svajojau dėti savo vaikams, bet, deja, neprireikė vyriškų vardų  ax.gif

O aš jau pradedu pavydėti kas turi mergaites. blush2.gif Nes maniškiai, hiperaktyvūs mušeikos.
Atsakyti
QUOTE(si179 @ 2007 12 18, 16:46)
Čia jau kaip kam patinka. Man asmeniškai ryžiai nelabai. Kažkuriais metas dariau batono skrebučių įdarą, bet reikėtų paieškoti namuose šitą recepta. Ten dėjosi džiovinti vaisiai ir... (gerai nepamenu).
O aš jau pradedu pavydėti kas turi mergaites.  blush2.gif Nes maniškiai, hiperaktyvūs mušeikos.


Aš dar pagalvosiu, ar su ryžiais daryt, ar su kopūstais. Mano šeimyna raugintų kopūstų nelabai mėgsta, aš tai gal su kopūstais labiau norėčiau...
Mano mergičkos tai flegmos ax.gif
Atsakyti
QUOTE(si179 @ 2007 12 18, 12:51)
Torčiuką darysiu su maskarpone sūriu. Išsikepsiu plona biskvitą su aguonomis pagrindui. Ant viršaus maskarpone, citrininis jogurtas su apelsinų sultyse ištirpinta želatina ir pradėjus stingti sumaišysiu su plakta grietinėle, dar ant viršaus sluoksnis šaldytų aviečių vos vos apvirtų su cukrumi, kad neištežtų, tada irgi želatinos pagalba pagaminti viršutinį sluoksnį. Kai visas torčiukas sustings šonus apdelioti vertikaliais "lady fingers" ir aprišti gražiu kalėdiniu kaspinu, o viršų puošti grietinėlės roželėmis (konditerinio švirkšto pagalba) ir blizgančiais santa marija karoliukais.


Ačiū už tokią gerą idėją! Planavau mascarpone torčiuką daryti, bet kad su kaspinu galima aprišti, net nepagalvojau thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(si179 @ 2007 12 18, 15:53)
mano močiutė kepdavo žasį su troškintų raugintų kopūstų įdaru. Raugintus kopūstus gerai numirkyti pavirti su džiovintais grybais, sultinio kubelis. Tik nedėk jokio riebaliuko  (kaip įprasta troškintiems kopūstams), nes jų pakaks nuo žąsies. Viską sugrūsti į žąsį ir kepti. Atidengus prieš pabaigą šonuose sudelioti obuolius (jiems užtenka ~30min. kepimo). Štai ir visas garnyras. Taip kepdavo ponų namuose Smetonos laikais.

As i kopustus dedu dziovintu slyvu ir kopustu neverdu,zasyje issitroskina,tai skonis man nerealus,toks saldziarugstis thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(si179 @ 2007 12 18, 14:51)
Torčiuką darysiu su maskarpone sūriu. Išsikepsiu plona biskvitą su aguonomis pagrindui. Ant viršaus maskarpone, citrininis jogurtas su apelsinų sultyse ištirpinta želatina ir pradėjus stingti sumaišysiu su plakta grietinėle, dar ant viršaus sluoksnis šaldytų aviečių vos vos apvirtų su cukrumi, kad neištežtų, tada irgi želatinos pagalba pagaminti viršutinį sluoksnį. Kai visas torčiukas sustings šonus apdelioti vertikaliais "lady fingers" ir aprišti gražiu kalėdiniu kaspinu, o viršų puošti grietinėlės roželėmis (konditerinio švirkšto pagalba) ir blizgančiais santa marija karoliukais.

Užkandžiams galite pasidaryti įvairiausių canape.


gal galetumet detalizuoti torciuko receptura? principa supratau, bet kiekiu ir technologijos tai galiu ir nepataikyti tongue.gif

o canape tikrai galima pasidaryti uzkandziams, ale kas tai yra? blink.gif blink.gif blink.gif
Atsakyti
QUOTE(si179 @ 2007 12 18, 13:51)
Dar pamiršau, troškintą kiškį su bešamelio- grybų padažu. Aš iš medžiotojų giminės ir vyrą gavau medžiojantį, tai šaldiklyje kiškis jau laukia Kalėdų  ax.gif


Jeigu galima, prasau detalizuoti kaip ten tas kiskis gaminasi. Vyras irgi medziotojas, tik dar kiskio nebuvo parneses, bet vis zada...o as neturiu supratimo kaip ir kas ten su juo. Su sernu, stirna jau be problemu...
Atsakyti