Tokio spec. patiekalo as tai nedarau ,kaip kokiais metais ,bet visada buna idarytas karpis, taip pat kepta vista su bruknelmis
sveikos, gal zinot kaip Kaledom issikepti skaniai zasi?
QUOTE(La Bronė @ 2007 12 13, 12:36)
O mielės sausos, ar įprastinės? Ar jokio skirtumo?
Jei naudosi sausas mieles,reikės 1pokelio,o šviežių apie 30g-mielės yra mielės.
QUOTE(Meduvė @ 2007 12 09, 19:58)
Kalėdom aš kepu tradicinį aguonų vyniotinį. Visi jo laukia, nes žino, kad kitokiom progom jo nekepčiau. Truputi daug darbo prie jo, bet skanumas..
O va su rimtesniais valgiais didesnė problema. Nežinau ką šiemet gaminti. Norisi kažko naujo
O va su rimtesniais valgiais didesnė problema. Nežinau ką šiemet gaminti. Norisi kažko naujo
Idomu butu receptuka suzinot.
mano vyras irgi klausimėlį užmetė - o kokius patiekalus Kalėdoms gaminsi? Ir pasimečiau, nes supratimo neturiu, ką čia išskirtinio pagaminus..
QUOTE(Meduvė @ 2007 12 09, 19:58)
Kalėdom aš kepu tradicinį aguonų vyniotinį. Visi jo laukia, nes žino, kad kitokiom progom jo nekepčiau. Truputi daug darbo prie jo, bet skanumas..
O va su rimtesniais valgiais didesnė problema. Nežinau ką šiemet gaminti. Norisi kažko naujo
O va su rimtesniais valgiais didesnė problema. Nežinau ką šiemet gaminti. Norisi kažko naujo
mano babyte kepdavo aguou viniotini gal recepta galima?
QUOTE(Saitana @ 2007 12 13, 14:52)
Super
Bandysiu ir as.Parduotuvine gatava tesla siam patiekaliukaui tinka?
Bandysiu ir as.Parduotuvine gatava tesla siam patiekaliukaui tinka?
Taip, aš tokią ir naudoju
Mielos mamos, prašau atkreipti dėmesį, kad šita tema yra kalėdiniams patiekalams, o ne kūčių stalui. Kūčių stalui turime kitą temą
Ačiū
Ačiū
Mūsų šeima kalėdų ryto nįsivaizduoja be keptos vištos, su kptais obuoliais ir keptais raugintais kopūstais, virtomis bulvėmis. Raug. kopūstai patroškinami su trupučiu vandens, tada apkepinami keptuvėje su aliejumi. Bulvės išverdamos atskirai. Višta iškepama orkaitėje- toje pačioje skardoje kartu su višta iškepami obuoliai. Patiekiama dideliame inde, vidury padėjus vištą, aplink apdėjus raugintais kopūstais, o ant jų išdėliojus bulves ir obuolius. Aš, kaip aštrumo mėgėja, ant obuolių užsiberiu truputį druskytės ir pipiriukų.. Paprasta, bet patinka visiems, kas nemėgsta visokių ala saldžių- džiov. slyvų, razinų, riešutų ar ko panašaus.. Toks grynai lietuviško skonio dalykėlis..
Esu bandžiusi kepti ir antį, ir žąsį, ir kalakutą- visi ji gaudavosi baisiai Tiesiog nemoku aš jų anei nusipirkti gerų ir skanių, anei iškepti- antis su žąsimi pastoviai gaunasi kietos, kaip guminės, arba raumens nerasta- tik toks kietas ir plonas plonas, kad atsikąsti neina, tąsosi, o likusi dalis- tie šlykštaus skonio riebalai- net tąso pagalvojus apie tą specifinį tų riebalų atskonį- nežinau ką daryti.. Gaunasi tik višta skaniai- bet vištą mes jau ir taip truputį nuvalkioję esam, juk ją ir kasdien kartais valgom, tai vis norisi ko specifiškai kalėdiško- antie, žąsies, kalakuto (bet jis arba per didelis mūsų šeimai būna, arba kietas, sausas kažkoks). Bet va, kad irgi esu iš tų, kur nemoka anties/žąsies pagaminti. O va mano tetai puikiai gaunasi- net nepagalvotum, kad ten antis- jokio atskonio, ir tokia minkšta, trapi Kai jos paklausi, atrodo, kad viską daro kaip ir aš, bet kažkodėl jai gaunasi Paprastai, kaip rodo patirtis, jei taip yra, kad pagal žmogaus atseit tikslius nurodymus nesigauna, vadinasi kažko nedasako, ar neužakcentuoja, kaip vėliau pasirodo- kokios esminės smulkmenos, kuri daug metų gaminančiam tą patį patiekalą žmogui atrodo lyg savaime suprantama, tačiau naujokui ne, todėl pastarąjam nesigauna.. Tik įdomu kokia čia gudrybė slypi- gal kas žino? Gal tiesiog reikia mokėti nusipirkti paukštieną.. Ką daryti, kad būtų minkštesnė, ir svarbiausia, neliktų to bjauraus atskonio...
Esu bandžiusi kepti ir antį, ir žąsį, ir kalakutą- visi ji gaudavosi baisiai Tiesiog nemoku aš jų anei nusipirkti gerų ir skanių, anei iškepti- antis su žąsimi pastoviai gaunasi kietos, kaip guminės, arba raumens nerasta- tik toks kietas ir plonas plonas, kad atsikąsti neina, tąsosi, o likusi dalis- tie šlykštaus skonio riebalai- net tąso pagalvojus apie tą specifinį tų riebalų atskonį- nežinau ką daryti.. Gaunasi tik višta skaniai- bet vištą mes jau ir taip truputį nuvalkioję esam, juk ją ir kasdien kartais valgom, tai vis norisi ko specifiškai kalėdiško- antie, žąsies, kalakuto (bet jis arba per didelis mūsų šeimai būna, arba kietas, sausas kažkoks). Bet va, kad irgi esu iš tų, kur nemoka anties/žąsies pagaminti. O va mano tetai puikiai gaunasi- net nepagalvotum, kad ten antis- jokio atskonio, ir tokia minkšta, trapi Kai jos paklausi, atrodo, kad viską daro kaip ir aš, bet kažkodėl jai gaunasi Paprastai, kaip rodo patirtis, jei taip yra, kad pagal žmogaus atseit tikslius nurodymus nesigauna, vadinasi kažko nedasako, ar neužakcentuoja, kaip vėliau pasirodo- kokios esminės smulkmenos, kuri daug metų gaminančiam tą patį patiekalą žmogui atrodo lyg savaime suprantama, tačiau naujokui ne, todėl pastarąjam nesigauna.. Tik įdomu kokia čia gudrybė slypi- gal kas žino? Gal tiesiog reikia mokėti nusipirkti paukštieną.. Ką daryti, kad būtų minkštesnė, ir svarbiausia, neliktų to bjauraus atskonio...
As kaledoms kepsiu Medaus torta, kepu visalaik didziuli ne toki kaip parduotuvese buna ,turiu receptuka kuris man labai patinka ir visalaik iseina, na ir aisq giria skanaudami As ji parasysu ir atsiprasau jei kas toki receptuka jau zinote
Taigi mano Medaus tortas:
3 saukstai medaus,stikline cukraus,3 kiausiniai,saukstelis geriamosios sodos(as dedu siek tiek daugiau kepimo milteliu) 2 saukstai sviesto,kvapiuju prieskoniu,4 stiklines miltu,stikline gliaudytu smulkintu riesutu,1 citrinos sulciu( ja as dedu)skiestu 2 saukstai vandens
Kremui: 4 stiklines grietines, puse stiklines cukraus(geriau cukraus pudra), 1 citrinos tarkuotos zieveles(ja as dedu nors originaliam recepte neparasyta kad reik deti)kvapiuju prieskoniu.
Teslai: visi produktai sudedami i istirpinta sviesta ir plakama dubenyje laikant ant garu,nukeliam nuo garu beriam persijotus miltus,suminkome tesla,paruosta tesla padalijama i 6 dalis ir iskepami ploni paploteliai( kepama kol graziai pagels ir ismeigus smegtuka nesijaus slapumo).
Krastus apipjauname, pasiruosiame krema: grietine turi buti atsaldyta suberiame i ja cukru, tarkuota citrinos zievele,vietoj kvapiuju prieskoniu dedu vaniles esencijos kelis laseliukus, isplakame. Dedame paploteli,siek tiek apliejame citrinos sultimis, leidziame isigert tepame krema ir taip kol sutepsime visus paplotelius tumet puosiame ir skanaus.
Tiesa reikia tortas kad bent para laiko pastovetu subrestu.
Krema galima daryti ir is DR.Oetker sausos grietineles su standikliu (ja paruosus pagal instrukcija ) tuomet reiks apie 3 pakeliu, ar dar koki kitoki, jau isbandziau, kaskart darant kitoki pertepima gaunasi puikiausias naujo skonio tortas.
Mano mazieji laabai ji megsta.
Taigi mano Medaus tortas:
3 saukstai medaus,stikline cukraus,3 kiausiniai,saukstelis geriamosios sodos(as dedu siek tiek daugiau kepimo milteliu) 2 saukstai sviesto,kvapiuju prieskoniu,4 stiklines miltu,stikline gliaudytu smulkintu riesutu,1 citrinos sulciu( ja as dedu)skiestu 2 saukstai vandens
Kremui: 4 stiklines grietines, puse stiklines cukraus(geriau cukraus pudra), 1 citrinos tarkuotos zieveles(ja as dedu nors originaliam recepte neparasyta kad reik deti)kvapiuju prieskoniu.
Teslai: visi produktai sudedami i istirpinta sviesta ir plakama dubenyje laikant ant garu,nukeliam nuo garu beriam persijotus miltus,suminkome tesla,paruosta tesla padalijama i 6 dalis ir iskepami ploni paploteliai( kepama kol graziai pagels ir ismeigus smegtuka nesijaus slapumo).
Krastus apipjauname, pasiruosiame krema: grietine turi buti atsaldyta suberiame i ja cukru, tarkuota citrinos zievele,vietoj kvapiuju prieskoniu dedu vaniles esencijos kelis laseliukus, isplakame. Dedame paploteli,siek tiek apliejame citrinos sultimis, leidziame isigert tepame krema ir taip kol sutepsime visus paplotelius tumet puosiame ir skanaus.
Tiesa reikia tortas kad bent para laiko pastovetu subrestu.
Krema galima daryti ir is DR.Oetker sausos grietineles su standikliu (ja paruosus pagal instrukcija ) tuomet reiks apie 3 pakeliu, ar dar koki kitoki, jau isbandziau, kaskart darant kitoki pertepima gaunasi puikiausias naujo skonio tortas.
Mano mazieji laabai ji megsta.
Sveikutės, aš tai kalėdoms visada išsiverdu žagarėlius ir iš jų suformuoju eglutę virtos karamelės pagalba (medus, sviestas, cukrus, citrinos sultys, truputi vandens).
Dar atkaliau šimtalapio gamybą, jis per šias šventes labai tinka.
Torčiuką darysiu su maskarpone sūriu. Išsikepsiu plona biskvitą su aguonomis pagrindui. Ant viršaus maskarpone, citrininis jogurtas su apelsinų sultyse ištirpinta želatina ir pradėjus stingti sumaišysiu su plakta grietinėle, dar ant viršaus sluoksnis šaldytų aviečių vos vos apvirtų su cukrumi, kad neištežtų, tada irgi želatinos pagalba pagaminti viršutinį sluoksnį. Kai visas torčiukas sustings šonus apdelioti vertikaliais "lady fingers" ir aprišti gražiu kalėdiniu kaspinu, o viršų puošti grietinėlės roželėmis (konditerinio švirkšto pagalba) ir blizgančiais santa marija karoliukais.
Kalėdoms visada kepame žasį arba kalakutą. Kalakutą perkame iš Arvi. Geras ir dydis ir ne seni. Tada kelias dienas prieš kepant jį panardiname kefyre (gali prireikti gero viedro ). (Pieno rūgštys skaido raumenis) Nedėkite jokių kitų prieskonių, nes druska kaip tik atvirkščiai ištraukia iš mėsos drėgmę, tad visas kitas gėrybes, tokias kaip paukštienos prieskoniai, česnakai, medus, jei kam patinka kmynai, nepamirškite į marinatą šlakelio aliejaus, jis neleis skūrelei išdžiūti dėkite prieš parą. Beje visą šitą gėrį laikykite šaldytuve arba balkone (užima nemažai vietos).
Kepkite su įdaru ar be jo britvone (indas su dangčiu) uždengtą ~2h ir ~1h atidengtą, kad apskrustų. Aš skardą iškloju morkų ir svogūnų griežinėliais ant jų dedu paukštį ir kokį 1 puodelį vandens, kad neprisviltų.
Labai minkšta paukštiena būna. Valgome su bruknių padažu.
Galit kaip amerikiečiai valgyti su troškintomis šparaginėmis pupelėmis, bulvių koše ir su spanguolių padažu.
Dar pamiršau, troškintą kiškį su bešamelio- grybų padažu. Aš iš medžiotojų giminės ir vyrą gavau medžiojantį, tai šaldiklyje kiškis jau laukia Kalėdų
Daug maisto lieka nuo kūčių, tad gaminti ir reikia tik mėsiškus ir saldžius dalykus.
Užkandžiams galite pasidaryti įvairiausių canape.
Dar atkaliau šimtalapio gamybą, jis per šias šventes labai tinka.
Torčiuką darysiu su maskarpone sūriu. Išsikepsiu plona biskvitą su aguonomis pagrindui. Ant viršaus maskarpone, citrininis jogurtas su apelsinų sultyse ištirpinta želatina ir pradėjus stingti sumaišysiu su plakta grietinėle, dar ant viršaus sluoksnis šaldytų aviečių vos vos apvirtų su cukrumi, kad neištežtų, tada irgi želatinos pagalba pagaminti viršutinį sluoksnį. Kai visas torčiukas sustings šonus apdelioti vertikaliais "lady fingers" ir aprišti gražiu kalėdiniu kaspinu, o viršų puošti grietinėlės roželėmis (konditerinio švirkšto pagalba) ir blizgančiais santa marija karoliukais.
Kalėdoms visada kepame žasį arba kalakutą. Kalakutą perkame iš Arvi. Geras ir dydis ir ne seni. Tada kelias dienas prieš kepant jį panardiname kefyre (gali prireikti gero viedro ). (Pieno rūgštys skaido raumenis) Nedėkite jokių kitų prieskonių, nes druska kaip tik atvirkščiai ištraukia iš mėsos drėgmę, tad visas kitas gėrybes, tokias kaip paukštienos prieskoniai, česnakai, medus, jei kam patinka kmynai, nepamirškite į marinatą šlakelio aliejaus, jis neleis skūrelei išdžiūti dėkite prieš parą. Beje visą šitą gėrį laikykite šaldytuve arba balkone (užima nemažai vietos).
Kepkite su įdaru ar be jo britvone (indas su dangčiu) uždengtą ~2h ir ~1h atidengtą, kad apskrustų. Aš skardą iškloju morkų ir svogūnų griežinėliais ant jų dedu paukštį ir kokį 1 puodelį vandens, kad neprisviltų.
Labai minkšta paukštiena būna. Valgome su bruknių padažu.
Galit kaip amerikiečiai valgyti su troškintomis šparaginėmis pupelėmis, bulvių koše ir su spanguolių padažu.
Dar pamiršau, troškintą kiškį su bešamelio- grybų padažu. Aš iš medžiotojų giminės ir vyrą gavau medžiojantį, tai šaldiklyje kiškis jau laukia Kalėdų
Daug maisto lieka nuo kūčių, tad gaminti ir reikia tik mėsiškus ir saldžius dalykus.
Užkandžiams galite pasidaryti įvairiausių canape.