Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdų patiekalai

QUOTE(gebene @ 2007 12 08, 20:59)
Taip mamytės ir ne tik  mirksiukas.gif  Parašykite ką skanaus gaminote per kurias nors Kalėdas ar Naujuosius, nes aš irgi niekaip nesugalvoju kuo pradžiuginti šeimą  bigsmile.gif
Pamenu per vienas Kalėdas mano mama iškepė tokį fainą ptiekaliuką: imi žalią lašišos gabalą (su prieskoniais - kiekvienos asmeniniai pomėgiai ir skonis), tada tą gabalą apvynioji bemiele sluoksniuta tešla, būna parduotuvėse pirkt. Ir kepi orkaitėje, gaunasi toks išsipūtęs batonas. O patiekus į stalą, pjaustai tą kepsnį riekėmis. Man buvo skanu  thumbup.gif



Aš taip kepu "sausainiukus". Lašišą supjaustau gabaliukais, imu nedidelį sloksniuotos tešlos kvadratuką ir suvyniojus ta lašišą iškepu tokius vieno kasnio sausainiukus.
Atsakyti
Kalėdom aš kepu tradicinį aguonų vyniotinį. Visi jo laukia, nes žino, kad kitokiom progom jo nekepčiau. Truputi daug darbo prie jo, bet skanumas.. essen.gif

O va su rimtesniais valgiais didesnė problema. Nežinau ką šiemet gaminti. Norisi kažko naujo
Atsakyti
Patiekalas pirmai kalėdų dienai:
Nugarinė - kiaulienos, kiek tik norisi, daug prieskonių, majonezo - marinavimui, palaikot per naktį ir kepat orkaitėje180 laipsnių, apie valandą, šalia prikraunu aliejuj apvoliotų ir kmynais bei druska pabarstytų bulvių, skanu nerealiai ir labai paprasta biggrin.gif
Atsakyti
Dazniausiai kaledom kepu anti, idaryta ryziais (pakepinu svoguna ir morkas, itarkuoju obuolio, kartais idedu dar saldytu zirneliu, ir sumaisau su isvirtais ryziais, galima ir makaronais, ar apvirtom bulvytem), valgom su brukniu arba spanguoliu uogiene. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(zbrckn @ 2007 12 05, 20:03)
šiaip dažniausiai aš dedu į vidų virtus ryžius sumaišytus su prieskoniais ir razinom arba slyvom

O as idarineju raugintais kopustais su dziovintom slyvom,tik kalakuta ar zasi,bet galima ir vista,labai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(kedute @ 2007 12 02, 21:27)
kur galima rasti dziovintu grybu pirkti? blush2.gif

bet kurioj parduotuviai, tik labai brangiai kainuoja doh.gif
Atsakyti
As tai dar darau burokeliu-virtu pupeliu, silkes misraine thumbup.gif
Visada darau misraine su kepta duona (kepta duona+suris+virt. pupele+kartais obuolys kubel+majonez)
Prie mesos patiekalu gaminu kalafioru misraine (kalafioras+suris kubeliais+obuolys kub+majonez) thumbup.gif
Balta misraine...
Atsakyti
QUOTE(kutuke @ 2007 12 10, 16:19)
Dazniausiai kaledom kepu anti, idaryta ryziais (pakepinu svoguna ir morkas, itarkuoju obuolio, kartais idedu dar saldytu zirneliu, ir sumaisau su isvirtais ryziais, galima ir makaronais, ar apvirtom bulvytem), valgom su brukniu arba spanguoliu uogiene.  4u.gif


Kutuke, o ta pacia anti reikia prie kepima marinuoti ar kokius kitokius "fokusus" daryti? g.gif (siaip receptukas prikimsti ja ryziais ir darzovemis tai super thumbup.gif )
Atsakyti
Kaip reikia iškepti antį kad ji būtų minkšta g.gif ir pernai ir užpernai kepiau - kaip guminės, negi taip turi būti doh.gif
Atsakyti
Noriu pasiūlyti tradicinį Kalėdinį keksą,vakariečių vadinamą stollen.Jį galima išsikepti anksčiau,nes ir po dviejų savaičių jo skonis būna puikus.Taigi-
250gr sviesto ištirpiname
3 kiaušinius gerai išplakame (atskirai)
30g mielių užpilame puodelyje 5valg.š. šilto pieno ir v.š. cukraus,paliekame šiltai,kol suputoja ir pakyla-apie15min.
500g.miltų atskirai sumaišome su 3v.š. cukraus,trupučiu druskos o tada pilame sviestą,kiaušinius ir mieles ir gerai mikseriu išmaišome.Miltus geriau pilti ne visus iš karto,o dalimis-lengviau išsiplaka.
Į išmaišytą tešlą dedame daug daug priedų-300gr.razinų,200g.įvairiaspalvių cukatų-būna tokių raudonų,žalių.Galima papjaustyti dž.abrikosų,datulių,kokoso drožlių.Dar dedame smulkintų riešutų apie 100gr.,labai tinka moliūgų sėklos vietoje riešutų.
Viską gerai išmaišę paliekame ,kad tešla gerai pakiltų.Paprastai dubenį su tešla įstatau į didesnį indą su šiltu vandeniu.
Tešlą padalijame į 3dalis, bus 3 keksai, pakočiojame ir susukame kaip vyniotinį,kraštą paliekant viršuje.Palaukiame kol šiek tiek pasikels ir kepame 25-30min180 laipsnių orkaitėje.Iškepus,paviršius apšlakstome lydytu sviestu,o atvėsusius apibarstome cukraus pudra.
Kepkit-nesigailėsit thumbup.gif

Atsakyti
QUOTE(atenamarija @ 2007 12 13, 14:14)
Noriu pasiūlyti tradicinį Kalėdinį keksą,vakariečių vadinamą  stollen.Jį galima išsikepti anksčiau,nes ir po  dviejų savaičių jo skonis būna puikus.Taigi-
    250gr sviesto ištirpiname
    3 kiaušinius gerai išplakame (atskirai)
    30g mielių užpilame puodelyje 5valg.š. šilto pieno ir v.š. cukraus,paliekame šiltai,kol suputoja ir pakyla-apie15min.
    500g.miltų atskirai sumaišome su 3v.š. cukraus,trupučiu druskos o tada pilame sviestą,kiaušinius ir mieles ir gerai mikseriu išmaišome.Miltus geriau pilti ne visus iš karto,o dalimis-lengviau išsiplaka.
  Į išmaišytą tešlą dedame daug daug priedų-300gr.razinų,200g.įvairiaspalvių cukatų-būna tokių raudonų,žalių.Galima papjaustyti dž.abrikosų,datulių,kokoso drožlių.Dar dedame smulkintų riešutų apie 100gr.,labai tinka moliūgų sėklos vietoje riešutų.
  Viską gerai išmaišę paliekame ,kad tešla gerai pakiltų.Paprastai dubenį su tešla įstatau į didesnį indą su šiltu vandeniu.
  Tešlą padalijame į 3dalis, bus 3 keksai, pakočiojame ir susukame kaip vyniotinį,kraštą paliekant viršuje.Palaukiame kol šiek tiek pasikels ir kepame 25-30min180 laipsnių orkaitėje.Iškepus,paviršius apšlakstome lydytu sviestu,o atvėsusius apibarstome cukraus pudra.
    Kepkit-nesigailėsit thumbup.gif


O mielės sausos, ar įprastinės? Ar jokio skirtumo? rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Asta @ 2007 12 09, 02:40)
Aš taip kepu "sausainiukus". Lašišą supjaustau gabaliukais, imu nedidelį sloksniuotos tešlos kvadratuką ir suvyniojus ta lašišą iškepu tokius vieno kasnio sausainiukus.



Super 4u.gif
Bandysiu ir as.Parduotuvine gatava tesla siam patiekaliukaui tinka?
Papildyta:
QUOTE(kutuke @ 2007 12 10, 17:19)
Dazniausiai kaledom kepu anti, idaryta ryziais (pakepinu svoguna ir morkas, itarkuoju obuolio, kartais idedu dar saldytu zirneliu, ir sumaisau su isvirtais ryziais, galima ir makaronais, ar apvirtom bulvytem), valgom su brukniu arba spanguoliu uogiene.  4u.gif



As pernai nevirtus ryzius sudejau i antyte blush2.gif verysad.gif
Papildyta:
Tai kaip ten su ta antyte?Ir man idomu ka daryti k,kad ji nesigautu gumine ? g.gif
Atsakyti