Įkraunama...
Įkraunama...

Kalėdų patiekalai

mama visada kepa dar karpi ax.gif arba galima karstam lasisos kepsnelius, uzpernai kepem lasisos kepsnelius folijoje, dejom ant virsaus tarkuotas pakepintas morkas su svogunu ir prieskoniais, paskui uzdejom surio, suvyniojom ir kepem orkaiteje, niam niam essen.gif
Atsakyti
QUOTE(Buse @ 2007 11 22, 16:27)
Pasirodysiu kvanka, bet nežinau kur nusipirkti antį Kalėdoms  blush2.gif Maximoj nemačiau...



maxima bazej tikrai yra ten kur sveriama mesa , prie vistienos mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(kedute @ 2007 11 21, 19:33)
as tai zinau tik kelis tokius visai paprastus blush2.gif , niu parasysiu bet manau daugelis taip moka ir daro blush2.gif
kepame zuvytes file (tokia kokia megstame) , apvoliota kiausinio , miltu ir prieskoniu plakinyje, kol graziai pagetuonuoja, dedame i lekstele, ant virsaus storu sluoksniu uzdedame keptu svogunu su pomidoru padazu.......... visada per kaledas kepu taip zuvyte........mano mama kepa ir mociute kepdavo  blush2.gif

supjaustome mazais gabaleliais silkute sudedam ant lekstutes, ant virsaus storu sluoksniu dedam kepta svoguna ir morkytes ir karstame vandenyje ismirkytas ir paskui kartu su morkytem ir svogunais pakeptas razinas

supjaustom silkute mazais gabalelias dedam i lekste ant virsaus storu sluoksniu dedam  tokias solotytes: tarkuotas obuoliukas, poras smulkiai pjaustytas ir pupeles virtaos, viskas sumaisyta su majonezu

blush2.gif



Super thumbup.gif Net nustebau, tokius pat patiekalus (pirmą ir antrą) mano mama Kūčioms gamina thumbup.gif O trečią silkutę reikės būtinai apbandyt thumbup.gif

4u.gif

Dar mano mama gamina dieviškus grybus, tik reikės paklausti receptuko ax.gif
Bo beveik vien tik dėl jų laukiam švenčių... blush2.gif blush2.gif blush2.gif

biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jolie23: 28 lapkričio 2007 - 09:55
QUOTE(*irma* @ 2007 11 28, 18:51)
oi kaip noreciau grybu receptuko,megeja as ju blush2.gif


Sorry, kad taip vėlai, bet tik dabar paklausiau mamos... ax.gif

Tai va, šie grybai paprastai valgomi su patušintais burokėlių konservais, arba burokėlių mišraine ir bulvėmis.

O pats grybų receptukas:

Paimam džiovintų grybų, juos pamerkiam drungnam vandeny kokiom 5 valandom (mama palieka per naktį), paskui juos labai gerai nuplauti šiltam vandeny. Užvirinus puode vandenį (jo reikia daugiau, nei kad apsemtų grybus), grybus sudėti, įberti druskos, maltų pipirų (galima ir kelis nemaltus įmesti), kelis lauro lapelio lapus, kelis per pusę perpjautus svogūnus ir virti apie valandą.
Vandens turi likti tiek, kad apsemtų grybus.
Išgriebus svogūnų galvutes įdėti kelis smulkiai pjaustytus svogūnus, galima dar grybų sultinio (kubeliais, bet nedaug, nes bus per sūru), arba paprasto sultinio. Įdėti šaukštą sviesto (margarino) ir šiek tiek aliejaus. Viską išmaišyti ir patroškinti, kol suminkštėja svogūnai (apie 10-15) min. Pasiruošti vandenuke, anksčiau nugriebtame sultinyje arba piene išsuktą skystą tyrelę (miltų nepilnas šaukštas, kad nebūtų gumuliukų) ir viską supilti į puodą, dar viską išmaištyti, patroškinti dar apie 5 minutes ir... essen.gif
Valgyti kaip jau minėjau su bulvėmis ir burokėliais thumbup.gif

Nors atrodo paprastai, bet skonis ... thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Ypač padažas thumbup.gif
Atsakyti
Mano mama kažkada darydavo džiovintų grybų ir raugintų kopūstų kotletus. Gal žinote kaip juos gaminti?

Su savo mamka nesusikalbu
Atsakyti
kur galima rasti dziovintu grybu pirkti? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(kedute @ 2007 12 02, 21:27)
kur galima rasti dziovintu grybu pirkti? blush2.gif


kiek maciau buna parduotuvese,seip tikslei negaliu pasakyti kokios ir kokios kainos,seip uzsienyje jie nera brangus ax.gif ir buna beveik visose parduotuvese
Atsakyti
QUOTE(*irma* @ 2007 12 02, 22:29)
kiek maciau buna parduotuvese,seip tikslei negaliu pasakyti kokios ir kokios kainos,seip uzsienyje jie nera brangus ax.gif ir buna beveik visose parduotuvese



mačiau iki parduotuvėj, viršuliškių madoj smile.gif
Atsakyti
QUOTE(foox @ 2007 12 04, 22:57)
labutis  newyear.gif
gal galit parašyti kas nors keptos - įdarytos vištos receptą?
turiu vištą, bet nežinau ką su ja daryti

Keptas viščiukas su riešutais ir avižiniais dribsniais
Ingredientai:
600 g viščiuko broilerio (pusė viščiuko),
3-4 šaukštai susmulkintų lazdyno riešutų,
4 šaukštai avižinių dribsnių,
1 šaukštas garstyčių,
3 šaukštai majonezo,
3 skiltelės česnako,
druskos, pipirų,
aliejaus apkepimui.

Keptiems bananams:
3-4 bananai,
30 g sviesto,
30 g cukraus,
30 g citrinų sulčių,
truputis druskos,
1 šaukštas kokosų drožlių.
Aprašymas:

•Mėsą įtriname majonezo, garstyčių, susmulkinto česnako, druskos ir pipirų mišiniu ir marinuojame per naktį.
• Marinuotą viščiuką apvoliojame riešutuose ir dribsniuose, apkepame keptuvėje su aliejumi, po to apie 45 min. kepame orkaitėje. Kartu orkaitėje folijoje iškepame bananus. Bananus nulupame, sudedame ant folijos, pabarstome cukrumi, druska, palaistome citrinų sultimis, uždedame sviesto gabalėlius. Kepdami bananus folijoje apverčiame arba laistome ištirpusiu sviestu, iškepusius užbarstome kokosų drožlėmis. Kepame apie 30 min. Taip iškepti bananai tinka prie įvairiai keptos paukštienos.
Atsakyti
QUOTE(zbrckn @ 2007 12 05, 19:36)
Keptas viščiukas su riešutais ir avižiniais

dėkoju už receptą, skamba gerai, reiks pabandyti mirksiukas.gif
o gal kas nors dar žinot, aš girdėjau kad kepa su įdaru viduje vištos g.gif
Atsakyti
šiaip dažniausiai aš dedu į vidų virtus ryžius sumaišytus su prieskoniais ir razinom arba slyvom
Atsakyti
Taip mamytės ir ne tik mirksiukas.gif Parašykite ką skanaus gaminote per kurias nors Kalėdas ar Naujuosius, nes aš irgi niekaip nesugalvoju kuo pradžiuginti šeimą bigsmile.gif
Pamenu per vienas Kalėdas mano mama iškepė tokį fainą ptiekaliuką: imi žalią lašišos gabalą (su prieskoniais - kiekvienos asmeniniai pomėgiai ir skonis), tada tą gabalą apvynioji bemiele sluoksniuta tešla, būna parduotuvėse pirkt. Ir kepi orkaitėje, gaunasi toks išsipūtęs batonas. O patiekus į stalą, pjaustai tą kepsnį riekėmis. Man buvo skanu thumbup.gif
Atsakyti