mama visada kepa dar karpi arba galima karstam lasisos kepsnelius, uzpernai kepem lasisos kepsnelius folijoje, dejom ant virsaus tarkuotas pakepintas morkas su svogunu ir prieskoniais, paskui uzdejom surio, suvyniojom ir kepem orkaiteje, niam niam
QUOTE(Buse @ 2007 11 22, 16:27)
Pasirodysiu kvanka, bet nežinau kur nusipirkti antį Kalėdoms Maximoj nemačiau...
maxima bazej tikrai yra ten kur sveriama mesa , prie vistienos
QUOTE(kedute @ 2007 11 21, 19:33)
as tai zinau tik kelis tokius visai paprastus , niu parasysiu bet manau daugelis taip moka ir daro
kepame zuvytes file (tokia kokia megstame) , apvoliota kiausinio , miltu ir prieskoniu plakinyje, kol graziai pagetuonuoja, dedame i lekstele, ant virsaus storu sluoksniu uzdedame keptu svogunu su pomidoru padazu.......... visada per kaledas kepu taip zuvyte........mano mama kepa ir mociute kepdavo
supjaustome mazais gabaleliais silkute sudedam ant lekstutes, ant virsaus storu sluoksniu dedam kepta svoguna ir morkytes ir karstame vandenyje ismirkytas ir paskui kartu su morkytem ir svogunais pakeptas razinas
supjaustom silkute mazais gabalelias dedam i lekste ant virsaus storu sluoksniu dedam tokias solotytes: tarkuotas obuoliukas, poras smulkiai pjaustytas ir pupeles virtaos, viskas sumaisyta su majonezu
kepame zuvytes file (tokia kokia megstame) , apvoliota kiausinio , miltu ir prieskoniu plakinyje, kol graziai pagetuonuoja, dedame i lekstele, ant virsaus storu sluoksniu uzdedame keptu svogunu su pomidoru padazu.......... visada per kaledas kepu taip zuvyte........mano mama kepa ir mociute kepdavo
supjaustome mazais gabaleliais silkute sudedam ant lekstutes, ant virsaus storu sluoksniu dedam kepta svoguna ir morkytes ir karstame vandenyje ismirkytas ir paskui kartu su morkytem ir svogunais pakeptas razinas
supjaustom silkute mazais gabalelias dedam i lekste ant virsaus storu sluoksniu dedam tokias solotytes: tarkuotas obuoliukas, poras smulkiai pjaustytas ir pupeles virtaos, viskas sumaisyta su majonezu
Super Net nustebau, tokius pat patiekalus (pirmą ir antrą) mano mama Kūčioms gamina O trečią silkutę reikės būtinai apbandyt
Dar mano mama gamina dieviškus grybus, tik reikės paklausti receptuko
Bo beveik vien tik dėl jų laukiam švenčių...
QUOTE(*irma* @ 2007 11 28, 18:51)
oi kaip noreciau grybu receptuko,megeja as ju
Sorry, kad taip vėlai, bet tik dabar paklausiau mamos...
Tai va, šie grybai paprastai valgomi su patušintais burokėlių konservais, arba burokėlių mišraine ir bulvėmis.
O pats grybų receptukas:
Paimam džiovintų grybų, juos pamerkiam drungnam vandeny kokiom 5 valandom (mama palieka per naktį), paskui juos labai gerai nuplauti šiltam vandeny. Užvirinus puode vandenį (jo reikia daugiau, nei kad apsemtų grybus), grybus sudėti, įberti druskos, maltų pipirų (galima ir kelis nemaltus įmesti), kelis lauro lapelio lapus, kelis per pusę perpjautus svogūnus ir virti apie valandą.
Vandens turi likti tiek, kad apsemtų grybus.
Išgriebus svogūnų galvutes įdėti kelis smulkiai pjaustytus svogūnus, galima dar grybų sultinio (kubeliais, bet nedaug, nes bus per sūru), arba paprasto sultinio. Įdėti šaukštą sviesto (margarino) ir šiek tiek aliejaus. Viską išmaišyti ir patroškinti, kol suminkštėja svogūnai (apie 10-15) min. Pasiruošti vandenuke, anksčiau nugriebtame sultinyje arba piene išsuktą skystą tyrelę (miltų nepilnas šaukštas, kad nebūtų gumuliukų) ir viską supilti į puodą, dar viską išmaištyti, patroškinti dar apie 5 minutes ir...
Valgyti kaip jau minėjau su bulvėmis ir burokėliais
Nors atrodo paprastai, bet skonis ...
Ypač padažas
Mano mama kažkada darydavo džiovintų grybų ir raugintų kopūstų kotletus. Gal žinote kaip juos gaminti?
Su savo mamka nesusikalbu
Su savo mamka nesusikalbu
kur galima rasti dziovintu grybu pirkti?
QUOTE(kedute @ 2007 12 02, 21:27)
kur galima rasti dziovintu grybu pirkti?
kiek maciau buna parduotuvese,seip tikslei negaliu pasakyti kokios ir kokios kainos,seip uzsienyje jie nera brangus ir buna beveik visose parduotuvese
QUOTE(*irma* @ 2007 12 02, 22:29)
kiek maciau buna parduotuvese,seip tikslei negaliu pasakyti kokios ir kokios kainos,seip uzsienyje jie nera brangus ir buna beveik visose parduotuvese
mačiau iki parduotuvėj, viršuliškių madoj
QUOTE(foox @ 2007 12 04, 22:57)
labutis
gal galit parašyti kas nors keptos - įdarytos vištos receptą?
turiu vištą, bet nežinau ką su ja daryti
gal galit parašyti kas nors keptos - įdarytos vištos receptą?
turiu vištą, bet nežinau ką su ja daryti
Keptas viščiukas su riešutais ir avižiniais dribsniais
Ingredientai:
600 g viščiuko broilerio (pusė viščiuko),
3-4 šaukštai susmulkintų lazdyno riešutų,
4 šaukštai avižinių dribsnių,
1 šaukštas garstyčių,
3 šaukštai majonezo,
3 skiltelės česnako,
druskos, pipirų,
aliejaus apkepimui.
Keptiems bananams:
3-4 bananai,
30 g sviesto,
30 g cukraus,
30 g citrinų sulčių,
truputis druskos,
1 šaukštas kokosų drožlių.
Aprašymas:
Mėsą įtriname majonezo, garstyčių, susmulkinto česnako, druskos ir pipirų mišiniu ir marinuojame per naktį.
Marinuotą viščiuką apvoliojame riešutuose ir dribsniuose, apkepame keptuvėje su aliejumi, po to apie 45 min. kepame orkaitėje. Kartu orkaitėje folijoje iškepame bananus. Bananus nulupame, sudedame ant folijos, pabarstome cukrumi, druska, palaistome citrinų sultimis, uždedame sviesto gabalėlius. Kepdami bananus folijoje apverčiame arba laistome ištirpusiu sviestu, iškepusius užbarstome kokosų drožlėmis. Kepame apie 30 min. Taip iškepti bananai tinka prie įvairiai keptos paukštienos.
QUOTE(zbrckn @ 2007 12 05, 19:36)
Keptas viščiukas su riešutais ir avižiniais
dėkoju už receptą, skamba gerai, reiks pabandyti
o gal kas nors dar žinot, aš girdėjau kad kepa su įdaru viduje vištos
šiaip dažniausiai aš dedu į vidų virtus ryžius sumaišytus su prieskoniais ir razinom arba slyvom
Taip mamytės ir ne tik Parašykite ką skanaus gaminote per kurias nors Kalėdas ar Naujuosius, nes aš irgi niekaip nesugalvoju kuo pradžiuginti šeimą
Pamenu per vienas Kalėdas mano mama iškepė tokį fainą ptiekaliuką: imi žalią lašišos gabalą (su prieskoniais - kiekvienos asmeniniai pomėgiai ir skonis), tada tą gabalą apvynioji bemiele sluoksniuta tešla, būna parduotuvėse pirkt. Ir kepi orkaitėje, gaunasi toks išsipūtęs batonas. O patiekus į stalą, pjaustai tą kepsnį riekėmis. Man buvo skanu
Pamenu per vienas Kalėdas mano mama iškepė tokį fainą ptiekaliuką: imi žalią lašišos gabalą (su prieskoniais - kiekvienos asmeniniai pomėgiai ir skonis), tada tą gabalą apvynioji bemiele sluoksniuta tešla, būna parduotuvėse pirkt. Ir kepi orkaitėje, gaunasi toks išsipūtęs batonas. O patiekus į stalą, pjaustai tą kepsnį riekėmis. Man buvo skanu