Gal merginos zinot recepta kaledinio pyrago su dziovintais vaisiais, kuri iskepus reikia ilgai laikyti, per TV pernai kazka girdejau pasakojant ,bet nespejau uzsirasyti. Tas pyragas valgomas butent per Kaledas, o iskepamas daug anksciau.
QUOTE(mamute.lt @ 2006 12 16, 19:12)
Gal merginos zinot recepta kaledinio pyrago su dziovintais vaisiais, kuri iskepus reikia ilgai laikyti, per TV pernai kazka girdejau pasakojant ,bet nespejau uzsirasyti. Tas pyragas valgomas butent per Kaledas, o iskepamas daug anksciau.
Jei kalbi apie ta pati, ka as galvoju, tai nueik i saldumynu tema, prie "Kalediniu kepiniu". Ten tikrai maciau si recepta ir ketinau kepti, tik jau kaip ir pavelavau.
QUOTE(leo11 @ 2006 12 16, 20:58)
Jei kalbi apie ta pati, ka as galvoju, tai nueik i saldumynu tema, prie "Kalediniu kepiniu". Ten tikrai maciau si recepta ir ketinau kepti, tik jau kaip ir pavelavau.
[QUOTE]Aciu, suradau.
QUOTE(amirrr @ 2005 12 15, 12:19)
Norėčiau pasiūlyti savo receptuką.
Sluoksniuotos tešlos pyragas:
Sluoksnuotos bemielės tešlos 1 įpak.
200 g virto kumpio (galima pakeisti bet kokia dešra)
100-200 g grybų, aš naudoju šaldytus baravykus, bet galima ir pievagrybius
1 poras
200 g grietinės
4 kiaušiniai
200 g fermentinio sūrio
prieskoniai:malti juod. pipirai, prieskoniai picai, vegeta
Atšildytą tešlą išklojame į skardą, sujungiame kraštelius, būtinai turi užsilenkti krašteliai šonuose bent 1 cm
Kumpį, virtus grybus, jei tai ne pievagrybiai, porą, apkepame aliejuje, kol viskas gražiai apskrus, paliekame atvėsti.
Išplakame kiaušinius, grietinę, tarkuotą fermentinį sūrį, prieskonius. Į šį plakinį sudedame turinį iš keptuves , viską išmaišome ir uždedame ant tešlos, viską tolygiai paskirstome.
Kepame 180 laipsn. orkaitėje apie 20-30 min. kol tešla gražiai pagelsta ir tampa trapi.
Skanaus
Sluoksniuotos tešlos pyragas:
Sluoksnuotos bemielės tešlos 1 įpak.
200 g virto kumpio (galima pakeisti bet kokia dešra)
100-200 g grybų, aš naudoju šaldytus baravykus, bet galima ir pievagrybius
1 poras
200 g grietinės
4 kiaušiniai
200 g fermentinio sūrio
prieskoniai:malti juod. pipirai, prieskoniai picai, vegeta
Atšildytą tešlą išklojame į skardą, sujungiame kraštelius, būtinai turi užsilenkti krašteliai šonuose bent 1 cm
Kumpį, virtus grybus, jei tai ne pievagrybiai, porą, apkepame aliejuje, kol viskas gražiai apskrus, paliekame atvėsti.
Išplakame kiaušinius, grietinę, tarkuotą fermentinį sūrį, prieskonius. Į šį plakinį sudedame turinį iš keptuves , viską išmaišome ir uždedame ant tešlos, viską tolygiai paskirstome.
Kepame 180 laipsn. orkaitėje apie 20-30 min. kol tešla gražiai pagelsta ir tampa trapi.
Skanaus
va isbandziau sita recepteli, dariau su rukytos vistos krutinele, labai labai skanu Ir salta galima valgyt ... O gal su farsu kokiu recepteliu zinote ?
QUOTE(mamuks! @ 2006 12 18, 15:10)
va isbandziau sita recepteli, dariau su rukytos vistos krutinele, labai labai skanu Ir salta galima valgyt ... O gal su farsu kokiu recepteliu zinote ?
As tai ant blekos (ji turi buti gana gili, nes tesla reikia ir blekos krastus uzdengti) "kloju" sluoksniuota bemiele tesla, tada truputi tarkuoto surio, farsa pakepinta su svoguneliais ir pievagrybiais, pjaustytus pomidorus ir paprika, pagal skoni uzpilu pomidoru padazo, prieskoniu, vel barstau suri ir "uzkloju tesla", kepu orkaiteje. Skanaus!
P.S. Kazkaip Kaledoms dar niekada nekilo mintis ji iskepti, bet siaip gan daznai si patiekala darau.
QUOTE(leo11 @ 2006 12 18, 19:50)
As tai ant blekos (ji turi buti gana gili, nes tesla reikia ir blekos krastus uzdengti) "kloju" sluoksniuota bemiele tesla, tada truputi tarkuoto surio, farsa pakepinta su svoguneliais ir pievagrybiais, pjaustytus pomidorus ir paprika, pagal skoni uzpilu pomidoru padazo, prieskoniu, vel barstau suri ir "uzkloju tesla", kepu orkaiteje. Skanaus!
P.S. Kazkaip Kaledoms dar niekada nekilo mintis ji iskepti, bet siaip gan daznai si patiekala darau.
P.S. Kazkaip Kaledoms dar niekada nekilo mintis ji iskepti, bet siaip gan daznai si patiekala darau.
Kepant Kalėdoms galėtų viršų papuošti tos pačios tešlos pagražinimais- žvaigždėm, mėnuliukais, eglutėm. Patepti tryniu, kad blizgėtų. Taip puošiu saldžius pyragus šventėm.
QUOTE(crocus @ 2006 12 18, 23:06)
Kepant Kalėdoms galėtų viršų papuošti tos pačios tešlos pagražinimais- žvaigždėm, mėnuliukais, eglutėm. Patepti tryniu, kad blizgėtų. Taip puošiu saldžius pyragus šventėm.
Lygiai ta pati darau ir as
nieko nesuprantu, perziurejau kaledu patiekalu foruma ir ka radau... silke, lasisa, pyrageliai ir vel silke silke...
juk visa tai per kucias valgoma... o kaledos gi turi buti riebios ir socios, bent jau taip kazkada seniau budavo ir tikejausi cia surasti bent keleta kalakutu ir kumpio kepimo recelptu ... bet vos pora aptikau...
nejau niekas nedaro siais laikais sociu, riebiu ir dideliu kaledu stalo?
mano manumy kaledos ne kaledos be kalakuto ir kumpio... ir tikrai butu smgu jei kas koki gera ir skanu recepta parasytu kaip idaryti kalakuta ir kaip iskepti kumpi aptepta su medum ten kazkaiptais...
asiu didelis butu...
Papildyta:
as va toki zinau kepto kumpio recepta
1 kg kiaulienos kumpio,
1 galvutė česnako,
druskos, pipirų,
kiaulienos prieskonių,
bazilikų, aliejaus kepimui,
50 g konjako.
Kiaulienos kumpį įtriname prieskoniais, palaikome per naktį. Suvyniojame į foliją ir kepame 200 laipsnių temperatūroje 1,5 valandos. Baigiant kepti, praskleidžiame foliją ir užpilame konjaku.
o kalakuta as idarineju su ryziais, svogunu, morka, pievagrybiais. morka,svoguna ir vievagrybius apkepu, o poto sumaisau su virtais ryziais ir viska sukisu i kalakuto vidu... visai skanu gaunasi, tik noretusi kazko kito jau...
juk visa tai per kucias valgoma... o kaledos gi turi buti riebios ir socios, bent jau taip kazkada seniau budavo ir tikejausi cia surasti bent keleta kalakutu ir kumpio kepimo recelptu ... bet vos pora aptikau...
nejau niekas nedaro siais laikais sociu, riebiu ir dideliu kaledu stalo?
mano manumy kaledos ne kaledos be kalakuto ir kumpio... ir tikrai butu smgu jei kas koki gera ir skanu recepta parasytu kaip idaryti kalakuta ir kaip iskepti kumpi aptepta su medum ten kazkaiptais...
asiu didelis butu...
Papildyta:
as va toki zinau kepto kumpio recepta
1 kg kiaulienos kumpio,
1 galvutė česnako,
druskos, pipirų,
kiaulienos prieskonių,
bazilikų, aliejaus kepimui,
50 g konjako.
Kiaulienos kumpį įtriname prieskoniais, palaikome per naktį. Suvyniojame į foliją ir kepame 200 laipsnių temperatūroje 1,5 valandos. Baigiant kepti, praskleidžiame foliją ir užpilame konjaku.
o kalakuta as idarineju su ryziais, svogunu, morka, pievagrybiais. morka,svoguna ir vievagrybius apkepu, o poto sumaisau su virtais ryziais ir viska sukisu i kalakuto vidu... visai skanu gaunasi, tik noretusi kazko kito jau...
Sveikos, ką tik vyras paskambino, jog jo darbovietė Kalėdoms kiekvienam darbuotojui padovanos po kalakutą. Teks jį kažkaip iškepti, ko niekada neesu dariusi. Nežinau, nei ką į vidų dėti, ar išvis dėti, kiek kepti ir t.t. Gal galit pasidalinti patirtimi, nes vis dėl to Kalėdos, nesinori išmesti sudegusio ar neskanaus kalakuto...
nzn ar toks receptas jau buvo
RECEPTAS KALĖDOMS IR NAUJIESIEMS METAMS
Paimkite 12 mėnesių, nuvalykite nuo jų pyktį, godumą, pedantiškumą ir baimę. Padalykite kiekvieną mėnesį į 30 ar 31 dalį, kad atsargų užtektų metams ir pripildykite kiekvieną dieną savitai:
2 dalimis darbo,
geros nuotaikos ir humoro,
įmaišykite 3 šaukštus optimizmo,
šaukštelį tolerancijos,
grūdelį ironijos,
žiupsnelį takto.
Visą masę gausiai apipilkite meile ir papuoškite dėmesio puokštele.
Patiekite kasdien su linksma nuotaika ir troškulį malšinančios arbatos puodeliu.
(K.E.Goethe)
RECEPTAS KALĖDOMS IR NAUJIESIEMS METAMS
Paimkite 12 mėnesių, nuvalykite nuo jų pyktį, godumą, pedantiškumą ir baimę. Padalykite kiekvieną mėnesį į 30 ar 31 dalį, kad atsargų užtektų metams ir pripildykite kiekvieną dieną savitai:
2 dalimis darbo,
geros nuotaikos ir humoro,
įmaišykite 3 šaukštus optimizmo,
šaukštelį tolerancijos,
grūdelį ironijos,
žiupsnelį takto.
Visą masę gausiai apipilkite meile ir papuoškite dėmesio puokštele.
Patiekite kasdien su linksma nuotaika ir troškulį malšinančios arbatos puodeliu.
(K.E.Goethe)
aprasysiu savo pyragelius su grybais, gal kam pravers,pabandykit visada gaunasi, ir kasmet tenka kepti vis daugiau
tesla:
500 g miltu
1 pak. mieliu miltuku
1 kiausinis
1/2 st.pieno (vasarosilcio )
1/2 pak. sviesto
druska,cukruspagal skoni.
idarui:
dziovinti grybai ismirkyti ir pavirti, smulkiai sukapoti
smulkiai sukapoti ir pakepti svogunai
-apkepu svogunus, po to sudedu grybus ir dar pakapinu
tesla palaikau 1val, kad pakiltu, tada iskocioju nestora blyna, stikline padarau rutuliuka, i rutuliuka dedu idara, lenkiu per puse, krasteli, kur bus sujungimas is vidaus patepu kiausinio plakiniu, kad neissiziotu, suspaudziu krasteli sakute. pyrageliu virsu aptepu kiausinio plakiniu, pabarstau siek tiek kmynu. ir kepu orkaitej, kol iskepa skanaus.
tesla:
500 g miltu
1 pak. mieliu miltuku
1 kiausinis
1/2 st.pieno (vasarosilcio )
1/2 pak. sviesto
druska,cukruspagal skoni.
idarui:
dziovinti grybai ismirkyti ir pavirti, smulkiai sukapoti
smulkiai sukapoti ir pakepti svogunai
-apkepu svogunus, po to sudedu grybus ir dar pakapinu
tesla palaikau 1val, kad pakiltu, tada iskocioju nestora blyna, stikline padarau rutuliuka, i rutuliuka dedu idara, lenkiu per puse, krasteli, kur bus sujungimas is vidaus patepu kiausinio plakiniu, kad neissiziotu, suspaudziu krasteli sakute. pyrageliu virsu aptepu kiausinio plakiniu, pabarstau siek tiek kmynu. ir kepu orkaitej, kol iskepa skanaus.
QUOTE(cacukas @ 2006 12 21, 20:54)
Sveikos, ką tik vyras paskambino, jog jo darbovietė Kalėdoms kiekvienam darbuotojui padovanos po kalakutą. Teks jį kažkaip iškepti, ko niekada neesu dariusi. Nežinau, nei ką į vidų dėti, ar išvis dėti, kiek kepti ir t.t. Gal galit pasidalinti patirtimi, nes vis dėl to Kalėdos, nesinori išmesti sudegusio ar neskanaus kalakuto...
Kartais ne toj pačioj darbovietėj mudviejų vyrai dirba?
Apturiu aš šitą malonumą su kalakutu per Kalėdas irgi. Cielo nesiryžau dar kepti. Neturiu kas 9-10 kg suvalgytų. Tai gaminu atskiras dalis Kalėdoms, Naujiems metams ir dar lieka šaldiklyje.
Šiemet darysiu pagal šituos receptėlius:
http://www.supermama...p;#entry5115494
http://www.supermama...?...0508&st=420