Greitai Kalėdos Ir per jas norisi pasigaminti ka nors ypatingai šventiško ir skanaus Mamos, ka gaminate jūs?
As tai laukiu laiko , kai Maximoj pasirodys mieline suminkyta (nesaldyta) tesla......Oi tada pas mane prasideda "darbymetis"- bandeles su tuo, bandeles su anuo- atsivalgyti negalim .....Net mano tetis tada zvengia, kad galeciau su jom turgely..... Nezinau, man su mielem kazkaip paciai nekas gaunasi, tai laukiu kaledinio teslos laiko ;D ;)
As tai tokia super paprasta mieline tesla darau, o issidirbineju su idarais ir formom
Silke su obuoliais
Gal tiks, nors obuoliai cia reikalingi tokie zali dideli, bet saldus
Silkes file (Zigmo silpnai sudyta),
2 dideli obuoliai,
2 virtos vidutinio dydzio morkos (arba burokeliai),
juodieji pipirai,
smulkiai pjaustytas svogunas,
majonezas.
Gal tiks, nors obuoliai cia reikalingi tokie zali dideli, bet saldus
Silkes file (Zigmo silpnai sudyta),
2 dideli obuoliai,
2 virtos vidutinio dydzio morkos (arba burokeliai),
juodieji pipirai,
smulkiai pjaustytas svogunas,
majonezas.
Silke patale
Pirmas sluoksnis: supjaustyta silke, ant jos virti tarkuoti burokeliai (galima ir marinuotu), siek tiek majonezo, paskui bulviu virtu (supjaustytu gabaliukais) galima ir morku virtu, tada tarkuotas obuolys, majonezas o ant jo virtas kiausinis uzbarstytas. SKANAUS!
Sluoksnius gali maisyti kaip nori tik silke apacioje o kiausinis virsuje. Labai skanu, berasant ir as uzsinorejau , reikes siandien pasidaryti .
Pirmas sluoksnis: supjaustyta silke, ant jos virti tarkuoti burokeliai (galima ir marinuotu), siek tiek majonezo, paskui bulviu virtu (supjaustytu gabaliukais) galima ir morku virtu, tada tarkuotas obuolys, majonezas o ant jo virtas kiausinis uzbarstytas. SKANAUS!
Sluoksnius gali maisyti kaip nori tik silke apacioje o kiausinis virsuje. Labai skanu, berasant ir as uzsinorejau , reikes siandien pasidaryti .
QUOTE |
Parašė: norge Parašyta: 11/15 16:41 Gal kas zino kokias idomias salotas su silke? Tik butu gerai be ananasu, razinu ir kitu saldybiu . Sumasciau, kad gal per sias Kaledas pati silke ruosiu . Geda sakyti, bet dar neteko . |
Gal nori pasigaminti silke tesloje ??? Tesla, tikriausiai paprasta blynu....primins senus gerus laikus..
QUOTE |
Silke patale Pirmas sluoksnis: supjaustyta silke, ant jos virti tarkuoti burokeliai (galima ir marinuotu), siek tiek majonezo, paskui bulviu virtu (supjaustytu gabaliukais) galima ir morku virtu, tada tarkuotas obuolys, majonezas o ant jo virtas kiausinis uzbarstytas. SKANAUS! Sluoksnius gali maisyti kaip nori tik silke apacioje o kiausinis virsuje. Labai skanu, berasant ir as uzsinorejau , reikes siandien pasidaryti . |
aha, ir as siandien darysiu ;D ;D labai uzsinorejau...
o siaip tai man skaniausi tradiciniai silkiu patiekalai: patale, su kepintom morkom, obuoliais ir svogunais(viena megstamiausiu) , ir silke pomidoru padaze su svogunais. nors esu ragavusi daugybe receptu ir visai neblogu, bet man kazkaip sie patys paciausi ;D gal tikrai del to, kad primena sventes, kai buvau maza... :
une, sirdele, brangute ;D, ;D ;D
buk gera - isduok paslapti, kokia silke tu cia perki - stiklaineliuose?.... nes atsibodo juodai tos silkutes ieskot, - na is stiklaineliu daugybe isbandem, bet nerandam normalaus skonio....brrr....ir ko tik nedariau ir vandeny mirkiau, ir acte....baisiai jie ten tu prieskoniu prikisa > O normalios silkes (ne stiklaineliuose) nerandu :-[....Parasyk, kokios firmos valgot, gal ir as cia atrasiu :DAciu :-*
buk gera - isduok paslapti, kokia silke tu cia perki - stiklaineliuose?.... nes atsibodo juodai tos silkutes ieskot, - na is stiklaineliu daugybe isbandem, bet nerandam normalaus skonio....brrr....ir ko tik nedariau ir vandeny mirkiau, ir acte....baisiai jie ten tu prieskoniu prikisa > O normalios silkes (ne stiklaineliuose) nerandu :-[....Parasyk, kokios firmos valgot, gal ir as cia atrasiu :DAciu :-*