QUOTE(maybe24 @ 2015 06 16, 22:37)
Mano sirdyje Roma,grisiu ten dar ne karta ,o Prancuzijoj ,jei ir busiu,tai kitus miestus tyrinesiu
Aš šį savaitgalį irgi pabuvojau Romoje. Beje, visuomeniniame transporte apvogė. Vyrą. Ne tik pinigus, bet ir dokumentus su pinigine ištraukė, tai turėjom bėdos, kad galėtume pirmadienį išskristi namo (ambasada juk savaitgaliais nedirba, visa laimė, mūsų skrydis pirmadienį buvo vakarinis, tai spėjom susitvarkyt).
Taip, kad iš asmeninės patirties - atsargiai. Ir dokumentų, jei yra įmanoma, geriau nesinešiokit. Arba labai saugokit.
Kaip miestas iš aplankytų man Nr. 1 visgi išlieka Barselona. Ten mano dūšia dainavo, labai jau mano viskuo tas miestas. Architektūra, spalvos. Netgi maistas. Konkrečios vietos yra, kur noriu būtinai grįžti. O ar Roma, ar Paryžius patiko labiau, sunku pasakyti. Romai pažinti laiko dar neužteko šiaip. Bet iš jos aš kažkodėl tikėjausi daugiau

Romos nuotraukose architektūra man visgi atrodo gražiau, nei gyvai

Ypač kalbant apie Koliziejų

NORS... nematėm nei Ispanijos aikštės, nei Trevi fontano. Dėl pirmosios tai per tam planuotą skirti laiką tvarkėmės reikalus ambasadoje...
Dar buvome Neapolyje ir Pompėjoje. Tai vat tie labiau nei Roma įspūdį paliko. Nežinau kodėl. Gal kad senus filmus labiau primena. Gal kad labiau itališką dvasią pajutau (visgi ir turistų ten mažiau).
Aš ne tiek pačia Roma susižavėjau, kiek italais, jų kultūriniais niuansais. Ir gestikuliavimu, ir atsipūtimu

, labai jau geranoriški aplink pasitaikė. Ech, grįžus į Lietuvą vėl aplink surūgę veidai
Dabar noriu pakeliauti kitur po Italiją. Pvz. Nr. 1 noras - Sicilija ir t.t.
Mūsų viešbutis buvo labai netoli seniausios Italijos ledainės Palazzo Del Freddo (Via Principe Eugenio, 65-67/A). Tai ledais mėgavomės kiekvieną vakarą. O jau jų skanumas

Būtinai paragaukit pistacinių. Man dar labai patiko mėtos skonio, bananiniai... Gal dėl karščio, gal dėl įspūdžių gausos, vakare net nebesinorėjo nieko valgyti (tik daug daug daug gerti, vandens). Vakarienę ledai ir atstodavo.
Netoli mūsų viešbučio Termini rajone nusipirkom gabalais parduodamos picos. Tai nežinau, ar taip mums pasisekė, ar skonio niuansai, bet ji man pasirodė skanesnė, nei Neapolyje garsiojoje picerijoje valgyta Margarita.