Kai pati prieš kelionę domėjausi apie Romą, tai ne į visus klausimus radau atsakymus apie vykimą iš /į oro uostą ir išvykau su keliais sau neatsakytais klausimais.
Grįžusi noriu pasidalinti patirtimi, gal pravers:
Bilieto iš/į oro uostą (Ciampino su Ryanair) internetu nepirkau - galvojau, leidžiames dieną, kažkaip vis tiek nuvažiuosim. Nuskridus (apie 13 val.) pačiam oro uoste kioskeliuose, kur galima nusipirkti bilietus pasiklausiau ir abi kompanijos sakę, kad sekantis reisas bus 14 val. Pirkau Teravision bilietus pirmyn ir iš karto atgal po 4 eur. Kai nuėjome į autobuso stotelę, vienas jau buvo beišvykstantis, o į sekantį įleido ir visai nereikėjo laukti beveik valandos. Į autobusą priima tiek, kiek yra sėdimų vietų.
Nors kitos kompanijos bilietai buvo po 3,90 eur, Teravision pasirinkau, nes jų yra ankstesnis rytinis reisas.
Išvykimo dieną ryte apie 4 val. buvau prie Termini stoties. Visiems kas turi internetu pirktus ir tokius kaip buvo mano (pirktus kioskelyje oro uoste) reikia "užregistruoti" stotyje esančiame jų kioskelyje, kur duoda įlaipinimo kortelę. Žmonių susirinko nemažai, dauguma lietuvių. Man pavyko patekti į pirmą reisą. Manau dar ir su antru, gal ir trečiu galima spėti laiku į oro uostą.
As irgi ka tik grizau ir mano patirtis kitokia. Pirkau bilietus pirmam pasitaikiusiam kioskelyje (kur 3,90 euro bilietukas) , tik return (i abi puses iskarto uz 6,90euro). Kai atvaziavom paklausiau pas vairuotoja ar reikia registruoti ta bilieta kazkur, pasake kad ne. Isvyksta is tos pat stoteles kur paleido. Viskas paprasta ir aisku. Buto seimininkas irgi pasake, kad pirma karta girdi ir nereikia ten nieko registruot. Tada cia prisiskaicius vistiek nuejau i turist info centra Termini stotyj - parodziau bilieta ir jie irgi patvirtino, kad su sitos rusies bilietu vaziuoji stotelej nurodytu laiku, su tuo bilietu ir nereikia ten nieko registruoti. Taip ir buvo, nieko nereikejo ir kiti zmones tiesiog ilipdami nusipirko pas vairuotoja bilietukus.