Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 52

Čia aš truputį ne į temą, bet iki kelintos valandos dirba VUIO kraujo laboratorija poliklinikoje? Tiksliau, iki kada galiu ateiti kraujo tryimo pasidaryt. Neprisiskambinu niekaip pasiklaust jų pačių, bijau, kad neužsidarytų kokią 11, kaip centro poliklinikoj.
Atsakyti
Laba diena visoms ir visiems! Ačiū už dėmesį toms, kurios prisiminėt mane. Fizinė mano savijauta dar pusė bėdos, visa tai galima pakęsti ir užignoruoti, tačiau emociškai esu pervargus, blogai miegu, kartais nebesivaldau, užpuola nerimas, liūdesys ir net pyktis, o gal pavydas. Išvažiuoju iš savo namų pas dukrą į Palangą, situacija dviprasmiška, visai gali būti, kad daugiau į savo namus Kaune negrįšiu. Pragyvenau juose tik 4,5 metų, įsirenginėjau su dideliu azartu ir meile
Rytoj antra chemija. Wilow, suprantu, kaip tu jautiesi 4u.gif Man liko dar dvi DLV ampulės, aš tyliai galvoju nebevažiuoti daugiau jų leistis, neturiu nei jėgų tam, nei tikėjimo, kad to reikia.
Šiek tiek apie gražius dalykus. Labai jaučiu savo dukrų palaikymą ir konkrečią pagalbą, aš nežinojau, kad esu joms tokia svarbi, gyvenom visi atskirai savo lizdeliuose ir savo rūpesčiuose, tai ir atrodė, kad nutolom. Ir vyras man labai stengiasi padėti, tik jis mažakalbis, o dabar iš vis liko vien akys, o pasakyt nieko nenori ir man neleidžia išsikalbėti.
Atsakyti
NERA gera girdėti, kad pasiekėt tikslą ir gydymas tęsiasi, sėkmės didelės mergaitei ir šeimai 4u.gif Vis mus prainformuokit, kaip Jie ten laikosi.

Karme, labai suprantu užėjo liūdesio akimirka, sunku, bet reikia susiimti, manau vien dėl dukrų ir vyro, kurie taip jumis rūpinasi turit išbandyt viską, ką tik bepajėgia pasiūlyt medicina, tikrai, manau žinojimas, kad viską padariau, ką tik galėjau ir yra svarbus. O pas dukrą važiuojat, nes iš ten ir Klaipėda arčiau, Jūs juk ten gydotės, ar aš ką maišau? O be to ir buvimas kartu, bendroj moteriškoj kompanijoj bus tik į gerą, asmeniškai man artimiausi žmonės yra mama, sesė, dukra. Laikykitės, šaltukas spaudžia toks malonus Kaune, ar ne mirksiukas.gif
Atsakyti
Karme, jei dar fiziškai nesat visiškai nusilpusi, nedįskit galvot apie gydymo nutraukimą. Chemijos dar tik prasidejo , DLV irgi reikia baigt. jums ten arčiau Klaipėda? Sprantu, kad A.Česas jus gydo? Na ir gerai, dukra rūpinasi, o į namus grįšit, tik nepulkit dar neviltin, dar yra vilties spindulėlis - negalima taip. Jei turit jėgų, daug vaikščiokit ir bandykit kaip įmanoma atsipalaiduot, plaukt pasroviui, negalvot apie ligą. Žinau, kad sunku, bet tas plaukimas pasroviui, leidžia išlikt stipresniai, kai užeina beviltiškos minutės.

NERA, gerai kad gydymas prasidejo, sveikatos sveikatos sveikatos.

Man šiandien ryte nebuvo galvos skausmo, bet kai kosčiu, tai trenkia. išgėriau tik 2 ultracod. praejo ir kosint skausmas. užmigau. Spaudimas normalus, orai mane veikia minimaliai. \\užtai po pusryčių apsivėmiau. gal apasinuodijau neobrocholiu, kurį pastoviai čiulpiu kad nekosėčiau (nevartoju, jei nekosčiu, aprimstu), o gal kad ant tuščio skrandžio ultracod išgeriau, o gal.... vel nerimas. Užtai šiandien atsikosčiu tirštu sekretu (ir nuo to mane dažnai pykina), pasirodo pašalau kažkur.

Kastuve, man atrodo, kraują ima artai iki 12 ar tai iki 13 val.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo willow: 01 gruodžio 2014 - 11:57
QUOTE(Remedy @ 2014 12 01, 08:20)
NERA, kokios naujienos?

Atsiprašau, nedaskaičiau kad žinios jau yra ax.gif džiaugiuosi už jus!

Nežinau NERUT nieko, parašysiu būtinai. Labai bijau kažkodėl ir nelaukiu, o dar su tėte važiuosiu doh.gif jis toks dramaturgas pas mane biggrin.gif panikuoja kai reikia ir nereikia.
Atsakyti
QUOTE(willow @ 2014 12 01, 11:55)

Kastuve, man atrodo, kraują ima artai iki 12 ar tai iki 13 val.

Aciu. Buvau jau, ima iki 14h, spejau smile.gif

Karme, DLV baigti reikia. Suprasciau jei chemoterapija labai efektyvi melanomos gydyme, DLV neefektyvus ar dar kazkaip panasiai. Bet yra atvirksciai ir reikia isbandyt viska. Juolab, negi 15 tukst. negaila? biggrin.gif juokauju. Sekmes tau. Tikiuos greit sitas slogutis praeis smile.gif

Willow, kada pas daktarus eisi del galvos skausmo? Tau po svitinimo isvis dare MRT?

NERA, labai smagu, kad pradejot gydyma! Laikom kumscius uz Kotryna!
Atsakyti
Ketvirtadienį iš ryto einu pas Jos didenybę JR. MRT po švitinimo nedarė, nes kreatininas užkilo, inkstų nepakankamumas. Ir dabar dar 100, ir JR sakė nedarys, o be kontrasto sakė jokio informatyvumo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo willow: 01 gruodžio 2014 - 12:26
kastuvas ačiū už patarimą, šiuos ir aš vakar radau. Daug informacijos čia pas jus, tik, kad aš terminų jūsų visiškai nesuprantu, tai sunkiai sekasi perduoti žinias tetulytei. Pasakiau kažkokį vaistą (čia rastą) kaip atstatyti kraują, ir kaip burną gydyti, bandysiu sekti jūsų pokalbius, gal ką dar suprasiu ir padėsiu kaip nors.
Atsakyti
QUOTE(willow @ 2014 12 01, 13:25)
Ketvirtadienį iš ryto einu pas Jos didenybę JR. MRT po švitinimo nedarė, nes kreatininas užkilo, inkstų nepakankamumas. Ir dabar dar 100, ir JR sakė nedarys, o be kontrasto sakė jokio informatyvumo.

Paaiškinkit man koks ryšys tarp to užkilusio kreatinino ir kontrasto medžiagos, kad nedarys. Nežinau kažko.

Atsakyti
QUOTE(Edmė @ 2014 12 01, 17:49)
Paaiškinkit man koks ryšys tarp to užkilusio kreatinino ir kontrasto medžiagos, kad nedarys. Nežinau kažko.

Rugsėjo mėn , gulint ligoninėj dėl plaučių tromboembolijos, pašoko kreatininas iki beveik 600. Išsivystė inkstų nepakankamumas, vos iki dializių nepriėjau. Laimei, pradėjo krist žemyn dar ligoninėj (žinoma, ir lašelinės, ir skysčiai). Nefrologės nuomone priežastis - KT kontrastas.Dabar kol susinormalizuos, jokių kontrastinių medžiagų, chemijų. Man beveik visada prieš chemijas, MRT, KT reikalauja inkstų (kreatinino pagrinde) tyrimo, kitaip nedaro. jei neturiu, turiu extra eit ir mokamą daryt.kontrastinė medžiaga šalinama per inkstus, o jei inkstai nevalo kraujo, tai, sutrikdoma inkstų veikla.
Atsakyti

i 
Mielosios,
Galbūt jau pastebėjote, kad skyrelis "Kertelė sielai' pasipildė atskiru subforumu "Čia gyvena viltis' (ačiū Leonilei už pavadinimą :4u: ).

Visos su onkologija susijusios temos bus perkeltos ten (tikimės, jog bus jaukiau, patogesnė paieška ir t.t.). Pati aktualiausia tema, kurioje bendraujama intensyviausiai, bus pakelta prie "Svarbių" kaip ir dabar :4u:

Taip pat planuoju atidaryti informacinę , D.U.K. (dažniausiai užduodamų klausimų) temą, kurioje kauptume vertingą informaciją (visos drauge).

Galbūt Jūs turėsite dar kokių pasiūlymų ir minčių (tam atidarysiu atskirą temą0, kad galėtume drauge kurti naują kertelę visiems, ką palietė diagnozė 'vėžys'.

Gyvenkime su viltimi ir susitikime naujame skyrelyje!

Rasma
Atsakyti
Wilow, nežinau dėl MRT, bet kad KT daro ir be kontrasto, tai tikrai (man darė plaučius). Bet Jūsų atvejis žymiai sudėtingesnis g.gif
Sunkus tų ligonių gyvenimas. Emocinis ypač. Karme, mūsų mintys vienodos. Aš iš duobės išlipau. Situaciją vertinu realiai. Gyvenu chemijų ritmu. Bet dar gyvenu.
Nežinau kaip, bet reikia laikytis. Nubliaut po posmą ir vėl pirmyn 4u.gif
Atsakyti