Apie skausmus kalbat, pasakykit man tos, kurios gavo karboplatiną/paklitakselį, ar jum po gydymo paskaudendavo kaulus? Man paskaudena karts nuo karto kojų ir rankų ilguosius kaulus... Tai galvoju, gal dar vis chemoterapijos šalutiniai?
QUOTE(kastuvas @ 2014 11 29, 23:24)
Apie skausmus kalbat, pasakykit man tos, kurios gavo karboplatiną/paklitakselį, ar jum po gydymo paskaudendavo kaulus? Man paskaudena karts nuo karto kojų ir rankų ilguosius kaulus... Tai galvoju, gal dar vis chemoterapijos šalutiniai?
Taigi carbo su paklitaxeliu vienas iš šalutinių ir yra tie skausmai. Negaliu pasakyt kiek laiko truko, bet kad iki antros chemijos tai tikra (metai laiko). o paskui skaudėjo jau nežinau nuo ko. Nesiparinkit. Gal praeis. Žolių kokių pagerkit. Va šiuo atveju galit pas reumatologą pasiprašyti. Manau kažką pasiūlytų
Leonile, vaistus iš vadovėlio nupylėt? Ačiū Dievui, kad dalis Jūsų išvardintų vaistų receptiniai Gal Jūs su gydytojais tokiais klausimais konsultuokitės o ne SM. Ir nėra būtina rašyti visų vaistų pavadinimų (veiklios medž) Pvz.: parašot zofranas ir mes jau žinom, kad čia ir ondansetronas ir po mėnesio gal dar koks atsiras su ta pačia medž. Čia merginos apie būtinus vaistus žino daug. Atsiprašau, kad taip parašiau, bet nesusilaikiau.
O ar buvot šiandien lauke? Koks oras Aš kai prisirengiau, vyras juokėsi, sakė kad nerealu, kad žmogus susidėjęs an savęs pusę spintos dar judėtų Labai graži jau beveik žiemos diena
QUOTE(šiandien besišypsanti @ 2014 11 29, 22:55)
Taigi carbo su paklitaxeliu vienas iš šalutinių ir yra tie skausmai. Negaliu pasakyt kiek laiko truko, bet kad iki antros chemijos tai tikra (metai laiko). o paskui skaudėjo jau nežinau nuo ko. Nesiparinkit. Gal praeis. Žolių kokių pagerkit. Va šiuo atveju galit pas reumatologą pasiprašyti. Manau kažką pasiūlytų
Neaiškiai parašiau turėjau galvoje, ar pabaigus jau visus ciklus carbo/paklitakselio dar vis paskaudendavo? kad tarp ciklų tai taip, suprantama, jog skauda. kad ir kaip bebūtų, atsakei į mano klausimą kai jau labai skausmai erzins, eisiu pas ką nors. dabar užtenka žinot kodėl.
man šiandien kažkoks panikos vakaras. kadangi vėžiukas pasireiškė pirmiausiai nevirškinimu ir rūgštimis sėdžiu ir liūdžiu, nes dabar vėl taip yra ir jau nuo spalio nepraeina laikas eit markerio vėl darytis, jaučiu.
mano panika su manim žaidžia, vieną dieną jaučiuosi sveikiausia pasaulyje, kitą - galvoju ar išgyvensiu iki kol naujus vaistus kiaušidžių vėžiui patvirtins (žinau, skamba nuostabiai). bet kartais tikrai nežinau net kur ir dėtis iš tos baimės.
QUOTE(kastuvas @ 2014 11 30, 00:55)
Neaiškiai parašiau turėjau galvoje, ar pabaigus jau visus ciklus carbo/paklitakselio dar vis paskaudendavo? kad tarp ciklų tai taip, suprantama, jog skauda. kad ir kaip bebūtų, atsakei į mano klausimą kai jau labai skausmai erzins, eisiu pas ką nors. dabar užtenka žinot kodėl.
man šiandien kažkoks panikos vakaras. kadangi vėžiukas pasireiškė pirmiausiai nevirškinimu ir rūgštimis sėdžiu ir liūdžiu, nes dabar vėl taip yra ir jau nuo spalio nepraeina laikas eit markerio vėl darytis, jaučiu.
mano panika su manim žaidžia, vieną dieną jaučiuosi sveikiausia pasaulyje, kitą - galvoju ar išgyvensiu iki kol naujus vaistus kiaušidžių vėžiui patvirtins (žinau, skamba nuostabiai). bet kartais tikrai nežinau net kur ir dėtis iš tos baimės.
Gal aš neaiškiai parašiau : ilgai skaudėjo man kaulus po gydymo. Bet tramadolio tikrai dėl to nevartojau.
Panikos priepuoliai yra normalu. Negalit gi Jūs gyventi visą laiką su šūkiu "viskas bus gerai". Nebus. Kažkada. Dar ne dabar. Šiuo metu gerai, o kas bus paskui - pamatysit vėliau. Va Jums
Mane irgi panika apima: nuo kosulio pradėjo skaudėt galvą - pirmadienį. Užteko po vieną Ibumetin400 į parą. Nuo trečiadienio - 2. Užvakar išrašė Ultracod. Geriau 3k/d. O šiandien 6 ryto atsikėliau nuo tokio pat galvos skausmo kaip ir kad liepos mėn. Neiškenčiau, persigandusi išgėriau 4 dexamethazono ir 2 Ultracod (man po 2 išrašė gert, iki tol gėriau po 1). Saldžiai užmigau, ilgai miegojau. Dabar neskauda, bet kai kosteliu, nueina skausmas į galvą.... Tiesa, trečiadienį ar ketvirtadienį deksametazono 2 tbl nesuveike, padejo Ibumetinas.
Ryte buvau isterijoj, dabar ramiau,bet bijau nežmoniškai ir nežinau ką daryt....Tyrimų su kontrastu dar nelabai - kreatininas 100, kažin be kontrasto MRT galėtų padaryt?
Ryte buvau isterijoj, dabar ramiau,bet bijau nežmoniškai ir nežinau ką daryt....Tyrimų su kontrastu dar nelabai - kreatininas 100, kažin be kontrasto MRT galėtų padaryt?
QUOTE(šiandien besišypsanti @ 2014 11 29, 22:55)
Leonile, vaistus iš vadovėlio nupylėt? Ačiū Dievui, kad dalis Jūsų išvardintų vaistų receptiniai Gal Jūs su gydytojais tokiais klausimais konsultuokitės o ne SM. Ir nėra būtina rašyti visų vaistų pavadinimų (veiklios medž) Pvz.: parašot zofranas ir mes jau žinom, kad čia ir ondansetronas ir po mėnesio gal dar koks atsiras su ta pačia medž. Čia merginos apie būtinus vaistus žino daug.
Nea, ne iš vadovėlio o iš čia copy-paste, nieko neperrašinėjau
http://tavosveikata....nantys-vaistai/
O vaistų pavadinimo ir veikliosios medž.tai nematau nieko blogo, juolab, kad kaip ir minėjau čia buvo copy-paste. Jeigu dauguma žino, nereiškia, kad žino visi.
Vaistai receptiniai ir gerai, juos man gydytojai išrašys. Jeigu čia pasikonsultuosiu su jumis, nereiškia, kad pirksiu pati, tai tiesiog informacija juk. Neperlenkite lazdos
Labas mielosios
mano tetai po 3 chemijos visiškai prastai. Burna visa išopėjusi, nieko negali suvalgyti. Kaip turi elgti, matyt nieks nepatarė, tai šiandien situacija tokia, kad net iš lovos pati nebeišlipa, tiek nusilpo Tai pastatė šiandien lašelinę.
Koks tiksliai čia jos vėžys, ji ir pati nelabai žino, jis yra kirkšnyje, apsivijęs kraujagyslę ir negalima operuoti, stadija lyg ir I, bet pagal jos savijautą tai toli gražu neatrodo taip daug žadančiai.
Žodžiu nepykit, kad taip nevykysiai aprašiau, bet noriu jūsų patarimo, kaip galima padėti. Ką jinai turėtų žinoti, ko klausti gydytojų, kaip elgtis prieš ir po chemijos.Kraujas labai prastas, jau buvo ir perpylimas.
Noriu informacijos ką jai patarti.
Ačiū jums labai
Stiprybės visoms
mano tetai po 3 chemijos visiškai prastai. Burna visa išopėjusi, nieko negali suvalgyti. Kaip turi elgti, matyt nieks nepatarė, tai šiandien situacija tokia, kad net iš lovos pati nebeišlipa, tiek nusilpo Tai pastatė šiandien lašelinę.
Koks tiksliai čia jos vėžys, ji ir pati nelabai žino, jis yra kirkšnyje, apsivijęs kraujagyslę ir negalima operuoti, stadija lyg ir I, bet pagal jos savijautą tai toli gražu neatrodo taip daug žadančiai.
Žodžiu nepykit, kad taip nevykysiai aprašiau, bet noriu jūsų patarimo, kaip galima padėti. Ką jinai turėtų žinoti, ko klausti gydytojų, kaip elgtis prieš ir po chemijos.Kraujas labai prastas, jau buvo ir perpylimas.
Ačiū jums labai
Stiprybės visoms
QUOTE(enenes @ 2014 11 30, 20:24)
Labas mielosios
Ačiū jums labai
Stiprybės visoms
Ačiū jums labai
Stiprybės visoms
Čia dėl išopėjimų SM radau visko prirašyta:
Yra toks Gelclair - koncentruotas burnos gelis, išopėjusiai burnai nuo chemoterapijos. Pagal aprašymą, jis uždeda plėvelę ir sumažina skausmą valgant, sumažina uždegimą. Pati jo buvau nusipirkusi
Labas, Kadangi 2005 m. visa chemija buvo lydima didžiulio burnos gleivinės išopėjimo, dantenų paraudimo, ypač protinių dantų, vėliau dantenų nusileidimo ir dantų kaklelių atsidengimo žinau keletą būdų palengvinti ir pašalinti šią problemą.
1) Ligoninėje skiria 0,02% chlorheksidino tirpalą. Negalima jokių skaliklių turinčių etilo alkoholio, t. y. spirito. Šis tirpalas skalavimui naudojamas keletą 68 kartų per dieną, skalauti po valgio, išskalavus bent pusę valandos nieko negerti ir nevalgyti. Šiukštu nenuryti. Gaminamas Kauno universitetinės klinikos vaistinėje, Sukilėlių pr. 51. Man paskyrė spinduliavimo metu, šįmet, kai gulėjau taip pat. Sekti galiojimo laiką, galioja tik 1 mėn. tikrai efektyvus tirpalas.
2) Vartoti pailginto atpalaidavimo vitaminą C, tai reiškia, kad skrandyje vitaminas C išsiskiria per ilgesnį laiką 46 val. , pamažu ir pilniau įsisavinamas. Įprastinis vitaminas iškart patenka į kraują, perteklius pašalinamas per inkstus. Labai neblogas YourLife C 500 mg, natūralus vitaminas su erškėčių vaisiais. Vitaminas C nuo seno naudojams stomatitams ir burnos žaizdelėms gydyti.
3) Skalauti soda + valgomoji druska: 1arbat. š. sodos ir 1 arbat. š. valgomosios druskos 1 stiklinei virinto vandens. Kelis kart per dieną.
4 ) Skalauti ramunėlių arba medetkų arbatomis.
5) Labai tinka Sidabražolės šakniastiebiai, Švenčionėlių vaistinė, taip pat J. Balvočiūtės Sidabražolė. J. Balvočiūtės dvigubai brangesni, nes gražesnės šaknys ir, sakoma, iš ekologiškų augalų paruošti. Sidabražolė turi sutraukiamųjų savybių, tik šiek tiek ruduoja dantys (nudažo), po kiek laiko praeina. dėl sutraukiančių savybių praeina skausmas. Ąžuolo žievė per stipru ir dar labiau nurudina dantis.
6) Nuo dantų skausmo ir gėlimo labai padeda dantų jautrumą mažinanti pasta Sensodyne. (pabūsiu ir aš reklama). Tikrai liuks dalykas, naudoti minkštą Sensodyne Pronamel dantų šepetuką, man labai patinka. Kiti per aštrūs uždegimo apimtoms dantenoms. Susitvarkys kraujas, preis ir opos
vaikinai labai gyre geli Daktarin, daugeliui jis padejo atsikratyti burnos opu.
jau nebepadeda tik jei skauda kaulus naudos duoda nuima skausmus.
As geriu Essence of Yunzhi kapsules seniau geriau arkliskas dozes po 18 kapsuliu, dabar sumazinau iki 6 kapsuliu. Brangus labai, bet padeda . Aisku neisgydys, bet jauciuosi gerai ir chemoterapijos metu mazino salutinius poveikius, man tu poveikiu ir nebuvo
QUOTE(willow @ 2014 11 28, 23:39)
Tiesa, gal kam teko gerti Ultracod (sudėty paracetamolis ir codein)? Išrašė nuo kosulio iki 8 tab per dieną, bet prie mano situacijos lažlaip baisu gert - ir inkstams ir kepenims netinka. Ir rašo, kad nuo skausmo, man išrašė nuo kosulio
Ne tik nuo skausmo. Šito vaisto sudėtyje esantis kodeinas slopina kosulio centrą, todėl gali būti skiriamas esant varginančiam kosuliui. Nereikia bijoti, saikingai vartojant nieko nenutiks.
Labas,
Skubu pranešti, kad Kotryna jau Izraelyje. Vakar gavo lipolatiną ir onkotermiją.
Leonile, smagu, akd pavyksta šalutinius sukontroliuoti
Kastuve, manau čia pas visas tokie nuotaikų šuoliai būna-nuo begalinio džiaugsmo, kad gyveni iki visiškos vidinės tragedijos.
wilow, ar sustiprėjai nors truputį? Jatau, tas galvos skausmas..... Tik iš tos baimės nepadaugink su vaistais Gal gydytojas "patepimo" tikėjosi?
Angele, labai smagu, kadšiluma ir pilnatvė jūsų namuose.Vaikų spindinčios akytės vyrą veikia kaip aukščiausio lygio vaistai
Karme, kaip jaučiatės?
šiandien besišypsanti, kaip pas jus reikalai?
remedy, laukiam žinių po konsultacijos. Ar žinot pas kokį gydytoją papulsit?
Skubu pranešti, kad Kotryna jau Izraelyje. Vakar gavo lipolatiną ir onkotermiją.
Leonile, smagu, akd pavyksta šalutinius sukontroliuoti
Kastuve, manau čia pas visas tokie nuotaikų šuoliai būna-nuo begalinio džiaugsmo, kad gyveni iki visiškos vidinės tragedijos.
wilow, ar sustiprėjai nors truputį? Jatau, tas galvos skausmas..... Tik iš tos baimės nepadaugink su vaistais Gal gydytojas "patepimo" tikėjosi?
Angele, labai smagu, kadšiluma ir pilnatvė jūsų namuose.Vaikų spindinčios akytės vyrą veikia kaip aukščiausio lygio vaistai
Karme, kaip jaučiatės?
šiandien besišypsanti, kaip pas jus reikalai?
remedy, laukiam žinių po konsultacijos. Ar žinot pas kokį gydytoją papulsit?
QUOTE(willow @ 2014 11 30, 13:04)
Mane irgi panika apima: nuo kosulio pradėjo skaudėt galvą - pirmadienį. Užteko po vieną Ibumetin400 į parą. Nuo trečiadienio - 2. Užvakar išrašė Ultracod. Geriau 3k/d. O šiandien 6 ryto atsikėliau nuo tokio pat galvos skausmo kaip ir kad liepos mėn. Neiškenčiau, persigandusi išgėriau 4 dexamethazono ir 2 Ultracod (man po 2 išrašė gert, iki tol gėriau po 1). Saldžiai užmigau, ilgai miegojau. Dabar neskauda, bet kai kosteliu, nueina skausmas į galvą.... Tiesa, trečiadienį ar ketvirtadienį deksametazono 2 tbl nesuveike, padejo Ibumetinas.
Na nebūtinai tai yra tai, ko bijote. Tokius skausmus gali sukelti šimtai priežasčių. Tiesiog, kai sergame tokia liga, visada pagalvojame apie blogiausią. Maža kas, ar aukšta skraujospūdis, ar įtampa, ar, galų gale blogas oras ir t.t. gali išprovokuoti tokius dalykus, o tuo labiau, kad ne taip seniai buvo švitinimas. Juk vitiek tose vietose nėra visai sveikas audinys, gali būti, kad ten yra nedidelis pabrinkimas, ir prisidėjus dar kokiems nors išoriniams faktoriams, viskas paaštrėja ir duoda skausmus. Po galvos traumų, operacijų, švitinimų įvairūs negalavimai gali trukti labai ilgą laiką. Ir nebūtinai pastoviai, gali būti ir pagerėjimų, ir pablogėjimų. Nesigąsdinkit iš anksto.
NERA, kokios naujienos?