Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 52

willow, ačiū jums. Laiko ligoninėj po procedūros? Svarbiausia lengviau. Tiesa kaip jums su kraują skystinančiais, perėjot prie geriamų visai ar fraxipariną leidžiatės?

Šiandien grožiuosi paprastais dalykais. Kaip vaikai džiaugiasi, kad vėl tėtis namuose. Kaip skaito jiems pasakas, stato lego namą, sutepa sumuštinį, nulupa obuolį. Ypač mažajai tėčio periodas, trūko labai šias beveik dvi savaites, vis eidavo prie lango žiūrėt ar į miegamąjį, gal miega.
Sunkiai jam su tokiais kraujo rodiklių kritimais, virusas, karščiavimas, bakterijos limpa sparčiai visos įmanomos, piktos ligoninės bakterijos. Infekcija nuslopinta, gavo beveik savaitę atostogų atsigauti iki chemijos. Eilinį kartą nusikelia.
Tiesa kartojo kaulų čiulpų tyrimą, geri rodikliai, dar sumažėję blastų nuo praėjusio tyrimo. Punkciją darė meningitui atmesti, dėkui Dievui nepasitvirtino, nes ir įtarimų visokių buvo.

Sveikatos visoms, saugokit save, ypač nuo virusų, sveikatos atima papildomai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Angele: 28 lapkričio 2014 - 20:53
Angele. man fraxipariną leido tik ligoninėj 5 dienas, kol stabilizavosi krešumas, paskui tik orfarinas.
Atsakyti
Gerai, kad susireguliavo. Papraščiau tabletėm gerti nei leistis. Vyrui nuėmė dabar, nors dozė nemaža buvo. Liko buteliukas, leista dvi dozės berods, paskaičiau galioja 28d. Jau įsivaizdavau, kad gerą darbą darau atiduodama ax.gif
Atsakyti
O su ligonine tai keistai po tos procedėros: prieš dvi sav turėjau pasirašyti, kad negulsiu (nebuvau nieko pasiėmusi, tiesiai iš poliklikos važiavau), šiandien atitempė man viską trim dienom, o nieks net nepasiūlė gultis....
Tiesa, gal kam teko gerti Ultracod (sudėty paracetamolis ir codein)? Išrašė nuo kosulio iki 8 tab per dieną, bet prie mano situacijos lažlaip baisu gert - ir inkstams ir kepenims netinka. Ir rašo, kad nuo skausmo, man išrašė nuo kosulio g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo willow: 28 lapkričio 2014 - 22:48
Gal nuo gydytojo guldymas priklauso g.gif
Panašiau nuo skausmo g.gif Su paracetamoliu atsargiau reikia, kepenims kenkia, reikia žiūrėt kiekį jo. Nuo kosulio ambroxol kadais gėriau, pasitikslinti pas gydytoją reiktų.
Atsakyti
Buvau pas tą patį gydytoją....
Atsakyti
QUOTE(willow @ 2014 11 28, 18:35)
Leonile, jei sulygintum visas tris chemijas, kuri sunkiausia, kuri lengviausia?

Sunkiausia pirma, lengviausia antra, trečia lygininat su pirma vidutiniška, nes niekaip skausmo ir vėmimo nesuvaldau verysad.gif kaip ir kastuvas sakė, jei sustabdau skausmą,tada vemiu, jei praeina pykinimas tada skausmas grįžta. Iš dviejų blogumų pasirinkau vėmimą ir malšinu skausmą. Išsivėmus palengvėja kažkiek.

Kitam kartui būtinai prašysiu gyd., kad keistų vaistus nuo pykinimo.
Gal kas žinote, kurie vaistai iš šitų visų vaistų nuo pykinimo vartojant kartu su Tramadoliu veiktų ne tuos pačius serotonino seceptorius?

Vaistai vartojami pykinimo ir vėmimo profilaktikai
Aprepitant (Emend)
Deksametazonas
Dolasetronas (Anzemet)
Dronabinolis (Marinol)
Droperidolis  (Insapsine)
Granisetronas (Kytril)
Heloperidolis (Haldol)
Metilprednizolonas (Medrol)
Metoklopramidas (Reglan)
Nabilonas (Cesamet)
Ondansetronas (Zofran)
Palonosentronas (Aloxi)
Prochlorperazinas (Procomp)

Nes ondansentronas man vartojant su Tramadoliu/Petidinu netinka verysad.gif
Tikriausiai ne visi šie vaistai mano ligos atveju būtu kompensuojami verysad.gif bet nesvarbu, sutinku ir pati pirkti, kad tik lengviau ištverčiau šalutinius.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Leonilė: 29 lapkričio 2014 - 09:09
QUOTE(Leonilė @ 2014 11 29, 09:03)
Sunkiausia pirma, lengviausia antra, trečia lygininat su pirma vidutiniška, nes niekaip skausmo ir vėmimo nesuvaldau verysad.gif  kaip ir kastuvas sakė, jei sustabdau skausmą,tada vemiu, jei praeina pykinimas tada skausmas grįžta. Iš dviejų blogumų pasirinkau vėmimą ir malšinu skausmą. Išsivėmus palengvėja kažkiek.

Kitam kartui būtinai prašysiu gyd., kad keistų vaistus nuo pykinimo.
Gal kas žinote, kurie vaistai iš šitų visų vaistų nuo pykinimo vartojant kartu su Tramadoliu veiktų ne tuos pačius serotonino seceptorius?

Vaistai vartojami pykinimo ir vėmimo profilaktikai
Aprepitant (Emend)
Deksametazonas
Dolasetronas (Anzemet)
Dronabinolis (Marinol)
Droperidolis  (Insapsine)
Granisetronas (Kytril)
Heloperidolis (Haldol)
Metilprednizolonas (Medrol)
Metoklopramidas (Reglan)
Nabilonas (Cesamet)
Ondansetronas (Zofran)
Palonosentronas (Aloxi)
Prochlorperazinas (Procomp)

Nes ondansentronas man vartojant su Tramadoliu/Petidinu netinka verysad.gif
Tikriausiai ne visi šie vaistai mano ligos atveju būtu kompensuojami verysad.gif bet nesvarbu, sutinku ir pati pirkti, kad tik lengviau ištverčiau šalutinius.

Cerucal nebandei? Man chemoterapeute rekomendavo. Sake, kai kuriems labai tinka. As pati, tiesa, nebandziau. O tu gali, jie nereceptiniai, pigus, kiek pamenu, tai kodel ne.
Atsakyti
Cerukalį gėriau pirmosios raudonosios FAC chemijos metu blogosiomis dienomis 3k/dieną. Man tiko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo willow: 29 lapkričio 2014 - 11:41
Nusiunčiau vyrą į vaistinę, nupirko Metoclopramido, kaip supratau, čia cerukalio veiklioji medžiaga. Tik vaistas kitaip vadinasi.
Tiko ir man thumbup.gif o svarbiausia, kad suleidus nuima pykinimą ir skausmas negrįžtą, kaip nuo Zofrano thumbup.gif
Tik vienintelis minusas, kad trumpai veikia verysad.gif šiandien jau du kartus leido, dar nakčiai tikriausiai reikės, kad suleistų.
Atsakyti
QUOTE(Leonilė @ 2014 11 29, 16:42)
Nusiunčiau vyrą į vaistinę, nupirko Metoclopramido, kaip supratau, čia cerukalio veiklioji medžiaga. Tik vaistas kitaip vadinasi.
Tiko ir man  thumbup.gif o svarbiausia, kad suleidus nuima pykinimą ir skausmas negrįžtą, kaip nuo Zofrano thumbup.gif
Tik vienintelis minusas, kad trumpai veikia  verysad.gif šiandien jau du kartus leido, dar nakčiai tikriausiai reikės, kad suleistų.

Smagu, kad padeda smile.gif
Atsakyti
Na, tai, jo dažniau reikia, bet jei padeda, tai gerai. 3k/d tai dar nieko, jo veikimas ne forte, ką padarysi... Svarbu, kad skausmai negrįžta.
Atsakyti