Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 52

QUOTE(ida1 @ 2015 01 06, 12:05)
arune  4u.gif kaip jus?rytoj  mrt galvos?Viskas turi but gerai,laikykis,laikom kumscius uz tave

Taip, ida, man rytoj KT. Baimės jau lenda iš visų pašalių. Galvos neskauda, nesvaigsta... man taip epizodiškai tie reiškiniai užeina. Šeimos gydytoja sako, kad greičiausiai kraujotakos sutrikimai, tačiau davė siuntimą pas neurologę. O ši iškart siuntimą KT - jai, nes anamnezė mano ligos unsure.gif, recidyvas buvęs. Bet kaip kastuvas sakė, kol nieko nežinau, turiu pilną teisę manyti, kad esu sveika cool.gif Taip ir galynėjasi jausmai su protu blush2.gif

Apkabinu visas ir visus group.gif
Atsakyti
QUOTE(Angele @ 2015 01 05, 21:29)

dvyne9, kaip jūs? Kai kuriais atvejais tikrai geriau pasilaikyti, kiek skaityta temoje. Vyrui buvo kiek kitaip, žinojo, kad gulės ilgai ir gydymas ilgas, dirbt negalės, iškart pasakė, kuo serga ir ieškokit šventėms žmogaus. Bet labai palaiko šefas ir kolektyvas. Labai padėjo tada kai po reanimacijos reikėjo slaugyt, kelias naktis pabudėjo.
willlow buvo rašius, kad artimųjų nedaug, kartais daugiau padeda tolimesni. Nevisi artimi pasirodo tokie artimi, kaip norėtųsi.

Ačiū, aš laikausi. Kolkas aiškių duomenų už ligos progresavimą nėra, kuo ir džiaugiuosi, kol galiu džiaugtis..Vakar mano daktarė dar aptarė mano PET rezultatus su radiologais, paskyrė dar KT vasario mėn. Panašu, kad spinduliai mane nudusins greičiau nei pati liga:)) Na, ką padarysi, reikia tai reikia, neaiškumų vis išlieka, reikia sekti..Vakar dar susileidau eilinę vakciną su interferonu, "persirgau gripu", gan bjauri savijauta. Na bet nieko, kad tik veiktų tą, ką reikia...
Jūsu vyro kolegos superiniai thumbup.gif Nors mano kolektyve irgi yra puikių žmonių, kurie net pasisiūlė už mane padirbti neatlygintinai, nors man šita idėja ir nelabai patinka, nesinori būti skolingai. Aš tai irgi darbe iš karto pasakiau kuo sergu, bet kažkada skaičiau straipsnį apie moterį, kurią išėdė iš darbo iš karto, vos tik pasakė, kad serga onkologine liga. Matyt pasirodė neperspektyvi darbuotoja...Todėl ir patariau žmogui, kad nepasakotų visko, nes ką gali žinoti, ant ko užsirausi, kartais atrodo, kad pažįstame žmogų, o pasirodo, kad yra priešingai.
Atsakyti
QUOTE(agnyteee @ 2015 01 06, 11:26)
Sveikos,

ar kas bandę naudoję vaistus ASD -2 frakcija? KAip atsiliepimai? Ačiū

Daug skaiciau apie si al vaista . Nusipirkom, bet mamai taip ir nespejom duot... Paskaitikyte visus uz ir pries, info rusiskose psl yra daug, ir tikrai labai ivairios, ne tik teigiamos smile.gif Bet manau jei gaunat koki gydyma, pvz chemoterapija ar svytinima, tai nebandikyte derint tokiu dalyku smile.gif

Atsakyti
[quote=willow,2015 01 05, 22:08]
Rūgsta pas mane.... Trečiadienį guluos pleurodezes procedūrai. Teks šaldytuvan dėt, nors manau anksti dar, bet nežinau kiek ten mane laikys....
O dabar dūstu tiek, kad atsigaunu tik popietej. Užsiroviau darbų ir balių per šventes per daug frusty.gif Bet aš taip gyvenu - jei gerai, netausoju savęs, nemoku... Dabar moku kainą.... duok Die kad tai būtų tik pamoka. Nustojau gert dxmthz,ną - pradejo cukrus normalizuotis, šian ryte vel atsibudau nuo nežmoniško galvos skausmo. Išgėriau 2ultracod ir 2dxmthzn. Galva vel tvarkoj. Nuo dviejų dxmthn.o? Priklausomybė? Nežinau....
Papildyta:

Tai gal nuo Ultracod praėjo skausmai. Sunku patikėti, kad 1mg deksametazono taip stebuklingai suveiktų. Kita vertus, gal čia gerai, nes jei galvoje plistų procesas ir spaustų smegenis, tai tikrai tokios dozės nepadėtų. Sėkmės jums trečiadienį.

Skorpe, šitie tyrimai negali būti priežastimi baimei. Bet tam, kad negriaužtų nerimas, aš irgi patarčiau išsitirti vidaus organus. Tiesiog bus ramiau gyventi:)

Ida, tikrai reikia išsiaiškinti, ar jie negydo IŠ KARTO daugiau nei 4mts., ar iš viso netaiko šio metodo, jei jų daugiau. Ir manau, kad ne tik toje klinikoje reikėtų pasidomėti, nes gali būti, kad kitur taikomi kitokie metodai. Rašykit, kur tik galit.
Atsakyti
Visus tyrimus darau reguliariai i metus du kartus : pilvo organu echo,mamologas,ginekologe,plauciu foto,pilnas kraujo tyrimas ir MRT.Neperseniausiai visi daryti,reikia laukti. unsure.gif
Kaip gyd minejo ,kad mano mts dazniausiai kepnenys,bet ,koks kaulas,ta pati vieta-atsinaujinima sir galva....
Atsakyti
patarkit, nezinau ka galvoti:
tecio PSA buvo priauges iki 8,64.
po operacijos pusantro men - 0,046. as aisku visa kaip dziaugiaus kad nukrites zenkliai (tik itarima sukele tyrimo lape irasytas matavimo vienetas "PSA mkg/l", o kazkaip kur randu - matuojama mg/l). ar cia kokia klaida ar kaip suprast kuo ten matuojama. nors tam paciam lape norma nurodoma maziau nei 4, taigi labai telpam su savo rezultatais. na bet daktaras jo kazkaip nenuteike optimistiskai, liepe vel po menesio darytis PSA, ir jo zodziais "as manau reikes spindulinio gydymo"... tai negi as per daug naiviai tikejaus kad jei toks zenklus nukritimas to rodiklio, spinduliu isvengsime... beje, auglys pasalintas radikaliai... gal kas paaiskintu, gal susidurete...
Atsakyti
Atradau Nidos nuorodą:
https://ru.wikipedia...
Atsakyti
QUOTE(rek @ 2015 01 06, 14:50)
patarkit, nezinau ka galvoti:
tecio PSA buvo priauges iki 8,64.
po operacijos pusantro men - 0,046. as aisku visa kaip dziaugiaus kad nukrites zenkliai (tik itarima sukele tyrimo lape irasytas matavimo vienetas "PSA mkg/l", o kazkaip kur randu - matuojama mg/l). ar cia kokia klaida ar kaip suprast kuo ten matuojama. nors tam paciam lape norma nurodoma maziau nei 4, taigi labai telpam su savo rezultatais. na bet daktaras jo kazkaip nenuteike optimistiskai, liepe vel po menesio darytis PSA, ir jo zodziais "as manau reikes spindulinio gydymo"... tai negi as per daug naiviai tikejaus kad jei toks zenklus nukritimas to rodiklio, spinduliu isvengsime... beje, auglys pasalintas radikaliai... gal kas paaiskintu, gal susidurete...

Jeigu radikaliai pasalinta, tai turi buti 0.02. Kadangi tiek nera, todel ir gali siulyti svitinima, jeigu nekris daugiau skaiciukai. O ta 4 norma tai ne jums, nes cia jau prostatos ner.

Sveikatos visoms.

Leonilė, puiku!

Atsakyti
miegalpele, labai aciu uz paaiskinima... gydytojas labai skubejo, tai negalejo paaiskinti issamiai, nesinorejo trukdyti... o taip neramu...
sveikatos visoms.
Atsakyti
QUOTE(rek @ 2015 01 06, 15:35)
... gydytojas labai skubejo, tai negalejo paaiskinti issamiai, nesinorejo trukdyti... o taip neramu...

Merginos, moterys, ką išmokau gydydamasi onkologijoj, tai nedaryti tokios klaidos. Gydytojas lai skuba, kur nori, pas ką nori, o geriausia, lai planuoja savo laiką, negali būti taip, kad mes jį trukdom. Jo laikas turi būti pakankamai skirtas mums,kiek reikia viską aiškiai išsiaiškint, suprast nuspręst. Nenori gražiuoju, reikia tvirtai siekt savo presingu. Yra kitas ligonis svarbesnis? Apie tokią etiką galima ir viešinti. Net ir žiniasklaidoj. Numesčiau kokią panašią frazę daktarėliui, jog nejau dabar per žiniasklaidą turėčiau registruotis jūsų laiką? Noriu aiškaus ir išsamaus atsakymo, nekomplikuokim: man neaišku, jūs skubat, tad seskim ir trumpai bei konkrečiai man paaiškinkit, kas man neaišku. Ir viskas.
Papildyta:
QUOTE(dvyne9 @ 2015 01 06, 11:50)

Tai gal nuo Ultracod praėjo skausmai. Sunku patikėti, kad 1mg deksametazono taip stebuklingai suveiktų. Kita vertus, gal čia gerai, nes jei galvoje plistų procesas ir spaustų smegenis, tai tikrai tokios dozės nepadėtų. Sėkmės jums trečiadienį.

Gal.... šiandien vel negėriau dxmthn žiūrėsim. Ačiū dvyne. Jei dingsiu, tai žinokit paguldė ligoninėn.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo willow: 06 sausio 2015 - 15:51
Labas, merginos. Pasigirsiu, gal kam įkvėpsiu optimizmo. Šiandien buvau profilaktiniam patikrinime. Paėmė tepinėlį, padarė echoskopiją. Išvada: be ligos progresavimo požymių. Taigi, šventė. Primenu:operuota praeitų m. vasario, po to šešios savaitės chemospindulinio gydymo. Gydymą baigiau birželio pradžioje. Diagnozė gimdos kaklelio v. trečia st.
Atsakyti
Vitar nuostabios naujienos thumbup.gif
Atsakyti