Rašau, kaip užraugiau vakar

(anksčiau truputį kitaip dariau)
Dariau į 2l stikainį, tai mušti iki sulčių negalėjau;
kopūstą supjausčiau stambiai apie trečdalį stiklainio (šiek tiek daugiau)- pvz mažo kopūsto ketvirtadalį į 3 dalis.
burokėlius žalius žiedais - šiek tiek daugiau nei pusę likusios talpos
morkas įstrižais žiedais iki viršaus
2 skilteles česnako, keli grūdeliai pipiro, lauro lapai. Daržoves gali sluoksniuoti ir daugiau sluoksnių, prieskonius sumečiau kažkur per vidurį.
Išviriau sūrymą - 1 l vandens ir 60g druskos, ne verdantį , bet karštą užpyliau. Uždėjau 1 kopūsto lapą ir uždėjau tokį sunkų iš Turkijos "opalo" ar kokio ten žalsvo akmens suvenyrą (gavau dovanų kažkada kažkokioj eksursijoj tipo prizą už kažkokį klausimą

) vietoj akmens, kuris namie dingo, kad vanduo būtų virš daržovių. laikysiu virtuvėj, kol įrugs, paskui - šaldytuvan ar balkonan, priklausys nuo oro.
Jei daryčiau didesnį kiekį emaliuotam inde, daugiau sluoksniuočiau ir pamusčiau kaip kopūstus, kad sulčių leistų, bet dabar tingėjau, dariau kuo greičiau ir paprasčiau.