Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 52

Dvyne, labai nuoširdūs žodžiai.

Ingriga, liga palietė tave pačią ar šeimos narį?

Mes švenčių metu šiek tiek atsigavom. Ištempiau mamą iš namų. Ji atrodė užsimiršusi ir atsipalaidavusi. Džiaugiuosi, kad bent šiomis dienomis neleidome mintims apie v mūsų kankinti.
Atsakyti
Mane, šventės ligoninėje po kr. operacijos verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(ingriga @ 2014 12 26, 13:10)
Mane, šventės ligoninėje po kr. operacijos  verysad.gif

Labas ingriga 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Remedy @ 2014 12 26, 15:11)
Labas ingriga  4u.gif

Labas 4u.gif
Atsakyti
Ida, kaip jūs? Būtinai parašyk. Pagal mano mts galvą, tai jūs tų grėjų atsargoj dar turit. Tikiuos radiologas leis dar pašvintinti. o gal pabandykit pereit gatvę ir į Santariškes? Drastiška, bet man jau Santariškių pulmonologai, pasibaisėję NVI manęs negydymu siūlė pas juos persikraustyt....
Jei fizinė savijauta pusėtina, psichologinė - ne kas , pas psichologą ir vaistukų reikia būtinai. Psichologinis krūvis didelis. Laikykitės, neleiskit vyrui palūžt, dėl Dievo, šventai tikiu, kad dar galima ką nors nuveikt gero. Ir rašyk, liek savo emocijas, nerimus, mes bandysim kiek galim palaikyt. Nenurašykit savęs anksčiau laiko.

Kitos merginos ir moterys, nepykit, negaliu įsigilint, praleidau per ligoninę nemažai, nenoriu prirašyt nesąmonių, tik laikykitės, stiprybės. Leonile, nepyk, nenorėjau nei supykdyt, nei įžeist, tik , žinok, man nėra gerai... jei atvirai, viskas blogiau nei rugsėjį... Tik vienas kitas takelis kažkur šviečiasi, bandysim jonvabaliais pasišviesdami (brrrr, vargšeliams irgi žiema) jais eiti.

Ingriga, ne bėda, kad Kalėdos ligoninėj, svarbu - gydymas. Tai - SVARBIAUSIA.

Dėl gydytojų: yra puikių, nuostabių, yra kuklių eilinių, savo darbą darančių ir padarančių, yra žioplų, yra abejingų. Deja, yra lietuviškųjų mengelių. Teko sutikti, kai prie 18 metų sirgo mama Parkinsono liga, nuo ko ir mire (gal ne visai, bet... nurašau tai "mengelei"), dėkui Dievui ji daro biznį dabar iš lengvatikių, sveikatina "stebuklingom" priemonėm naivias sveikas poniutes, "dvasinio gyvenimo" trokštančiais, pan kaip kad ne kai kurios čia užeinančios ir bandančios aiškinti, kad mes pačios kaltos , kad sergam, ir prie rimtų ligonių jau kokia 10-15m jos neprileidžia. Labai norėčiau jai pažiūrėt į akis ir pasakyti ką galvoju apie ją. Deja, to tikriausiai nedarysiu, esu per silpna, kad pasiruosčiau argumentuotam, o ne isteriškam pokalbiui, o ir ar verta? Mamos negrąžinsi, laikas šiek tiek pakraipė faktus, kurių gali ir nerasti, ligoniams šiuo metu ji neturi galimybės kenkti. Per šventes gavau naujų faktų, apie tai kaip ji "gydė "mamą....Tik prie visos pagarbos, ŠB, nepyk, netaikau visiems gydytojams - mano kely tų gerųjų pasitaikė daug daugiau.... Ir tikiu, kad ne jie, o mokslo atsilikimas, mano organizmo genetinė būklė ar dar kas nors bus lemtinga, kai kovą laimės liga.
Atsakyti
Labas vakaras.gyvi.atkuciavojom,sugebejom net eglute pasipuosti.ir namai kvepejo bandelem su grybais...Tikrai uztaikem ant ilgo sventinio laikotarpio.pirmadieniui vyras uzrasytas i 7 kab onkologiniam g.gif .kazi kas ten?Bandysim pas kvasceviciu papult.mrt parodyt,ka jis pasakys..Dar norejom perbegt i santariskes pas chemike,nepavyko,neprieeme,gal kita savaite pavyks.Nezinau kaip susideliot viska.tiesiog nesugebu.neismanau blush2.gif Sveciuose buvom,pabegti nuo saves neimanoma,meldziuosi man ramiau tada, ir vyrui liepiu...Pas psihologa nenoriu,jau buvau.man geriau vaistukai.Willow o kaip pas santariskiu pulmonologus papuolet.pas ka buvot?
Atsakyti
kai skysčiai pradėjo kauptis pleuroj labai dusau, net per kambarį nepereidavau. Galvojau, kad kaip kovą skysčiai renkasi perikarde, užsirašiau pas prof. Šerpytį Grybe, ten jis echo nieko nematė, padarė rentgeną ir tą patį šeštadienį nusiuntė į Santariškes, kur nusiurbė skysčius dr. Narbutas (krūtinės chirurgijos daktaras). Prisakė po savaitės vėl punktuoti. Ištempiau dvi sav ir vel dusimas. Paskambinau prof. Šerpyčiui ir jis sakė , jog po 2 sav kviestis greitąją, atveš ir nupunktuos, antrą kartą irgi punktavo dr. Narbutas. Trečią kartą susiruošiau va prieš ligoninę, bet nepunktavo, nes TNS buvo 7.9 (nieks negali atsakyti kodel), paguldė, kol nukris ir dings nukraujavimo pavojus. Patekau į Visorius (niekam nelinkiu, mokėkit kyčius, ką norit darykit, bet ten geriau nepapult), po savaitės nuotoliniu būdu lotuliukas.gif konsultavęs prof Joneliūnas (krūtinės chirurgija) nupunktavo ir pasakė, jog kas 1-2 sav teks punktuotis skysčius, nes punktuojant skatinamas skysčių atsinaujinimas. Ir paskyrė sausio pradžioj procedūrą (planinė). Kurioj vietoj buvo įsikišusi pulmonologo konsultacija, bijau pameluot, tikrai susipainiojau. Rugsėjų prie plaučių tromboembolijos irgi konsultavo pulmonologas. Kas rekomendavo pereiti San parašysiu į az.
Pulmonologų pavardžių niekur nerandu, nei vienoj epikrizėj....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo willow: 26 gruodžio 2014 - 21:34
Labas vakaras,su sventemis visas
Noreciau paklausti gal kas zinot...nustatyta limfoma o kodel mane ne pas onkologus siuncia o pas hemotologus
Atsakyti
Willow, visoriuose ligininė yra? Kieks jums teko. Ištikrųjų labai svarbu patekti pas tinkamus gydytojus.

Loreta, limfoma kraujo liga, gydo gydytojai hematologai. Santariškėse gydysitės?

Nireglina, svarbu atitrūkti ir užsimiršti. Gera, kad jums pavyko.

Ida, norėgųsi, kad bent kiek atitrūktumėt.

Ingrida, sveikatos, sklandaus gijimo. Linkiu kitas Kalėdas būti namie su šeima pamiršus ligą ir gydymą 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Angele: 26 gruodžio 2014 - 22:27
QUOTE(Angele @ 2014 12 26, 23:23)
Willow, visoriuose ligininė yra?  Kieks jums teko. Ištikrųjų labai svarbu patekti pas tinkamus gydytojus.

Loreta, limfoma kraujo liga, gydo gydytojai hematologai. Santariškėse gydysitės?

Nireglina, svarbu atitrūkti ir užsimiršti. Gera, kad jums pavyko.

Ida, norėgųsi, kad bent kiek atitrūktumėt.

Ingrida, sveikatos, sklandaus gijimo. Linkiu kitas Kalėdas būti namie su šeima pamiršus ligą ir gydymą  4u.gif

Papildyta:
Taip,pyrmas vizitas sausio 12 verysad.gif
Bet tikiuosi jog viskas dar pagydoma...
Atsakyti
Limfomų daug rūšių yra ir čia temoje keletas moterų, kurios po remisijos ne vienus metus skaičiuoja.
Mano vyras virš metų hematoliginiam gydosi, kelis besigydžiusius sutikom jau gegužį po visų gydymų pasveikę su kuriais prieš naujus ligininėj leido. Pagydoma liga, mažiau statistikų skaitykit, geriau nusiteikt gydymui.
Atsakyti
QUOTE(Angele @ 2014 12 26, 22:23)
Willow, visoriuose ligininė yra? 

2 santariškių intensyvios terapijos kardiologijos skyrius (3a), ten baisiai sunkūs ligoniai, kurie praktiškai arba nurašyti, arba iš slaugos, savęs nesusitvarkantys, prižiūrimi slaugių ( g.gif ), daktarų rimtų jokių, visi konsultuoja telefonu, didžiajai daliai procedūrų vežama į Santariškes greitąja. diabetikus šeria avižine koše ir burokėliais, apie keyrągalima pafantazuot vakare, reikia sekti kiekvieną vaistą kurį skiria ir duoda, nes man teko reikalauti nuimti metforal 1000, kai jau į pilvą buvo sukaltas insulinas. Matote, pamiršo ką paskyrė. Tada po blaškymosi teko prie daktarės kabineto rėkti, kad tuoj sukviesiu ir ministrus, ir žurnalistus (dėl sanitarijos, higienos, apžiūrų ir pan - ne dėl manęs vienos). Kiti jau mano vizitai pas gydančią prasidejo dėl procedūros - punktavimo- neapsisprendimo, atidejimai, neaiškūs kriterijai, vėl presingo būdu teko išsiaiškinti, kada, kodėl , kaip ir visais kt klausimais užspausti, kodėl procedūra atidedama nuo ketvirtadienio iki pirmadienio, kai numatytas visas planas ir rodiklių ir tyrimų padarytas ir atitinka nustatytus? Ryte penktadienį atsibudusiu jau ruošiaus į telefoninius žygius, bet suskubo ir nuvežė pas prof. Janeliūną punktavimui , pirmadienį po visų kontrolių buvau namuose. Jei būtų atidėję pirmadieniui, tai šv Kūčias būčiau sutikusi arba ligoninėj, arba dar nepunktuota.....

Prisipažįstu, taip šlykščiai elgiausi, nes buvau beviltiškoj padėty, maniau jie mane ten numarins.... Ir gydytojai tiesiai šviesiai išdėsčiau apie absoliučią šito skyriaus nekompetenciją. Šiek tiek net pačiai gėda, bet bent jau dėmesio, gydymo ir to, ko atvažiavau, pavyko pasiekti tik taip..... blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo willow: 26 gruodžio 2014 - 22:59