Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 52

QUOTE(ingriga @ 2014 12 21, 15:51)
Labas visoms  4u.gif
O kada vėžio žymuo atliekamas, prieš operacija  g.gif
Stiprybės visoms  4u.gif

Man darė prieš operaciją, praėjus savaitei po operacijos, praėjus mėnesiui po operacijos, po 3 chemoterapijos kursų, vėliau po 6 chemoterapijų darys, ir vėliau kas 3mėn.
Žodžiu-nuolat biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ingriga @ 2014 12 21, 16:51)
Labas visoms  4u.gif
O kada vėžio žymuo atliekamas, prieš operacija  g.gif
Stiprybės visoms  4u.gif

Man darė prieš operaciją, po operacijos. Gavosi prieš chemiją ir panašiai kaip Leonilei, tik tiek, kad kol gaunu chemiją kartą per mėnesį CA125 ir HE4. Kiek pastebėjau, tai skirtingos gyd. įstaigos skirtingai ir daro. Net tos pačios gyd. įstaigos skirtingi gyd, skirtingai skiria. Jei markeris neiformatyvus, jo nėra prasmės daryti. Bet pradžiai kontrolei būtinai reikia
Atsakyti
QUOTE(šiandien besišypsanti @ 2014 12 21, 17:47)
Man darė prieš operaciją, po operacijos. Gavosi prieš chemiją ir panašiai kaip Leonilei, tik tiek, kad kol gaunu chemiją kartą per mėnesį CA125 ir HE4. Kiek pastebėjau, tai skirtingos gyd. įstaigos skirtingai ir daro. Net tos pačios gyd. įstaigos skirtingi gyd, skirtingai skiria. Jei markeris neiformatyvus, jo nėra prasmės daryti. Bet pradžiai kontrolei būtinai reikia

čia šiaip klausimas, tu pas Povilionienę gydaisi?
Atsakyti
Man rodos ar ne willow rašė, kad atsinaujinus ligai markeris buvo neinformatyvus. Nors gal maišau. Kaip jūs? Turėjo guldyt skysčiams varyt, gal užlaikė.
Atsakyti
QUOTE(ida1 @ 2014 12 21, 13:43)
Kaip mama jaucias po chemijos?ar jai pakeite chemo vaistus.ar tuos pacius leidzia?svitins ta nauja augliuka?

Fiziškai jaučiasi neblogai, bet psichologiškai... verysad.gif Krentam visi į pesimizmo duobę. Net artėjančios šventės nedžiugina. Ėmiau gerti raminamuosius. Net neįsivaizduoju, ką viduje jaučia mama. Nebemoku jos padrąsinti verysad.gif Chemija ta pati. Nežinau, ar tai gerai, ar blogai. Gerai- nes po pirmo gydymo v neberado, blogai- gal ne iki galo pribaigė, kad taip greitai atsinaujino g.gif Nešvitins. Jau gavo pirmą chemijos dozę. Kita dozė laukia sausio vidury. Iš viso vėl bus keturios.
Atsakyti
QUOTE(Angele @ 2014 12 21, 20:58)
Man rodos ar ne willow rašė, kad atsinaujinus ligai markeris buvo neinformatyvus. Nors gal maišau. Kaip jūs? Turėjo guldyt skysčiams varyt, gal užlaikė.

Dėl markerio informatyvumo: mano jis kiek metų informatyvus. Nuo recidyvo informatyvumas nepriklauso
Nireglina, žinau kaip Jums sunku. Atsinaujinimas nebūtinai susijęs su tuo, kad ne iki galo pagydyta. Kiekvienam ligos eiga kita ir vėžys skirtingai reiškiasi. Susiimkit. Aš jau kiek metų be Kalėdų. Ir nieko. Svarbu, kad dar kažkaip gyvenu. o jums šventės be chemijos. Jūs esat ramstis, gerkit raminančius ir kalbėkit: apie bet ką, tik kalbėkit. Mane ištraukė ir Jūs ištrauksit mamą. Tik jai reikia pagalbos
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo šiandien besišypsanti: 21 gruodžio 2014 - 21:00
QUOTE(Nireglina @ 2014 12 21, 21:31)
Fiziškai jaučiasi neblogai, bet psichologiškai...  verysad.gif Krentam visi į pesimizmo duobę. Net artėjančios šventės nedžiugina. Ėmiau gerti raminamuosius. Net neįsivaizduoju, ką viduje jaučia mama. Nebemoku jos padrąsinti  verysad.gif  Chemija ta pati. Nežinau, ar tai gerai, ar blogai. Gerai- nes po pirmo gydymo v neberado, blogai- gal ne iki galo pribaigė, kad taip greitai atsinaujino  g.gif Nešvitins. Jau gavo pirmą chemijos dozę. Kita dozė laukia sausio vidury. Iš viso vėl bus keturios.

Suprantu jus verysad.gif as ant raminanciuju jau antri metai,. Gal gerai kad chemija ta pacia.jei ka gales pakeisti i kita.Mums rytoj atsakymai.ne i tema.ant palanges vel apsigyveno boruzele.priemiau tai kaip sekmes zenkla blink.gif .Pamatysim...Stiprybes visom
Atsakyti
QUOTE(Angele @ 2014 12 19, 11:26)

Kaip jūs laikotės, kaip tyrimai?

Ačiū, Angele, laikausi vidutiniškai, nors paskutiniu metu,laukdama tyrimų, kasdien pagalvoju, kad bus su mano vaiku, kai manęs neliks, labai dar jis mažiukas...Bet savęs dar nelaidoju, dar reikia pažiūrėti, kaip viskas klostysis. Tyrimo atsakymo dar nežinau, turėtų būti antradienį arba rytoj, bet jaučiu, kad iki svencių nesidomėsiu. Vistiek dabar niekas nepuls gydyti, tai nors šventes praleisiu ramiau. Kol nežinau, tai vis dar nors kiek vilties turiu doh.gif

Angele, jūsų postuose jaučiamas optimizmas, smagu skaityti, kaip ruošiatės Kalėdoms smile.gif

Ida1, gerų atsakymų rytoj!

Nireglina, suprantama, kad siaubingai jaučiatės, artimiesiems gal net sunkaiu, nei pačiam ligoniui. Bet, nors tai be galo sunku, pabandykit mamos akivaizdoje atrodyti stipri ar bent jau nepalūžusi. Iš patirties žinau, kiek daug reiškia artimųjų elgesys, jūs galite mamai padėti sveikti savo stiprybe, tikėjimu. Ir pati sau padėsite, jei tikėsite. Tai, kad liga atsinaujino, dar nereiškia,kad viskas prarasta, o tik tai, kad laukia dar vienas sunkus etapas, kurį tiesiog turėsite praeiti. Laiku "pagavo" tą atsinaujinimą, gydymą jau gauna, viskas daroma, kas reikia. Tai ir laukit gerų rezultatų, kam dabar ta panika? Nežinau, kaip kitiems, bet man asmeniškai tai labiausiai patinka, kai mano artimieji elgiasi su manimi įprastai, dirba savo darbą, gyvena įprastinį gyvenimą, tiki, kad pasveiksiu ir nerodo perdaug emocijų, susijusių su mano liga. Tada ir man ramiau, net užmirštu kartais, kad sergu, ir galiu jaustis kaip anksčiau. O jei tik kas nors pradeda panikuoti dėl ko nors, tai oi, kaip negerai veikia...Geros mintys ir gera nuotaika gydo smile.gif Praleiskite kartu su Mama sventes, pasimėgaukite buvimu kartu, pasidžiaukite tuo, ką turite gero. Jei esante tikinti ( o gal net jei ir netikinti), nueikite į bažnyčią, paprašykite, kad Dievas atsiųstų stiprybės, kad padėtų išlipti iš tos duobės. Laikykitės ir padėkit mamai sveikti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(loretaa36 @ 2014 12 21, 15:20)
Jau visa interneta baigiu perskaityti ieskodama atsakymu i viska smile.gif
Is gyditoju pasakimu tai jog yra sita liga,isoperavo man tq guza virs raktikaulio ir dave supradti jog gydimas prasides
Po nauju:(tik nezinau dar kelinta stadija
Gal kas gali pasakyti ka apie shitaki grybu ekstrakta?dabar galvytej pas mane haosas nezinau nuo ko pradeti ir ko imtis  smile.gif  verysad.gif

Mano patarimas tai būtų toks-baikt tuos skaitymus internete, į viską atsakymų ten nerasite, tuo labiau, kad, kiek suprantu, nelabai žinot, ko ieškoti. O bereikalingos panikos tai galite prisirankioti skaitydama bele ką. Skaitymais neišsigydysite, tam yra daktarai, baigę mokslus, jie ir į klausimus atsakys. Ir tikrai nepradėkit gydymosi nuo grybų. Rašote, kad nežinote nuo ko pradėti. Bet jūs jau pradėjote. Kreipėtės į gydytojus, jums nustatė diagnozę (ar dar nenustatė?), ir pasakė, kad gydymas prasidės po Naujųjų. Tolesnė veiksmų seka galėtų būti tokia-jūs metat iš galvos spėliojimus, ieškojimus stebuklingų grybų ir kitus būrimus, susirandat sau per likusias iki gydymo dienas kokios ypatingos veiklos, kuri užimtų smegenis, neleisdama joms kurti blogų minčių, o paskirtą dieną vykstate pas daktarus ir laukiate jų sprendimo. Viskas. Daugiau jūs šiuo metu nieko negalit padaryti. Na, nebent gal kokio valerijono isgerti ar ko nors. Nepanikuokit, limfoma nėra neišgydoma liga. Pavargti gal ir teks, bet ka padarysi, jei jau susirgai, tenka gydytis.
Atsakyti
pilna galva mts..
Atsakyti
verysad.gif oi, Ida1 console.gif stiprybės 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Ida ,kuo dizdiausios stiprybes...stipriai apkabinu... verysad.gif
Atsakyti