Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 52

willow, dėl spec. slaugos tvarka tokia: šeimos gyd. suruošia tam dokumentus, tada būna komisija, patvirtina spec. slaugos poreikį; tada einat su tuo lapu į soc. paramos skyrių, ten užpildo SP1 formą, parašo buities tyrimo aktą (soc. darbuotojai atvyksta į namus. Čia nereikia bijoti, tai tik formalumas, kai kuriais atvejais net nevyksta į namus - užtenka žodžiu atsakyt į tuos klausimus, pateiktus buities tyr. akte). Tada jau nustatomas spec. slaugos poreikis ir skiriama apie 900 Lt. Susitvarkykit, bus papildomi pinigai, o dėl slaugos ligoninės - jei pati judat krutat, - ko ten į tą ligoninę? Gerų emocijų ten negausit, geriau namie tarp savų sienų, artimųjų.

Pas neurologą vizito laukiau ir aš ilgai - užsiregistravau daugiau nei prieš mėnesį. O dėl MRT - man prašyt nereikėjo, pati neurologė sakė, kad reikia! Nes jai, žiūrint į mano anamnezę, reikia tokio tyrimo, kad viską tiksliai įvertint, kas ir kaip.
Atsakyti
Vyrui pagaliau kapsi chemija. Neramiai laukė CVK statymo, o šį kart neskausmingai ir sklandžiai, tfu tfu tfu Dabar sklandžiai susilašinti, jau skaičiuoja kada tikėtis namo.
Sesuo tikisi sveikatos pagerėjimo. Silpnesnė jaučiasi nei vasarą buvo.

willow, linkiu greičiau susiderinti dėl MRT. Ir kitoms laukiančioms, kad greičiau laikas ateitų, mažiau nerimaut reiktų laukiant.
Man ir pirmiau mintis dėl tų popierizmų. Juk jūs vaikštot ir panašiai, pasitikslinkit jei tai liečia kaip merginos rašo didesnespajamas, pravers tikrai.
Man kažkada kaimynė pasakojo apie slaugas, bet tik palinksėjau, nes vyras, kad ir ne taip kaip visi, bet vaikšto. Namie be nieko, ligoninėj jei reik pasiremia į lašinės stovą, sienas. Į gatvę su įtvarais ir su vienu ramentu pasiremia. Nors čia kaip supratau dar kitoks variantas, nei namie slaugomas gulintis ligonis.

QUOTE(dvyne9 @ 2014 12 03, 23:10)
O gal geriau tikrintis ir laukt 5m.remisijos, vėliau 10, ir pagaliau pamiršti šią ligą? O dėl to pradinio markerio nesuk galvos, nepadarė, tai nepadarė. Yra vėlesni, ir pagal juos galima vertinti ligos eigą. Tuo labiau, kad tie markeriai nebūtinai kažką parodo.

Karmen, valiooo! thumbup.gif . Net nuotaika pagerėjo smile.gif Taip ir toliau, nepasiduokit.

Willow, o kada tikrinotės tą kreatininą, gal jis jau normoje? Kartais labai greit atsistato. O kodėl dabar negalima chemijos, dėl inkstų?

Remedy, smagu girdėti, kad viskas einasi, kaip tikėjotės, ir kad įgavote ryžto  mirksiukas.gif

Nireglina, ką padarysi, teks iš naujo praeiti tą sunkų kelią. Duok Dieve jums abiems su mama ištvermės ir kad šį kartą liga būtų galutinai sunaikinta.
drinks_cheers.gif Laukim remisijos visos kolektyviškai 4u.gif Mintys gali klajot, bet tas kitas reikia vyt šalin kuo toliau.

QUOTE(NERA @ 2014 12 04, 15:16)
wilow, o nebandėt papildomai skysčius palašinti, kad didesnis plovimas vyktų g.gif  Gal sakau kreatinas greičiau taip pakristų g.gif
Karme, labai gera buvo skaityti paskutinę jūsų žinutę thumbup.gif  manau ta neviltis ir tik juodos spalvos matymas kiekvienam užeina unsure.gif
Kastuve, manau džiaukis kiekviena diena ir mažiau kelk sau įtampą dėl tokio nedidelio pokyčio mirksiukas.gif  Aišku lengva pasakyti, bet kaip tai padaryti??? doh.gif
Remedy, va ką reiškia fainas gydytojas  thumbup.gif Net postas besišypsantis paskui sekė.
Nireglina, kad ir liūdnos žinios, bet stokit į kovą kartu su mama.
O dabar postas visoms-pradėkit kaupti svogūnų lukštus ir  daugiamečių gėlių sėklas, nes ne tik kiaušinius dažysim ir daužysim, bet ir gėlynus užsodinsim ir jais ne vienerius metus džiaugsimės. Tepasikaria šitas bjaurybė. cool.gif
Ir aš pagalvojau, dėl inkstų, kažkaip juos pravalyt gal.
Pralinksminot, būtinai reikia rinkt, sodint, planuot drinks_cheers.gif

Gera skaityti pagerėjusias nuotaikas Karmės, Šiandien besišypsančios, Remedy įspūdžius po apsilankymo pas gydytoją. Tikėkim, kad visoms į šviesesnę pusę linksta.

Nireglina, papykit, ir toliau į kovą.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Angele: 05 gruodžio 2014 - 19:52
Net paklausiau mamos dabar sesuo vėl ėjo komisiją dėl grupės persvarstymo ir tuo pačiu dėl tų specialiųjų poreikių. Kitą savaitę gaus atsakymą ką paskyrė.
Atsakyti
Dėl tos slaugos reiks pasiaiškinti, mat aš gaunu spec poreikiams 350Lt, tai čia peržiūrėjimui reiks matyt papildomai kažko.
lašinuos monitolį ir dzmthzną. geriu Ultracod. Tramadolio kol kas nereikia, tpfu tpfu tpfu. Dar lašinimo dozė pirmadienį. Paskui nuleist skysčius nuo pliauros. Neurologas toli. MRT taip pat. tikiuos inkstai iki tol susitvarkys. Man ligoninėj plovė inkstus. Mažas
efektas buvo. Svarbu su skysčiais ir tinimais susidorot. Nes pasilašinu dėl galvos, plaučiuose greičiau kaupiasi, nors skysčius varančius irgi vartoju.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo willow: 06 gruodžio 2014 - 10:25
Yra 4 tie poreikiai. Siunčia juos nustatyti šeimos gydytojas, nustato kaip ir nedarbingumą NDNT : specialieji nuolatinės slaugos, nuolatinės priežiūros (pagalbos), lengvojo automobilio įsigijimo ir jo techninio pritaikymo išlaidų kompensacijos, transporto išlaidų kompensacijos poreikiai). Jei nustato nuolatinės slaugos poreikį, tai savivaldybės soc. paramos skyrius moka 900 Lt, dar berods šeimos narys slaugantis tokį asmenį ir nedirbantis yra draudžiamas valstybės lėšomis pensijai. jei nustatoma transporto išlaidų kompensacijos poreikis, 32,5 Lt moka Sodra kas mėnesį. Jei nustatoma lengvojo automobilio įsigijimo išlaidų kompensacija - kažkur 4100 Lt išmoka Sodra, nusipirkus automobilį ir jei pats turi vairuotojo pažymėjimą. Būtina pasiaiškinti sodroje prieš perkant automobilį kokių dokumentų reikės daugiau pateikti.
Jeigu namuose susitvarkai, yra kas padeda, tai teisingai galvoji Willov, kad nėra reikalo į tą slaugos skyrių gultis. Namuose ir sienos gydo. Neben reikia kažkokios specialios priežiūros ar procedūrų, kurių namuose negali padaryti, tai tada taip neišsiversi be jo. Ir gerai galvoji, kad tau per anksti dar, taip ir toliau galvok. Nėra čia ko. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(willow @ 2014 12 06, 11:24)
Dėl tos slaugos reiks pasiaiškinti, mat aš gaunu spec poreikiams 350Lt, tai čia peržiūrėjimui reiks matyt papildomai kažko.
lašinuos monitolį ir dzmthzną. geriu Ultracod. Tramadolio kol kas nereikia, tpfu tpfu tpfu. Dar lašinimo dozė pirmadienį. Paskui nuleist skysčius nuo pliauros. Neurologas toli. MRT taip pat. tikiuos inkstai iki tol susitvarkys. Man ligoninėj plovė inkstus. Mažas
efektas buvo. Svarbu su skysčiais ir tinimais susidorot. Nes pasilašinu dėl galvos, plaučiuose greičiau kaupiasi, nors skysčius varančius irgi vartoju.

Wilow, tu atsargiai su lašelinėm: tavo inkstai, plaučiai... Tik nieko nesamdyk lašinti. Tu esi ypatingas pacientas, kuriam reikalinga ypatinga slauga mirksiukas.gif

Kai tik pirmadienis, tai ir staigmena: man sakė, kad pagal šitą schemą leidžiant chemiją plaukai neslinks, o šiandien jau kuokštais verysad.gif Liūdna iki negaliu. Vėl skarelės, kepurėlės, nors kartais ir patogu būna, bet dabar norėjau plaukų
Atsakyti
Aš stengiuos atsargiai, kol kas viskas, daugiau nelašinsiu, pažiūrėsiu, koks poveikis. Aišku, plaučiuose kaupiasi greičiau, ant dienų vėl nutraukimas doh.gif . Lašinuos NVI d.stacionare.
Na ką padarysi su tais plaukeliais. Dabar šalta, man mano sudygimas pačiu laiku. laikykis, plaukai ataugs, piktąjį varyt lauk reik.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo willow: 08 gruodžio 2014 - 11:31
Laba,
Gal galite parekomenduoti gerą mamologą chirurgą Kauno klinikose. Mano anytai krūtyje buvo cista, o dabar ji supūliavo. Reikalinga ekstra operacija. Turim vilties, kad tai tik cista.
Atsakyti
Sveikos, atsigaunu po antros chemijos, nebuvo labai dideliu skausmu, taciau sokinejo spaudimas, permušimai ir bendra savijauta kaip prie rimto gripo - nieko nenorejau, nei skaityti, nei žiureti ar klausyti. Dabar jau galva pradeda veikti. Tik nežinau kas bus del nusilpusio kraujo, visai prastai su leukocitais ir neutrofilais. Jau pries antra chemija ju buvo per mazai, tai po chemijos leidom filgrastina, bet neužkilo. Tesim filgrastina toliau.
Noriu paklausti del tramadolio, turbut jo reikia vengti, jei dar gali iškesti su kitais vaistais? Suvartojau tris tabletes, lyg tai slopina taip nesmagiai, o gal man pasirode?
Atsakyti
Karme, laikykitės. Kitą kartą leiskitės filgrastimą iš karto, po chemijos (man tai M.Strioga patarinėjo, jei reiks). Iki keturių dienų iš eilės tinka.
Aš, kol kitivaistai skausmą malšina, tramadolio negeriu. Spėsiu.
Atsakyti
QUOTE(Karme @ 2014 12 09, 11:33)
Sveikos, atsigaunu po antros chemijos, nebuvo  labai dideliu skausmu, taciau sokinejo spaudimas, permušimai ir bendra savijauta kaip prie rimto gripo - nieko nenorejau, nei skaityti, nei žiureti ar klausyti. Dabar jau galva pradeda veikti. Tik nežinau kas bus del nusilpusio kraujo, visai prastai su leukocitais ir neutrofilais. Jau pries antra chemija ju buvo per mazai, tai po chemijos leidom filgrastina, bet neužkilo. Tesim filgrastina toliau.
Noriu paklausti del tramadolio, turbut jo reikia vengti, jei dar gali iškesti su kitais vaistais? Suvartojau tris tabletes, lyg tai slopina taip nesmagiai, o gal man pasirode?

Aš filgrastimą leidžiuosi iki 7 dienų.
O dėl tramadolio, žinoma, bjaurus tas apkvaitimas, bet ir skausmai turbūt ne tokie, kad užtektų ibupromo schmoll.gif Visada visi sako, nereikia kentėt. Aš kartu su visais. Bet kai reikia keisti pleistriuką, tai galvoju ai...gal dar pakentėsiu o tada jau pasikeisiu. O kai pakenčiu, kai įsiskauda, tai jau prireikia ir morfijaus gerti ir kaukiu nuo skausmo. Dabar į telefoną įsivedu priminimą: tada ir tada pakeisti pleistrą. Nusiskausminkit žmoniškai. Nereikia kentėti. O pleisriukų nebandėt?
Atsakyti
QUOTE(Karme @ 2014 12 09, 10:33)
Sveikos, atsigaunu po antros chemijos, nebuvo  labai dideliu skausmu, taciau sokinejo spaudimas, permušimai ir bendra savijauta kaip prie rimto gripo - nieko nenorejau, nei skaityti, nei žiureti ar klausyti. Dabar jau galva pradeda veikti. Tik nežinau kas bus del nusilpusio kraujo, visai prastai su leukocitais ir neutrofilais. Jau pries antra chemija ju buvo per mazai, tai po chemijos leidom filgrastina, bet neužkilo. Tesim filgrastina toliau.

Mano išraše net buvo tokios rekomendacijos - praėjus 24-48h po chemoterapijos pradėti leisti filgrastimą. Leisti kas 24h tris kartus. Bet nepadėdavo - vis tiek neutrofilai nukrisdavo iki 0,3 ~10 dieną po chemijos. Bet visada atsistatydavo normaliai iki kitos chemoterapijos. Su filgrastimu ar ne, normą pasiekdavo visada, o būdavo ir daugiau.
O dėl širdies tai irgi man buvo, daužydavos kaip išprotėjus, padusdavau iki tualeto kol nueidavau ir nebegalėjau lipt laiptais, nes širdį skaudėdavo, bet praėjo. Baigės chemoterapija ir praėjo.
Atsakyti