Mergaitės, noriu ir vėl pasidalinti.. Vis skerbiasi ši informacija visur... Tikiu, ne be reikalo..
http://www.delfi.lt/...a.d?id=66552382
http://www.examiner....-ketogenic-diet
ir dar vienas..
http://www.plosone.o...al.pone.0065522
Sveikit visos ir bukit sveikos ir sveiki!!!
willow, o gal pakeiskit gydytoją JR? Juolab, kad jau nebepasitikit, jaučiat kažkokį kaip ir abejingumą, pasyvumą. Naujas gyd., - gal pajudėtų viskas naujai?
Man šnd. paskyrė KT galvai. Na kartais jaučiu tokius duriančio pobūdžio paskaudenimus, jie lokalizuojasi toj pačioj vietoj. Ir dar užeina kartais svaigimas, pakeitus staigiai galvos padėtį. Šeimos gyd. sako, kad jai čia panašu į kraujotakos sutrikimus, bet davė siuntimą pas neurologę. O ši šnd. paskyrė KT su kontrastu sausio 7 d.
Ida, kurgi jūs?
Man šnd. paskyrė KT galvai. Na kartais jaučiu tokius duriančio pobūdžio paskaudenimus, jie lokalizuojasi toj pačioj vietoj. Ir dar užeina kartais svaigimas, pakeitus staigiai galvos padėtį. Šeimos gyd. sako, kad jai čia panašu į kraujotakos sutrikimus, bet davė siuntimą pas neurologę. O ši šnd. paskyrė KT su kontrastu sausio 7 d.
Ida, kurgi jūs?
ŠB, o kam man slauga, arba aš jos nesuprantu? Aš turiu 1gr vadinamą (nedarbinga) ir 350Lt už papildomą priežiūrą (spec poreikius), kas daugiau - slaugos ligoninė? Ten koks gydymas? Aš susilakstau viską pati, ką reikia padeda kol kas, apsirengt, nusipraust, valgyt pasidaryt - pati kol kas suitvarkau? Gal aš ko nesuprantu? Nes čiaip slaugos ligoninę aš įsivaizduoju, kaip priešpaskutinį etapą?
Sveikos,
atsiprašau, kad įsiterpsiu, slauga yra didesnė išmoka negu priežiūra. Radau tik va šitą iliustracijai: http://www.kretinga.lt/node/129
Visoms sveikatos
atsiprašau, kad įsiterpsiu, slauga yra didesnė išmoka negu priežiūra. Radau tik va šitą iliustracijai: http://www.kretinga.lt/node/129
Visoms sveikatos
QUOTE(arune @ 2014 12 04, 18:14)
willow, o gal pakeiskit gydytoją JR? Juolab, kad jau nebepasitikit, jaučiat kažkokį kaip ir abejingumą, pasyvumą. Naujas gyd., - gal pajudėtų viskas naujai?
Ida, kurgi jūs?
Ida, kurgi jūs?
Esu aš sugedo kompas ir telefonas.nieko parasyt negaliu.Visas apkabinu
QUOTE(willow @ 2014 12 04, 18:16)
ŠB, o kam man slauga, arba aš jos nesuprantu? Aš turiu 1gr vadinamą (nedarbinga) ir 350Lt už papildomą priežiūrą (spec poreikius), kas daugiau - slaugos ligoninė? Ten koks gydymas? Aš susilakstau viską pati, ką reikia padeda kol kas, apsirengt, nusipraust, valgyt pasidaryt - pati kol kas suitvarkau? Gal aš ko nesuprantu? Nes čiaip slaugos ligoninę aš įsivaizduoju, kaip priešpaskutinį etapą?
Aš turėjau galvoj 1 grupę ir SP1 spec. slaugą 900 kažkiek lt. O tai tau siūlo gult į slaugą? NESĄMONĖ. Aš ne taip supratau Atsiprašau
QUOTE(willow @ 2014 12 04, 18:48)
Gal aš nesupratau - man pasiūlė slaugą, aš supratau ligoninę ir atsisakiau. Ji nieko nekomentavo.... O kur rasti tą sp1, kad suprasti?
Čia panaši į tą formą, kur turi spec priežiūra, bet yra ir spec slauga. Reikalavimai dar didesni ( tvarkeisi, žinai) turi būti vos ne ant patalo, bet jeigu onkologai siūlo, reiškia yra šansų gauti. Tvarko poliklinika, bet onkologai daug rašo. Aš supratau, kad tau tai ir siūlė: padėti suruošti popierius, tada poliklinika mažiau šakosis ir viską tinkamai surašys. Mes turim SP2, o yra SP1. NDNT puslapyje yra. Ir man atrodo dar artimiesiems ten kažkas yra ar stažas ar kažkas arba aš sapnuoju
QUOTE(willow @ 2014 12 04, 18:43)
Šį kartą kažkaip su JR viskas buvo gerai - ji tik patvirtino tai, ką aš pati maniau, ką sakė M.Strioga, kardiologai. Va su MRT kažkaip. Arune, o kaip taip neurologą greit susiradot ir kkaip greit MRT?
matau, sausio 7d Man vėloka....
matau, sausio 7d Man vėloka....
Nors ne manęs klausiate, bet atsakysiu, kaip aš kažkada gavau galvos MRT. Pradėsiu nuo to, kad mano chemoterapeutė irgi nepuola skirti tyrimų, net ir tų, kurie tikrai reikalingi pagal viską. O MRT yra gana brangus, be to, be neurologo rekomendacijų jie nelabai gali skirti. O man tada, kaip ir jums, buvo užėję neaiškūs galvos skausmai ir svaigimai ( kaip ir dabar, beje), tai aš pasakiau daktarei, ji kažką numykė..Tada sakau, o kaip jus galite atmesti diagnozę be šito tyrimo. Tada ji man-gaukit bet kokio neurologo siuntimą, kad būtų įrašyta, jog reikalinga galvos MRT, ir viskas. Tą pačią dieną spėjau nueiti į savo polikliniką, paaiškinau šeimos gydytojai situaciją, ji greitai suorganizavo neurologę, nors ir nebuvo laisvų talonų (juk visi žmonės ir padeda, kai reikia). Neurologė išrašė siuntimą ir viskas labai gražiai išsisprendė. Poliklinikos neurologė dar paklausė, kur norėčiau darytis tyrimą. Galima BET KUR, jei onkologiniam eilės. Gal pabandykit tokiu paprastu keliu. Ir nereikia jums šitos J.R. malonės. Galėsit kokiam Grybe pasidaryt ar Lazdynų ligoninėje. Svarbiausia pas neurologą papulti.
O dėl tos slaugos tai patarčiau gerai išsiaiškinti. Gal neteisingai supratot, gal tai nėra slaugos ligoninė, gal, pvz., galėtumėt gauti papildomų pinigėlių. O jei ir ligoninė, tai nereikia to priimti kaip paskutinio etapo. Pas jus yra inkstų nepakankamumas, kardiologinsė problemos ir t.t. Nepriklausomai nuo, ar sergate vėžiu, o ir kokioje stadijoje bebūtumėt, prie tokių būklių gali būti siūlomas gydymo pratęsimas slaugos ligoninėje. Daugiau onkologai šiuo metu negali ko pasiūlyti, nes chemija negalima, todėl jie negali guldyti į onkologinį. O va, kai visi tie trukdantys negeri dalykai susitvarkys, vėl galės pradėti specifinį gydymą jau onkologiniame, o nebe slaugos ligoninėje.
Na čia aš primaliau, bet trumpiau ir aiškiau nesigavo.
QUOTE(šiandien besišypsanti @ 2014 12 04, 17:45)
Aš turėjau galvoj 1 grupę ir SP1 spec. slaugą 900 kažkiek lt. O tai tau siūlo gult į slaugą? NESĄMONĖ. Aš ne taip supratau Atsiprašau
Dabar jau nėra nei SPS1 nei SPP2, o yra slaugos poreikių tikslinė išlaidų kompensacija ir pagalbos(priežiūros) išlaidų tikslinė kompensacija. Net jeigu priklsauso transporto išlaidų tikslinė kompensacija tai irgi į tą patį lapą parašo, o ankščiau visai ant atskiro lapo surašydavo.
Išduoda vieną tokį šviesiai violetinį lapą, šį naują tvarka įsigaliojo nuo 2013 m.liepos mėn.
Plačiau apie tai čia http://www.ndnt.lt/i....php?-705100278
Jeigu žmogui, kuriam nustatytas slaugos arba pagalbos(priežiūros) poreikis ir yra paguldomas į valstybinę slaugos ligoninę, pinigų už slaugą ar priežiūrą negauna. Pinigai nėra išmokami.
Su poliklinikos neurolnges siuntimu uz mrt tyryma grybo gattvej reikejo primoket 230lt lygtai.Cia su kontrastu.padare sekancia diena.Willow as tikiu.kad dar bus gxdymas.Stiprybes tau.Onkologiniam is mus buvo uzrase mrt po pusantro menesio.nors jau buvo mts nustatytnos ten nieks neskuba