Įkraunama...
Įkraunama...

Nenoriu miego!

4u.gif Sveiki, tai mano pirmoji zinute forume. ax.gif Si tema man sava, kaip marskinai prie kuno. KIEKVIENAS VAIKAS INDIVIDUALUS IR TAI KAS TINKA VIENIEMS, NERA TAISYKLE KITIEMS. Galima tik ieskoti budu ir kompromiso. Ka darau as. g.gif Pasiulau jam pasvajoti kartu su manimi. Svajojant reikia uzsimerkti, isivaizduoti , nurimti. tongue.gif Is pradziu kalbejomes kaip reikia svajoti, dabar jau iprato. Ir si mano gudrybe daznai suveikia. O arbateles, ir visi kiti recepukai schmoll.gif man mazai tepadejo, atvirai sakant visai nepadejo. Tiesiog tokioje situacijoje maydama, kad nalabai ka pakeisiu - keiciu pati poziuri i situacja. Imu mastyti, o kiek cia ilgai jis bus toks mazas ir aip besivarziantis buti salia manes. Ateis laikas ir vel viskas stos i vezias. Juk nepaskubinsi lietaus a darganos, taip nepaskubinsi ir lako. Jis tiesiog paeis ir anes vel ramybe. bigsmile.gif
Atsakyti
Maruka, o ar Odetai dar reikia tavo artumo?

QUOTE(allegro @ 2006 02 25, 16:21)
Tikrai tokia valanda būna thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif

Tai pirmyn!

Atsakyti
lotuliukas.gif O taip. Odeta kad ir kaip besistengtu buti pilnaverte paaugle, sirdyje vis dar toks pat vaikas kaip mazuliai. Karta parnesiau lauktuviu du sokoladukus. Manot ji nepastebejo, kad jai nera, manot suprato, kad ji jau didele? verysad.gif Nieko panasaus. Taip kad jei skiriat demesio maziesiems , nepamirskit, kad dar dvi akys is brestancio kuno ziuri i jus laukdamos demesio, kurio vaikams turbut niekada nebuna per daug. mirksiukas.gif
Atsakyti
hm... g.gif
kaip as atsimenu savo paauglyste, tai artumas kaip tik buvo pats negeidziamiausis dalykas...
nu, gal tu kitokia buvai? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(indruzele @ 2006 03 16, 11:30)
hm... g.gif
kaip as atsimenu savo paauglyste, tai artumas kaip tik buvo pats negeidziamiausis dalykas...
nu, gal tu kitokia buvai? smile.gif

dar ziurint koks tas artumas. jei mama bando paaugli niurkyt ir myluot kaip trimeti ar keturmeti, sluostyt nosi ar panasiai, tai ziaukciot norisi nuo tokio artumo. blink.gif
demesio reik kitokiam lygmeny. man tai labai noredavosi su mama padiskutuot apie madas, simpatijas, muzika, kino zvaigzdes -- va tas kazkaip sunkokai gaudavosi.
Atsakyti
Kur ten benusluostysi nosyte, kai mergicka uz mane didesne. smile.gif Be to manau butu didziule nepagarba brestanti zmogu versti jaustis mazvaikiu. Matot, kai as pati buvau maza,buvau vienturte. Mano didziausia svajone buvo tureti broliu ar sesiu. Gal nuskambes keistai , bet su savo dukra jauciuosi kaip su sese. Menesi pora kartu pabegam nuo visu, net nuo maziuku ir einame pasiganyti po savo miesteliuka. Paietaujam kavinikej, nusiperkam pasitardamos kosmetkos, kartais papuosalu, kai reikia rubu iskaitant ir apatini trikotaza. Man taip smagu, ad galiu atrasti seseryste po tiekos metu. Bet yra vienas to minusas. Mat mano paauglikei kartais sunku besusigaudyti, kada mama drauge, kada mama. Nes yra situaciju, kurias kaip mama turiu stabdyti ir stebeti. Neziurint i viska manau, kad man pavyko sus dukra surast ta tikraji artuma - dusios artuma. Oi, kaip man kartais is jos ima sveikas juokas, kai ji manes paklausia is kur tu ta ir ta zinai apie lotuliukas.gif "as tavo amziuje jau buvau, is ten ir prisimenu dar viska" mirksiukas.gif
Zinot dar nelabai moku naudotis siuo puslapiu, bet pratinuosi, tad manodiskusijos retokos. Niekis, kas atkaklus, to ir dangus. Neuzilgo manau igusiu:)
Atsakyti
Mano Marijus 4 m., miegas visada buvo problema nuo pat gimimo. labai buvo neramus. Tačiau pietų miegot eina visada, nebent kur nors išvažiuojam. Pasakyta ir šventa. Na būna kartais kad tik ramiai paguli. Didesnė problema su nakties miegu: tada reikia kelis kartus į tualetą, paskui visus pabučiuot, tada dar atsigert. o po to dar dešriukės.. ir tai pbe galo. Kol galiausia trūksta kantrybė, įmeti į lovą, užkloji ir pagrasini rykšte. dažniausiai to užtenka.
Atsakyti
o maniskis 3metu neina miegot pietu,bet vakare problemu nebuna,tik atsigula ir per pora minuciu uzmiega. smile.gif
Atsakyti
Mums su miegu irgi didelės problemos. Pietų miegoti tai visiškai nenori. Tai aš sakau, kad kai miegi - augi. Mažajai tai padeda. Sako einu pamiegosiu, noriu užaugti. Su didžiąja tai sunkiau. Vakare tai abi be problemų užmiega tik reikia šviesą palikti kol užmigs.
Atsakyti
turiu pasigirti, kad siokiu tokiu laimejimu turiu:) visa savaite paskyriau alinanciam darbui, bet tfu tfu tfu, nusispjaunu tris kartus, priverciau mergina miegoti viena. o budas toks, kad visa savaite draugu gasdinau, kad su juo reikes eiti merginai miegoti, zinoma, negrazu, kad sitoks budas, taciau prigasdinau ir poveikis yra. dabar jau sakau: Goda - tu didele mergaite, taip kad dideles mergaites miega vienos... kazi kaip cia viskas klostysis toliau... tfu tfu tfu thumbup.gif
Atsakyti
Mes tris metus labai sunkiai migdemes. Kol buvo labai mazute, iki kokiu metu uzmigdavo zisdama, paguldydavau i lovyte ir miegodavo.
Paskui tai nebepadedavo. Tada ja pries miega kokia valanda supuodavau ant ranku menkai apsviestame kambaryje ir dainuodavau visa lopsiniu ir siaip vaikisku daineliu repertuara. Kartais pasisodindavau ja i automobili ir vazinedavau kol uzmigdavo.Tik isgirsdavo zodi lova ir imdavo verkti.

issigelbejimas:
-Pora valandu pries miega kompas ir TV uzdarusti. Taip pat nelaidziu triuksmaut i lakstyt.
-dazniausiai skaitom knygutes, maudomes vonelej su visokiom druskom ar ramuneliu arbata (muilo ar ko panasaus negali naudoti).
-Po voneles - lengvas nugarytes ir kojyciu masazas (masazuoti nuo pedu link sirdeles).
-Kai jau apsirengiam, atsisedam i foteli, dukryte man ant keliu sonu pusiau gulom, tada jai svelniai ranka glostau plaukus (dziovinu) ir dainuoju ramias daineles. Po penkiu minuciu pati pasipraso i lovyte, o dar po penkiu miega. smile.gif Kol uzmiega atsigulu salia, uzsimerkiu ir laikau rankyte.

-Ir dar padeda pries miega aptarti rytojaus diena: "kokia puiki ryt bus diena", "eisim ten ir ten" ir panasiai. Vaikams reikia kaskodel priminti, kad naktis tik poilsis, o ne visko PABAIGA. unsure.gif
Atsakyti
sveikos mamytes. labai reikalingas patarimas kai uzmigdyti sunkiai uzmieganti vaika. tai ne tokia problema, kad nenori miegoti viena, ar sunku nuguldyti. JAI SUNKU UZMIGTI. nepadeda nei migdymai, nei buvimas šalia (tik dar l. issiblasko), nei barimas, nei grasinimas, nei pokalbiai - niekas. jau esu privesta iki nevilties ir pasiutimo. kas diena per pietus ir vakare vyksta nervu karas. uzmigimas trunka 1,5-2,5 val. ir ne del to kad nenori, kartais tiesiog luzta, bet...
turim ir savus ritualus, ir einam miegoti, jei ne tuo paciu, tai panasiu laiku, bet... atsigulus i lova , paskaicius pasaka, atsibuciavus prasideda - snarejimai, vartaliojimaisi, snekejimas, kaldros metymai ir spardymai, dusavimai, nosio sio noriu ano - jei nekreipi demesio - is vis tusas lovoj presideda, gauna bart ar i subiniuka - uz keliu minuciu vel tas pats. HELP
gal kas irgi susiduret su panašia 'problemyte' ir kaip ja issprendet.
Atsakyti