Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas nekalba 17 tema

4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo tikinga: 12 vasario 2015 - 15:15
Laba,
Mano vaiką irgi siuncia į raidos centrą. Nezinau ar čia as noriu tirtis prisiskaičius postų. Gal kažkas galite privačią logopedę rekomenduoti Vilniuje.
Atsakyti
QUOTE(D*L*K @ 2015 02 12, 10:54)
Darželyje, kai suėjo treji, direktorė pasakė, kad turime vykti į PPT (Kaunas). Paaiškinimas buvo toks, kad reikia jų išvadų tam, kad logopedė darželyje galėtų dirbti su sūnum dar daugiau.
skaitau apie tuos tyrimus ir suprantu, kad daug ko jis tikrai nedarys, prašomas svetimų, bet puikiai padaro namie ar darželyje, prašomas mūsų. O jei ir ten manim netikės..?
Taip, tokia tvarka, reglamentuota teisės aktais. Pirmame temos puslapyje yra visos nuorodos.
Norėčiau Jums padėkoti už pakištą idėją... aciuks.gif 4u.gif
O idėja tiktų ir tėvams, ir profesionalams: jei manote, kad vaikas drovus, užsispyręs ar šiaip "nuotaikų žmogus", prieš visokius tyrimus/vertinimus įrašykite vaiko kalbos, bendravimo su vaiku pavyzdžių įvairiose situacijose. Įrašai tikrai padės labiau nei lakstymai po įvairias instancijas. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2015 02 12, 12:18)
mano nuotaika labai banguoja: dirbi, dirbi, dirbi su vaiku, ziuri ir ten pazanga, ir ten, wow, jega  thumbup.gif o paskui apsizvalgai aplink ir matai kad ta "pazanga" palyginus su kitais to amziaus vaikais arba menka arba net neigiama- atotrukis ne tai kad nesumazejo, bet ir dar paaugo, nepaisant viso ideto darbo pastangu, ir, rodos, daromos pazangos  verysad.gif apie ateiti, toliau pradines baigimo net negalvoju, nervus taupausi  doh.gif

vienas prie vieno, darzelio sventes mane zudo verysad.gif
as pagalvoju apie pradine, kadangi jau zinau kur eisime bet kuriuo atveju, mintys pacios nunesa tolyn.... unsure.gif
Kas del diagnoziu, as metus laiko negalejau pakartotinai perskaityti ARC isvadu, nesenai paskaiciau, iskilo klausimas F80.2 cia labai rimta? nzn kaip ir pkalausti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaidutia @ 2015 02 12, 17:24)
Laba,
Mano vaiką irgi siuncia į raidos centrą. Nezinau ar čia as noriu tirtis prisiskaičius postų. Gal kažkas galite privačią logopedę rekomenduoti Vilniuje.

"kalbos dovana". Renata Žaliaduonienė.

Aš esu šimtu procentų tikra, kad neįmanoma vaiko ištirti per tą duotą 15 ar 45 minučių laiką, jei jis nėra klusnus robotukas ir augintas prieraišiai. Pvz. tėvai jam suteikia galimybę papykti ir nusiraminti. Prie mūsų irgi dėl to prikibo, kaip čia komandų nevykdo tarsi robotas, kodėl siunta, LIEPKIT NUSIRAMINTI, JŪS SU JA GRIEŽČIAU, JI MANĘS NEKLAUSO... Užtat manęs klauso, tai kas man svarbu, ar kad vaikas klausytų svetimos atsiprašau bobos, ar kad manęs?

D*L*K, mano vaikas elgėsi panašiai. Man tai yra aukšto intelekto požymis. Ir gyvenimas tą patvirtino einant laikui. Jiems - autizmo ir sutrikimų... Aš tik negaliu tvirtai pasakyt, kas ten pas jus su kartojimu, šiaip jau vaikas kad išmoktų kalbėt, privalo kartot, bet čia reiktų matyt gyvai sužiūrėt...

Tai tiesiog, jei kimba ir kažką piešia, gal mėgintumėt pereit į privačią sistemą ir išsitirt? Kad niekur kokia gyventi ateity trukdanti diagnozytė neprisikabintų?

Taip, žinau, tuoj pasipils - reikia susitaikyti, tik taip galės vaikui padėti, o aš nesutinku ir mano istorija būtent tai rodo. Taip sakant ne iš lempos karksiu.
Atsakyti
stripuli, vaiku sutrikimai skirtingi, vaikai skirtingi..lempos skirtingos...susitaikyt, kad vaikas kitoks tenka, klausimas koks tas kitoniskumas ir kaip su juo gyveni 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2015 02 12, 18:37)
stripuli, vaiku sutrikimai skirtingi, vaikai skirtingi..lempos skirtingos...susitaikyt, kad vaikas kitoks tenka, klausimas koks tas kitoniskumas ir kaip su juo gyveni 4u.gif

Alchemie, VISI vaikai kitokie ir dėlto vertingi. Bandymas juos sukišt į rėmus ir surūšiuot klijuojant diagnozes - nieko doro neduoda. Vis tiek jei kažkas "atsilieka" , su kiekvienu dirbti reikės individualiai, nepaisant kokia to vaiko "diagnozė". Tai kam ta diagnozė išvis? Taip, aš sutinku, kartais būna visiškas skurdas, ir privačios pagalbos gauti negali, bet jei žmogus naudojasi internetu ir už jį moka, tai jau nėra visiškas skurdas. Vadinas, iš kažkur gali išpešti vaiko įvertinimą ir privačia tvarka, kur žmogus turės tavo vaikui laiko ir nebus konvejerio, įpareigojančio nustatyti tą diagnozę galų gale besikreipiančiajam...
Plius , jei psichologas visiškai nesiklausė to, ką sako tėvai apie vaiko sugebėjimus, tai ir rodo jo kabutėse patikimumą nustatant, kas vaikui yra. Nes tėvai yra pirminis ir svarbiausias šaltinis, nes mato tą vaiką kasdien, o ne kaip psichologas pirmą kartą gyvenime ir dar vaikui atsisakant bendradarbiaut...

bet nea, jis gi mokslus baigė, yra aiškiaregys ir puikiai žino, koks yra tas vaikas - jei nebendradarbiauja su svetimu diedu ar boba, tai autistas ir baigta. nukirsta.

gerus įvertinimus ten gauna vaikai, kurie yra įpratę aklai paklusti bet kuriam suaugusiajam. tokie, kurių tėvai ten nemokė, paprasčiausiai net negali gauti gerų įvertinimų net jei šiaip jau sugeba atlikti tai, ko reikalaujama.

vėlgi, pas mus buvo minusas, kad vaikas nemoka nupiešt kryžiaus, tai nemoka todėl, kad aš nemokinau, elementaru - bet minusas tai ne man rašomas, o vaikui...

tiesiog noriu pasakyt, kad D*L*K* nereikia aklai tikėti tais vertinimais ir sukti sau dėl jų galvos. Jei jai atrodo, kad vaikui viskas ok, tai jam ir yra viskas ok (psichologine prasme), va kalbine gali būti kitas reikalas. Patikėkit, kai jau ne ok, tai jau ir mamai tas matosi dar prieš pas specus nueinant, kažkur jau kirba, o ne toks va perkūnas iš giedro dangaus gaunasi.
Atsakyti
Stripuli, as ne apie vertinimus pirvaciai, ar ne privaciai, as apie tavo istorija. Tai, kad pvz. vienas vaikas turi TIK kalbos sutrikima, nereiskia, kad kitam kalbos sutrikimas nera kaip priedas prie kito sutrikimo. Mano sunaus nezymus kalbos neisvystymas nera toks pat, kaip sakysim dar kazkieno..nes ji turi dar disleksija.
taip sekmes istorijos labai dziugina ir ju verta siekti, bet, betgi ir tu padejai savo vaikui, nes zinojai isvadas ir norejai jas paneigti..as ta pati dariau (autizma tikrai paneigiau), tik dalis isvadu nepasineigia, jos tiesiog kyso..kai vaikui reikia skaityti..deja
Papildyta:
QUOTE(Vaidutia @ 2015 02 12, 17:24)
Laba,

O jus ne i VRC eikite, o i PPT 4u.gif logopede PPT galiu parekomenduoti
Atsakyti
Alchemie, aš irgi ne apie viską, tiesiog iš to, ką labai išsamiai parašė D*L*K, imho psichologai suklydo piešdami dar kažką papildomai vaikui, paprasčiausiai jos istorija vos ne totaliai panaši į manąją, tik tiek, kad jos vaikas kaip suprantu kalba kur kas daugiau nei kalbėjo tokiame amžiuje manoji, tai yra, nieko nekalbėjo.

O jau kaip bus iš tiesų, ji pati ir žinos, tik norisi, kad žmogus be reikalo nesinervuotų, kreipdamas dėmesį į neprofesionalius akivaizdžiai vertinimus. JIe būtų profesionalūs, jei arba ji būtų išklausyta , arba vaikas būtų bendradarbiavęs.

o čia rašėt daug kas - susitaikyk, kad taip bus, mes visi tai praėjom, tai aš siūlau nesusitaikyt kad taip bus, kol dar nepraėjo arba daugiau specų žmogus, arba daugiau laiko.
Atsakyti
Klopedija, gal nesunku bus pakomentuoti - kaip minejau anksciau, sugalvojau ieskoti dukrai aukles - logopedes/spec. pedagoges, kol kas radau mergina, kuri baigusi psichologija VU ir turi gretutiniu studiju spec.pedagogikos pazymėjima bei turi patirties dirbant su kalbos problemu turinciais vaikais (kazkur savanoriavusi), sakosi, jog sugebetu, noretu draugauti ir "kalbinti" mano vaika - o man labai sunku is tiek ivertinti jos kompetencija, idomu kokios jos zinios igyjant spec. pedagogikos pazymejima g.gif

Dukrai be galo pradejo patikt visokie logopediniai power pointai, dar ir dar nori, turbut visus kiek radau ir padarem, gal yra dar kokiu skaidriu prieinamu atsisiust?
Atsakyti
Extraordinary, mano be galo plati patirtis su auklem rodo kad jusu planas beveik neivykdomas, nei viena logo/ specpedagoge/ psichologe kuri tai labai akcentavo per pokalbi telefonu ar net asmenini susitikima galiausiai neliko dirbt. schmoll.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 12 vasario 2015 - 22:46
QUOTE(Mergiona @ 2015 02 12, 23:41)
Extraordinary, mano be galo plati patirtis su auklem rodo kad jusu planas beveik neivykdomas, nei viena logo/ specpedagoge/ psichologe kuri tai labai akcentavo per pokalbi telefonu ar net asmenini susitikima galiausiai neliko dirbt.  schmoll.gif

Ta prasme jusu sprendimu neliko dirbt? Ar nedriso "apsiimti"? O jus aplamai radot is ko rinktis su logo/spec pedagogo kvalifikacija?
Atsakyti