Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas nekalba 17 tema

Ieskau patarimo:
Kai lankemes pas viena logo vasara - ji labai graziai, meiliai su vaiku eidavo i kontakta, kiekviena pamokele dare burnos mankstele ir kt veiklas.

Buvome pas naujaja du kartus - man ji pasirode salta vaikui, kaip cia issireiksti - nezaisminga (svelniai pasakius). Pralaike 30 min. vaika prie staliuko su viena ir ta pacia uzduotimi (kurios tikslinguma suprantu). Dukra jai per abi pamokas nepratare nei zodelio.

Kadangi metodai ir zmoniu skirtumai dideli, ar reikia galvoti apie ju kompetencijas, ar aklai pasitiketi?

Ar tikslinga eiti tarkim 3 kartus sav. pas logo? Turbut be sansu tiek pamoku gauti, ir privaciai, bet jei imanoma, ar tai gerai/ne per daug vaikui?

Maniske pagal mane ir pagal abi ir darzelio logo kitu bedu neturi, tik tiesiog suvelavusia kalba, o man vis tiek baisiai neramu, ar verta nueiti pas neurologa privaciai? DISC tyrimo labai nenoriu, pagal mane vaikas tikrai protingas, labai daug moka, zino, supranta, nu bet kalba maziau uz bendraamzius. Kas pvz diagnozuoja alialija? Priskaiciau, tai kiekvieno baubo bijau.
Atsakyti
alaliją BERODS logopedai diagnozuoja...

kas link nepratarimo nė žodžio, na, turi būt tarp vaiko ir logopedo pasitikėjimu grįstas ryšys, jei nėra jo, nebus ir rezultato. iš kitos pusės, turit matyt, ar nepratarė nė žodžio, nes ar pratinasi, ar klausyti nenori, ar grynai antipatiškas jūsų vaikui tas naujas žmogus...

maniškė pas mūsiškę irgi 8 mėnesius nekalbėjo. bet dabar geriausios "draugės", kiekviena pamoka kaip šventė (gaila, netrukus tos šventės baigsis sad.gif - sutarėm, kad einam iki vasaros ir psio, nes jau ir šiaip norėjo išgrūst, bet dar mokina logikos, ilgus sakinius sudarinėt, tai imho dar reik mums tos pagalbos iki mokyklos...).

dėl DISC, galiu atsiųsti testus į el. paštą, pasidarysit ir pamatysit realiai, kur jūsų vaikas "yra", čia merginoms jau esu siuntusi. jei norit, parašykit į až el. paštuką.
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2015 01 29, 01:28)

Na tai matyt butu pastebeje. Anglu kalba apie sita sutrikima is viso nera info, vienoj vietoj radau, jog tas pats kaip apraksija, idomu kaip is tiesu, gal kas zinot.

Vaikas tikrai ir pratinasi, bet akivaizdziai nera kontakto verysad.gif
Atsakyti
Taigi lietuviskai puikiai aprasyta
https://sites.google...rikimai/alalija
Exraodinary, nesusirk liga is "Penkiese valtimi ir suo" 4u.gif zinau, kad baisu, bet adaptacija vaikui su nauju zmogum srityje, kuri sunki, gali ilgai trukti...gal logopede turi rasti savo kelia, pakalbekit, kokios stipriosios vaiko puses, gal tas uzduotis duotu per jas, vaika lengviau butu atverti i kontakta 4u.gif kita kartas, buna, kad deja, bet gal geras logopedas, bet kontakto ner verysad.gif mums taip nutiko pradineje mokykloje, nes nu logopede buvo vietoj jautraus demesingo zmogaus, prie kokio prates sunus buvo, tokia tiesmuka ir truputi su pedagogikos etikos trukumu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2015 01 29, 09:59)
Taigi lietuviskai puikiai aprasyta
https://sites.google...rikimai/alalija
Exraodinary, nesusirk liga is "Penkiese valtimi ir suo" 4u.gif zinau, kad baisu, bet adaptacija vaikui su nauju zmogum srityje, kuri sunki, gali ilgai trukti...gal logopede turi rasti savo kelia, pakalbekit, kokios stipriosios vaiko puses, gal tas uzduotis duotu per jas, vaika lengviau butu atverti i kontakta 4u.gif  kita kartas, buna, kad deja, bet gal geras logopedas, bet kontakto ner verysad.gif mums taip nutiko pradineje mokykloje, nes nu logopede buvo vietoj jautraus demesingo zmogaus, prie kokio prates sunus buvo, tokia tiesmuka ir truputi su pedagogikos etikos trukumu doh.gif

Taip taip lietuviskai as viska perskaiciau, tiesiog norejau ir angliskai pasidomet, bet keista, jog neradau.

Na pvz - pas ja kabinete nekalbejo, o isejusi is jo, laukiamajame, kur pilna zaisliuku, puole sneket ir prie jos, bet tada visiskai nesureagavo, kad vaikas prakalbo, nepakalbino, nepaklause, tai man pasirode keista, bet vat gal cia mano isivaizdavimas remtas menka patirtimi.
Atsakyti
Na is musu logopedziu patirties, tikrai keista..gal tiesiog zmogus toks uzdaras, bet toki darba reik myleti..jei tik formaliai ji atlieka verysad.gif naudos jokios verysad.gif
Atsakyti
sveikos mamos,

noriu pasigirti, po ilgu ieskojimu ir daugybes skambiminejimu, gavom LOGOPEDA ir fizioterapija, buvom vakar pas gydytoja ( bet nesusitikom, nes skubei isvyko) bet registraturoja perregistravo vasario 11d. tai sake, mums priklauso 20val. logopedo ir fizioterapija biggrin.gif .tikiuosi mums viskas tiks ir patiks. pagaliau pradesim dirbti, ne vien popieriukus rasineti. dabar tik su darzelio logo reikia susitikti, kadajinai dirbti prades g.gif
Atsakyti
sveikinimai 4u.gif tikiuosi, kad neprazilai doh.gif 4u.gif
as kas metai po popieriu komplekto sudarymo einu i kirpykla dazytis doh.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif Jungios į jūsu burį 4u.gif Sunui uz keliu dienu bus 3, labai daug kalba paukščiuku kalba, o normaliai t. y. žmoniškai tik 16 žodžiu. Buvom poliklinikoj pas logopede, tai anot jos dar kelis men reikia palaukt. Vaikas be raidos sutrikimu. Taip širdi skauda kai jaunesni vaikai normaliai kalba verysad.gif
Atsakyti
g.gif as nelaukciau keliu menesiu g.gif jei vaikas butu 2 metuku, na sakysim 2,5 metuku gal dar palaukciau, bet 16 zodziu schmoll.gif gal vaikui sunku tarti, gal padargai itempti/ subliuske, tai kuo greiciau pagalba bus suteikta, tuo greiciau vaikas eis pirmyn, o tokiam amziuje socializacija labai svarbi, jei kalba prasta, vaikai nedraugauja, tyciojasi verysad.gif
Patarciau nueiti i PPT pas logopede konsultacijai, dar vieno logopedo nuomone nepakenks 4u.gif
Jei esate Vilniuje parekomenduosiu pas ka rasytis 4u.gif
Atsakyti
Mano trimetis maziau zodziu sake, gal kokius 8. Ir VRC liepe palikti ramybej ir laukti, nes nebuvo raidos sutrikimu. Kuo daugiau juo uzsieme logopede, tuo labiau jis priesinosi ir nesnekejo. Kai palikom ramybej po dvieju menesiu 3,6 metu eme sneketi. O PPT logopede apie vaika buvo prastos nuomones.
Patarciau nueiti pas kita logopede, gal pirmoji kazko nedamate, o jei nuomones sutaps, pasirodykit VRC. Jusu vietoj paprasyciau, kad paguldytu. Gautumet daug geru patarimu.
Alchemie, tokie mazi dar nesitycioja vienas is kito. Juos labiau veikia suaugusiuju snekos, kodel jis dar nesneka. Mano vaikas darzelyje jautesi gerai, o namie vyras vis zulindavo kodel nesneki ir pan. unsure.gif Liepiau palikti ramybej vaika, kad jis nekompleksuotu ir jis apsimirso.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Neringiux: 29 sausio 2015 - 15:36
QUOTE(Neringiux @ 2015 01 29, 16:25)
Jusu vietoj paprasyciau, kad paguldytu.

o as kaip tik lb nenoreciau ten gulet. Kai pas vaika aibe problemu-reikia greito komandInio darbo-dar-dar, bet vien del loges gulet tame pragare blink.gif schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif Dienos stacionaras- jega, bet gulet- tik jei is toliau arba tikrai PROBLEMOS.
Atsakyti