Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas nekalba 17 tema

QUOTE(Neringiux @ 2015 01 22, 20:00)
Jus atlikot mokslini tyrima,kad pateikiat tokią informaciją?

aš asmeniškai ne. turiu pažįstamą, kuri dirbo žuvų taukų gamykloje, ne fasuotojos lygmeniu. ir ne Lietuvoje. tai papliotkino, kad ten dirbantys chemikai jai sakė niekad negirdyt vaikams žuvų taukų, nes esą skysti jie jungiasi su deguonim ir sudaro vėžinius junginius, kapsulės dar kaip ir būtų nieko, bet principe žuvis dažnai būna užteršta, o taukai daromi iš užterščiausių jos kūno vietų - nu žo, kad tai tiesiog brangus š.dinas produktas, kurio vartot nereiktų.

aš tai ir šiaip, be visų tų vėžių, niekad nevartočiau ir vaikams neduočiau grynai dėl tų užterštumų, nes jei kokiose pirmo pasaulio šalyse dar galėtum tikėtis, jog pravalo visas tas kenksmingas medžiagas iš žuvtaukių, tai mūsų III-io pasaulio šalyje manau visą brudą suveža 4u.gif

Jau vien kaip gyvenime nepamiršiu, ant kiek skiriasi koka kola Lietuvoje ir "ta pati" koka kola Prancūzijoje - absoliučiai du skirtingi gėralai, ne mūsų naudai doh.gif
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2015 01 23, 00:33)
žuvų taukų, nes esą skysti jie jungiasi su deguonim ir sudaro vėžinius junginius

na, logiskai mastant tada visos zuvys mirtu veziu, juk kviepoja deguonim, kuris jungiasi ir sudaro vezinius junginius (o kas tai per junginiai, beja?)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 23 sausio 2015 - 00:43
.....Manau, kad žuvų taukai, kaip ir kiekvieni riebalai laikui begant tiesiog
oksiduojasi..Todėl, ko gero, nereiktų niekad pirkti didelių žuvų taukų tarų, pvz, miolers didelėse talpose megsta fasuot taukus...Mano mažius labai mėgsta žuvų taukus, nesibjauri nei skoniu nei kvapu, tai man aktualu, kiek tai galėtų būt kenksminga...o bet tai kuo juos pakeist? ar yra "aukštesnio" lygmens, ypač tyrų žuvų taukų kokiam nors pavidale?
Atsakyti

QUOTE(stripulis @ 2015 01 22, 23:33)
aš asmeniškai ne. turiu pažįstamą, kuri dirbo žuvų taukų gamykloje, ne fasuotojos lygmeniu. ir ne Lietuvoje. tai papliotkino, kad ten dirbantys chemikai jai sakė niekad negirdyt vaikams žuvų taukų, nes esą skysti jie jungiasi su deguonim ir sudaro vėžinius junginius, kapsulės dar kaip ir būtų nieko, bet principe žuvis dažnai būna užteršta, o taukai daromi iš užterščiausių jos kūno vietų - nu žo, kad tai tiesiog brangus š.dinas produktas, kurio vartot nereiktų.

aš tai ir šiaip, be visų tų vėžių, niekad nevartočiau ir vaikams neduočiau grynai dėl tų užterštumų, nes jei kokiose pirmo pasaulio šalyse dar galėtum tikėtis, jog pravalo visas tas kenksmingas medžiagas iš žuvtaukių, tai mūsų III-io pasaulio šalyje manau visą brudą suveža 4u.gif

Jau vien kaip gyvenime nepamiršiu, ant kiek skiriasi koka kola Lietuvoje ir "ta pati" koka kola Prancūzijoje - absoliučiai du skirtingi gėralai, ne mūsų naudai  doh.gif

Hmm g.gif , as pati esu chemike ir nuolat sukuosi chemiku, fiziku ir mediku aplinkoje. Dar negirdejau tokios nuomones apie zuvu taukus doh.gif
Gal i III-io pasaulio salis suveza bruda, bet dauguma perkam zuvu taukus is uzsienio, t.y. parsisiunciam is USA, UK ir nemanau, kad jie patys geria bruda. As pvz. perku tuos, kur parasyta, kad isvalyti nuo toksinu. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2015 01 23, 01:40)
na, logiskai mastant tada visos zuvys mirtu veziu, juk kviepoja deguonim, kuris jungiasi ir sudaro vezinius junginius (o kas tai per junginiai, beja?)

Mergiona, riebalas, kuris istrauktas kaip vienetas is zuvies ir riebalas, kuris yra zuvyje du skirtingi dalykai, ir deguonis kaitaip papuola, zuviai esant vandenyje ir zuvies riebalui esant ant stalo 4u.gif
As tiesiog radau alternatyva, kuri lygiai taip pat sekimingai ir net dar pas mus ekologiskai gali buti uzauginta. Linu aliejus irgi greitai genda, jei sviesiai spaustas, suvartoti reikia greitai, geriu kapsulese, labai pagerina atminti, nuramina nervus, nes pastebejau, kad dabar biski kas ir jau asaros rieda, ar is laimes, ar is liudesio doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Neringiux @ 2015 01 23, 11:20)
dauguma perkam zuvu taukus is uzsienio, t.y. parsisiunciam is USA, UK ir nemanau, kad jie patys geria bruda. As pvz. perku tuos, kur parasyta, kad isvalyti nuo toksinu. mirksiukas.gif

QUOTE(Alchemie @ 2015 01 23, 11:27)
Mergiona, riebalas, kuris istrauktas kaip vienetas is zuvies ir riebalas, kuris yra  geriu kapsulese, labai pagerina atminti, nuramina nervus, nes pastebejau, kad dabar biski kas ir jau asaros rieda, ar is laimes, ar is liudesio doh.gif

O galėtumėt pasidalint pavadinimais? Pirmuoju atveju reik vaikui, antruoju - praverstų man pačiai.
Atsakyti
QUOTE(Neringiux @ 2015 01 23, 12:20)
Hmm g.gif , as pati esu chemike ir nuolat sukuosi chemiku, fiziku ir mediku aplinkoje. Dar negirdejau tokios nuomones apie zuvu taukus doh.gif
Gal i III-io pasaulio salis suveza bruda, bet dauguma perkam zuvu taukus is uzsienio, t.y. parsisiunciam is USA, UK ir nemanau, kad jie patys geria bruda. As pvz. perku tuos, kur parasyta, kad isvalyti nuo toksinu. mirksiukas.gif

žuvų taukų gamykloje sukatės? juk turbūt suprantat, kad garsiai ir viešai niekas tokios info neskelbia bigsmile.gif
dėl "išvalyti nuo toksinų" tai skaityčiau šventas naivume, bet jei iš USA tai musėt gal ir geri... aš kalbu apie tuos, kuriuos parduoda čia, esu tikra, kad tai yra brudas.

Mergiona, oksiduojasi riebalai, išspausti iš žuvies, o ne viduje jos esantys. Gi visi tada susioksiduotume, ne tik žuvys, deguonies įkvėpę smile.gif
Atsakyti
Lietuvoje perku, kai buna nuolaida Barleans linu semenu kapsules kainuodavo su nuolaida apie 30lt, vaikams jos didokos nuryti, siunciu is JAV pasiziuriu buna nuolaidos per iherb ar drugstore.com, per tarpininkes.
Vaikams tai nebutinai turi but linu semenu, yra ir is kitu augalu, kiek auksciau buvau imetusi nuorodas guminuku, kur yra EPA ir DHA, t.y. medziagos, kurios maitina smegenis, plius omega rugstys, dauguma yra su zuvimi, bet yra pvz. kur omega3 visai be zuvies firma Heroes
http://www.drugstore...81?catid=183248
cia pvz. zuvies tauku yra, bet kita is augalu
http://www.drugstore...60?catid=183249
Va cia be zuvies, vegetariski guminukai omega 3-6-9
http://www.drugstore...94?catid=183247
Atsakyti
QUOTE(Violeta* @ 2015 01 23, 11:48)
O galėtumėt pasidalint pavadinimais? Pirmuoju atveju reik vaikui, antruoju - praverstų man pačiai.

http://www.iherb.com...-Softgels/16304
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Neringiux: 23 sausio 2015 - 13:25
Kažkaip nuo temos nukrypta.
Atsakyti
QUOTE(giedriause @ 2015 01 23, 13:22)

Pasitaisiau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(giedriause @ 2015 01 23, 13:22)
Šioje temoje kalbama apie viską, kas įtakoja/gali įtakoti vaiko kalbą, raidą ir t.t., pradedant teisės aktais, mokytojų paieškomis, baigiant papildais, skiepais, vaiko mityba...
Atsakyti