Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas nekalba 17 tema

QUOTE(dmu @ 2015 01 14, 17:02)
2. Nesitikėkit perauklėt pagal save

Pritariu, įsitikinau savo kailiu. Kaip sakoma:"kuprotą tik grabas išlygins".
Papildyta:
QUOTE(dmu @ 2015 01 14, 18:36)
jei negali kažko pakeisk - keisk savo požiūrį į tai.

Sutinku, tą ir stengiuosi daryt - bandyt žiūrėt filosofiškai smile.gif .....
Papildyta:
QUOTE(Mergiona @ 2015 01 14, 15:52)
gal galetumet atskleist paslapti kaip suprast kokiu tevu vyras bus? 

Geras klausimas, man irgi labai aktualus biggrin.gif ......iki vaikų gimimo labai sunku pasakyti, koks bus vyras kaip tėvas lygiai taip pat ir kokia bus žmona kaip mama.
Sakyčiau vaikų atsiradimas šeimoje kardinaliai keičia vyro ir žmonos santykius, ypač dar kai vaikutis turi raidos sutrikimų. Tai yra iššūkis šeimai. Tada pamatai iš tikro kas yra kas. Tada nukrenta paskutiniai rožinių akinių stikliukai.....
Japonų rašytoja B. Yoshimoto rašė:" Jeigu nori tapti tvirtu, patariu ką nors užauginti: vaiką, augalą, dar ką nors...Tada supranti savo galimybių ribas."
Iš savo varpinės dabar žiūrint, tai galvoju, kad reiktų žiūrėti į šeimą, kurioje vyras augo. Koks buvo jo tėvo vaidmuo šeimoje, koks buvo tėvo santykis su žmona ir vaikais...... Kokį modelį vaikas matė - greičiausiai taip elgsis ir su savo žmona ir su savo vaikais. Mano vyras elgiasi šeimoje taip pat kaip jo tėvas. Aš taip kaip mano mama. Mano brolis taip kaip mano tėvas.
(neneigiu, kad būna ir išimčių).
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo shantal: 15 sausio 2015 - 12:32
Sveikos, seniai besilankeme temoje, mano nekalbiuke juda pirmyn, taciau visus logo uzsiemimus praserga darze, o privaciai del kitu priezasciu nebesusiderinom. Skambinaus siandien Zaliaduonienei, tai baisi eile pas ja, pasiule Edita Sirvydaite - neradau jokio atsiliepimo, gal teko ka nors girdeti?
Atsakyti
QUOTE(shantal @ 2015 01 15, 12:54)
Iš savo varpinės dabar žiūrint, tai galvoju, kad reiktų žiūrėti į šeimą, kurioje vyras augo. Koks buvo jo tėvo vaidmuo šeimoje, koks buvo tėvo santykis su žmona ir vaikais...... Kokį modelį vaikas matė - taip elgsis ir su savo žmona ir su savo vaikais.
(neneigiu, kad būna ir išimčių).

man nepasitvirtino gal kokiu 85%... is vis, kol kas is tevu/ knygu, tt kalamu "gyvenimo tiesu" apie vyrus/ moterys/ santykius/ seima pasitvirtino tik vienas- vyrui vaikai rupi tol, kol rupi ju mama. Nzn gerai tai ar blogai, galvojant apie gamta- naturalu. Galvojant apie zmones g.gif is vienos puses zmogus ne gyvunas kad "atliko dauginimosi procesa" ir pamirso, is kitos... jei mama su kuria lieka vaikai paskui nebekuria seimos- gerai jei tevas lieka vaiku gyvenime, o jei isteka vel? Dvieju "teciu" buvimas gali tapti ir daznai tampa papildomu konfliktu saltuniu ir ta naujoji seima neretai neatlaiko. Kazkaip man "svediska seima"- kur kartu trinasi mamos-teciai, ju naujosios ir buvusios puses, vaikai is visu santuoku, tt nelabai suprantamas ir priimtinas unsure.gif

Atsakyti
QUOTE(dmu @ 2015 01 14, 18:36)
Na, tai išvada ...
Raudona silkė.

QUOTE(dmu @ 2015 01 14, 19:25)

na jau kad primetet cia ir silkiu ir baidykliu biggrin.gif
jauciama vyriska energetika g.gif itariu cia kalba tetis?
jei taip, tai kaip ir pasitvirtina, ka ir sakiau - greit suformuojami stereotipai, primetinejamos etiketes (ypac savo paciu ydingu poelgiu) ir greitai daromos isvados ir ipirsinejami nereikalingi patarimai cool.gif
Beje: 1) man nereikia klaust jokios kitos mamos(ypac kai fakte naturaliam vyksme seimoje vyra aukleja butent vyriska tevu puse cool.gif )
2) nes kaip ir parasiau - keitimosi procesas ir ivyko, vyko ir vyksta...

Protingas zmogus negali sau leisti sakyti: as nenoriu zinoti, as nenoriu mokytis, nenoriu keistis.., nes tokie zmones visada turi poreiki tobuleti. Mes jeigu mokomes visa gyvenima, vadinasi besimokydamai ir keiciames 4u.gif

QUOTE(shantal @ 2015 01 15, 12:31)
Man net žiūrėt sunku...

kas ja pasvere? ant kurpines buvo nurodytas svoris? mergaite reke, kad jai sunku?
as ta serija beje irgi maciau. Situ argumentu ten nepastebejau cool.gif
Mano vyresnysis pats vienas nuo antro 1-os klases pusmecio eina i mokykla ir nusinesa kuprine(ir, jei reikia, ir papildomus krepselius su aprangomis).. gydytoja jokiu fiziologiniu nukrypimu lig siol nenustate, auga tvirtas grazus ir sveikas vyrukas 4u.gif

QUOTE(shantal @ 2015 01 15, 12:54)
Pritariu, įsitikinau savo kailiu. Kaip sakoma:"kuprotą tik grabas išlygins".
Sutinku, tą ir stengiuosi daryt  -  bandyt žiūrėt filosofiškai  smile.gif .....

o kodel lygiai taip pat vyras savo ruoztu negali keisti poziuri i kai kuriuos dalykus?... g.gif
bet kokiam sveikai mastanciam zmogui aisku, kad prigimtiniu dalyku niekaip nepakeisi, bet galima sudaryti zmogui salygas, perduoti jam minti persimastyti savo gyvenime, veiksmuose kazka ir pakeisti poziuri, keisti kai kuriuos iprocius ..
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2015 01 15, 13:21)
man nepasitvirtino gal kokiu 85%...

is vis, kol kas is tevu/ knygu, tt kalamu "gyvenimo tiesu" apie vyrus/ moterys/ santykius/ seima pasitvirtino tik vienas- vyrui vaikai rupi tol, kol rupi ju mama.

drinks_cheers.gif
As irgi kazkada budama jauna rinkdamasi vertinau shantal issakytu principu....
Ogi laikui begant isaiskejo, kad mano vyras charakteriu panasus i mama(pasyvaus potencialo, ribotu interesu ir konservatyvaus poziurio asmuo), bet naturalia seimos itakos eiga 'lyderiavimo' iprocius 'nusikopijavo' is tevo (iniciatyvus, ivairialypiu interesu ir radikalaus poziurio asmuo) pavyzdzio... sis derinys, deja (arba musu seimai o gal net jam paciam) nelabai palankiai pasitarnavo ax.gif

70-80proc. drinks_cheers.gif
galiu teigti remdamasi anksciau mineta asmenine patirtim..
Atsakyti
QUOTE(easter @ 2015 01 15, 13:38)
kas ja pasvere? ant kurpines buvo nurodytas svoris? mergaite reke, kad jai sunku?
as ta serija beje irgi maciau. Situ argumentu ten nepastebejau  cool.gif
Mano vyresnysis pats vienas nuo antro 1-os klases pusmecio eina i mokykla ir nusinesa kuprine(ir, jei reikia, ir papildomus krepselius su aprangomis).. gydytoja jokiu fiziologiniu nukrypimu lig siol nenustate, auga tvirtas grazus ir sveikas vyrukas 4u.gif

Tai kai nėra kas padeda, tai vaikas ir nusineša, kur dings. Ir šuo kariamas pripranta.
Bet jei eitumėt šalia ir jūsų pirmokėlis ar pirmokėlė prašytų:"Mama, padėk man panešti". Nepadėtumėt? Ne, vaikeli, čia tavo našta - tu ir tempk. Man ir taip sunku.
P.s. ne viskas gyvenime fiziologiniais tyrimais matuojama 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo shantal: 15 sausio 2015 - 13:11
QUOTE(shantal @ 2015 01 15, 14:06)
Tai kai nėra kas padeda, tai vaikas ir nusineša, kur dings. Ir šuo kariamas pripranta.
Bet jei eitumėt šalia ir jūsų pirmokėlis ar pirmokėlė prašytų:"Mama, padėk man panešti". Nepadėtumėt? Ne, čia tavo našta tu ir neškis. Man ir taip sunku.

priklauso nuo to, kas tas "man ir taip sunku". MAN tikrai "ir taip sunku" nes nesu "kudiki" nesykleje (su rubeliais ir pacia nesykle) tai apie 18kg, apie 30% mano svorio. Dar ir jos kuprines tikrai nepanesciau unsure.gif o jei su vezimu- no-problem isimetu kuprine i apacia.
Atsakyti
QUOTE(taskiukas @ 2015 01 15, 12:24)
O gal zinote nuo kada? Pries naujus ten baigeme 20 uzsiemimu ir dabar laukiame pirminei registracijai vel.
Eiles ten labai dideles. Daug norinciu. Pvz praeitais metai vasari buvom pirminej konsultacijoje, o pradejom lankyti tik rugsejo gale. Taip pat ir uzpernai.

Tai turbut nuo siu metu, nes mes irgi dar spejom i tuos 20.O dabar jau sake bus tik 10. Mes irgi Vasari nuejom, tai tik rudeni atejo musu eile. Bet einam ir privaciai ir namie daug dirbam, nes tiek kartu kiek priklauso tikrai neuztektu.
Atsakyti
QUOTE(Mergiona @ 2015 01 15, 09:49)
imho tai ne sudetas sakinis, tai ismoktas "zodiafrazis", jei butu pasakes "mama, kur TU eini"- turbut, bet "kur mama eina" tikriausiai girdejo aplinkoje, tetis/ mociute ar dar kas kas lieka su vaiku paprastai ka nors panasaus sako "kur eina mamyte?"- (ir pats/ pati atsako) "i darbuka"
niu gi nera tai absoliuti tiesa, mes tik ir uzsiimam kad prasom pakartot, ttt- ir jokiu bedu su tuo neturim. O paciai jai patogu sumalt bet kaip, ir nors gali- normaliai kalbet neprasyta nesivargina.

taigi skirk - NORS GALI NORMALIAI KALBĖT. Tai aš DABAR, KAI GALI, irgi liepiu pakartot, bet jau po 2 metų juodo logopedinio darbo ir įgarsinimų teisingai iš mano pusės, dabar dažnai jau ir liept nereiia kartot, pati pagauna kad negerai ir išsitaiso, bet kai mokėjo miau ir ne, tai būčiau aš reikalavus kartot wacko.gif tikrai vaiką ir save iki neurozės būčiau davedus...

QUOTE(shantal @ 2015 01 15, 12:31)
Man net žiūrėt sunku....Praeitoj laidoj mama skundėsi, kad jai sunku nešti vaikų kuprines iš mokyklos. Tai ta "Supperauklė" drąsino nepasiduoti, jokiu būdu nenusileisti ir nenešti. Vaizdelis - eina tokia maža mergaičiukė tįsdama sunkiausią kuprinę  ir vos ne pro ašaras mamos maldauja padėti. O "Superauklė' protina mamytę - tik  nepasiduok, neimk, išlik tvirta. Šaunuolė, ištvėrei, nenusileidai...
Na, aš tokius dalykus vadinu sadizmu.... Net mano vyras, kuris retai kada  susipranta, net tas dukros kuprinę paneša.....

aš irgi.
viena, kai motina tikrai negali, kita, kai nepadeda iš principo. ir mokai, nuo mažumės, kad žmogus žmogui vilkas, kad niekada negausi pagalbos iš šalies, tik pats gali kapstytis, va taip ir atsiranda savižudžiai, iš tokios terpės doh.gif

sorry, kad aštriai, nu bet yra taip. žmogus bendruomeninis gyvūnas, ir kur, jei ne šeimoj, visi turi stengtis vieni kitiems nuolatos padėti, JEI GALI. ir dėmesio - visi vieni kitiems, o ne tėvai vaikams tik.
Atsakyti
Superaukles nuolat neziuriu, maciau keleta seriju, bet juk nebutina viska copy paste taikyti g.gif man is viso vietomis keistos bedos ten buna, sakau kulturiniai skirtumai, bet kai maciau serija, kur dvi paaugles seses augino mazylius, nes tevai uzsieme ir is ju reikalauja atlikti tevu pareigas...superaukles situacija buvo labai naudinga...
Juk kartais matant tokius pvz. Gali rasti savo budus spresti situacijas. As pvz. Atsisakau dukra nesti laiptais zemyn ryte, nors tikrai man nesunku, bet bijau nugriuti, nunesa ja tetis, ir tai nera, kad ji gali pati ar negali, tai demesio ir silumos momentas, net ritualas. Sunui baisu pareiti vienam is mokyklos, parsivezdavom, dabar susitariam susitikti pusiaukeleje, ir geru oru abu pareiam pasikalbedami per miska namo, blogu oru pasiimam su masina
Atsakyti
QUOTE(shantal @ 2015 01 15, 14:06)
Bet jei eitumėt šalia ir jūsų pirmokėlis ar pirmokėlė prašytų:"Mama, padėk man panešti". Nepadėtumėt? Ne, vaikeli,  čia tavo našta  - tu ir tempk. Man ir taip sunku.
P.s. ne viskas gyvenime fiziologiniais tyrimais matuojama 4u.gif

jau tikrai geriau lai tevai pasikaria o vaikai kazkaip poto vieni patys uzaugs...
vaje kaip perinterpretuota doh.gif lotuliukas.gif sitaip galima isrutulioti begale diskusiju ivairiais aspektais paziurejus i sita situacija. cia kaip kas noti matyti...
liudna buna tik kai veliau mamos nesupranta, kodel tie vaikai neturi atsakomybes ir nemoka savarankiskai spresti asmeninio gyvenimo klausimu ir problemu , numetinedami visus rupescius mamoms/teciams tvarkytis...
Atsakyti
o būtinai kraštutinumai?

tai yra, arba pirmokas visada nepavargdamas tempia savo kuprinę, ir jam niekada niekas nepadeda, nes kitaip užaugs neatsakingas,
arba tėveliai visada tysia jam kuprinę, nesvarbu, sunku, nesunku, nes gi labai myli savo vaikutį?

gyvenime išvis tų kraštutinumų ne per daugiausia, kodėl manoma, kad šeimoje jie turi egzistuoti?
Atsakyti