Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas nekalba 17 tema

QUOTE(Mergiona @ 2015 01 14, 10:28)
na kaip zinia standartiniai patariumai- nekartot po N kartu ir ignorint nepageidaujama eglesi.<...>

pardon, bet po to nuostoliai gali būt meleoniniai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(dmu @ 2015 01 14, 11:37)
pardon, bet po to nuostoliai gali būt meleoniniai biggrin.gif

tai ir bus. Ar tikit kad jei vaikas linkes dauzyt-lauzyt kad visada 100% suziuresit, ypac vaikui augant, stiprejant, greitejant ir gudrejant? Jei vaikas turi kazkokia diagnoze- na, tikrai saves nekontrolioja, tt- tai tik bandai mazint zala, o jei kaip as suprantu mes cia persimetem diskutuot apie visiskai sveiku vaiku auklejima- ignoras nuo pat pradzios- geras dalykas. Vaika reikia prie teigiamo demesio pratint. O dauguma kaip daro? vaikas zaidzia- valio, galiu nkavos isgert, vaikas griebe mobilu- puola prie vaiko atiminet. Ka ismoksta vaikas? geru elgesiu mamos neprisisauksi, kuo blogesnis esu- tuo daugiau mamos man, na ir atkakliai dirba ta linkme- ateme mobilu- bega prie peiliu, uzdare peilius- lipa ant palanges, mama zaidzia su manim gaudynes, kaip smagu, koks as gerutis, koki faina buda pralinksmint mama radau thumbup.gif

Prisimenu per viena paskaita pasakoja apie 2metuku vaika kuris zodzius "blogas berniukas" suprato kaip didziausia pagirima, nes tik barant gaudavo mamos demesi...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 14 sausio 2015 - 10:54
QUOTE(Alchemie @ 2015 01 13, 21:06)
Mano vyras kai eme dirbti is namu, staiga eme suprasti, kad daugybe dalyku nepasidaro, kitaip eme ziureti, kitoks santykis su vaikais pasidare..cia kiekvienas zmogus savaip ta randa.

maniškiui tai nepadėjo schmoll.gif
QUOTE(shantal @ 2015 01 14, 02:04)
Anekdotas apie MB suvokimą biggrin.gif
<...>
- Kur dukra?
- Nežinau...O ką, jos nėra?,-atsako.
- Tai tu jos nepasiėmei iš darželio?
  - O tu ar man sakei?

vat vat biggrin.gif
mūsų anekdotas iš panašios serijos :
"mamyte, tai tu man surašyk viską"..arba "na, reiktų vis dėl to pasakyti dar kartą, priminti, pakartoti nors ir dešimt kartų!" Kai kitą dieną mama bando priminti, pakartoti ...ir tėčio grįžtamoji reakcija: "Aišku aišku!Tai gal nereikia man 10 sykių kartoti!...."
aš pastebėjau, kad vyrai mėgsta moterims klijuoti savo įdų etiketes(pvz. minėtu atveju kaip matosi galioja "nežino pati ko nori...")
cool.gif

QUOTE(Mergiona @ 2015 01 14, 11:28)
o siais laikais tau aukletojos nesuprantu  blink.gif nu gi turi mamos/ tecio numeri, nu tai paskambink, kur beda?

drinks_cheers.gif pažįstamas reikalas . O kai paklausi jų telefono, kad prisiskambint esant pvz. čepe atvejui kely ir pan- "ai, tai nepamenu koks numeris"... "na, mes numeriu neduodame"...
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2015 01 13, 23:16)

o dėl isterikavimo, Alchemie, o isterijos metu mėginai sakyt, kad suprantu, tau liūdna, suprantu, tu pyksti labai, tiesa? na, atspindėt vaiko pojūčius žodžiais, užuot tramdžiusi ją tiesiog fiziškai, nurodydama tam tikrą vietą ar apkabindama ir laikydama?

turbūt bandei, bet maža ką, gal ne?

biggrin.gif taigi aisku, tik kai paklausi, galiausiai, ko nori? Kas nutiko, kad taip reki, ji atsako, noriu rekti ir dauzytis doh.gif Bet beje, dar cia ir darzelio adaptacija buvo prisidejusi, manau, kad ji taip savo emocini kruvi iskraudavo, nes dabar 3xtfu, aprimo gerokai

na kaip zinia standartiniai patariumai- nekartot po N kartu ir ignorint nepageidaujama eglesi. Juk pati sakot- daro specialiai kad gaut jusu demesi, kad ir neigiama- negaus- nedarys, nes nebus tikslo.  unsure.gif

Na zinai, nekreipti demesio, kad vaikas lipa ant stogo, tai tiesa sakant nereiks ir Norvegiojos, kad vaiku teises susidometu unsure.gif galima tyliai, nekalbant nuimti vaika nuo palanges, ar stogo, arba tiesiog panaikinti galimybe lipti, jei tai pvz. kopecios. Vis delto viena is pagrindiniu tevu pareigu apsaugoti vaika, jei jis daro kazka, kas gali suzaloti ji, ar aplinkinius. Kitas dalykas draudimas teiginiu..labai sudetinga, nes musu galvoje viskas su NE suformuluota.

Bet del vyru, zinokit yra tikrai labai rupestingu ir geru. 4u.gif tiesiog nu mes visi skirtingi
Atsakyti
Alchemi, na saugumas... na taip, uztikrint sauguma. O kas tai yra? Nuo stogo galima nukrist, ir nuo palanges, ir nuo stalo, ir nuo sofkos, ir nuo taburetes... ismetam visus baldus? na bet klozetas liks ir vonia, griuvus mazoje patalpoje tikrai uzsimust galima, o dar ir slidu unsure.gif IMHO, reikis ismokint vaika lipt saugiai ir patenkint vaiko poreiki- laipiot- yra pramogu parkai (maniske nuo 3 metu laipioja medziais), yra zaidimu kambariai kur gali issidukt. Bet kalbam ne apie tai, o apie DEMONSTRATYVU lipima ant palanges- jei nera KAM demonstruot- nera ir poreikio lipt.
Atsakyti
Na manau supranti, kad atsizvelgiama i vaiko gebejimus, amzius ir daikta, ant kurio lipa, as juk nesakaiu, kad nuimti nuo kedes, bet jei kede klisa ir siubuoja? mano sunus 2-4 metu kaip vijurkas laipiojo visur, nuo sekcijos nulipti deja, bet reikejo padeti, nes neismoksi pats, tokiam amziuje, negana to, pats baldas su vaiku gali griuti, su medziais jis puikiai susitvarke, ir as kartu su juo laipiojau, siuo atveju kalba apie stoga, kas nera vis delto skirta vaikams ir nebuciau linkusi mokyti vaika laipioti stogais. Taip, reikia ismokyti ir patenkinti vaiko laipiojimo poreiki.
As pvz. nespejau nei sudrausminti, nei "ismokyti" kad vaikas netrauktu geles, kuria su vazonu sau an galvos nutrauke, kai as 2sek. palikau ji mieganti doh.gif tiesiog isnesiau tokias geles is namu, kol uazaus, bet 4 siules kaktoje liko.
Nebutinai tai demonstravimas, kodel, juk smagu lipti (as pati sekcijom maza laipiojau doh.gif ne del demesio, delto, kad GALI ir smagu, tik nulipti doh.gif ) cia laisves pojutis, AS GALIU PATS
Atsakyti
QUOTE(Ellana @ 2015 01 14, 01:19)
Zino, kad negalima lipti ant lango, specialiai vis ant jo ropsciasi (dar atsisuka paziureti ar matom).

cia tikrai apie demonstratyvu lipima kalbama, juk taip?
Atsakyti
QUOTE(stripulis @ 2015 01 14, 09:33)
shantal lotuliukas.gif
o tai kaip baigesi, darzelis turbut tokiu metu nebedirba?

iki 20 val tas dirbo, tai spėjau ax.gif
Papildyta:
o siais laikais tau aukletojos nesuprantu  blink.gif nu gi turi mamos/ tecio numeri, nu tai paskambink, kur beda? visko gyvenime buna.

tai jei būtų po 20 val, aišku būtų ieškojusi, skambinusi.... Čia apie vyro supratimą kalbėjau, kad nedaeina vaiko paimt....paprastai susirinkimo metu vaikai būna arba lauke arba gretimoje grupėje. Tą vakarą lijo - puikiai atsimenu, nes bėgau su lietsargiu...tai vadinasi į gretimą grupę nuvedė....vaikai po susirinkimo atvedami atgal, mamos juos pasiima ir išeina. Visi taip ir padarė, tik aišku ne maniškis. doh.gif
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Susiruošė mamytė po vaiko priežiūros atostogų pagaliau į darbą. Bet jai taip neramu ant dūšios....Vyrui vis primena:" tai nepamirši rytoj vaiko po darbo pasiimti?". Tas: "Nepamiršiu, tai gal nereikia man 10 sykių kartoti!....".
Atėjo rytojus. Tėvelis atvažiavo, kaip žadėjęs, po darbo į darželį vaiką pasiimt. Atėjo į grupę. Pasisveikino . Įkišo galvą į grupę, dairosi - savo vaiko ieško. "Na, kur mano kaubojus?,- klausia auklėtojos.
Ta kaip stovėjo, taip ir išsižiojo:
- Jūsų vaikas jau metai laiko kaip mokykloje......
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo shantal: 14 sausio 2015 - 13:23
QUOTE(Mergiona @ 2015 01 14, 13:38)
cia tikrai apie demonstratyvu lipima kalbama, juk taip?

As gal nelabai aiskiai issireiskiau blush2.gif
Lipa ir kai matom ir kai nematom visur (daugumoje tai ne specialiai daro). Pastoviai judesyje nuo tada kai vaiksciot pradejo. Vietoje ramiai gali nusedeti jei uzsiima kazkokia veikla kur jau butinai turi sedeti.
Filmukus ziurint irgi laksto, nuo fotelio ant fotelio sokineja, prabega ir per komoda kur televizorius stovi.
Kol kas mums niekas jokios diagnozes nenustate, nes mes niekur nesikreipem.
Atsakyti
o koks amzius? blush2.gif
Atsakyti
sveikos mmos,
gal kas mane ir atsimena praitoje temoje buvau pasireiskusi ax.gif
vaikui 3,6m . kalba mazai, dar daug savo kalbos zodiu naudoja. Buvom PPT , pasidarem Disk testa, isvados nelaibai dziugios , raida atsilieka apie metus, nustate sugebejimus kaip 24-30 men. vaikas. rekomendacijos, daugiau su vaiku bendrauti, jai yra galimybes pervesti vaika i spec. darzeli ir zinoma kazkur vesti pas logopede dave lankstinuku kur kokie centrai... pakartotinai po metu reiks apsilankyti.
tai kiek dabar supratau reik pas seimos gydytoja kreiptis,kad siuntima duotu logopedui ar cia pati turi ieskoti? ir dar ar privaloma darzeliui pristatyti, nes mus sunte gydytoja,nedarzelis.?

Atsakyti
PPT isvados jau yra nuropdymas istaigai teikti pagalba, jokio siuntimo is pediatro nereikia 4u.gif
Logopedai deja, bet neismeto verysad.gif arba privaciai, tai tik paciam ieskoti, arba poliklinikoje apie 20 val. per metus nemokamai, bet..cia mazai pagalbos, bus, jei vaiko rimtos kalbos bedos. kreipkites i spec. darzelius su PPT popieriais 4u.gif arba savo darzelio direktorei, jei yra logopede darzelyje, kad vaikui butu teikiama pagalba 4u.gif

Ellana, o kaip naktimis miega? Ar gerai? Aprasas kaip hiperiuko...is pirmo paskaitymo...tokiu atveju, judesio vaikui negalima riboti, bet judejima vargina r vaika ir aplinkinus..ir jis to judejimo NEVALDO, taigi nei barimas, nei draudimas nelabai pades..deja, bet tada yra vaiko saugojimas, bandyma snukreipti i kitas judrias veiklas, kad butu toliau nuo pavoju..labai gerai butu vandens proceduros: baseinas, koks sportas, kur galetu panaudoti ta motoriuka
Atsakyti