dmu ne, geras mano diedas, juk tiesiog nesuvokia, kad sijonas mergaitei labai svarbu o kur suvoksi, jei zmogus visa gyvenima kelnes nesioja cia tiesiog moteriskas pastebejimas ir vyriskas nesuvokimas, nes to tiesiog nedaro, nes to ner is gamtos, psichine saranga visai kitokia. Mano vyras kai eme dirbti is namu, staiga eme suprasti, kad daugybe dalyku nepasidaro, kitaip eme ziureti, kitoks santykis su vaikais pasidare..cia kiekvienas zmogus savaip ta randa.
Stripuli, drausmes kedute delto, kad drausmina vaiko elgesi, kai jis darkosi...bet pavadinimas gali but tiesiog kedute ir jis labai veikia, net vyrui kai kuriais atvejais paklausus, prasidedant isterikai, ar kartais nereiks ant kedutes, vaikas pats pasako, kad ne ir nurimsta.
O vaiko erdve pas mus per visa nama rusyje, didziajam kambayje, mano dabo, virtuveje ir dukros sunaus ir miegamasis kazkaip isvengia, nes neleidziu ten zaisti, bet rangu namuku pastatytu ir pirtyje kai pati neberanda kokio zialsiuko, sako, kad Netvarkos nykstukas paeme delto ra deze, su kuria pereinam per aukstus ir sudedam "turtus", kad paskui jie vel is kambario keliautu per nama
stripuli, mano nuomone jei vaikas savo zaislus meto ir kelis kartus tu su juo sutvarkai tai taip,bet jei nuolatos vyksta tas pats per ta paty, tai vaikas turi savo darbus atlikt jei visa laika as surinkinesiu tai jis ir nieko netvarkys sakys kam man tvarkyt jei mama sutvarko uz mane , ir ne kiekviena mama dirbanti turi laiko su vaikais ju zaislus rinkt ir padet y ju vietas, jei vaikas sterikuoja ir tu nieko nedarysi jis prades viska metyt y salis nu ir kas tolia man toks auklejimas nepatinka, as buvau auklejama taip kad butu viskas tvarkinga ir pan
Siaip bendrai, susitvarkius aplinka alink save, susitvarko sistema viduje..taip, kad tai susije ir vaikui reikia bent zinoti, kad tokia opcija yra, gal suauges jis bus netvarkingas, bet jis zinos, kaip yra tvarkinga ir kaip tai daroma
As gal nesu supertvarkinga, bet man malonu pvz. valyti langus, man patinka, kad isvalius kriaukle balta, grindu plauti nelabai megstu, bet tvarkingi namai man patinka
As gal nesu supertvarkinga, bet man malonu pvz. valyti langus, man patinka, kad isvalius kriaukle balta, grindu plauti nelabai megstu, bet tvarkingi namai man patinka
QUOTE(Alchemie @ 2015 01 13, 21:35)
Siaip bendrai, susitvarkius aplinka alink save, susitvarko sistema viduje..taip, kad tai susije ir vaikui reikia bent zinoti, kad tokia opcija yra, gal suauges jis bus netvarkingas, bet jis zinos, kaip yra tvarkinga ir kaip tai daroma
pritariu svarbiausia kad paciam zmogui patiktu jo tvarka
Alchemi, pritariu Stripuliui- drausmes kedute- visai kas kita negu aprasai, neteisingai savoka vartoji ir nesusipratimas is to.
Kaip-kaip?
QUOTE(jurgita1999 @ 2015 01 13, 21:25)
ir ne kiekviena mama dirbanti turi laiko su vaikais ju zaislus rinkt ir padet y ju vietas
Kaip-kaip?
QUOTE(jurgita1999 @ 2015 01 13, 21:25)
stripuli, mano nuomone jei vaikas savo zaislus meto ir kelis kartus tu su juo sutvarkai tai taip,bet jei nuolatos vyksta tas pats per ta paty, tai vaikas turi savo darbus atlikt jei visa laika as surinkinesiu tai jis ir nieko netvarkys sakys kam man tvarkyt jei mama sutvarko uz mane , ir ne kiekviena mama dirbanti turi laiko su vaikais ju zaislus rinkt ir padet y ju vietas, jei vaikas sterikuoja ir tu nieko nedarysi jis prades viska metyt y salis nu ir kas tolia man toks auklejimas nepatinka, as buvau auklejama taip kad butu viskas tvarkinga ir pan
tai ir turi būti "ne už vaiką", o "kartu su vaiku".
o jūs išvis leidžiat laiką su vaiku kartu? ar visai neturit tam laiko, nes esant dirbanti? aš sakykim dirbu nuo 3 vaiko mėn, ir iki trejų metų miegodavau po tris valandas per parą, bet su vaiku pabūt visada rasdavau laiko... gal tiesiog nėra noro ir tiek? taip nuoširdžiai?
o dėl isterikavimo, Alchemie, o isterijos metu mėginai sakyt, kad suprantu, tau liūdna, suprantu, tu pyksti labai, tiesa? na, atspindėt vaiko pojūčius žodžiais, užuot tramdžiusi ją tiesiog fiziškai, nurodydama tam tikrą vietą ar apkabindama ir laikydama?
turbūt bandei, bet maža ką, gal ne?
QUOTE(Mergiona @ 2015 01 11, 15:19)
Del "r" raides- prasykit pakartot zodzius kur "r" praleido ir ieis i kalba pomazu.
O ka jus vadinat "neklauso"?
O ka jus vadinat "neklauso"?
Labai daug kartu reikia kartoti prasyma, visaip kalbinti, kad kazka padarytu. Pvz. reikia rengtis einant i lauka, tai specialiai laksto ir nesirengia.
Zino, kad negalima lipti ant lango, specialiai vis ant jo ropsciasi (dar atsisuka paziureti ar matom). Zodis negalima jai beveik neegzistuoja.
QUOTE(klopedija @ 2015 01 11, 21:56)
Ne. Tai yra fiziologinis šveplavimas.
Į logopedą reikėtų kreiptis maždaug nuo 5 m. Bet galima ir anksčiau, jei pastebėsit, kad vietoje r taria ne l, o keičia į u, j ar dar kaip nors. Pvz., vietoje "ratas" sako "jatas", "uatas"; vietoje "draugas" sako "djaugas", "duaugas". Turėtų tarti "latas", "dlaugas" ir t.t.
Gal kažką praleidau... O kokioje šalyje/aplinkoje gyvenate?
Jei nuolat girdi ne vien lietuvių kalbą, natūralu, kad formuojasi dvikalbystė.
Į logopedą reikėtų kreiptis maždaug nuo 5 m. Bet galima ir anksčiau, jei pastebėsit, kad vietoje r taria ne l, o keičia į u, j ar dar kaip nors. Pvz., vietoje "ratas" sako "jatas", "uatas"; vietoje "draugas" sako "djaugas", "duaugas". Turėtų tarti "latas", "dlaugas" ir t.t.
Gal kažką praleidau... O kokioje šalyje/aplinkoje gyvenate?
Jei nuolat girdi ne vien lietuvių kalbą, natūralu, kad formuojasi dvikalbystė.
Pastebejau kaip ji kalba, ji kai kuriuos zodzius su R taria, kai kur is vis praleidzia R raide, o kai kur kita ideda (pvz. l arba j). Taciau visumoj tai gerai kalba, zodynas platus.
Mes seimoje visi lietuviskai tik snekam, Lietuvoje gyvenam. Ji anglu is filmuku pramoko ir programeliu.
Ir dar, paskutiniu metu padaznejo pas mus norejimas paverkti. Del visokiu nieku, toks jausmas, lyg butu pavargusi (nors gali buti tik atsikelusi)ir atrodo tada niekas neitinka. Atrodo tik ir iesko priezasciu del ko galetu paverkti (pvz. kad kazkoks zaislas ne raudonas o melynas, kad namelis nepasistato, kad tetukas ne toki zaisla parnese ir t.t.). Ir kartais taip stpriai isiverkia. As kai pamatau, kad jau pradeda prie visko kabinetis stengiuos kazkur nukreipti ja, kazkaip nuotaika pakelti, kad nebisiverktu.
Ar negali cia buti koks emociju sutrikimas?
QUOTE(Alchemie @ 2015 01 13, 16:22)
tik i bureli gali nuvesti mergina 5 metu tik su pedkelnem ir megztuku nes sijona pavargo nesioti kiseneje striukes (o mergina sijono po kombinezono kelnem nenori, nes nepatogu)
atsiminiau, kad vaikų mokykloje vis matydavau vieną mergaitę pirmokėlę su pėdkelnėm (tokiom plonesnėm, ne iš tų storesnių) ir plona maikute. Man taip keista buvo....dabar galvoju - turbūt tėvelis atvesdavo
QUOTE(Alchemie @ 2015 01 13, 21:06)
vyriskas nesuvokimas, nes to tiesiog nedaro
Anekdotas apie MB suvokimą
Kai dar dukra ėjo į darželį, vieną vakarą buvo eilinis jos grupės tėvų susirinkimas. Man kaip tik susirinkimo laikas sutapo su mažojo apsilankymu pas gydytoją, buvau iš anksto užsirašius...Paprašiau vyro nueiti į susirinkimą 17 val., Na nuėjo, darželį rado, nes netoli namų , ir net grupę rado ..... Grįžau namo kažkur 19.30. Dukra neatbėga pasitikti. Keista....To dar nebuvo..... Pašaukiau - neatsiliepia.... Užėjau į kambarį - vyras guli ant sofkutės, žiūri televizorių.
Klausiu:
- Kur dukra?
- Nežinau...O ką, jos nėra?,-atsako.
- Tai tu jos nepasiėmei iš darželio?
- O tu ar man sakei?
xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx
Klausimas - ko vaikai klausia savo mamų? - visko, nuo ateivių iki kur mano pirštinės?....O ko vaikai klausia tėčių? - vienintelio klausimo: "Tėti, kur mama?"
shantal
o tai kaip baigesi, darzelis turbut tokiu metu nebedirba?
maniskis irgi, einu i tresa, sakau paimk vaika is darzo, beeidama sutinku ji - toki visa laiminga, sakau, o kur vaikas - aaa, pamirsau... tai jei buciau nesutikus, butu tas pats kas pas tave muset
o tai kaip baigesi, darzelis turbut tokiu metu nebedirba?
maniskis irgi, einu i tresa, sakau paimk vaika is darzo, beeidama sutinku ji - toki visa laiminga, sakau, o kur vaikas - aaa, pamirsau... tai jei buciau nesutikus, butu tas pats kas pas tave muset
Tegu jau vaikas bent mamos paklausia ko nors, o tai vis dar nė vieno klausimo niekas iš jo neišgirdęs...
Stripuli, mane paliko darze maza, abu dirbo iki velumos, buvo laikai be mobiliaku, abu tikejosi kad kitas gris anksciau ir paims. Na nieko, paliko mane sargui, tas man lovyte paklojo, buvau laiminga ir patenkinta kad padedu darza saugot
o siais laikais tau aukletojos nesuprantu nu gi turi mamos/ tecio numeri, nu tai paskambink, kur beda? visko gyvenime buna.
na kaip zinia standartiniai patariumai- nekartot po N kartu ir ignorint nepageidaujama eglesi. Juk pati sakot- daro specialiai kad gaut jusu demesi, kad ir neigiama- negaus- nedarys, nes nebus tikslo.
o siais laikais tau aukletojos nesuprantu nu gi turi mamos/ tecio numeri, nu tai paskambink, kur beda? visko gyvenime buna.
QUOTE(Ellana @ 2015 01 14, 01:19)
Labai daug kartu reikia kartoti prasyma, visaip kalbinti, kad kazka padarytu. Pvz. reikia rengtis einant i lauka, tai specialiai laksto ir nesirengia.
Zino, kad negalima lipti ant lango, specialiai vis ant jo ropsciasi (dar atsisuka paziureti ar matom). Zodis negalima jai beveik neegzistuoja.
na kaip zinia standartiniai patariumai- nekartot po N kartu ir ignorint nepageidaujama eglesi. Juk pati sakot- daro specialiai kad gaut jusu demesi, kad ir neigiama- negaus- nedarys, nes nebus tikslo.