Klopedija, kreipiuosi su klausimuku.
Maniškė netarė Š Č Ž R. Metai jau lankomes pas logopedę. Pirmuosius tris išmoko gana greitai, bet R nei iš vietos. J ir viskas. Ir pasaitėlį kirpom ir po 2 kartus/sav. pas logopedę lanko ir jokio rezultato. Jai 6. Auklėtoja sako - reikia keist logopedę, nes metodai netinka.
Mūsų logopedė faina, mergaitė ją mėgsta, dirba, laukia. Logopedė bando su kažkokiu ten prietaisu po liežuviuku kišti, kad liežuviukas virpėtų. Dar visokius pratimus daro liežuviuko kėlimui į viršų. Bet auklėtoja sako, kad progreso tikrai jokio ir metai yra per daug, kad ištaisyti tokią nedidelę problemą. Man vėlgi ją vežioti kažkur mieste būtų vargas... bet susimąsčiau. O jeigu iš tiesų yra kitokių metodų ir kita logopedė greičiau pasiektų tą R ištarimą.
[/QUOTE]Auklėtoja sako - reikia keist logopedę, nes metodai netinka. ...Bet auklėtoja sako, kad progreso tikrai jokio ir metai yra per daug, kad ištaisyti tokią nedidelę problemą. [QUOTE]
Kokia išmani auklėtoja. Gal pati norėtų padirbėti?...
aha ir aparatas tens toks baisus pagaliukas su burbuliuku
Gerai, kad aukletoja rupestinga, bet, jei vaikui patinka ir dirba su logopede, tikrai nekeiskit...mano sunus turejo psichologini R netarima kai ta burbuliuka laikydavo per kokiu 10 cm nuo lupu jis birbdavo RRRRRRRRRRRRR, tik padeda ant stalo, R nebeistaria, nors abiem variantais tas burbuliukas jam jau niekuo nepadedavo. Jis turi fiziskai liestis prie liezuvio R tarimometu, kad liezuvis virpetu, ismoktu virpeti tariant lietuviska RRR.
Dabar taria R, bet turi susikaupti, tdoel, kad viena R istarti yta lengviau, nei zodziuose, kur skirtingi dariniai priebalsiu ir balsiu su R kad ir burokas, ar braske
Gerai, kad aukletoja rupestinga, bet, jei vaikui patinka ir dirba su logopede, tikrai nekeiskit...mano sunus turejo psichologini R netarima kai ta burbuliuka laikydavo per kokiu 10 cm nuo lupu jis birbdavo RRRRRRRRRRRRR, tik padeda ant stalo, R nebeistaria, nors abiem variantais tas burbuliukas jam jau niekuo nepadedavo. Jis turi fiziskai liestis prie liezuvio R tarimometu, kad liezuvis virpetu, ismoktu virpeti tariant lietuviska RRR.
Dabar taria R, bet turi susikaupti, tdoel, kad viena R istarti yta lengviau, nei zodziuose, kur skirtingi dariniai priebalsiu ir balsiu su R kad ir burokas, ar braske
Na, šiandieną užbaigti galutinio sprendimo ieškojimų maratonui , apsilankiau vienam spec. daržely, pakalbėjau su vadove, su jų psichologe ir , žinot,.... jaučiuosi žiauriai pavargusi ir visa išgręžta
Pasiguodžiau vyrui,- sako "o koks čia vargas kalbėtis apie vaiką? Nuo tu čia pavargai? aš galėčiau ten apie vaiką kalbėtis su tom auklėtojom, direktorėmis visą dieną..."
klausimas: ar aš tikrai nenormali?
Pasiguodžiau vyrui,- sako "o koks čia vargas kalbėtis apie vaiką? Nuo tu čia pavargai? aš galėčiau ten apie vaiką kalbėtis su tom auklėtojom, direktorėmis visą dieną..."
QUOTE(easter @ 2015 01 12, 16:10)
Na, šiandieną užbaigti galutinio sprendimo ieškojimų maratonui , apsilankiau vienam spec. daržely, pakalbėjau su vadove, su jų psichologe ir , žinot,.... jaučiuosi žiauriai pavargusi ir visa išgręžta
Jei Jus taip paguos, jei ir nenormali, tai ne vienintelė tokia po keliasdešimties minučių pokalbio su psichologe jaučiuosiu kaip maratoną bėgusi rankos kojos dreba atrodo... Ir kas čia tokio atrodo, tik pokalbis apie vaiką, vaiko labui, su pozityviu nusiteikimu iš abiejų pusių
QUOTE(Rrina @ 2015 01 12, 17:20)
Jei Jus taip paguos, jei ir nenormali, tai ne vienintelė tokia po keliasdešimties minučių pokalbio su psichologe jaučiuosiu kaip maratoną bėgusi rankos kojos dreba atrodo... Ir kas čia tokio atrodo, tik pokalbis apie vaiką, vaiko labui, su pozityviu nusiteikimu iš abiejų pusių
man irgi atrodo, kad "nepabandęs nesakyk 'op! ir viskas' ..."
Jus kalbates apie vaiko bedas, kurios jums skauda, del kuriu pergyvenat, jus bandot rasti iseiti, pagalba, zinodama, kad uzdetas "draudimas" jam gauti ta pagalba, kitaip tariant jus einate pries veja tik su motiniska meile pries priesa cia psichologinis emocinis nuovargis, tai visiskai normalu..mano vyras nesuvokdavo, kodel as bliaunu perskaiciusi mokytoju paruosta programa su palengvinimais vaikui...tiesiog..tai suvokimas, kad pats pakeisti negali, kad su tuo turi gyventi ir eiti i priwki taip, kaip iseina, kaip gali, kiek gauni pagalbos, kuria pats iskasi
Diagnoze, esate normali mylinti mama tik reikia kazko, kas nuimtu ta psichologini kruvi...man labai padeda jojimas, kitiems gal mezgimas...zodziu, svarbu to nelaikyti savyje, galiausiia galima issiverkti
Diagnoze, esate normali mylinti mama tik reikia kazko, kas nuimtu ta psichologini kruvi...man labai padeda jojimas, kitiems gal mezgimas...zodziu, svarbu to nelaikyti savyje, galiausiia galima issiverkti
QUOTE(zydinti_gele @ 2015 01 12, 14:08)
bet R nei iš vietos. J ir viskas.
Auklėtoja sako - reikia keist logopedę, nes metodai netinka. (...) auklėtoja sako, kad progreso tikrai jokio ir metai yra per daug, kad ištaisyti tokią nedidelę problemą.
Logopedė bando su kažkokiu ten prietaisu po liežuviuku kišti, kad liežuviukas virpėtų
O jeigu iš tiesų yra kitokių metodų ir kita logopedė greičiau pasiektų tą R ištarimą.
Reiškia, liežuvis dar nepasirengęs r garsui.***
Auklėtoja sako - reikia keist logopedę, nes metodai netinka. (...) auklėtoja sako, kad progreso tikrai jokio ir metai yra per daug, kad ištaisyti tokią nedidelę problemą.
Logopedė bando su kažkokiu ten prietaisu po liežuviuku kišti, kad liežuviukas virpėtų
O jeigu iš tiesų yra kitokių metodų ir kita logopedė greičiau pasiektų tą R ištarimą.
Ir iš kur tos auklėtojos semiasi drąsos komentuoti tai, ko absoliučiai neišmano?
Aš auklėtojos paklausčiau: "Krepšinį žiūri? Kiek metų? Tai kodėl vis dar nežaidi NBA?"
Tai vadinama zondu.
Užeikit pas logopedę ir pasikonsultuokit akis į akį, o ne siurbkit info iš visokių neišmanėlių.
Sveikos.
As cia labai retai isiterpiu, ko gero del to, kad sunku apie tai kalbeti... bet skaitau visada.
Kadangi kalbate apie emocijas. Siuo metu mano busena tokia, vakarais, kai jau tylu ir visi miega, negaliu uzmigti, daug minciu, daug galvojimu, kartais asaru... Uzmiegu tik pazadinusi vyra ir paprasiusi stipriai apkabinti. Ko gero tada pasamoningai jauciuosi saugesne ir tai,k ad as ne viena.
As cia labai retai isiterpiu, ko gero del to, kad sunku apie tai kalbeti... bet skaitau visada.
Kadangi kalbate apie emocijas. Siuo metu mano busena tokia, vakarais, kai jau tylu ir visi miega, negaliu uzmigti, daug minciu, daug galvojimu, kartais asaru... Uzmiegu tik pazadinusi vyra ir paprasiusi stipriai apkabinti. Ko gero tada pasamoningai jauciuosi saugesne ir tai,k ad as ne viena.
karikatura, cia ir yra terapija, kai zmones dalinasi panasiomis bedomis...buvau kazkada isteigusi tokia mamu savitarpio pagalbos grupe...daug lengviau ant sirdies pasidarydavo
klopedija, as savo vaika maitinau iki 2 su puse metu ir atjunkinau, dabar jam tuoj bus 5 metai, ir kai atsigulu y lova vakare arba is ryto vaikas ateina pas mane ir pradeda draskyt rubus lenda prie krutines norejau paklaust ar reiktu susirupint del tokio vaiko elgiasio ir ka tokiu atveju daryt
QUOTE(Mergiona @ 2015 01 11, 16:31)
na... konkreciai apie kambario tvarkyma as tai nes per savo beveik 40 metuku taip ir nesupratau nafig ji tvarkyt mano kambariukas netvarkingiausias namuose
va va.
man tai dzin, vaikas pas mane į tvarkymą įtrauktas minimaliai, ir nelabai pas mus ir tvarkinga. o mane mėgino mėgino visą vaikystę prie to tvarkymo pripratint per jėgą - ir ką, esu žiauriai netvarkinga.
o mano vaikas akivaizdžiai už mane tvarkingesnė, nors aš jos to nemokiau. manau su tuo gimstama, ir nieko čia "neprilaužysi" per jėgą riksmais, saldainiais etc.
manau svarbu, kad vaikas sutvarkytų iškart, jei kur ką paliejo ar pridrabstė, kaip sakant, kad neįsivaizduotų jau visai su tarnais gyvenantis, o šiaip...
kas link bausmių, drausmės kėdučių etc, vat ir nežinau, kaip galima gyvent namie su vaiku tarsi kalėjimo prižiūrėtojo mantiją užsidėjus... gali būti pasekmės, kaip mini Mergiona, bet bausmės
kam? jos tik pažemina vaiką ir verčia jį svajoti, kaip ateityje jis bus didelis ir nebeklausys, apgaus, išsisuks...