Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas nekalba 17 tema

QUOTE(jurgita1999 @ 2015 01 11, 17:05)
mergiona, taip iseitu tavo zodziais ka nori tegul ta daro tai gali stoga nuimt nuo namo g.gif

vienas suauges kai vienas- kaip nori taip daro, nusistato savo taisykles, tt- nereikia derintis prie sutuoktinio kitos nuomones, ir vaikas zino kad yra taip, o ne kitaip, kaip buna papraso mamos- "ne"- bega pas teti- "taip", ir naudojasi.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 11 sausio 2015 - 16:12
kaip vaika moku taip aukleju, vienas ar ne vienas turi vaikas suprast kad ta galima ta negalima daryt
Atsakyti
Mergiona, tai tada vaikas ir turi problemu, kad suauge nemoka susitarti del auklejimo. Pvz. mes tariames ir laikomes..tiesa sunaus isterikos, kad pvz. nevesime pas drauga, kol neparuos pamoku, tenka man atlaikyti, bet vyras ramiai atremia jo argumentus, kai jis ateina kniaukti, kad paruos veliau pamokas.
Gal ir lengviau, kai namie tu vienas nustatai taisykles, bet esme, kad vaikui truksta emocinio seimos pajautimo, as apie tai, tada truksta ir demesio, kurio ima reikalauti neklausymais, negirdejimais ir t.t. kas vienam is twvu tikrai nepalengvina, nes cia jau psichologinis vaiko isgyvenimas, net ne auklejimo reikalas.
Jurgita, jei iseina pabandykite pasikalbeti gal su mociute, jei santykiai tai leidzia, kad vaikas padetu jai tvarkyuti zaislus, na kad jai sunku, o jis galetu padeti, pvz. jis gali gauti kazkoki paskatinima ir namie, jei tvarkesi su mociute zaislus. 4u.gif
Atsakyti
kalbejus tukrai ne karta su mociute, bet as nepakeisiu is esmes kaip jie ta vaika aukleja nes vistiek kai vienintelis anukas tai ir sokineja cia as jau bejege schmoll.gif tik va namie mano tvarka
Atsakyti
Na niekaip nesuprantu, prie ko cia ta mociute? Mociutes namuose taip, mamos- kitaip. Na normalu ir naturalu kad mociute anuka lepina, cia mociutes ir anuko santykiai, o mamos ir sunaus santykiai yra atskiri, nuo mociutes nepriklausantys. unsure.gif
Papildyta:
QUOTE(jurgita1999 @ 2015 01 11, 19:06)
kalbejus tukrai ne karta su mociute, bet as nepakeisiu is esmes kaip jie ta vaika aukleja nes vistiek kai vienintelis anukas tai ir sokineja cia as jau bejege schmoll.gif tik va namie mano tvarka

drinks_cheers.gif vat butent- jusu namai, jusu tvarka, ir mociute cia visai ne prie ko.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 11 sausio 2015 - 20:14
Oho, kaip tema pagyvėjusi!.. bigsmile.gif
QUOTE(jurgita1999 @ 2015 01 10, 18:58)
sveika gal tu vaiku psichologe? bigsmile.gif
Ne.
Bet mano sritis su vaiko psichologija susijusi, todėl labai domiuosi.

QUOTE(Alchemie @ 2015 01 10, 19:01)
klopedija rimuojasi su logopede, ne su psichologe mirksiukas.gif
Klopedija - mano "profesinė" pravardė, niekaip nesusijusi su "enci -klopedija", kaip dažnai pagalvojama. biggrin.gif Taip pavadino vienas vaikas, visai neturėjęs kalbos sutrikimų. Man patiko. biggrin.gif

QUOTE(Ellana @ 2015 01 10, 23:52)
Ar didele problema jei 4m ir 3 men. mergaite netaria R raides, zodynas platus.
Ar reiketu kreiptis i logopeda?
Ne. Tai yra fiziologinis šveplavimas.
Į logopedą reikėtų kreiptis maždaug nuo 5 m. Bet galima ir anksčiau, jei pastebėsit, kad vietoje r taria ne l, o keičia į u, j ar dar kaip nors. Pvz., vietoje "ratas" sako "jatas", "uatas"; vietoje "draugas" sako "djaugas", "duaugas". Turėtų tarti "latas", "dlaugas" ir t.t.

QUOTE(Ellana @ 2015 01 11, 14:06)
Man neramu del to, kad lietuviskai visus zodzius zinojo ir kalbejo gana taisyklingai, (...) O dabar specialiai daznai (ypaz zaisdama) kalba pusiau lietuviskai, pusiau angliskai.
Gal kažką praleidau... O kokioje šalyje/aplinkoje gyvenate?
Jei nuolat girdi ne vien lietuvių kalbą, natūralu, kad formuojasi dvikalbystė. ax.gif
Atsakyti
kopedija, as jums turiu klausima bet cia ne sios temos tema tai gal apsilankykite ,,kudikio zindymas''.
Papildyta:
norejau patikslinti ,,vyresnio vaiko zindymas''.
Atsakyti
QUOTE(jurgita1999 @ 2015 01 11, 21:21)
,,vyresnio vaiko zindymas''.
Šiuo klausimu neturiu nuomonės. unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2015 01 11, 21:56)

Į logopedą reikėtų kreiptis maždaug nuo 5 m. Bet galima ir anksčiau, jei pastebėsit, kad vietoje r taria ne l, o keičia į u, j ar dar kaip nors. Pvz., vietoje "ratas" sako "jatas", "uatas"; vietoje "draugas" sako "djaugas", "duaugas". Turėtų tarti "latas", "dlaugas" ir t.t.

Labai sunku ismusti neteisingą žodžių tarimą.
Atsakyti
QUOTE(shantal @ 2015 01 10, 18:49)
Dukra plasnoja kai labai džiaugiasi arba susijaudina - pvz. žiūri kažkokį įdomų filmą ir jau kai įtempta vieta - ir šokinėja ar plasnoja, arba kažką tokio uždegančio pasakoja irgi taip daro, arba kai aš apie ją ką nors pasakoju juokingo, ji džiaugiasi ir vėl šokinėja ar plasnoja....Ji kai gatve eina, ji net neina  - ji eina pasišokinėdama..., na įsivaizduojat, kai vaikas eina ir džiaugiasi, tada eina pasišokinėdamas...ir aišku dažniausiai ką nors įdomaus pasakoja, nes tauška be perstojo .... smile.gif na aišku, būna , kai eina ramiai, tada kai neša sunkią kuprinę... smile.gif
Visada tai priėmiau kaip natūralų dalyką - tiesiog vaikas taip daro iš didelio susijaudinimo, džiaugsmo - sunku jausmus išlaikyti viduje - štai  tokia jausmų ekspresija...

Man irgi tai aktualu. Ir kyla klausimas ar taip kai kurie vaikai dziaugdamiesi, susijaudine daro, nes tiesiog savo jausmu neislaiko viduje? Gal kas pakomentuotu?
Atsakyti
QUOTE(~Matuke~ @ 2015 01 12, 11:48)
Man irgi tai aktualu. Ir kyla klausimas ar taip kai kurie vaikai dziaugdamiesi, susijaudine daro, nes tiesiog savo jausmu neislaiko viduje? Gal kas pakomentuotu?

as galiu biggrin.gif as suauges zmogus, dariau taip ir darau. Kodel- negaliu paaiskint. Aisku, ne prie zmoniu. Kadangi as pati nlb zinau kodel taip darau tai bandymai suprast kodel taip (ar kazkaip kitaip) daro vaikas- mano akim beviltiski.
Atsakyti
Vidine dziaugsmo, susijaudinimo israiska..kai kurie suploja, kiti spiegia is dziaugsmo...as pvz. visada vyro barama, kad per daug emocingai balsu reiskiu dziaugsma, pamacius pvz. grazu vaizda, ar ka suzinojus. Tipo, jis deda ant stabdziu masinoje, kai as sakau ach biggrin.gif is kitos puses..riba siaura..kur autizmo bruozas ir zenklas, kur israiska..sudetinga
Atsakyti