Įkraunama...
Įkraunama...

Vaikas nekalba 17 tema

Na, mano poziuris i vaikus kitoks, as netikiu kad buna "vaikas neklauso" siaip sau, tam yra priezastis.
Atsakyti
nu man buna kad neklauso atrodo kalbi bet tik jis tikisdykauja, bet bandysiu koldar galima kazka pakeist keisiu
Atsakyti
Labai dekinga uz atsakymus.
Man neramu del to, kad lietuviskai visus zodzius zinojo ir kalbejo gana taisyklingai, zodynas platus, bet aisku iki galo labai gerai dar nebuvo, kartais linksnius supainiodavo, ne taip sakini sudeliodavo ir pan. O dabar specialiai daznai (ypaz zaisdama) kalba pusiau lietuviskai, pusiau angliskai. Kartais ir lietuviskus zodzius pradejo iskraipyt kur anksciau gerai sakydavo, arba sako be galuniu, tipo mandriau kalba. Man neramu, gal sakau sutabdyt geriausiai su ta anglu kalba butu, filmukus tik lietuviskai duoti ziureti.
Tiesa, kas del R raides. Pastebejau, kad istarti jau moka kartais, bet jai patogiau be R raides, tai ir kalba be R raides.

QUOTE(Mergiona @ 2015 01 11, 14:55)
Na, mano poziuris i vaikus kitoks, as netikiu kad buna "vaikas neklauso" siaip sau, tam yra priezastis.

Musiske taip pat labai neklauso. Kartais pagalvoju gal cia auklejimo spragos. blush2.gif
O gal toks vaiko charakteris? Visada bandome graziuoju tartis. Klauso tik tada kai jai yra idomu. Suprast tai kuo puikiausiai supranta, tik daznai "pabega ausys"...
Atsakyti
Del "r" raides- prasykit pakartot zodzius kur "r" praleido ir ieis i kalba pomazu.

O ka jus vadinat "neklauso"?
Atsakyti
Jurgita, vaikai turi selektyvu girdejima biggrin.gif kaip ir dauguma vyru doh.gif jie girdi, kas jiems naudinga, malonu ir ko nori, susitvarkymas neieina i malonumu kategorija, delto ima isdykauti, tipo negirdi, galima pabandyti, kai praso saldainio ar pan. dalyko, kuris tikrai nera traumuojantis santyki dalykas, irgi aspimesti, kad negirdi..tiesiog pasakyti, kai tu negirdi, ko as prasau pvz. einam tvarkytis, as negirdziu, kai reikia saldainio.
Jusu atveju sudetinga, kad vaikui reikia skirtingu aukleujimo ir taisykliu laikytis..bet..gyvenimas ivairus

Ellana, ji trumpina galunes nes suvokia, kad angliski zodziai neturi tokiu galuniu, kaip lietuviski, tokiu budu ji imituoja kalbejima angliskai, tose vietose, kur ji nezino anglisku zodziu.
Anglu kalba siuo atveju yra zaidimu kalba ir ji lengvesne gramatiskai. Butinai taisykit, skaityik, jei klauso lietuviskai knygas, bandykit riboti anglisku filmuku, stenkites rasti lietuviskai igarsintu
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2015 01 11, 15:27)
Jurgita, vaikai turi selektyvu girdejima biggrin.gif kaip ir dauguma vyru doh.gif jie girdi, kas jiems naudinga, malonu ir ko nori, susitvarkymas neieina i malonumu kategorija, delto ima isdykauti, tipo negirdi, galima pabandyti, kai praso saldainio ar pan. dalyko, kuris tikrai nera traumuojantis santyki dalykas, irgi aspimesti, kad negirdi..tiesiog pasakyti, kai tu negirdi, ko as prasau pvz. einam tvarkytis, as negirdziu, kai reikia saldainio.
Jusu atveju sudetinga, kad vaikui reikia skirtingu aukleujimo ir taisykliu laikytis..bet..gyvenimas ivairus

Ellana, ji trumpina galunes nes suvokia, kad angliski zodziai neturi tokiu galuniu, kaip lietuviski, tokiu budu ji imituoja kalbejima angliskai, tose vietose, kur ji nezino anglisku zodziu.
Anglu kalba siuo atveju yra zaidimu kalba ir ji lengvesne gramatiskai. Butinai taisykit, skaityik, jei klauso lietuviskai knygas, bandykit riboti anglisku filmuku, stenkites rasti lietuviskai igarsintu

sutinku visiskai su su tavi nes kas vaikui naudi ga ta girdi ta as ir pastebejau thumbup.gif bet ka daryt kai jam graziai pasakai tipo jis negirdi tada jy apsikabinu sveliu tonu sakau einam abu tvarkytis tada pradeda isdykaut dar labiau begioja reke ir jis tikrai supranta ir ignoruoja ta situacija.
Atsakyti
QUOTE(Alchemie @ 2015 01 11, 15:27)
irgi aspimesti, kad negirdi..tiesiog pasakyti, kai tu negirdi, ko as prasau pvz. einam tvarkytis, as negirdziu, kai reikia saldainio.

niu as tai nepritarciau blush2.gif rusiskai tai vadinasi "pis'kami merit'sia" blush2.gif na nelygis nusileist iki vaiko lygio ir is vis tai "patovaja situacija"- as negirdziu-tu negirdi, spjaus tas vaikas, pasiims saldaini ir sedes laimingas netvarkytam kambaryje. unsure.gif

irgi net labai nepritariu- vaikas puikiai suvokia kad kiekvienoje vietoje savos taisykles- namie-darze-pas mociute, taip buvo ir bus pas visus vaikus.
Atsakyti
mergiona, kiekvienoj seimoj skirtingas auklejimas tai cia naturalu mes tik diskutuojam, pvz mano vaikas berniukas jis nelabai klauso isdykauja gal del to kaip vienintelis labai ispaikintas.
Atsakyti
Pirmiausiai reikia apibrezt ar kalbam apie sveikus-normalios raidos vaikus- ar apie sioje temoje esancius- su kalbos ir kitom bedom.
Atsakyti
Ji ir parase, kad vaikas kalbos bedu neturi, primosiose zinutes, uzklausiau, kai emiau komentuoti 4u.gif

Nu mano namuose taip saldainio nepasiimsi, cia jau irgi butu lygis. doh.gif tipo pasiimu ir dzin ka sakai ir kodel
Beje toki momenta as viena syki esu padariusi ir jis puikiai suveike, daugiau nebenaudojau, bet negirdejimas dingo tose vietose.
Dabar pas mus Kakes Makes netvarkos nykstukas labai groja, ji pati ivardina, kad jis isinese zaisliukus, kai nesutvarkyta doh.gif
Dukra iskrauste brolio stalciu ir pasieme jo Kaledini sokoladuka..suvalge..savaite jokiu saldainiu ir jokiu parduotuviu...puikiai suvokia bausme, atsiprase brolio ir dabar atsiklausia, ar galima ir mano stalciuose seimininkauti, nors ten saldainiu ner.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Alchemie: 11 sausio 2015 - 14:50
na, nzn, turbut tikrai pas daug ka- saldainis- apdovanojimas-pas mus ju daug ir guli atvirai, tai pasiimt- nera jokio zygdarbio. Ir "diena-savaite-menuo" be saldainio pas mus netaikoma, saldainiai- na, kasdienybe, nieko mandro.
Papildyta:
QUOTE(Alchemie @ 2015 01 11, 15:49)
Ji ir parase, kad vaikas kalbos bedu neturi, primosiose zinutes, uzklausiau, kai emiau komentuoti 4u.gif

as supratau cia jau bendresne diskusija, ne apie konkretu vaika. 4u.gif
Atsakyti
Siaip, man atrodo ilgalaikei perspektyvoj veikia tik naturalios pasiekmes. Netvarkei-tvarke mama-nespejo paskaityt, ar kazkas tokio. Mano vaikai palyginus gerai elgiasi nes zino, jei neklausys- mes visai is vietos nepajudesim unsure.gif Visgi mano situacija turbut skirtinga nei daugumos, tai mums kitaip neiseitu... baust viena saldainio nedavimu- kai salia kitas valgo- na nezmoniska, arba filmukais kokiais, del to ieskom kitu budu susitart.
Atsakyti