Sveikos,
Kadangi šiandien grįžau iš lazerinės operacijos (prieš tai nepaskaičiusi jokių forumų) ir buvau labai nustebinta apmokėjimo būdu, tai įspūdžiais pasidalinsiu ir aš.
Man poliklinikoje pasakė, kad klinikose kainuos apie 500 Lt. Nuėjus į konsultaciją pas Sudiką buvo pasakyta, kad kainuos apie 600-700 Lt (reikėjo koreguoti veną apie 7 cm). Na gerai, galvoju, gal tai priklauso nuo impulsų skaičiaus ar pan., tai gal ir negali pasakyti tikslios kainos.
Šiandien atvykus į operaciją, jau pažymėjus koją, gydytojas paprašė atnešti jam pinigus į kabinetą, bet tikslios sumos nepasakė. Bet gi man tundrai niekas iš anksto nepasakė, kad ten reikia mokėti grynais, tai aš jų net neturėjau, galvojau susimokėsiu kortele, dar dėl visa ko banko generatorių įsidėjau... Tai ir sakau, neturiu aš čia tiek grynų pinigų, gal kaip kitaip galėčiau susimokėti. Aišku, buvo labai nepatenkintas, bet susiskambino su buhalterija, kur man oficialiai išrašė sąskaitą ir leido padaryti pavedimą. Viskas kainavo 493,50 Lt, dar paklausiau, ar tai jau visa suma, ar dar kažkiek reikia pervesti į kitą sąskaitą, tai jos nustebę pasakė, kad tai yra pilna kaina už operacijai reikalingas nekompensuojamas priemones...
Tęsinys buvo toks, kad buvau nubausta už "nesupratingumą" ir vietoj 10 val. paimta operuoti paskutinė, apie 13 val. Kateterį statė 6 dūriais į skirtingas vietas, paskui jau trise, kol pradėjau alpti, tuomet visi subėgo ir pribaigė labai greitai, bet rankas turiu mėlynas (gal čia atsitiktinumas, bet ten turbūt buvo paimta praktikantė pasipraktikuoti ant manęs...). Su vaistais irgi keistas dalykas, išrašė 10 dienų skystinančius už 121 Lt, nors kitoms palatoje, kur buvo didesnės operacijos, nieko neišrašė (o pas mane kraujas ir taip skystesnis nei norma)... joms kažkaip ir neleido jokių papildomų vaistų nei į pilvą, nei į subinę, viską per kateterį, o man papildomai:). Ir dar tokių keistenybių prikalbėjo... Žinoma, "padėkos" pinigėlių aš jam jau nemokėjau...
Tai va ir pradėjau ieškoti informacijos apie tai, ką iš tikrųjų reikia daryti ir gerti po operacijos. Apie jokius skystinančius nieko neradau. Man liepė nešioti elastinį bintą visą mėnesį, nors visur randu, kad galima tik kompresines pėdkelnes ir tai 3 savaites.
Jeigu kas nors perskaitėte mano rašliavą iki galo, gal galite pasidalinti patirtimi, būčiau dėkinga