Laba diena,
Matau, kad problema tikrai aktuali taigi skubu pasidalinti savo patirtimi.
Mano šeimos gydytoja davė siuntimą ir pati rekomendavo kreiptis pas gyd. A. Grinkevičių (beje apie jį radau vien teigiamus atsiliepimus:) ), davė jo telefono numerį, gydytojas dirba Antakalnyje ir privačioje klinikoje, tad skambindama pasakiau, jog turiu siuntimą ir norėčiau konsultacijos Antakalnyje. Konsultaciją paskyrė dar tą pačią savaitę. Atvykus pažiūrėjo su echoskopu. Gydytojas labai labai patiko: malonus, atsako į visus klausimus, viską detaliai paaiškina, taigi kai pasakė, kad reikia operuoti nedvejodama sutikau. Paaiškino, kad mano atveju dar galima naudoti "tulpinį" lazerį (jei vena būtų išsiplėtus daugiau, reiktų naudotį "žiedinį", kurio Antakalnis neturi, tad operaciją reiktų atlikti kitoje klinikoje ir ji būtų žymiai brangesnė). Taip pat paaiškino, kad galima daryti ir chirurginiu būdu, tačiau šią galimybę atmečiau, kadangi palyginus su lazeriu turi daug minusu.
Dėl kainos: operacija yra kompensuojama, tačiau reikia sumokėti už vienkartinį šviesolaidį, kuris kainavo 350 Eur, viskas oficialiai, duoda kvitą. (Ar reikia kažką mokėti už chirurginę nesidomėjau, todėl dėja nežinau)
Operacijos dieną atvykau į kliniką (beje operaciją paskyrė po ~20 dienų nuo konsultacijos) turėdama su savim reikiamus tyrimus, labai greit užregistravo ir nuvedė į palatą. Tik spėjau persirengt, beveik iš kart nusivedė į operacinę. Čia paguldė, pastatė lašalinę, suleido į pilvą vaistų ir atėjo chirurgas. Operacija praėjo gan greitai, jaučiau kad su koja kažkas daroma, kartais kiek skaudžiau, bet realiai viskas tikrai ne taip baisu kaip buvau prisigalvojus
po operacijos nuvežė į palatą, gydytojas pasakė beveik iš karto pradėt po truputi vaikščiot po palatą, o paskui ilgesniam laikui eit į koridorių pasivaikščioti.
Koja po operacijos apvyniota elastiniu bintu (jį reikia prieš operaciją turėti su savimi). Per naktį palieka stacionarę, ryte gydytojas apžiūri, paskui nueini pertvarstymui, kur užklijuoja žaizdeles ir užmauna kompresinę kojinę (ją reikia turėti su savimi). Keliauji namo
)
Kai po savaitės viską nuėmė, net nustebau, kad koja taip gerai atrodo
be abejo ne iki galo mėlynė nuėjus, matosi durio vietos (maži taškiukai), vienoj vietoj kiek patinus koja. Dėl skausmo, man asmeniškai ne tiek skaudėjo kiek atsirasdavo nemalonus tempimo jausmas, bet gydytojas sakė tai normalu.
IŠVADA: Antakalnyje dirba nuostabi komanda, kiek operacinėje tiek pačiame dienos stacionare, jei reikės operuotis ir kitą koją tai 100% žinau kur kreiptis
O visom kurios turi analogišką bėdą rekomenduoju nedelsti, nes tai Jūsų sveikata ir grožis, tad tikrai neverta tuo rizikuoti dėl baimės, nes bent jau per konsultaciją tikrai neskaudės
Tikiuosi kam nors mano patirtis bus naudinga, o jei kils klausimų, kreipkitės:)