Sveikos,
man vat kilo toks klausimas beskaitant- ar šios operacijos tik mokamos? O jei žmogus, pvz., nebegali dirbti dėl to ir neturi už ką operuotis- viskas, invalidumas? Nes, kiek žinau, anksčiau operacija nekainuodavo, ar reikėjo tik už tvarsliavą susimokėt- ne vienas kolega yra operavęsis, vyrai. O kaip dabar? Nes aš tai apie operaciją galvosiu tik tuo atveju, jei nebegalėsiu dirbti- ir nemaži pinigai, ir poros mėnesių nedarbingumas po to visai nevilioja ir nemotyvuoja. Tai kol kas tempiu dar, bet būna, kad reikia ir bintu vyniotis į darbą einant, tiesa, paskutiniu metu itin retai. Nes kalbat čia tik apie grožį, o kaip sveikata, kaip dirbat su tokiom kojom? Man asmeniškai daugiausiai problemų kelia skausmas, mėšlungis ir pan., kaip ta koja atrodo- nelabai rūpi, gal dėl to, kad nelabai baisiai dar
Tikrai, gal kuri nors susidūrėte ar ką girdėjote? Ar čia pasakų pasaka?
QUOTE(denaxa @ 2016 07 05, 22:07)
Sveikos,
man vat kilo toks klausimas beskaitant- ar šios operacijos tik mokamos? O jei žmogus, pvz., nebegali dirbti dėl to ir neturi už ką operuotis- viskas, invalidumas? Nes, kiek žinau, anksčiau operacija nekainuodavo, ar reikėjo tik už tvarsliavą susimokėt- ne vienas kolega yra operavęsis, vyrai. O kaip dabar? Nes aš tai apie operaciją galvosiu tik tuo atveju, jei nebegalėsiu dirbti- ir nemaži pinigai, ir poros mėnesių nedarbingumas po to visai nevilioja ir nemotyvuoja. Tai kol kas tempiu dar, bet būna, kad reikia ir bintu vyniotis į darbą einant, tiesa, paskutiniu metu itin retai. Nes kalbat čia tik apie grožį, o kaip sveikata, kaip dirbat su tokiom kojom? Man asmeniškai daugiausiai problemų kelia skausmas, mėšlungis ir pan., kaip ta koja atrodo- nelabai rūpi, gal dėl to, kad nelabai baisiai dar
Mamos draugei buvo net pedos pamelusios, pajuodusios, kur tik nejo, visoki sh tepe, kazkas paprotino, kad pas venu daktara nueitu...4 stadijos varikoze... Gavo siuntima op darytis, padare su lazeriu, nieko nekainavo jai, jau ta pacia diena dirbt galejo, tik tiek kad kompresines kojines ar tai pedkelnes reikejo nesiot kazkuri laika.
Mane irgi vargina koju skausmas ir meslungis, ir nezmoniskas niezulys, tinimai, bet as galvoju, kad man dar tik pradzia. Eisiu konsultacijai. Ziuresiu ka sakys.
Manau pasikonsultuoti kiekvienam reikia, suzinai tada kas kaip ir uz kiek, o dabar tik speliones , kad n karviu kainuos
QUOTE(Sikste @ 2016 07 12, 18:58)
Mamos draugei buvo net pedos pamelusios, pajuodusios, kur tik nejo, visoki sh tepe, kazkas paprotino, kad pas venu daktara nueitu...4 stadijos varikoze... Gavo siuntima op darytis, padare su lazeriu, nieko nekainavo jai, jau ta pacia diena dirbt galejo, tik tiek kad kompresines kojines ar tai pedkelnes reikejo nesiot kazkuri laika.
Mane irgi vargina koju skausmas ir meslungis, ir nezmoniskas niezulys, tinimai, bet as galvoju, kad man dar tik pradzia. Eisiu konsultacijai. Ziuresiu ka sakys.
Manau pasikonsultuoti kiekvienam reikia, suzinai tada kas kaip ir uz kiek, o dabar tik speliones , kad n karviu kainuos
O kur čia taip nemokamai lazeriu šalina? Aš jau pasiryzau, susitaupiau ir se tau, kad nori - klinika pradeda issikalineti. Mano vienoje kojoje reikia šalinti abu kamienus. Operacijos kaina sudaro: lazeris, kamieno šalinimas, anestezija ir kompresine kojinė. Pusė operacijos kainos (kamieno šalinimo) dengia TLK. Tai kadangi kalba eina apie vieną koją, pagalvojau, jog galiu šalinti abu kamienus ir sutaupyti šviesolaidžio, anestezijos, kojinės kainą, o svarbiausia laiką. Tai ne, pradėjo dabar kažką trint, kad valstybė tik vieno kamieno puse kainos kompensuoja.. žodžiu, klinika lyg ir rimta, bet toks elgesys rimtumo nepriduoda..
QUOTE(Sikste @ 2016 07 12, 19:58)
Nu va, vis tik daro, kai reikia ne dėl grožio Aš vis tik tempsiu, vienas dalykas- neįmanoma pas venų daktarą pakliūti (man darbo grafiko neduoda n mėnesių į priekį, tai neišeina suderinti, o tą patį mėnesį talonų niekad nėra), ir dabar kiek palengvėję- pagėriau detraleksą, kadangi vasara- vairuoju basa, gerokai mažiau vargsta kojos, tiksliau- basom ir patogiai sėdint išvis beveik nevargsta Na ir labiausiai nesinori nedarbingumo- mano atveju negalėčiau dirbti mažiausiai mėnesį, bet greičiausiai truktų ilgiau sėdėjimas namie Kada gali dirbti- labai priklauso nuo darbo pobūdžio, mano atveju tai yra profesinė liga, dešinė koja gauna labai didelį fizinį krūvį.
Mazeikiuose cia, bet as ir stebejausi, kaip taip nemokamai padare Kol pati neisbandsiu, tol nesuzinosiu, kas kaip ir uz kiek Sakau, gal jai ten jau skubiai reikejo, gal tokiais atvejais apmoka ligoniu kasos viska.
Tai va tame ir dalykas, kad turi būti ir nemokamos operacijos, nes rezultate, nieko nedarant- žmogui gyvam kojos tiesiogine prasme pradeda pūti. Aš esu mačiusi tokių ligonių. Negi tada žmogui gyvam supūti, jei jis neturi už ką operuotis?
QUOTE(denaxa @ 2016 07 28, 11:44)
Tai va tame ir dalykas, kad turi būti ir nemokamos operacijos, nes rezultate, nieko nedarant- žmogui gyvam kojos tiesiogine prasme pradeda pūti. Aš esu mačiusi tokių ligonių. Negi tada žmogui gyvam supūti, jei jis neturi už ką operuotis?
Siandien skaiciau straipsni, kad mazeikiu ligonine padedant savivaldybei nusipirko lazeri venoms gydyti, ir iki 20 zmoniu per metus operacijas daro nemokamai. Ir siaip ten op yra daug pigesne bei bet kokioj privacioj klinikoj. As jau uzsirasiau konsultacijai rugpj. vidury. Tik baisiai ten nemalonios moterys dirba registraturoj, mama sake kai mane uzrasinejo, o siandien ir pati paskambinau, tai labai nemaloniai atsakinejo i klausimus, o as norejau kainas suzinoti, gi turesiu uz viska pati susimoketi. Tai tik i ligonine nepriskambinau suzinoti kiek op kainuoja. O pas daktara kabinete skleroterapija 30 e kainuoja, tik va nepaklausiau ar vaistai i ta kaina ieina, nes kaip tik uzskaiciau kazkurioj privacioj klinikoj kaina buvo terapijos ir vaistu atskirai
KAS Mažeikiuose operuoja?
QUOTE(Sikste @ 2016 07 28, 12:59)
Siandien skaiciau straipsni, kad mazeikiu ligonine padedant savivaldybei nusipirko lazeri venoms gydyti, ir iki 20 zmoniu per metus operacijas daro nemokamai. Ir siaip ten op yra daug pigesne bei bet kokioj privacioj klinikoj. As jau uzsirasiau konsultacijai rugpj. vidury. Tik baisiai ten nemalonios moterys dirba registraturoj, mama sake kai mane uzrasinejo, o siandien ir pati paskambinau, tai labai nemaloniai atsakinejo i klausimus, o as norejau kainas suzinoti, gi turesiu uz viska pati susimoketi[COLOR=red]. Tai tik i ligonine nepriskambinau suzinoti kiek op kainuoja. O pas daktara kabinete skleroterapija 30 e kainuoja, tik va nepaklausiau ar vaistai i ta kaina ieina, nes kaip tik uzskaiciau kazkurioj privacioj klinikoj kaina buvo terapijos ir vaistu atskirai
Aš tavo vietoje geriau pasidomėčiau.. Nes jeigu tau operacija nereikalinga, tai tau jos ir nedarys, o jei reikalinga, tai ji reikalinga ne tik tada kai kojos pradeda pūti.O aš jau galiu pasidalinti savo patirtimi ir mintimis, kokie dalykai dedasi ant LT. Kaip ir minėjau, jau seniau buvau apsisprendusi, jog darysiuosi operaciją lazeriu ir sistemingai tam taupiau pinigus. Pati esu kaunietė, Kaune ne viena privati klinika atlieka šias grožio (bet ar tik?) operacijas. Taigi pasidomėjau BMP klinikoje atliekamomis operacijomis ir aišku kaina. Ši informacija lengvai prieinama ir paprastai tai yra pradinis atskaitos taškas. Kadangi esu drausta sveikatos draudimu, tai BMP savo puslapyje nurodo, jog flebektomija kainuoja 701Eur. Šviesolaidžio paketas - 279 Eur. Dalį išlaidų padengia TLK. Taigi su draudimu kaina už operaciją 348 Eur už rinkinį - 260Eur Viso - 608 Eur. Na mane tokia kaina kaip ir tenkina, dar pasitikslinu registratūroje. Ir ką jūs manot, nueinu pas mokslų daktarą Inčiūrą, kuris apžiūrėjęs mano kojas ir padaręs echoskopiją, patvirtina, jog man reikalinga operacija, reikia šalinti 2 kamienus vienoje kojoje ir 1-ną kitoje. Pradeda dėlioti operacijos kainą, kalbėti apie kiekvienoje kojoje esančius kamienus, žodžiu, kad man reikalingos 2 operacijos, dar papildomai anestezija ir kojinės kaina. Kaina išauga iki 1000 Eur už vieną koją. Rimtu veidu mokslų daktaras aiškina, kad visur ir kitose klinikose rašoma kamieno kaina, ne kojos. Na ok. Lyg ir susitaikau - specifika. Sutariam operacijos datą, tada skambina man vėl daktaras vakare ir pradeda kliedėti, jog TLK kompensuoja tik vieną operaciją, už antro kamieno operaciją jūs turėtumėte sumokėti pilną kainą pati, na gal klinika dar padarys nuolaidą. Be nuolaidos kaina apie 1400Eur UŽ VIENĄ koją. Domiuosi toliau, kad visur kalba visgi eina apie koją, ne kamienus. BAK pvz. skelbia akciją operacijai lazeriu 521 Eur. Susiskambinu su gydytoju, taip tiek kainuoja operacija, pašalinsime abu blogus kamienus, papildomai nieko nekainuos.
Tai tokie tie skirtumai ant Lietuvos.. Tikiuosi ši istorija kažkam pravers. Nes BMP daktaras man vis akcentavo, kad pas juos pilna užsieniečių, kurie moka visą pilną kainą. Tai žinokit, kad yra kur pigiau daro, neskaido kojų į kamienus ir šakas.
QUOTE(Egloshke @ 2016 07 28, 13:09)
Aš tavo vietoje geriau pasidomėčiau.. Nes jeigu tau operacija nereikalinga, tai tau jos ir nedarys, o jei reikalinga, tai ji reikalinga ne tik tada kai kojos pradeda pūti.
O aš jau galiu pasidalinti savo patirtimi ir mintimis, kokie dalykai dedasi ant LT. Kaip ir minėjau, jau seniau buvau apsisprendusi, jog darysiuosi operaciją lazeriu ir sistemingai tam taupiau pinigus. Pati esu kaunietė, Kaune ne viena privati klinika atlieka šias grožio (bet ar tik?) operacijas. Taigi pasidomėjau BMP klinikoje atliekamomis operacijomis ir aišku kaina. Ši informacija lengvai prieinama ir paprastai tai yra pradinis atskaitos taškas. Kadangi esu drausta sveikatos draudimu, tai BMP savo puslapyje nurodo, jog flebektomija kainuoja 701Eur. Šviesolaidžio paketas - 279 Eur. Dalį išlaidų padengia TLK. Taigi su draudimu kaina už operaciją 348 Eur už rinkinį - 260Eur Viso - 608 Eur. Na mane tokia kaina kaip ir tenkina, dar pasitikslinu registratūroje. Ir ką jūs manot, nueinu pas mokslų daktarą Inčiūrą, kuris apžiūrėjęs mano kojas ir padaręs echoskopiją, patvirtina, jog man reikalinga operacija, reikia šalinti 2 kamienus vienoje kojoje ir 1-ną kitoje. Pradeda dėlioti operacijos kainą, kalbėti apie kiekvienoje kojoje esančius kamienus, žodžiu, kad man reikalingos 2 operacijos, dar papildomai anestezija ir kojinės kaina. Kaina išauga iki 1000 Eur už vieną koją. Rimtu veidu mokslų daktaras aiškina, kad visur ir kitose klinikose rašoma kamieno kaina, ne kojos. Na ok. Lyg ir susitaikau - specifika. Sutariam operacijos datą, tada skambina man vėl daktaras vakare ir pradeda kliedėti, jog TLK kompensuoja tik vieną operaciją, už antro kamieno operaciją jūs turėtumėte sumokėti pilną kainą pati, na gal klinika dar padarys nuolaidą. Be nuolaidos kaina apie 1400Eur UŽ VIENĄ koją. Domiuosi toliau, kad visur kalba visgi eina apie koją, ne kamienus. BAK pvz. skelbia akciją operacijai lazeriu 521 Eur. Susiskambinu su gydytoju, taip tiek kainuoja operacija, pašalinsime abu blogus kamienus, nieko nekainuos.
Tai tokie tie skirtumai ant Lietuvos.. Tikiuosi ši istorija kažkam pravers. Nes BMP daktaras man vis akcentavo, kad pas juos pilna užsieniečių, kurie moka visą pilną kainą. Tai žinokit, kad yra kur pigiau daro, neskaido kojų į kamienus ir šakas.
O aš jau galiu pasidalinti savo patirtimi ir mintimis, kokie dalykai dedasi ant LT. Kaip ir minėjau, jau seniau buvau apsisprendusi, jog darysiuosi operaciją lazeriu ir sistemingai tam taupiau pinigus. Pati esu kaunietė, Kaune ne viena privati klinika atlieka šias grožio (bet ar tik?) operacijas. Taigi pasidomėjau BMP klinikoje atliekamomis operacijomis ir aišku kaina. Ši informacija lengvai prieinama ir paprastai tai yra pradinis atskaitos taškas. Kadangi esu drausta sveikatos draudimu, tai BMP savo puslapyje nurodo, jog flebektomija kainuoja 701Eur. Šviesolaidžio paketas - 279 Eur. Dalį išlaidų padengia TLK. Taigi su draudimu kaina už operaciją 348 Eur už rinkinį - 260Eur Viso - 608 Eur. Na mane tokia kaina kaip ir tenkina, dar pasitikslinu registratūroje. Ir ką jūs manot, nueinu pas mokslų daktarą Inčiūrą, kuris apžiūrėjęs mano kojas ir padaręs echoskopiją, patvirtina, jog man reikalinga operacija, reikia šalinti 2 kamienus vienoje kojoje ir 1-ną kitoje. Pradeda dėlioti operacijos kainą, kalbėti apie kiekvienoje kojoje esančius kamienus, žodžiu, kad man reikalingos 2 operacijos, dar papildomai anestezija ir kojinės kaina. Kaina išauga iki 1000 Eur už vieną koją. Rimtu veidu mokslų daktaras aiškina, kad visur ir kitose klinikose rašoma kamieno kaina, ne kojos. Na ok. Lyg ir susitaikau - specifika. Sutariam operacijos datą, tada skambina man vėl daktaras vakare ir pradeda kliedėti, jog TLK kompensuoja tik vieną operaciją, už antro kamieno operaciją jūs turėtumėte sumokėti pilną kainą pati, na gal klinika dar padarys nuolaidą. Be nuolaidos kaina apie 1400Eur UŽ VIENĄ koją. Domiuosi toliau, kad visur kalba visgi eina apie koją, ne kamienus. BAK pvz. skelbia akciją operacijai lazeriu 521 Eur. Susiskambinu su gydytoju, taip tiek kainuoja operacija, pašalinsime abu blogus kamienus, nieko nekainuos.
Tai as kai nueisiu, tada issiklausinesiu. As vokietijoj buvau privaciai, tai man vienai kojai apie 500e , kita 1000e. Tai va galvoju, lt paziuresiu ka sakys ir kiek viskas kainuos. Taip pat buvau dar neprivaciai, tai ten is vis pasake, kad man nieko nera, cia tik estetinis vaizdas koju negrazus, bet daktare suzinojus is kur esu taip pradejo kalbeti, tonas is kart pasikeite ir veido israiska, tipo as cia viska issigalvoju, visa skausma, meslungius , tinimus, issokusias venas ir tt. Esme , kad daktaru yra n. Galiu vaikscioti kiek sirdis geidzia ir konsultuotis. I viska ziuriu pozityviai
Milana, as pas Bereni uzsiregistravau. Skaiciau , kad du daktarai operuoja lazeriu tik, nepamenu pavardes kito. Bet pagooglinus galima rasti ta straipsni lengvai
QUOTE(Sikste @ 2016 07 28, 16:27)
Tai as kai nueisiu, tada issiklausinesiu. As vokietijoj buvau privaciai, tai man vienai kojai apie 500e , kita 1000e. Tai va galvoju, lt paziuresiu ka sakys ir kiek viskas kainuos. Taip pat buvau dar neprivaciai, tai ten is vis pasake, kad man nieko nera, cia tik estetinis vaizdas koju negrazus, bet daktare suzinojus is kur esu taip pradejo kalbeti, tonas is kart pasikeite ir veido israiska, tipo as cia viska issigalvoju, visa skausma, meslungius , tinimus, issokusias venas ir tt. Esme , kad daktaru yra n. Galiu vaikscioti kiek sirdis geidzia ir konsultuotis. I viska ziuriu pozityviai
Milana, as pas Bereni uzsiregistravau. Skaiciau , kad du daktarai operuoja lazeriu tik, nepamenu pavardes kito. Bet pagooglinus galima rasti ta straipsni lengvai
O aš i tai žiūriu labai negatyviai, nes tai žmogaus apiplėšimas vidury baltos dienos. Ne daktarai, o verslininkai.