Įkraunama...
Įkraunama...

Mūsų vienetiniai beveisliukai

QUOTE(cile @ 2014 11 19, 00:32)
Prasom, svieskites ir nemaukit daugiau visu sunu ant vieno kurpalio wink.gif http://www.vetvila.l...ip-maudyti-suni
Daznai maudomi tik jorkai ir i juos savo kailio struktura panasus.."tradiciniai" sunys maudomi kur kas reciau  biggrin.gif

Aš irgi pasidomėjau biggrin.gif Ale va,čia jau rašo,kad jei nori,gali ir kasdien skalbt g.gif
Sveiką, švarų šunį rekomenduojama maudyti ne dažniau kaip kartą ar du per metus (nors jei naudojate gerą (nepigų) specialų šampūną, tai galima daryti nors ir kasdien).
http://gyvunai.penki...=...&TopicID=16

Ai,aš tai nenoriu irnesakyk.gif O koks tas geras šampūnas,beje?Cile,tu ten profas,kuris geras ax.gif ?
Atsakyti
QUOTE(cile @ 2014 11 19, 01:03)
Gal ne tiek pacius dekoratyvinius, kiek didzios daugumos ju laikytoju savita mentaliteta ir ju pupuliuku suzmoginima  mirksiukas.gif Tarkim Zay su savo rusu zaisliuku Oku apseina kaip su normaliu rimtu sunim...ir tokiu protingu dekoratyviniu suneliu yra ne vienas, bet, deja ne daugelis...

Kad to nebutu, visai nebutina suni "skalbt" kas savaite  doh.gif Tam yra sukavimas ir valymas dregnu skuduru be sarminiu plovikliu...

Nu blem, reiks progai pasitaikius pasikapstyt ir tu moksliniu straipsniu paieskot.
Kas del izeidinejimu, tai tamsta pati megstat naudot gana arogantiska bedravimo stiliu...ne tik mixu temoj, bet ir kitose..kazi cia lietuviska maniera, ar jau olandu mazumele itakota  g.gif
-----------------
Beje, labai idomu kas kiek laiko prausit savo blondinuke, kai jai bus 10-15metu...nes pasikartosiu - savo keturiu metu mixes galiu visai nemaudyt - ji bemaz neturi kvapo, gal tik silpna specifini sveiko sunelio..kas kita su kurtisko tipo baltaja - kad ir kiek ja maudyt, jos kvapas gana stiprus jau kuri laika...jai 9 metai..anksciau to nebuvo..lygiai ta pati galiu pasakyt apie  iki jos karsintas dvi taksiukes..i senatve deja, nebe naslaitem ima kvepet...belieka dazniau guoliukus skalbt...

Jeigu maudau savo suni dazniau nei kol atsiranda smarve pastovejusiais riebalais, tai jo nerimtu nedaro. Jis yra dresuojams, socializuojamas normalus suo, gyvenantis eilinio suns gyvenima. Tik gaila visur vis dar yra stereotipiniu siaurai ziurinciu zmoniu su nusistvojusiais standartais ir isankstine nuomone.
Tos pacios zay patarimais ir uzsiauginau labai protinga ir visaip kaip man tobula suni (padejo ispresti did.problemas)
Na kas yra neisvengiama,tas neisvengiama, jei bus tas nepanaikinamas senatves kvapas tai bus. Jeigu yra kakzokiu ligu del, kuriu suniui negalima suslapti tam tikra laikotarpi,vadinasi tai irgi nediskutuojama, bet si karta nebuvo kalbama, o apie iskirtiniu ligu atvejus, o tik iskeltas klausimas, nu kam prausti jei smirda tik ikisus nosi? Nu kam praustis, kol shude neisivolioji? Nu kam cia prausti ,dar susals nusiprauses,mat plaukas bus maziau riebaluotas gi. Kaip zmoniu storumas, ju vaiku nutukinimas be tai pateisinanciu ligu yra konkretus apsileidimas, taip apsileidimas ir jei sveikas suo smirda ir nera priezasciu,kodel jo nebutu galima ismaudyt, ir pasakymas, kad laikant toli toli nuo jo nosi beveik nedvokia -nepasiteisinimas smile.gif
Ir nereikia taip sureiksminti to mano pasakymo del rysio,nes tai taip elementaru,kad visi musu bendravimai su suniu, visom formom, stiprina musu santykius ar tai butu agility ar dresura ar ilgos maudynes dviese, visa tai labai naudinga abiem pusem, kuo daugiau visokios veiklos kartu, tuo geriau.
Taip as nepukuota,tokia but ir nenoriu, uztenka man pukuoto suns biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(dilgelyt @ 2014 11 19, 00:42)
Ir nereikia taip sureiksminti to mano pasakymo del rysio,nes tai taip elementaru,kad visi musu bendravimai su suniu, visom formom, stiprina musu santykius ar tai butu agility ar dresura ar ilgos maudynes dviese, visa tai labai naudinga abiem pusem, kuo daugiau visokios veiklos kartu, tuo geriau.

Ir jūs nesureikšminkit bigsmile.gif .Vieni apie smirdžius,kitos apie dekoraškes ..ir gaunasi nesusikalbėjimas .

Tas tai taip,bet kai vienam ir kitam ta veikla ,kaip peilis po kaklu doh.gif Maniškis maudytis vonioj nenori visai schmoll.gif Dušo kabinoj irgi nea,net muziką permuša cypdamas.Kenčia,ne kur dėsis,bet laaabai mielai lipa iš šito velnio išmislo leidimą gavęs.Nu vat ryškiai klaustrofobija jam.Koks ten ryšio stiprinimas,jei anas visas nustėręs,o aš dantis sukandus nuo jo arijų .Va ežeras,upė,jūra...sunkiai besustabdysi.Net lauke pievelės purkštukai karštą dieną gėris.Net šlanga po spaudimu biggrin.gif

Cile,rimtaipadėk, reik šampūno rimto.Gi jau supratau,kad senatvėj reiks nešiot dėl artrito,tai norėtųsi nors kvepiantį tampyt Kiek supratau,tai dar ir pasmirs doh.gif
Atsakyti
Nežinau, kas ten smirda pas jauną veiką šunį - nu mano nei ląstelėm atsiduoda, nei šūdais - normalus savitas šuns kvapas pėdutėse ir ausyse, pas visus skirtingas, visų mielas smile.gif maudyt tiek, kad to kvapo visai nebutu - nu neimanoma
Atsakyti
dilgelyt, nu negalima visų batų pagal vieną kirpimą daryt. Jei aš saviškį azijatą šitaip maudyčiau, mane praspirtų iš parodos už nekondicinį kailį (jų turi būti šiurkštus, praeitoj parodoj teisėja pasakė, kad vieno šuns kailis kaip jorkšyro, matyt per dažnai ar nesenai maudėt). Ne visiems tinka tas pats variantas kaip jūsų šuniui
Atsakyti
QUOTE(dilgelyt @ 2014 11 19, 00:51)
Jei as buvau neteisi,kad praustis sveikatai nekenkia, tai buvo galima moksliskai ir argumentuotai pagristi mano neteisuma (su nuorodomis i mokslinius straipsnius be abejo), ir taip irodyti savaji teisuma, paprasta wink.gif O ne pult izeidinet mane ir kazkuria niekuo deta sunu veisle, ir visa tai uz simpatizavima elementariai higienai.

Kai tamsta pati moksliškais straipsniais įrodysit savo tiesas, galėsite to paties reikalauti iš kitų.
Vos tik pasirodot temoj, tai tuoj tokiu dideliu dideliu ego ir plačia arogancija padvelkia... Darykit kaip išmanot, niekas Jums neprieštarauja, užsiauginot sau idealų šunį, tai ir džiaukitės juo, ryšius stiprinkit. Kiti tegu daro tą patį. Kai norės, patarimų patys paprašys.
Atsakyti
Apsmirdę, bet laimingi biggrin.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(11alpina @ 2014 11 19, 09:29)
Apsmirdę, bet laimingi  biggrin.gif

Jau net nuo Šiaulių užuodžiu lotuliukas.gif
Gražus jis vis tik šuo. Neįprastas labai smile.gif
Atsakyti
Pasisakysiu ir turbūt kai ką labai pakraupinsiu.
Per paskutinius ketverius metus saviškes gal tik 2kart skalbiau. Ir tai daugiau "iš reikalo" (dėl šėrimosi ir dėl to, kad per tą laikotarpį abi po vieną kartą kažkokia dvėseliena išsitrynė), o ne todėl, kad mano ilgakojės, trumpaplaukės nešvarios ar smirdančios būtų.
Atsakyti
QUOTE(Borzika @ 2014 11 19, 10:01)
Per paskutinius ketverius metus saviškes gal tik 2kart skalbiau. Ir tai daugiau "iš reikalo" (dėl šėrimosi ir dėl to, kad per tą laikotarpį abi po vieną kartą kažkokia dvėseliena išsitrynė), o ne todėl, kad mano ilgakojės, trumpaplaukės nešvarios ar smirdančios būtų.

Ir kaip tu šitaip gyvent gali! Kaži kokia tai nehigieniška lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(dilgelyt @ 2014 11 19, 01:42)
Jeigu maudau savo suni dazniau nei kol atsiranda smarve pastovejusiais riebalais, tai jo nerimtu nedaro.
Na kas yra neisvengiama,tas neisvengiama, jei bus tas nepanaikinamas senatves kvapas tai bus. Jeigu yra kakzokiu ligu del, kuriu suniui negalima suslapti tam tikra laikotarpi,vadinasi tai irgi nediskutuojama, bet si karta nebuvo kalbama, o apie iskirtiniu ligu atvejus, o tik iskeltas klausimas, nu kam prausti jei smirda tik ikisus nosi?

Riebalam nereik pastovet, kad apkarstu - salytyje su deguonimi jie automatiskai oksiduojasi..cia siaip, chemija...ir nereik traukt savoku is konteksto...
Pinkis turejo bedu su sanariais, del to ir klause seimininke ar nepakenks maudymas...o tik paskui issirituliojo diskusija apie maudymo daznuma. Jusu suo isimtinis suo tuo silkiniu ar kokiu ten kailiu, tai kodel isimtis turi but taikoma kaip taisykle.
QUOTE(dilgelyt @ 2014 11 19, 01:42)
Taip as nepukuota,tokia but ir nenoriu, uztenka man pukuoto suns  biggrin.gif

"Pukuoti" sedi jorku temoj... Bet mandagumas ir taktas niekam nepamaise wink.gif
QUOTE(adija5 @ 2014 11 19, 02:11)
Cile,rimtaipadėk, reik šampūno rimto.Gi jau supratau,kad senatvėj reiks nešiot dėl artrito,tai norėtųsi nors kvepiantį tampyt Kiek supratau,tai dar ir pasmirs  doh.gif

Gaila, bet nepadesiu...kiek ko bandziau, nieko gero neradau...Nebent ta pati dilgelyt'e padetu... bigsmile.gif

QUOTE(Borzika @ 2014 11 19, 10:01)

Kad ner ka ka kraupint - apie ta mes ir pliurpiam, kad sveiki sunys ir be maudymo kvepia nei daugiau nei maziau, o nestipriu fiziologiniu suns kvapu....ir is principo beprasmiska kova sintetinias kvapikliais bandant ta kvapa pramust...TIK KALBU APIE TRADICINIUS, NE TUOS SILKAPLAUKIUS...
Kazkada laikytos laikutes per 10 metu su sampunais ne sykio nemaudziau, o jos pilvas ir apykakle budavo akinamo baltumo.
Atsakyti
QUOTE(Agnnyte @ 2014 11 19, 09:22)
Kai tamsta pati moksliškais straipsniais įrodysit savo tiesas, galėsite to paties reikalauti iš kitų.
Vos tik pasirodot temoj, tai tuoj tokiu dideliu dideliu ego ir plačia arogancija padvelkia... Darykit kaip išmanot, niekas Jums neprieštarauja, užsiauginot sau idealų šunį, tai ir džiaukitės juo, ryšius stiprinkit. Kiti tegu daro tą patį. Kai norės, patarimų patys paprašys.

Na ne is lempos kalbeti pradejau. Neatejau i tema ir nepradejau pasakoti ,kad reikia visoms sunis maudyti ,kas tiek ir tiek dienu. Radau klausima viesai visiems paskelbta - maudyt ar nemaudyt, jei suo smirda ir nuo purvu ir prakaitu jam niezti pilva bei gi kasosi. Tai ir iskeliau klausima -kodel kai kurios bijo maudyt sveikus, bet smirdancius sunis ir net jauciancius diskomforta (kasosis)? Man tikrai ziauriai idomu buvo, kodel, ypac ,kai mano patirtis visiskai kitokia ir mum maudymasis vieni pliusai.
O Vestuko pati nemaudau, nes kailis labai siursktus viskas ten puikiai isivalo ir nubyra, ir zinau,kad maudymai sugadinu kaili, bet jis visai nesmirda ir nesikaso tad man net nekykla minciu forume paklausti maudyt ar ne,nes matau,kada reikia, kada ne.
O sitos nepagristos baimes ,kada yra poreikis, mane sudomino, o smarviu kilmiu detalizavimas, aptarinejimas ir nuosprendis ignoruot nekisant prie suns nosies -pasiurpino.
Atsakyti